Šta je novo?

Google Pixel 2

Aaa baš rešio u zlo da nas teraš :) Ne smem da rizikujem, kontam da dosta aplikacija ne bi radilo (kako valja). A iskren da budem, ove nove ogavne ikone u notif i šarene u settingsu bi me izludele kontam

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zanimljivo, solidno deluje... Manje dugmića za burn in... :smash:

Po meni dosta velika glupost , nadam se da verzija posle android P neće skroz izbaciti mogućnost korišćenja nav dugmića .
Pitam se kako će oleo premazi na ekranima izdržati ovoliko svajpovanja svaki dan..

Drugi ciklus. Baterija za sada obećava.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Zanima me od 50 posto do 10 kako će da se ponaša, tj koliko linearno da pada? Mate 10 mi je do sada po tom pitanju daleko najbolji bio. Samsung i ostali do 50% tipa 5h sot, onda za ostalih 40-45% jedva još 2h naguraju!

Pa nek ide život...
42c7144b9e32e93569751e539b45a9aa.jpg

Edit: na prvu sam impresioniran što mi gotovo sve aplikacije rade i dalje...i to odlično rade. Za sada jedino problem sa sd maid kada se pokrene skeniranje, izbacuje.

Sat sa leve strane me ubija...navika :(

@Šumadinac viči šta te zanima ;)

Poslednja izmena:
Ništa, koristi i javljaj :)

Tako je stabilno i na prošlim verzijama androida, koristiš godinu dana ranije od ostale flagship konkurencije koja je skuplja više stotina €...

Npr Android Oreo DP2 verzija je izašla sredinom maja 2017. god. - zaključno sa današnjim danom samo 5,7 % telefona ima oreo :)

chart.png

I to je tek na DP2 za Android O

tapatalk_1525970914775.jpeg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Proday, gotovo, navukao si se na klotaru. Nema ti povratka :d

@Ivan I. Aha, evo upravo pazario s9+ :D

Zezaš?

O ne, ne zeza. Sta misliš, čime je ovo slikano? [emoji3]
244a3e63cc26f0d9d6b14131d1ae77a3.jpg

Cime god da je slikano,slika je losa [emoji14]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ma namerno zamastio sočivo da bude u rangu xiaomija :d

Mini pixel skup. Ajde neka još neko pazari pixel da nas bude bar za jedan sto. [emoji3]

Inače ja sam oduševljen baterijom. 4G troši dosta manje u odnosu na S9 plus. Maltene isto kao wifi. Skoro ceo dan sam u zatvorenom prostoru pa je zato Sot osam sati. Ovakvom upotrebom sam sa S9plus izvlačio sat vremena manje.
70b3b625bd82aab6d7c2b54789bca2c4.jpg
72ee3a0625974640d45f46d8b950394b.jpg

Poslednja izmena:
Al ubi me ovo ogromno i ogavno lte
862fff422ee783dc0025063f607a9802.jpg

Da li ima načina preko imei da se proveri starost manjeg pixela 2, ili nekako drugačije?

Poslednja izmena:
Ja nisam uspeo, iskren da budem

Stariji od 7m nije sigurno [emoji14]
@Proday čestitam na prinovi xD

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Evo jedan mini review S9+, vs Pixel 2 xl. Pošto sam koristio oba telefona do pre neki dan, evo neko mini poređenje iz mog ugla.
-Izrada i dizajn
Tu nema mnogo polemike. Samsung kada se uzme u ruku, baš daje premium osećaj, pixel jednostavno ne. Feedback dugmića na samsungu je odlican, sve je vrhunski za moje dojmove. Samsung je i dosta teži telefon , ne znam tačno zbog čega, pixel kao da nema ništa unutra. Dimenzije su takođe na strani samsunga, malo je uži i lepše leži u ruci.
-Kamera
Selfi kamera na samsungu je očajna, zadnja je odlična i skroz uporediva sa pixelom. E sada, problem nastaje kod portret moda odnosno live focusa kod samsunga. U uslovima slabijeg osvetljenja, live focus je nemoguce koristiti na samsungu, dok na pixelu portrait mod radi odlično u svim uslovima, čak i na selfi kameri. Dodatni problemi za samsung se javljaju kad je više subjekata u kadru, retko kada sam mogao da dobijem upotrebljivu sliku u tom live focus modu.
-Ekran
Sto se tiče ekrana, meni je izgleda zapao odličan panel na mom primerku pixela, @Proday i ja smo zaključili da je blue shift minimalan u poredjenju sa samsungom. Moj primerak je proizveden u martu, moguće da je sada kontrola kvaliteta bolja nego u početku kada je bilo problema. Prikaz boja mi je odlican na oba telefona, medjutim samsung ima dosta jače osvetljenje koje se primećuje napolju na suncu. Na pixelu mi se svidja što ekran nije zaobljen I nema glare po ivicama, to mi je smetalo na samsungu.
-Baterija
Baterija je odlična na oba telefona, ali na Pixelu izvučem otprilike sat i po vremena više SoTa u odnosu na samsung. Snapdragon je očigledno štedljiviji na 4G u poredjenju sa exynosom. To je je vec pominjano u S9 temi tako da je to očekivano. Standby time je odlican na oba telefona.
-Zvučnici
Na pixelu su dobri, prilično glasni I zvuk je solidan. Na samsungu su odlični, dosta puniji zvuk i glasniji su u poredjenju sa pixelom. Na samsungu sam često blokirao donji zvučnik, pogotovo u landscape položaju, pozicija zvučnika na pixelu je mnogo bolja.
-Performanse
Oba telefona rade jako brzo, samsung je dosta napredovao u tom pogledu, osetno je brži od S8 koji sam ranije koristio. Ram menadžment je odličan na oba telefona. Primecivao sam tu i tamo neki lag na samsungu, ali ništa što bi pokvarilo korisničko iskustvo. Medjutim problem je kada imate pixel pored. Jednostavno na njemu sve radi nekako lepše i fluidnije, ne može to da se opiše dok se čovek sam ne uveri.
-Software
Samsung je odradio dobar posao, ima mnoštvo korisnih opcija koje ne poseduje stock rom. Ali ima i mnogo bloata, koji sam morao da uklanjam, nekih 80ak procesa. Tek kada se to odradi, preko Sabs-a, Adhell-a ili nečeg trećeg, očekujte bateriju i iskustvo u radu koje sam pominjao, u protivnom bićete razočarani. Sto se tiče pixela, nema se šta puno reći, stock rom se nekome svidja, nekome ne. Redovni update je odlična stvar, evo već je tu android P koji može da se proba. To je prava snaga pixela, a uz root mogućnosti su neograničene.
-Zaključak
Oba telefona su odlična, teško je reći koji je bolji. Lično sam odabrao pixel 2 xl jer mi više legao za moje potrebe. Kamera mi više odgovara, izvadim telefon, skljocnem i slika ispadne dobro svaki put. To je ono što meni treba. Auto mod ne radi tako dobro na samsungu, a manuelni mod nije za svakoga, dok čovek sve podesi, trenutak za slikanje prodje. Meni je to sada naročito bitno jer imam malu bebu i hoću sve lepe momente da zabeležim. Baterija opet na strani pixela. Stock rom mi takodje odgovara, root i podrška zajednice i zbog toga je sigurno bolji izbor na duži period.

Odlično sumiranje utisaka druže! Super primerak pixela ti je upao u ruke i neka te služi do sledećeg boljeg ;)
Sreća je što nisi navikao na 3.5mm i wireless punjenje pa mogao lako da se prešaltaš.
P. S. Jel android P na vidiku :)

Poslednja izmena:
Odličan mini opis :)
Ništa kao pixel , samo te kamere vrede 400e :)

Ja to ne koristim tako da verujem da je to nekima deal breaker. I mog ugla potpuno nebitne stavke. Android P neću još da instaliram, izgubio bih substratum a znaš da ja volim dark interfejs svih aplikacija. A i nista me ne vuče za sada da ga instaliram. [emoji5]

@Iwantchitzz e dobar si :) ...pitanje se odnosilo na Sretena...mučim ga malo; ja ga koristim već par dana :)

Vrh Dno