Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

@Detonate interesantno poređenje:

Samsung-Dex-Appdrawer-1-1280w-720h.jpg.webp
Pixel-Desktop-Mode-Appdrawer-1280w-720h.jpg.webp

Da li aplikacija Shizuku koju sam instalirao zbog Call Recorder aplikacije, mora celo vreme da radi u pozadini?

Prilozi

• Screenshot_20260314-215739.png
    Screenshot_20260314-215739.png
    256 KB · Pregleda: 34
Jok. Mislim da možeš i da je uninstaliras.

Edit:
Tek sada vidim da pitaš za call recorder ( mislio sam da piše za termometar app ) , probaj pa javi 🙂

Poslednja izmena:
Дошао и ја у клуб са 10 про. Да ли има ико да препоручи неке јефтине а добре маске са алија/темуа, треба ми пар комада да лепим држаче на њих?
Такође да ли има ишта занимљиво од ових мегсејф керефека, типа неки новчаник/држач за картице?

Poslednja izmena:
Ja sam naručio držač za kola magsafe, pa kad stigne da vidim kako radi, vidim dobre recenzije pa mi uliva nadu.

Prilozi

• Screenshot_20260315-073030.png
    Screenshot_20260315-073030.png
    251.5 KB · Pregleda: 55
Naravno da zna, ja joj kažem.
Da, zakonski je regulisano, i na sudu se priznaje samo ako je sagovornik obavešten da se razgovor snima.

@marinko98
Da li osećaj veliku promenu u lakoci korišćenja telefona bez šporeta pozadi ? Pošto vidim da prelazis sa honor 8 pro.
I koliko su bolji zvučnici tamo nego na 10 pro XL ? 🙂
Pošto honor važi za mob sa najboljim zvučnicima

^Evo da odgovorim Proday i tebi posle par dana korišćenja Pixel 10 Pro XL telefona.

Pixel je kao i svaki drugi high-end(kako se to danas moderno kaže) izrađen vrhunski, tu nikakve razlike nema između različitih modela te klase.
Ekran je na Honoru da ne preteram duplo svetliji, boje su nekako življe(naravno sve može da se koriguje), dok su na Pixelu nekako mirnije i meni prijatnije za oči. Napolju na istom nivou podešavnja osvetljenja mnogo bolje se vidi na Honoru.

Zvučnici su tek klasa(mislim na jačinu )za sebe na Honoru, ni jedan drugi model/brend nema trenutno jače zvučnike od Honora(ja to sa mojim oštećenim sluhom najbolje mogu da primetim).

Što se tiče samo rada telefona, nema tu neke preterane razlike, Pixel malko fluidnije i tečnije radi(optimizacija hardwara i softvera iz jedne "kuhinje").

Kamera...pa sad nisam baš nešto preterano kompetentan da ocenjujem, ali na Honoru je zum bolji, a na Pixelu su boje prirodnije(verovatno se i to može korigovati i na Honoru u Pro modu).

SIgnal malko bolji na Honoru, gde on ima 4 crtice mobine telefonije, Pixel ima 3, e sad da li je to zato što Pixsel ima 4 moguće, a Honor 5 mogućih crtica...ne znam. WiFi jednaki(slika u prilogu).

Ne znam šta bih još mogao da kažem, a ako neko ima još bilo kakvih pitanja, tu sam da odgovorim.

PS: sad sam tek "ukapirao" da si pitao za lakoću korišćenja.
Bez obzira na tu grbu kod Honora, on mi bolje leži u ruci od Pixela, verovatno zbog veličine(Honor je uži). Za mene je lakoća korišćenja ipak na strani Honora.

Prilozi

• IMG20260315120107.jpg
    IMG20260315120107.jpg
    348.2 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Skoro iste, sa mojim načinom korišćenja(bez Facebook-a, Messenger-a, Instagram-a i TikTok-a) od 10 do 12h upaljenog ekrana). Kao što većina ovde zna, trajanje baterije zavisi od više faktora, ne samo od aplikacija koje se koriste.
Evo SS trajanja baterije na Pixelu, 3 dana sa 11 i po sati upaljenog ekrana.

Prilozi

• Screenshot_20260314-150218.png
    Screenshot_20260314-150218.png
    123.6 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_20260314-150243.png
    Screenshot_20260314-150243.png
    114 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_20260314-161713.png
    Screenshot_20260314-161713.png
    113.9 KB · Pregleda: 55
To jedino ako mu je prikacio magsafe powerbank na zadnju stranu.. 🙂

Otprilike 2 Pixela zajedno mogu toliko da izdrže 🤣
Ali ovi ss ne govore mnogo jer su iz wellbeing, ajde da sačekamo ss iz battery usage.
Deluje mi baš nestvarno za Pixel

To je bilo juče i dva dana pre.
Napisao sam vam već koje aplikacije ne koristim, a one su poznate kao "žderači" baterija.
Naravno da vama koji ih koristite neće biti toliki Sot.
Svakako, ali meni noću na airplane modu za 8h svuče 5-6%. Tako da je problem dosta u standby time, zato mi nerealno zvuči da si uspeo 11.5h za 3 dana. Da je za dan pa i ajde. To je sve na wifi?
TikTok nemam, a pokušaću baš da onemogućim rad FBa i Instagrama u pozadini pa ću videti koliku razliku pravi i pisaću.
Uglavnom, drago mi je, odličan rezultat, nerealan za Pixel

Ovo je iz rubrike nije se desilo 🙂

Mislim da je 10h sot moguće samo uz brajtnes na blizu nule i uz max 14,15 up timea. I u tom slučaju YouTube i gledanje filmova bi trebalo da bude oko 60% vremena.

Ja nemam ništa od app koje je nabrojao pa na 18h up SOT ide od 5-7h

Stigli moji pikseli, Jade i Obsidian. Najbolje izrađen telefon koji sam imao (mada nisam imao neke top telefone). Definitivno nisam pogrešio što nisam uzeo XL, veličina mi baš odgovara. Malo mi je krivo zbog bržeg punjenja, ali ni to nije strašno. Ekran je top, danas sunčan dan, lagano se koristi napolju, lepo se vidi, nebo i zemlja sa mojim p7.

Javljam narednih dana dalja iskustva, ali deluje kao telefon koji može da se koristi dugoročno. Kamera očekujem da bude super, nisam se previše bavio njom.

Ja nemam ništa od app koje je nabrojao pa na 18h up SOT ide od 5-7h
Meni na manjem pro bude 7-8h sot na 16h uptime, sve wifi. Okačiću ss baš. A pokušaću i da pogasim Instagram i FB u pozadini pa ćemo videti

Definitivno nisam pogrešio što nisam uzeo XL, veličina mi baš odgovara. Malo mi je krivo zbog bržeg punjenja, ali ni to nije strašno. Ekran je top, danas sunčan dan, lagano se koristi napolju, lepo se vidi, nebo i zemlja sa mojim p7.
Isti slučaj kao ja. Značajan upgrade i dosta ozbiljniji telefon od p7

Na wi fi sigurno može na oko 7,8h sot na 16h Up.
Meni je stalno mešana upotreba, bude 80% wi fi i 20% 4g uz oko 45min poziva( dosta utiče na bateriju ).

Ne, pa koja je onda svrha imati telefon ako ga držiš na aeroplan modu!?
Aeroplan mod uključim samo za vreme spavanja od 23h do 7h ujutru.

Slažem se, ja ga odvano zovem džepni računar sa usputnom mogućnošću telefoniranja.

@marinko98 Upravo. Meni se ponekad desi da ceo dan ostanem na airplane modu kad hoću da sam na off

Na par mesta se pojavio ovaj potencijalni dizajn P11P. Šta mislite? Gluposti ili postoji mogućnost da ga odrade ovako?

Prilozi

• overview_image_202760976_428150.png
    overview_image_202760976_428150.png
    890.4 KB · Pregleda: 52
Nazad
Vrh Dno