Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Kakvi su prvi utisci što se tiče performansi i kamere? Prednja je verovatno dosta bolja, a zadnja?
Samo sam opalio selfi sa devojkom cisto radi probe, dosta je bolja prednja. Lepse mi ispadne slika kad je isprocesuira pixel nego pre.

Generalno je kamera app nekako mocnija, vise opcija, brza. A zadnju iskreno nisam stigao da testiram, bukvalno nisam opalio ni jednu jedinu sliku sa zadnjom (ne racunam nesto radnom kroz wa kad sam slao nekome nesto).

Performanse su super, ali nista epohalno u odnosu na 7 Pro, u smislu sve ide to brze i vise smooth, ali nije nesto sto bi se primetilo da nisam koristio oba u isto vreme dok sam prebacivao stvari, jer je i stari fon bio isto smooth poprilicno za svoje godiste i cenu.

Javicu posle praznika utiske o kameri kad budem imao malo vise vremena da je istestiram.

To je to, inkrementalna poboljšanja, ali kroz 3 godine se i primeti

To je to, inkrementalna poboljšanja, ali kroz 3 godine se i primeti
Primeti se, ali da , inkrementalna je pravi naziv.

Takodje vibracija je osetno bolja nekako, da li jaca ili nesto, ali definitivno se oseti poboljsanje.

Sinoć oko 3 sam ga ostavio namerno sa 43% baterije i kad sam se probudio oko 10 imao je 42%, znači za sada je standby time jako dobar.

Gledam stare fotke sa 8 pro i kompka me da se vratim na pixel, sve ajde proći će me, realno mi ne treba da menjam telefon al ne ide😄
Ima li neko da je prešao sa s24ultra, zanima me kako se baterija poredi sa 10 pro ako je baš lošija na Pixelu možda uzmem u razmatranje i xl, ali bih da se odmorim od velikih telefona.

Jel dobro vidim da je p9 pro hardver identičan onome na p10 pro?...mislim na kameru isključivo

@fkloznica hvala za info. Uvatile me bubice da menjam tel (nadam se da će da popuste i prođu uskoro), a zbog devojčice mi je sad kamera prioritet...znaš kad se razmišljam čak i x200 ultru da uzmem. Problem je što malih dimenzija tel sa dobrom kamerom gotovo i da nema, pa mi pixel nekako prvo pada na pamet (pošto apple ne volim baš). E sad ono što me brine kod pixela je što sam video u drugoj temi da je portret mod baš loš (edge detekcija posebno) spram novih ultri (vivo, oppo, xiaomi).

Moram da dodam, ovaj Googleov circle to search radi baš osetno brže na 10 Pro xl, mnogo brže uradi prevod, brže obeleži tekst koji sam hteo i search brže odradi. Koristio sam ga uvek često, pa osetim razliku baš.

@Proday
Ja isto baš zbog malog bebca uzimam pixel, kada sam video kako mi vivo farba kožu deteta i baca mutne slike sve mi je bilo jasno. 🙂
Portret mod mi je skroz nebitan

@Teddy McDonald pričam isključivo o pro modelima.

@fkloznica znam da savršeno neću naći (mislim da bi to bio umanjeni oneplus 13 sa oneIU i pixel pro kamera sistemom). Sa jedne strane žalim što nisam uzeo onaj p10 pro 256 za 770e što je nedavno čovek iz Palanke prodavao, sa druge strane ne žurim (bar de ubeđujem) pa gledam da izvagam što je bolje moguće. 9 pro već za 600e i manje mi se čine trenutno kao ok deal...xl ne bih uzimao.

A sad će i nova s26 serija pa će svemu cene da idu dodatno dole.

Znam to sve, zato sam i pomenuo da je portret fotka i taj neki ~75mm raspon takođe bitan

Što se tiče baterije i poređenja sa Ultrom, pogledajte ovaj video ako niste.

Ovo je ravno čudu da se 10 Pro manje greje i manje troši bateriju od S25u. Možda je do softvera na S25u. Dvoje ljudi mi je reklo da im je baterija bila užasna na S25u ali da se sredilo apdejtom. Inače ovaj lik je u nekom drugom videu rekao da mu 10 Pro pruža dosta nekonzistentno iskustvo, nekad traje duže, nekad kraće.
Sećam se da sam baš prokomentarisao jer mi je bilo čudno oko trajanja baterije

Još jedna stvar koju sam primetio, kada mi stigne nešto dok je zaključan telefon onako na crnom ekranu se vidi notifikacija i mesto za fp, tu nikad nije radio fp, uvek mi je tražio pin na 7 Pro, verovatno neki bag koji bi lupam fr rešio.
Sad mi radi iz prve.

Ma jok 🤣 čekao tebe da se ne *****em sam 🙂

Salim se, odavno merkam novi pixel, samo sam čekao cene da padnu na iole normalnu. Sada se nalaze za oko 880e. A cenim da će za godinu dana od danas minimum biti oko 780e nov, što znači da neće više brzo padati cena.

Jel na KP sad pao ispod 900€? XL model.

Da da.. 885e, mada možda nekada prođe i mali popust ako si ranije nabavljao kod njih.
To je sada faktički ista cena kao i najniža cena u DE npr.

Evo posle par dana koriscenja 10 pro neki utisci. Dimenzije telefona meni licno idealne, naspram 7 pro dosta bolje jer imam manje ruke pa je uvek bila borba sa 7 pro ali to je opet od osobe do osobe. Kvalitet izrade mi deluje bolje od 7 pro iako i 7 pro je bio sasvim ok. Ekran mi je prijatniji za oci, valjda onaj adaptive tone stvarno radi posao, ekran je takodje dosta svetliji od 7 pro mada mi nedostaje zaobljen ekran, navikao valjda. Citac otiska je ok, za nijansu brzi i precizniji, mada meni je super radio i na 7 pro nakon sto sam isti prst registrovao 2x. Performanse, ja skoro da ne primetim razliku jer mi je i 7 pro radio stvarno vrhunski, mozda se za nijansu brze otvaraju aplikacije a igre ne igram. Jedino sto se desi ponekad da notification bar zalaguje kad ima 3-4 nofitikacije, to mi se desavalo i na 7 pro, ostalo radi super. Kamera je malo bolja, bogatija je sama aplikacija pa daje vise mogucnosti. Slike klasicno vrhunske, video je ok, video boost pomaze ali smor je cekati par sati za obradu i gubi smisao ako ti video treba odma pa se onda koristi u posebnim situacijama. Baterija za ovo malo sto sam koristio odlicna, npr danas je bio 90% vremena na LTE gde signal nije pun vec uvek izmedju 2-3 crte, 3h30m sot i ostalo jos ravno 50% baterije. Punjenje je sporo ali to mi ne igra ulogu jer ga adaptivno punim preko noci, mada mogli su se potruditi malo oko toga. VoLTE se sam aktivirao nakon decembarskog azuriranja a to sam primetio i na 7 pro jer sam uradio factory reset i cim sam ubacio karticu VoLTE je bio aktivan bez ikakve gimnastike.

Ja sam isključio taj adaptive display, nekako ne volim kad mi ekran menja boje, volim sadržaj kakav je i namenjen da bude na ekranu.
I true tone sam na iPhone isključio odmah.

Meni je baterija top, da napomenem uključena je ona max rezolucija naravno.

Meni ekran mnogo više odgovara na 10 Pro xl jer je ravan, nikad nisam gotivio zakrivljen iako sam preko 3 godine nosio 7 pro. A izrada mi je osetno bolja sad, prosto je više premium uređaj da tako kažem. Čvrst nekako, malo teži pa deluje i ozbiljnije.

Poslednja izmena:
Zaboravio sam dodati, zagrevanje telefona je znacajno manje naspram 7 pro. Koristim ga u nekoj kineskoj tankoj maski dok ne nabavim neku normalnu i stvarno se telefon jedva zagreva, bude mlak eventualno ali nista strasno.

Baš me zanima kakva će baterija biti sad kad uskoro puste onaj update sa novim GPU drajverom.

Nisam ispratio za te drajvere, mislio sam da su ih vec pustili, ili je to nesto bilo za betu?

Nazad
Vrh Dno