Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Drustvo pixel 9 pro ili iphone 16 pro?

Islljucivo kamera i slikanje male dece?
Ima li ko iskustva? Po specifikacijo bolji p samo nzm u praksi?
Jel si mogao vise temu promasiti? Mozda u vivo neku da si postavio isto pitanje. Da ne pricam kako si naveo ono sto ti je bitno kod telefona pa da neko i zna sta bi napisao.

Evo izvinjsvam se svima javno,mozete obrisati moje pitanje,hvala najlepse

Preformulisacu pitanje
Interesuje me portret kamera za slikanje dece koja su u pokretu u kucnim uslovima sa sto boljim fokusom na osobu koja se slika i sa sto manje iso efektom. Nadsm se da je bolje sada
A dvoumim se izmedju ova dva modela
A da pixel 9 pro sam pomenuo jer se pominje bolja kamera u ovoj temi od 10

Poslednja izmena:
Drustvo pixel 9 pro ili iphone 16 pro?

Islljucivo kamera i slikanje male dece?
Ima li ko iskustva? Po specifikacijo bolji p samo nzm u praksi?
Ako je isključivo slikanje a snimci su manje važni, Pixel. Mislim da nijedan drugi telefon ne radi tako point and shoot kao Pixel. Za objekte u pokretu (deca) dušu dalo

Preformulisacu pitanje
Interesuje me portret kamera za slikanje dece koja su u pokretu u kucnim uslovima sa sto boljim fokusom na osobu koja se slika i sa sto manje iso efektom. Nadsm se da je bolje sada
A dvoumim se izmedju ova dva modela
A da pixel 9 pro sam pomenuo jer se pominje bolja kamera u ovoj temi od 10
E tu sad dolazimo do možda i najveće mane pixel fotografija, portret mod. Ako planiraš da fotografišeš u normalnom modu, stojim pri onome što sam malopre rekao da je Pixel najbolji za point and shoot. Međutim portret fotografije kaskaju za konkurencijom. Detekcija ivica je lošija, boje i fokus lošiji, 1x je nešto oko 1.4x, 2x je nešto oko 3x (ovo je ispravljeno na P10, ne znam za P9 najnovije verzije kamere), telefoto kamera 5x uopšte ne može da se koristi za portret. Pixel 10 treba da je dosta ispravio stvari u odnosu na 9 i ranije serije što se tiče portret moda.
Neka kažu kolege koje imaju P9 i P10, ja ovo pišem na osnovu bezbroj pogledanih testova i recenzija.

E tu sad dolazimo do možda i najveće mane pixel fotografija, portret mod. Ako planiraš da fotografišeš u normalnom modu, stojim pri onome što sam malopre rekao da je Pixel najbolji za point and shoot. Međutim portret fotografije kaskaju za konkurencijom. Detekcija ivica je lošija, boje i fokus lošiji, 1x je nešto oko 1.4x, 2x je nešto oko 3x (ovo je ispravljeno na P10, ne znam za P9 najnovije verzije kamere), telefoto kamera 5x uopšte ne može da se koristi za portret. Pixel 10 treba da je dosta ispravio stvari u odnosu na 9 i ranije serije što se tiče portret moda.
Neka kažu kolege koje imaju P9 i P10, ja ovo pišem na osnovu bezbroj pogledanih testova i recenzija.
Mislim da je @vulex8 u pravu bar što se tiče P9. Kod mene na baznom P9 portret mod ume da zabrljavi sa ivicama i dovoljno je ćudljiv da ga izbegavam i radije dodajem bokeh u nekom editoru ako ga baš želim. Čak i kad slika izgleda okej na prvi ogled, često vidim brljotine sa detekcijom ivica kad malo zumiram. Što se tiče kropa slike, meni portret uvek startuje na 2x ali može da se smanji na 1.5x. Sve je na P9 ažurirano. Ako je nešto od ovog unapređeno na P10 onda super, krajnje je vreme bilo.

Što se tiče spomena da je P9 kamera bolja od P10, misli se pre svega na senzore koji su u P10 znatno manji nego na P9 barem na glavnoj i ultraširokoj kameri. Manji senzor u teoriji znači da hvata manje svetla i ima manji dinamički opseg, u uslovima slabijeg osvetljenja će biti više artefakta, i sl. Kažem u teoriji zato što ono što čini Piksel telefone Pikselima jeste procesiranje slike tako da ne isključujem mogućnost da lošiji senzor pravi jednake ili čak i bolje slike. Na kraju krajeva, ljudi sa boljim telefonima i kamerama meni umeju da kažu da su moje P9 fotke „bolje”. Ali svakako o P10 bolje da se detaljnije izjasni neko ko ga ima.

Hvala puno na ovim odgovorima!!
Moj ti je savet da ne uzimas nikako iphone bar dok se ne vidi dal ce da rese probleme nekim narednim azuriranjem. Imam 16 pro, telefon secka na svakom koraku, skrolovanje je na 60 hz u svim aplikacijama, tastatura ima nedopustivo kasnjenje. Milion sitnih bagova kroz celi interfejs. Da ima kamere kao profi aparat ja ga ne bih ponovo uzeo

meni portret uvek startuje na 2x ali može da se smanji na 1.5x. Sve je na P9 ažurirano. Ako je nešto od ovog unapređeno na P10 onda super, krajnje je vreme bilo.
Mislim da je sređeno na P10 i da su tu 1x 2x i 3x

Što se tiče spomena da je P9 kamera bolja od P10, misli se pre svega na senzore koji su u P10 znatno manji nego na P9
Ovo se odnosi samo na bazne modele. P9 Pro i P10 Pro imaju iste sve senzore.

Ja se samo nadam da ću imati vremena danas da ga prebacim, stoji mi tu bode mi oči a nemam vremena da prebacim na njega sve i skockam haha
Naručio sam od nekog lika iz ns spigen rugged Armour(taj model spigena bukvalno 10 godina nosim na telefonima, HTC, one plus, i pixel 7 pro) i neka dva stakla u paketu za 5700.

Edit:
Ali ovako na prvu, mnogo ozbiljnije i više premium deluje sama izrada telefona nego od 7 serije. Onako kad uzmeš u ruku bukvalno setiš da je "ozbiljan" uređaj.

Poslednja izmena:
Ima neka akcija u DE, 10 pro 256GB + watch 4 (manji), uz trade-in mog pixel 7 izađe 640e, dobra cena? Jedino mi je malo cimanje da smaram rodbinu da ga nose tamo i predaju, ali deluje da se baš isplati? Nema puno oglasa za pixel watch, ali deluje da bi mogao da se proda za 250-300e? Izađe baš povoljno, jedino malo smaranje oko cele procedure. Ako me izađe 400e telefon (ne verujem da može više od 200e da se uzme za ovaj moj pixel, i to je mnogo), sa time 600e za nov 10 pro, šta kažete?

Dodatno, šta se lakše proda, manji ili veći watch? LTE ili non-LTE?

Da li uzeti XL ili običan? Kao što rekoh, koristim običan 7, nije da mi je obavezan XL, ali da li postoji neka prednost za veći telefon?

Je li radio neko trade-in? Pare vraćaju na karticu? Nešto sam gledao po reddit-u, neko je pisao da su mu pare vratili kroz store credit što mi ne odgovara realno, piše da ističe za 12 meseci a telefone menjam na 3+ godine.

Platis punu cenu uređaja koja je trenutno na store-u, kada dobiju tvoj telefon i pregledaju ga, trade in iznos ti ide na karticu nazad.

Jel neko koristio onaj "hack" za merenje temperature tela? Jel to radi još uvek?

Tek sam sada fon podesio.
Za sada, ekran mi se sviđa što je ravan i generalno je malo bolji, kamera je nekako brža i moćnija da kažem, ima više opcija itd. I to je to za sada.

I da, sama izrada telefona je osetno bolja, baš dosta više deluje premijum nego što je 7 pro, update sistema radi takođe osetno brže.
I bitna stvar, volte radi out of box, što znači da ide ka boljem što se mreže tiče u Srbiji.

Fingerprint radi isto osetno brže, i ova opcija da radi bez paljenja ekrana je isto super.

Baterija ubija, imam 5 sati 30 minuta sot-a i još 42% baterije. Ali ajde to je očekivano za nov telefon.

To je to za prve utiske, malo veći utisci idu nakon praznika i dužeg korišćenja telefona.

To je realno između 6-7h SOT što je i očekivano.
Mada je kod pixela bitno da bude konzistentan, da ne bude jedan dan 7h SOT a sledeći dan sa istim korišćenjem da bude oko 4h.

Šteta što nije sada leto, da vidimo koliko i kako se greje pri normalnom korišćenju na 4g mreži. 🙂

Evo ja sam bio 40 dana u tropskom delu Azije non-stop na 5G, nijednom nisam osetio neko pregrevanje, još ja imam Pixel 9 Pro XL.

Da li si ga koristio u kejsu ili ne ? Malo mi neverovatno to što pišeš pošto sam koristio sve pixele sem pixel 10 serije I svi se greju primetno jače na 4g od ostalih flagshipova sa snap i mediatek

Upravo sam se nervirao jer moj neće u mraku 🙂

Koliko sati nakon skidanja za punjača? I je li bilo više mobile data ili wifi?
Evo sad imam 7 sati 33 minuta, 23%. Ali gledam nešto dugo na jutjubu pa je malo satnica nabijena.

Pa mešavina, ali recimo 65% wifi 35% mobile data.

Skinut sa punjača jutros oko 8.

Što se tiče fp, znam da je pre bio optical a sad je ultrasonic, pa na drugačijem principu rade, ali meni je i na 7 Pro odlično radio, nikada mi nije pravio problem.

Da li si ga koristio u kejsu ili ne ? Malo mi neverovatno to što pišeš pošto sam koristio sve pixele sem pixel 10 serije I svi se greju primetno jače na 4g od ostalih flagshipova sa snap i mediatek
Spigen Ultra Hybrid Mag Fit
Stvarno ništa specijalno nisam primetio, a 5G je bio svuda i po Maleziji, Borneu i Tajlandu.

Evo sad imam 7 sati 33 minuta, 23%. Ali gledam nešto dugo na jutjubu pa je malo satnica nabijena.

Pa mešavina, ali recimo 65% wifi 35% mobile data.

Skinut sa punjača jutros oko 8.

Što se tiče fp, znam da je pre bio optical a sad je ultrasonic, pa na drugačijem principu rade, ali meni je i na 7 Pro odlično radio, nikada mi nije pravio problem.
Fin rezultat svakako.
Meni leva ruka radi u 90%, desna možda 50%...

Fin rezultat svakako.
Meni leva ruka radi u 90%, desna možda 50%...
Meni je za 3 godine 7 Pro omasio bukvalno par puta, i to kad ne namestim dobro prst ili su mi mokre ruke, tako da sam bio bas zadovoljan.

Ovaj je totalno okej isto, i sa staklom koje sam stavio.

Nabacio sam mu kao i na svaki fon, spigen rugged armour i neko staklo koje je bas lepo leglo i case friendly je.

Ima i do toga kakvi su ti prsti. Meni desni sigurno 50% maši a levi skoro uvek otključava osim ponekad u mraku ili ako je mokra ruka i slično. Inače ne nosim nikakve zaštite preko ekrana, mada to valjda svakako ne utiče na optički čitač.

Ima i do toga kakvi su ti prsti. Meni desni sigurno 50% maši a levi skoro uvek otključava osim ponekad u mraku ili ako je mokra ruka i slično. Inače ne nosim nikakve zaštite preko ekrana, mada to valjda svakako ne utiče na optički čitač.
Ja sam na 7 Pro jedan period imao foliju, a posle dugo i bez icega, ali isto mi je radio.

Ovaj ultrasonic ima mod za staklo, svakako sve okej.

Naravno, ima i do prstiju, polozaja drzanja telefona itd

Kakvi su prvi utisci što se tiče performansi i kamere? Prednja je verovatno dosta bolja, a zadnja?

Nazad
Vrh Dno