Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Nemam nešto volje a dao sam ga kolegi, ipak je njegov telefon. Isto kao svaki Pixel pre njega. Čekam iPhone 17 prezentaciju, pa da vidim dalje.

Šta sam primetio takođe, masa sličnih komentara po YT kako navodno prelaze ili su prešli sa Ajfona ili Samsunga na Pixel. Baš deluje generisano s obzirom da znamo koliko se prodaje Pixel. Nemoguće da svaki Pixel korisnik ide po YT i ostavlja komentare

Da dodam, (nažalost ne mogu editovati post više.)

Mislim da je solidna kupovina, vraćam moj Pixel 8 pro 128gb i računaju mi £518 vrednost.
Cena novog telefona je £1199, a kupovinom sam dobio bonus od £219 na google store.
Uzeo sam original masku, neko kvalitetno staklo, wifi magnetni charger i postolje i 67W dual slot charger, ostalo mi jo £31 kredita na store.
Preostala cena uređaja je raspoređena na rate, dve godine beskamatni kredit (mada cu ja to otplatiti u dve tri transakcije)

Uzeo sam onaj Jade, mada mi je totalno nebitna boja, bitno da ima par novih stvari boljih od pixel 8 pro i novu novcatu bateriju.

Ne ocekujem ništa više nego što mozes ocekivati od pixela do sada.

Mislim da je samo modem od Samsunga a sve ostalo je Google/ARM.
Očigledno ne znaju još uvek da naprave kršteni SoC, mada verujem da će im trebati za to još koja godina( gledam ka G7 :) ).

Opet, generalno se zna zašto se uzima Google, za sve ostalo tu su Kinezi i apple.

Mislim da je samo modem od Samsunga a sve ostalo je Google/ARM.
Očigledno ne znaju još uvek da naprave kršteni SoC, mada verujem da će im trebati za to još koja godina( gledam ka G7 :) ).

Opet, generalno se zna zašto se uzima Google, za sve ostalo tu su Kinezi i apple.
1756686017898.png
Evo ne znam kako je ovaj Xiaomi sa prvom generacijom napravio najefikasniji flagship cip na trzistu (znam da im nije prvi cip ali ovakav jeste) a google ne moze sa petom da resi osnovne probleme..

Pa zato što je Xiaomi hw firma a Google prvenstvo sw firma. + Su to Kinezi.
Da li treba još nešto da se napiše :)

Jasno, samo nisam znao kako se zove ta funkcija na Pixelu, nego mi je prevelika razlika između druge i treće fotke, deluje kao da je treća urađena sama za sebe tako da kažem

Čekaj, šta je tačno ovo? Deluje kao da je cela treća fotografija AI generisana

@2SaiNt4U gde si to kupovao?
Google store, UK

I da, zaboravih..

Dobijem i 1 godinu google AI pro subscription for free (sto je nekih £217 ) svakako sam to plaćao, pa mi ovako uštedi tu sumu.

Poslednja izmena:
Ima li opcije da se isključi ova budalaština sa ai i zumom? Kakav debilizam, ajde ok da koriste ai za neku interpolaciju piksela da bi se dodbila čistija fotografija pri velikim vrednostima zumiranja (btw za to ni ne treba ai), ali da ti bukvalno generišeš novu fotku kompletno pomoću ai...🙄 Koji li je to genijalac smislio. Mada koliko polupanog sveta još će to da prodaju kao feature.

Glupo bi bilo da ne može.

Ima li opcije da se isključi ova budalaština sa ai i zumom? Kakav debilizam, ajde ok da koriste ai za neku interpolaciju piksela da bi se dodbila čistija fotografija pri velikim vrednostima zumiranja (btw za to ni ne treba ai), ali da ti bukvalno generišeš novu fotku kompletno pomoću ai...🙄 Koji li je to genijalac smislio. Mada koliko polupanog sveta još će to da prodaju kao feature.
Ai generacija radi samo na 100x zoom.

Drvo pretvori u orla
Hahaha katastrofa ako je istina, ali deluje mi kao da je fejk, odnosno kao da je cela slika generisana preko nekog AI alata.

Ima li opcije da se isključi ova budalaština sa ai i zumom?
Dobijaš original sliku i AI obradu svaki put pa možeš obe da koristiš, a možeš totalno i da obrišeš (isključiš) taj mod.

Ai generacija radi samo na 100x zoom.
Između 30x i 100x mislim, tako sam čuo

Izmedju 30x i 100x radi kod Honora (Magic7 Pro) i x puta mi se dešavalo da ovako ubaci nešto svoje mada ruku na srce ova "muljotina" i liči više na pticu nego na drvo :D

A i bolje da imaš Srpskog orla krstaša nego neko muljavo drvo (Vulinovim epskim vikanjem). Da birate sad kad se sve zna o 10, šta biste uzeli 9 pro ili 10 pro?

Poslednja izmena:
Nisam mislio na cenu, nego na mašinu generalno. Ali kad smo kod cena, ovo mi je recimo zanimljivo

Prilozi

• Screenshot 2025-09-01 125105.png
    Screenshot 2025-09-01 125105.png
    10.1 KB · Pregleda: 60
A i bolje da imaš Srpskog orla krstaša nego neko muljavo drvo (Vulinovim epskim vikanjem). Da birate sad kad se sve zna o 10, šta biste uzeli 9 pro ili 10 pro?
10 pro naravno. Magnet, veća baterija, bolji zvučnici, bolja izrada, noviji telefon, + za sada svi javljaju da se manje greje pri normalnom korišćenju.

Ima taman dosta poboljšanja da bude zanimljiviji od 9 pro I pored jače cene. Mada sacekaj koji mesec sigurno će biti za oko 200e jeftiniji. Cenim već oko nove godine.

Nazad
Vrh Dno