Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Ja ću najverovatnije pričekati da se malo smiri cena, pa ću zameniti 8 Pro za 10 Pro XL.

Mada nije im loš ovaj trade-in bonus, ali meh, mislim da sam bliži odluci da sad uzmem OLED TV, pa kasnije Pixel.

Ja verujem da će se značajno manje grejati nego g4.
Mada znacemo za 2,3 nedelje manje više sve.
A G4 se već manje greje i manje troši od G3 i G2? Ako sam dobro ispratio

Btw, drugi ili treći put predstavili ProRes zum, već su predstavljali SuperRes zum na P3 čini mi se pa onda opet na P6 ili 7, pomešalo mi se već.
Tako i ovaj Camera Couch, već su predstavljali na P8 ja mislim nešto slično i do dan danas ništa od toga 😂

Nisam gledao predstavljanje jer je realno 90% stvari bilo poznato i pre istog :)
Ono što mi je upalo u oči čitajući vesti je ovo:

The Pixel 10 Pro series introduces a new “sensitive eyes” setting that doubles its display PWM rate to 480Hz. The option is limited to the Pro models, with partial support on the Pro Fold, and none on the base Pixel 10.

The vanilla Pixel 10 128GB and Pixel 10 Pro 128GB variants still have support for the older UFS 3.1 type storage.
However, all the new Pixel 10 phones with 256GB of storage and higher support the UFS 4.0 storage.
Furthermore, the Pixel 10 Pro devices (including XL and Fold) also have “Zoned UFS” support on their 512GB of higher storage variants.

Tako da ovo nije više pitanje da li je dovoljno 128GB (a velikoj većini jeste), nego i lošijeg hardvera koji dolazi uz 128GB verzije 10 i 10 Pro telefona!

Poslednja izmena:
Tocno vidis koje su placene recenzije a koje su normlane.
Tragicna cinjenica je da je pixel i ove godine u sjeni konkurencije, nista novo i revolucionarno ne nude, kamere su im zapele u 2020, procesori dvije godine izad svih itd.

Realno najveća šteta je što na običnoj 10 makar nisu ostavili glavnu kameru kao kod pro modela. Da su to uradili, cenim da bi obični model bio hit. Ovako moraš da daš 800e a imaš kamere iz pixel 9a koji košta 400e.

Baš me interesuje kolika će razlika da bude između 10 I 10 pro kada su kamere u pitanju jer mi je to najbitnija stavka kada slikam klince.
Imam pixel 7 koji me služi odlično i nemam problema sa signalom vise ( dao sam zeni s24 ultru ) i kamerom sam zadovoljan tako da 10 može biti samo bolji. I još daju ovu akciju 250e i da otkupe stari tel, za moj pixel 7 daju 333e što je odlična ponuda.
Baš se razmisljam da uzmem 10ku obicnu, samo da nema nekih skrivenih mana.

U Evropi ponuda i nije toliko loša..
Procena starog telefona + 250e na tu procenu.

Sve u svemu čeka se sledeća godina pa da se uzme :)

Za polovan 9 pro se dobija ozbiljna para( 730e ) :)
Gde i kako ovo funkcioniše začarao me Google o5 za par dana korišćenja.
Kolko bi dobio za 9 pro xl?

Gde i kako ovo funkcioniše začarao me Google o5 za par dana korišćenja.
Kolko bi dobio za 9 pro xl?
To ti je ponuda sa Google Store-a u EU, recimo u Nemačkoj. Prijaviš prilikom kupovine da hoćeš trade-in, napišeš koji model imaš, oni ti daju procenu i nakon naručivanja u nekom momentu dođe kurir po stari telefon i ti dobiješ novi.

Da. Ako imaš recimo Pixel kupljen preko KP i sad hoćeš da kupiš u Gstore-u online. Ili jedino otići do Slovenije

To ti je ponuda sa Google Store-a u EU, recimo u Nemačkoj. Prijaviš prilikom kupovine da hoćeš trade-in, napišeš koji model imaš, oni ti daju procenu i nakon naručivanja u nekom momentu dođe kurir po stari telefon i ti dobiješ novi.
Ne, dobijes odmah novi, placas punu cenu. Posalju uz novi telefon i kutiju da vratis stari telefon, tako imas vremena da odradis sinhronizaciju, backup i sl. Nakon njihove finalne procene vracaju pare na racun.

Tako je. Ja živim u Austriji i onda mi je ova ponuda baš primamljiva. Šteta što Google nije ovu ponudu proširio i na Balkan.

I meni se svidja ovaj trade, cene mi P8 411 funtaca. Gledam P10 256GB ali me sad buni ta glavna kamera da ne bude losija od P8, a ona mi je najbitnija.
Da li se zna koji je modem u pitanju ?

Poslednja izmena:
I meni se svidja ovaj trade, cene mi P8 411 funtaca. Gledam P10 256GB ali me sad buni ta glavna kamera da ne bude losija od P8, a ona mi je najbitnija.
Da li se zna koji je modem u pitanju ?
Realno ne bi smela biti lošija , samo može biti u rangu 9ke. Mene interesuje i modem, jer sam na 7ci imao mnogo problema oko prekidanja signala i ne želim taj horor opet.

Izgleda da nisu dirali modem iz 9-ke, a to je Samsung Exynos Modem 5400.
Ali sacekaj jos malo da ljudima stigne u ruke i malo dublje procackaju :)

Najviše mi se sviđa običan plavi pixel 10. Procena za 9 pro XL u SAD. Malo je...1000012609.png

Kojih Kineza? Na Oneplus kida kako radi otisak. Ako tako radi, to je savršeno za mene :)

Nazad
Vrh Dno