Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Veći kapacitet baterije, brzo (a ne "brzo") punjenje, brži čipset, bolje termalne karakteristike istog, manja masa uređaja, manji okviri oko ekrana, može i nešto tanji uređaj su stvari koje očekujem ako žele moj novac, ali izgleda da ću se načekati...

Kada bi trebalo da predstave 10tku i da ga ima u radnjama ?

20 avgusta. Trebalo bi da bude u radnjama za nedelju ili 2 od tog datuma.

Prešao sam sa 7 pro na 9 pro i jedina razlika je u 500 jura (prodao polovnjak- kupio novi)
Ako se ispostavi da je sve kao u najavama zaista će jedina razlika 9 i 10 biti u cca plus minus 500 jura 😃

Ko sad poseduje 6 i 7 mozda ima smisla da predje, ko ima Pixel 8 i 9 ne vidim svrhu.

Naravno, što bi braća bosanci rekli, ćeif nema cenu 😉
ko voli nek izvoli

Pre svega velika je razlika izmedju p7 pro i P6 pro, imao oba pa to tvrdim, a kamoli P9pro i P7pro. Ne znam sta se opterecujete sa tim geekbenchom i 3nm, termalnom postavkom, brzom obradom itd.... ocekujem da ce Pixel pokidati tamo gde je najvaznije. Haptika, kamere, izrada, dizajn, UI, smootnes, ekran osvetljenje, features najnovije, prvi updatovi...

Ne primecujem jos uvek da sedmica posustaje u bilo cemu.

Pa nema tu neke velike razlike ruku na srce. Ja sam prešao sa p7 pro na P9 pro xl, za day-to-day use, bolja je baterija dosta na P9. Bolji je ekran isto, ali van toga ne znam šta bih još dodao..
Kamera je i na p7 odlična bila.
E da, fp je brži. Jeste da je primetno, ali nije kao da mi je to neki deal breaker na p7 bio. Mislim, da l' će da ga otključa za 0.2s ili za 0.5s, ne znači mi nešto preterano mnogo..

Šteta, iste kamere na 10 pro kao na seriji 9. Očito da će glavna priča biti oko novih boja, tensor g5 i Ai
Ja vidim da će moj sledeći telefon biti X100/X200 Ultra

Ja obožavam kamere na 6 Pro, ali držati taj hardver 5 generacija je sramota. Zapravo telephoto senzor je degradiran nakon 6-ice, zato je i ne menjam.

Ne znam sta se opterecujete sa tim geekbenchom i 3nm, termalnom postavkom, brzom obradom itd.... ocekujem da ce Pixel pokidati tamo gde je najvaznije. Haptika, kamere, izrada, dizajn, UI, smootnes, ekran osvetljenje, features najnovije, prvi updatovi...
GB nisam instalirao na telefonu sigurno 10+ god, jer to me ne interesuje, ali me itekako zanima kad neefikasan procesor srce bateriju, pregreva ceo telefon (toliko da nije prijatno dodirivati isti), jer eto ne moze "obican" video poziv da hendla ili kamera preview radi u 15fps itd. Lepo je zimi da ti zagreje ruke, ali ovde imamo i leto :)

To gde pixel kida je ono i zasto sam ga uzeo, ali to ne opravdava cip iz 2018 u 2025/2026 godini.

Manje više sve isto sem što su za nijansu veće baterije. I XL model nema varijantu od 128gb, da li to znači ufs 4, videćemo.

Jel će išta promeniti u odnosu na prošlu god? Ovo ako ne bude zbog TSMC bolje, miriše na žešći promašaj.

Veoma malo ili nikakvih unapredjenja.

Mnogo je zakrivljen 9 pro xl. Ima par aplikacija gde je dugme do pola nacrtano jer je u uglu i uz silikon, bas treba da se potrudis da ga kliknes. Mogli bi malo da ublaze krivine, malo kockastiji da bude, previse se korisnog dela ekrana gubi na krivinama. Ne bi ih ubila ni 6000 mAh SiC baterija. Kamere ne mora nista da diraju, ovo je top. Naravno u verziji 11 :) za ovu je vec kasno...

Da nisam kalirao od samog starta dve glave na P9 pro mozda bih sada i razmisljao da predjem na P10. Nikako mi se ne isplati jer ne znam koliko bi mogao da dobijem za P9 pro. Kapiram nekih 600€ sto je -50% i baca me u ozbiljan minus, razmisljam da P10 pro nece biti ispod 1100-1200€

2300/6200

Octa-core (8 cores): 1x Cortex-X4 3.78 GHz 5x Cortex-A725 @3.05 GHZ• 2x Cortex-A520 (@ 2.25 GHZ
PowerVR D-Series DXT-48-1536 GPU

Nije loše :) jos samo da bude znatno efikasniji, što će i biti i imaju pot. hit.
Edit: Zanimljiva konfiguracija 1+ 5 + 2 .. očigledno i idu na efikasnost.

Poslednja izmena:
Meni deluje da su procesori vec odavno prejaki za sve normalne taskove tako da bi uvek pre isao na telefon sa odlicnim trajanjem baterije koji se ne greje i naravno sa vrhunskom kamerom, a po cenu "slabijih" performansi a ko hoce da przi neki teski gaming neka kupuje red magic-e, rog-ove ili sta vec iz gejmerskog segmenta, tako da ako se ovaj cpu pokaze u tom smislu mozda po prvi put oprobam pixel.

Jeste, slazem se, ali to sto si nabrojao (osim kamere) je sve suprotno od Pixel-a.
Jesu prejaki procesori iz Snapdragon 8 serije, ostali i ne bas, Tensor pogotovo ne. A i te kako treba dobar SoC za dobre performanse.

Cim je dugogodisnji pixel korisnik @fkloznica odlucio da predje na kineze...😁

To je čisto mali skok u pakao :) vraćam se sigurno na p10 ako bude bilo zdravlja :)
P9PRO je odličan telefon kako god, fali mu samo to nešto što dolazi sa efikasnijim i hladnijim SoC.

To je čisto mali skok u pakao :) vraćam se sigurno na p10 ako bude bilo zdravlja :)
P9PRO je odličan telefon kako god, fali mu samo to nešto što dolazi sa efikasnijim i hladnijim SoC.
Bojim se da se neces vracati na Pixel. Jedino ako ti bude dosadno i pozelis probleme. 🤭😁Sta si odlucio?

Problemi sa pixelom su kao kod svakog drugog brenda, samo su ovde mediji agresivniji jer se radi o Google/Alphabetu. Ja nikada nisam imao problem ni sa jednim pixelom a imao sam ih dosta. Doduše svaki dosadi posle 4,5 meseci :)

X200 pro par meseci pa ćemo posle videti :)

Sorry za off, može i da se pobrise.

Vrh Dno