Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Preskupo i sramota za 128gb!
Imam dobre ponude da uzmem pixel 9 pro u zameni za moj vivo, i uzeo BiH ga ali svi su 128gb, šta da radim sa toliko malo prostora, trenutno mi samo aplikacije zauzimaju 90gb. 1200€ za 128gb je kriminal, taj telefon treba da posluži neku godinu a on je u startu osuđen.

Exclusive-Google-Pixel-Watch-4-AH-8.webp

Exclusive-Google-Pixel-Watch-4-AH-2.webp

Ne svidja mi se punjac

Imam dobre ponude da uzmem pixel 9 pro u zameni za moj vivo, i uzeo BiH ga ali svi su 128gb, šta da radim sa toliko malo prostora, trenutno mi samo aplikacije zauzimaju 90gb. 1200€ za 128gb je kriminal, taj telefon treba da posluži neku godinu a on je u startu osuđen.
Nekome je dovoljno, meni je već malo, zato ću morati i da menjam svoj P7.
Na ove cene treba da stave min 256gb i opet ne bi bili jeftini

U iskušenju sam da tagujem ekipu iz Vivo podforuma i uzmem kokice 😁
Razumem potpuno čoveka zato što voli da mu shadow-si budu rasvetljeni a highlights-i ubijeni, klasična Pixel i Huawei/Honor HDR obrada, nebo plavo katastrofa, nikakva dinamika, sve je flat. I nije jedini, većina korisnika traži upravo to ali Vivo, OPPO i Xiaomi ultra modeli gađaju drugu vrstu korisnika.

Baš suprotno.. detalji u senkama vidljivi, boje na oko prelepe. Kod Viva je sve spzeno, kao da slikam sa a56, o boji kože ljudi da ne pričam. Svi postaju Kinezi. :)

Istinu na volju nekada i napravi ok sliku po danu, ali baš zna da omasi. Tipični hajp kinez

Detalji u senkama vidljivi zato što su rasvetljeni, to je upravo ono što sam rekao. Veštački dinamički raspon ali pravog "mesa" u fajlu nema. Ne razumem ovo "sve sprženo", jel može neki primer?
Boja kože je mnogo realnija nego na Samsungu ili iPhone-u, na kom modu slikaš i koji uopšte telefon imaš? Da nije neki x200pro 32+32gb ram i rom? 😂
Stvarno mi je neverovatno ovo o čemu pričaš, sad mi je baš drago što nisam išao na x200 seriju.

Ne znam kako da objasnim, možda sam se navikao na pixel look, ali mi on po danu i dalje pravi najbolje slike. Lupam, ovde ako ima neko belju kožu svaki put na slici će ispasti još belja koža, do granice Kinez kože koja nije videla sunce nikada.

Kada bi mogao da izdvojim razlike u kamerama:
Pixel => mnogo više detalja u senkama po danu, generalno mnogo življe I lepše slike, miljama bolji shutter speed u smislu da nikada ne baci zamuceno lice ili čoveka ( kod Viva i blagi trzaj/pokret je zamućena slika ), bolja ultra wide kamera, bolja prednja kamera.

Vivo x200 pro => bolji zoom i mnogo bolja mikro fotografija i to je to.

Za video ne znam, jer nikada ne snimam ništa.

Da ne bude totalni off, ako g5 bude efikasan kao 9400 ( što i očekujem od njega ) eto mene na p10 uskoro :)

Mislim da će biti, čak ako ne i efikasniji.. čak će i imati više efikasnih jezgara nego mtk9400. Jedino što može da ga povuče na dole je modem. Mada koliko sam ispratio i on će biti fabrikovan sa tsmc procesom.
Očekujem rekorde što se tiče trajanja baterije na p10 seriji.

Ko hoce da koristi 3g pozive (sto trenutno samo A1 u Srb nema) ili 2g, ne treba "sizoje", LTE internet svakako radi i bez dodatne pomoci.

Google politika kaze nema VoLTE i 5G po default-u kod nepodrzanih provajdera. Ne kupuj ako ti se ne svidja, gledaj preko YT i mastaj :)

Sa Pixelom uvek neko cekanje. Te osmica ce imati bolji modem, TSMC cip, bice efikasniji... Nista ni od devetke. Sada se ceka desetka. Pixel je odlican telefon ali velika zamerka za zezanje sa Shizuku app u zemljama u kojima zvanicno nisu dostupni. To je cist bezobrazluk. Huawei nije kriv sto je pod sankcijama. Pa ljudi opet lose reaguju na taj "problem" nedostatka servisa. Sve u svemu, Pixel je globalno rasprostranjen na nivou statisticke greske. To nesto govori.
Naravno ukusi su razliciti i to je potpuno normalna stvar, ali nije normalno neki brend dizati u nebesa, koja god industrija da je u pitanju. Niti telefon cini samo kamera.

Da uprostim, Pixel je vnogo od telefona kome nesto uvek ozbiljno nedostaje ali ima pixel kameru koja bukvano vredi kao sve to sto mu nedostaje.

Juce sam u Solunu pravio selfije sa zatvorenim ZFlip 7. Dakle njegova glavna kamera u prodavnici. Ubi ga Pixel 9PXL na mesto sa svojom prednjom. Dosta je sira i bolja je prednja za nijansu i od iP16PM, koji je bio pored izlozen. Eto, zato ga trpim.

Nazad
Vrh Dno