Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Odradio to pre neki dan, ali i dalje mi pravi problem...
See mi se čini da ću morati da odradim neki reset, pa sve iz početka. Možda pomogne.

Ja s vremena na vreme moram ponovo da verifikujem da sam to ja inače nekad samo poludi i isto neće da plati ako ga samo otključam.

Ne svuda. U Rumuniji recimo koriste Google Pay, u Ukrajini mislim isto. Kao što vidiš ima naznaka i za BiH.

Ja bih voleo iskreno da uvedu GP i ovde, pre svega zbog toga što RaiPay sporije očita karticu.

Ne svuda. U Rumuniji recimo koriste Google Pay, u Ukrajini mislim isto. Kao što vidiš ima naznaka i za BiH.

Ja bih voleo iskreno da uvedu GP i ovde, pre svega zbog toga što RaiPay sporije očita karticu.
Da, i u Rumuniji, Češkoj, Austriji, Ukrajini itd.

U BiH od 1.6.

IMG_7279.jpeg

Ali RaiPay ima vise opcija i ne kosta ih kao Google Pay.
Glavni razlog zasto mislim da pogotovu Apple Pay ne treba uopste koristiti (na kraju nama poveca cene).

meni Postanska re-izdala master karticu juce preuzeo i ne mogu da je ubacim u Wallet. Kaze Check your network connection zvao Korisnicki kazu izdata vam je juce naravno bez slanja sms-a da je u poslovnici ali nisu je stavili u sistemu tj aktivirali jos uvek imaju problem valjda verovatno je opet osoba koja zna da ubaci u sistem otisla malo ranije na odmor opet, imaju kartice iz aprila meseca koje jos uvek nisu aktivirali Boze svasta. Nisam probao jos placanje znam da je sam je ubacio u bankomat da je kao navodno aktiviram i naravno izbacuje gresku takode sama izrada plastike je 0 od samo jednog ubacivanja u bankomat slika na kartici se vec ogulila kao da sam je koristio vec mnogo puta sto nije slucaj stampa je uzasna na ovim novim PS master karticama.

Ali RaiPay ima vise opcija i ne kosta ih kao Google Pay.
Glavni razlog zasto mislim da pogotovu Apple Pay ne treba uopste koristiti (na kraju nama poveca cene).
Dodavanje loyalty kartica ima i Google Wallet. Ostale funkcije poput pregleda PIN-a nek uvedu u m-bank kao što su i pregled detalja kartice (broj, istek i CVC) kopirali iz RaiPay u m-bank.

Uostalom, džabe meni sve dodatne opcije kad mi treba minimum 3 sekunde da bih očitao karticu iz RaiPay, dok kog GWalleta to ide instant.

Dodavanje loyalty kartica ima i Google Wallet. Ostale funkcije poput pregleda PIN-a nek uvedu u m-bank kao što su i pregled detalja kartice (broj, istek i CVC) kopirali iz RaiPay u m-bank.

Uostalom, džabe meni sve dodatne opcije kad mi treba minimum 3 sekunde da bih očitao karticu iz RaiPay, dok kog GWalleta to ide instant.
Super.. malo po malo ce swipe fee da dodje do 10%. Jer je bitno da je lakse.

U RFB u BiH radi jedna druga banka proveru stanja a ta banka ima google ;)

Ne znam da li bilo reči o ovom pitanju u temi,ali...
Da li može jedna kartica da se doda na više telefona, npr tri?

Može a iOS na dva telefona i da je već neko pominjao u kartičarskim i bankovnim temama da idu na dva telefona. Probaš lepo, neće ništa da pokvari, jedino što za dodatni telefon, broj koji nije kod njih u sistemu, mora da se pozove banka 😃

Niko nije rekao da ima, kažem kako je na drugom OS, a očigledno je identično, pošto taj deo verovatno najviše zavisi od banke 😃

Da li je moguce kinesku Alipay aplikaciju registrovati ovde u Srbiji.Nisam siguran dal ce kartica raditi u Kini,tamo je neka druga planeta

dok MC UniCredit-a nije prolazila
S tim u vezi, čuo sam za slična iskustva, a i meni je svojevremeno odbijena jedno onlajn plaćanje. Ispostavlja se da banka ima neke strože kriterijume, pogotovu za nove klijente (dok starima lako dođe do zloupotrebe, i toga sam se naslušao, haha), ali ne znam može li se to ikako rešiti, tipa da u sistemu označe nekako da putuješ i da će biti transakcija na dalekim destinacijama. U svakom slučaju, ono što hoću da kažem jeste da je tu skoro sigurno problem bio do banke, a ne do trgovca, što i ima smisla kad se doda to da ti je Yettelova radila.

Edit: ovo, jelte, ide u prilog ideji da se pre putovanja raspita kako konkretna banka gleda na transakcije u inostrastvu. Setih se sad i da BPŠ ne dozovoljava korišćenje kartica u pojedinim državama bez prethodne najave. Nije isključeno ni da ostale imaju slična ograničenja.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Može. PŠ je blokirala transakcije i podizanje novca na bankomatima na Kubi, Pakistanu i Brazilu usled velike stope kriminala. Pre odlaska moze da se da izjava da se ta restrikcija privremeno ukloni, ali odgovornost je onda nad klijentom.
Da, da, u isto vreme smo pisali za BPŠ (ja edit, ti poruku), nego ne znam ima li baš svaka banka taj koncept, i to konkretno pomenuti UniCredit, koji štošta ume da blokira.

• Like
Reagovanja: uji
Da

Bio sam u skorijem periodu, u većim lancima mi je prolazila MC Yettel Banke, dok MC UniCredit-a nije prolazila. Svuda se prihvataju Alipay i WeChat Pay, a u njima mozes da dodaš bilo koju našu karticu i tako da placas bez problema 🙂
Hvala puno
Mislim da sam uspeo da podesim sve u Alipay u withdrawal,prihvatilo sve uz malo muke,sad samo recharge 👌

Da

Bio sam u skorijem periodu, u većim lancima mi je prolazila MC Yettel Banke, dok MC UniCredit-a nije prolazila. Svuda se prihvataju Alipay i WeChat Pay, a u njima mozes da dodaš bilo koju našu karticu i tako da placas bez problema 🙂
Ipak ima neki problem.Sve sam registrovao i prihvatili ali kad hocu recharge,napise ovo,samo kineske kartice mogu.skinuo sam regularnu alipay aplikaciju,nije neka kineska verzija

Prilozi

• Screenshot_2025-05-17-09-02-22-594_com.eg.android.AlipayGphone.jpg
    Screenshot_2025-05-17-09-02-22-594_com.eg.android.AlipayGphone.jpg
    50.6 KB · Pregleda: 47
Ipak ima neki problem.Sve sam registrovao i prihvatili ali kad hocu recharge,napise ovo,samo kineske kartice mogu.skinuo sam regularnu alipay aplikaciju,nije neka kineska verzija
Probaj sa srpskom karticom. Da li si dodao karticu Account>Bank cards?

Sa druge strane, ni ne moras da dodajes balance, mozes automatski sa kartice da ti skine. Ides na pocetnom ekranu Pay/recieve, ukucas PIN i izbaci ti kod koji dajes prodavcu da skenira, a ispod ti pise sa kojom karticom placas (ako si dodao vise mozes da biras koju ces)

Prilozi

• IMG_3313.jpeg
    IMG_3313.jpeg
    42.9 KB · Pregleda: 25
Nazad
Vrh Dno