Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Zar Wave2Pay mora da se pokrene da bi platio? RaiPay ne mora - nema nikakve pripreme, osim otključavanja telefona, a to mora i za GPay.
Pozdrav
Ne mora ni da se otkljuca za GPay, samo da se upali ekran. Ne znam do kog iznosa moze tako, ali za 1000-200RSD prolazi. :)
Mora wave2pay da se pokrene
Ovo nije tacno, koristio sam W2P godinama, samo se otkljuca telefon i prisloni na terminal.

Zar Wave2Pay mora da se pokrene da bi platio? RaiPay ne mora - nema nikakve pripreme, osim otključavanja telefona, a to mora i za GPay.
Pozdrav
Ne mora da se pokrene, samo ga postaviš kao default payment method u podešavanjima telefona. To bi trebalo da se odnosi na sve app koje podržavaju plaćanje

To i kazem, treba malo vezbe i probanja da ukapirate kako to radi na vasem telefonu posto zavisi i od telefona.
Mislim da su nesupesne transakcije samo do korisnika.
Ovoliki broj neuspešnih plaćanja znači problem sa samom aplikacijom ili servisom.
Imam više stotina plaćanja sa w2p; mnogo puta sam telefon postavio pogrešno na pos terminal, pa ga onda malo pomerim i prislonim ponovo i transakcija prođe. Bukvalno ne razmišljam o tome, kao i kada plaćam plastikom. Ne sećam se da sam ikada imao odbijenu transakciju.

Što se Lidla tiče, oni su postavili limit za unos PIN-a i na Visa karticama preko 4000 dinara, a inače je 5k definisala Visa,
Ako se dobro sećam, limit je 4000din za plaćanje visa karticom kod nas bez pin koda. Preko toga mora da se unosi pin. Izuzetak je kad se plaća telefonom (Intesa w2p), kada je limit mnogo viši. Ne znam tačno koliko; plaćao sam oko 15-16k i nije mi tražio da unesem pin kod.

Danas su na Twitteru iz Mobi banke rekli da uskoro počinje Google Pay i Apple Pay. Videćemo da li su ozbiljni.
Screenshot_2022-09-10-19-27-26-73_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12__01.jpg

kada je limit mnogo viši. Ne znam tačno koliko; plaćao sam oko 15-16k i nije mi tražio da unesem pin kod.
Za Apple Pay barem nema limita zbog obavezne auntetifikacije na telefonu (Touch ID, Face ID, PIN). Plaćao sam i preko 100 000 RSD telefonom i nikakav problem nije bio.

Ja sam do sada oko 20 puta koristio Gpay i samo jednom mi nije prošlo plaćanje iz prve iako je aktivirao Wallet i iskočila mi je kartica na ekranu. Samo samo ponovo prislonio i sve OK. Realno češće mi se desi sa karticom neki problem (izbaci mi grešku prislonite samo 1 karticu) pa isto moram ponovo da je prislonim. Sve u svemu, meni radi super.

Mozda je problem do banke ili pos terminala. Ja redovno placam preko google pay-a u intesi i uvek prolazi. Cak google pay bolje hvata kad se prislanja od wave2pay

Ako se dobro sećam, limit je 4000din za plaćanje visa karticom kod nas bez pin koda. Preko toga mora da se unosi pin. Izuzetak je kad se plaća telefonom (Intesa w2p), kada je limit mnogo viši. Ne znam tačno koliko; plaćao sam oko 15-16k i nije mi tražio da unesem pin kod.
Povećan je 2020. mada sam i ja dugo bio tog ubeđenja, jer je promena usledila tek nakon 2014. Za MC su limiti bili 1500->2500->4000, a Visa 2000->4000->5000 dinara. Bez obzira na to, Lidl zatražuje PIN počevši od 4000 i kod Visa kartica.

Baš je lepo krenuo Gpay u Srbiji, od 30ak banaka podržava ga 3. A i od te 3 koje su u opticaju, pola kartica ga ne podržava. Bolje da ga nisu ni pustili.
Ma, samo ubacite karticu ispod maske od telefona i radi isto... ;) a ne mora ni da se otključava telefon. :LOL:

Ајмо редом.

1) А шта то конкретно раде на имплементацији тих услуга с обзиром да овакве и сличне одговоре дају већ годину и нешто?
2) Наредни период је врло широк појам, и 2025. година се у њега може сврстати.

Лично, ја сам одмах отворио iRačun и тако добио споменуте услуге, и то бесплатно, што би чекао Mobi banku да се смилује…

И таман дође као добра комбинација, progresiv + и iRačun, ако ти треба кеш имаш Mobi картицу да дигнеш на ком хоћеш банкомату, ако ти се плаћа телефоном опет, само шибнеш паре на iRačun.

Добро то јесте, али имаш њихову апликацију која ради готово исту ствар

Naravno, to je odlična kombinacija.
Samo čisto da ne bude zabune ako neko čita ovo, preko Iračuna nije podržan Gpay (Apple Pay jeste).

Jel to Huawei ne može GPay? Imam Mate 20 Pro koji nije na listi sankcija, bar što se tiče G servisa i kada instaliram GPay nemam u ponudi Srbiju već samo USA i još 2 zemlje.

Wave2Pay, a siguran sam da i google pay tako funkcionise, ako je telefon bio otkljucan neko vreme(minut, dva, ne znam tacno) pre placanja, onda opet trazi autentifikaciju. Probajte da otkljucate telefon neposredno pre placanja i necete imati problema. Takodje nije dovoljno samo da je ekran ukljucen(recimo preko Smart Locka se otkljuca telefon) vec mora eksplicitno da se otkljuca telefon pre placanja.

Pa zbog čega, kada instaliraš Wallet, oni ti prikače i Pay aplikaciju ? Huawei P 30 Pro, pre 2 dana instalirao Wallet, uz Wallet se instalirala i GPay, bez da sam je inicirao..
Isto se desilo i na Mi10TPro

@Бенч Pa u tome je i problem što nijedna banka u Srbiji ne nudi kompletne usluge koje bi trebalo da su norma u 2022. godini. I što moraš ako želiš da ih koristiš otvaraš račune u više banaka.

Probajte da otkljucate telefon neposredno pre placanja i necete imati problema. Takodje nije dovoljno samo da je ekran ukljucen(recimo preko Smart Locka se otkljuca telefon) vec mora eksplicitno da se otkljuca telefon pre placanja.
Upravo o tome sam pričao na prethodnim stranama kada je neko pomenuo otključavanje satom.

Takodje sam testirao šta se dešava kada probate plaćanje sa neotkljucanim telefonom,
pos terminal izbaci "nepodrzana kartica" i odbije kao nesupesnu transakciju.

mislim da je to glavni problem svih neuspešnih plaćanja koje ljudi ovde prijavljuju sa gpay

Kasiri ***** na ovo jer moraju da iniciraju novo plaćanje na terminalu i traže da platite karticom a ne telefonom.

I ja mislim da je to glavni problem ovde. Ja sam morao da obrisem SmartLock koji sam imao podesen(preko sata da otkljucava telefon) jer me smaralo to sto prilikom placanja uvek trazi autentifikaciju ponovo, pa moram 2 puta da prinesem telefon.

Nazad
Vrh Dno