Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Odosmo u off-topic ali da dovršim kako je kod nas... Vlasnik auta je ćerka koja nije vozač, tako da je njoj stigao poziv.
U tom slučaju se kod notara (beše) obostrano overi izjava ko je vozio i sa tom izjavom vozač ide da odgovara/plaća kaznu, inače odgovara vlasnik.
To važi za kamere i "oko sokolovo", ako zaustavi policija oni utvrde ko je vozač. Čisto da znate ako pozajmljujete auto... (dok ne uključe face).

Naravno, ali je kineski sistem za prepoznavanje lica navodno već kupljen i postepeno se uvodi, kamere se postavljaju, treba da se donese i zakon.

(nije prekoračenje brzine nego vožnja žutom trakom, tačnije prerano isključenje sa auto-puta)
Kamera za z. traku je obicna kamera, koja registruje sve brojeve tablica i ako nisi na spisku koji je u saobracajnoj policiji samo iskocis i salje ti se razglednica, nema veze sa biometrijom.
Al nema veze, tacno je za Kineze i biometriju citao sam pre par meseci a i Britanci ce to polako krenuti da uvode i to sam citao i to vrlo brzo.
Kupljen je davno zapravo kamere imaju te mogucnosti a cekao se software upravo za to, i stigao je tj kupljen je instaliran ali ne sme da se koristi za kaznjavanje zbog Ustava koji tako nesto zabranjuje, a zakon mozes da doneses kakav hoces ako nije u slkladu sa Ustavom nece se moci kaznjavati, tako da za to moras Ustav da menjas ili taj deo o slobodama gradjana da sad ne davim sta tacno treba a ne zakon. Zakon mora da bude u skladu sa Ustavom.
Al odosmo u off teski...
Odosmo u off-topic ali da dovršim kako je kod nas... Vlasnik auta je ćerka koja nije vozač, tako da je njoj stigao poziv.
U tom slučaju se kod notara (beše) obostrano overi izjava ko je vozio i sa tom izjavom vozač ide da odgovara/plaća kaznu, inače odgovara vlasnik.
To važi za kamere i "oko sokolovo", ako zaustavi policija oni utvrde ko je vozač. Čisto da znate ako pozajmljujete auto... (dok ne uključe face).
Da to je tako, posto ne smeju da snimaju biometriju oni ne znaju ko je tada vozio vec pozivaju vlasnika da on kaze ko je vozio ili da preuzme krivicu/kaznu na sebe itd.
Da snimaju biometriju, druze znali bi da si ti vozio ne bi pitali tvoju cerku.😎

Google Pay mobilna plaćanja su trenutno dostupna korisnicima Mastercard kartica OTP Banke, ProCredit Banke i Banke Poštanska štedionica.

Ima li neko problema sa GPay-om kod Intese...od jutros sve transakcije odbijene.

Mastercard credit banke Intesa ne može u Gpay. Kaže da banka to ne podržava (ne dozvoljava). Za mene je to bio jedini razlog instalacije Gpay app...

Baš je lepo krenuo Gpay u Srbiji, od 30ak banaka podržava ga 3. A i od te 3 koje su u opticaju, pola kartica ga ne podržava. Bolje da ga nisu ni pustili.

Pa neće.još.dugo. Crypto im diše za vratom. Nešto će morati da se menja, na njihovu štetu, svakako.

Danas stigao e-mail od Intese za Google pay.

"Stigao je Google Pay - brži i i sigurniji način beskontaktnog plaćanja! Od sada možete obavljati svakodnevne transakcije uz pomoć svog Android mobilnog telefona ili pametnog sata."

Juce placam u lidlu telefonom i kaze kasirka obavezno nosite i karticu cesto ne prolazi.

Mada mislim da je to vise do onoga sto sam vec objasnjavao

@bakara
Vraćam postove da vidim na šta misliš. Pretpostavljam na to da telefon mora biti otključan pre nego što se prisloni?
Što se mog slučaja tiče, apsolutno sam vodio računa o tome, taj post sam pročitao pre nego što sam počeo da koristim plaćanje. Siguran sam da sam prvi put probao sa otključanim, zatim ugasio ekran, otključao ponovo i opet nije htelo. Od tada nisam svraćao u Lidl, dok na mnogim mestima u međuvremenu sam plaćao bez problema.

Mislim da to svima pravi problem,
jer treba u pravom trenutku prisloniti a ne znas tacno kada treba otkljucati, a nemas bas vremena za istrazivanje kada se stvori red iza tebe.

Vrhunac su mi one samousluzne kase (u idei na primer) one ili nemaju beskontaktne citace ili ne znam sta je posto na njima ni jednom nisam uspeo da platim telefonom.

Ja sam plaćao bez problema u Ideji na tim kasama letos.

Mislim da to svima pravi problem,
jer treba u pravom trenutku prisloniti a ne znas tacno kada treba otkljucati, a nemas bas vremena za istrazivanje kada se stvori red iza tebe.

Vrhunac su mi one samousluzne kase (u idei na primer) one ili nemaju beskontaktne citace ili ne znam sta je posto na njima ni jednom nisam uspeo da platim telefonom.
Sinoc sam platio sa gpay bez problema, a godinama unazad radi wave2pay.
Ne znam sta je tolika frka sa otkljucavanjem telefona. Pre prislanjanja otkljucas i to je to. nijednom mi gpay nije pravio problem od kad sam stavio kao default app, probao i na self checkout ili na obicnim, a i platio sam juce pauka sa google pay, radi :LOL:

Ja sam plaćao bez problema u Ideji na tim kasama letos.
Ja cak ni sa karticom nisam uspeo, pise ubaci karticu tako da sam tako platio.
Ubedjen sam da nema beskontaktno na njima.

Ne znam sta je tolika frka sa otkljucavanjem telefona. Pre prislanjanja otkljucas i to je to.
Verovatno je problem do nacina koriscenja telefona.
Moj telefon se otkljucava sam, jer imam sat i face unlock, ali mislim da za placanje ipak mora i rucno otkljucavanje prilikom prislanjanja.

Jedino sigurno je da prislonim vec otkljucan telefon sto mi nema smisla, jer ne zelim da mi vide ekran telefona

Sto bi rekli, malo uhodavanje i bice to kako treba, Ja samo treba da blokiram notifikacije nakon placanja jer izlaze duplo za wave2pay i wallet.

To i kazem, treba malo vezbe i probanja da ukapirate kako to radi na vasem telefonu posto zavisi i od telefona.

Mislim da su nesupesne transakcije samo do korisnika.

Evo, mogu da odem do Linde veceras i da isprobam ako budem imao vremena. Ako ne bude guzva, mozda se i vratim jos po nesto da probam 2x zaredom pa da riportujem

Što se Lidla tiče, oni su postavili limit za unos PIN-a i na Visa karticama preko 4000 dinara, a inače je 5k definisala Visa, tako da verovatno postoje još neke intervencije na terminalu koje blokiraju NFC plaćanja virtuelizovanom karticom.

Vrh Dno