Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

GPay stigao u komšiluk u MK i BiH. U obe zemlje za sad samo NLB podržava ovaj naći plaćanja. Interesantno je da NLB u Srbiji ne podržava GPay.

Uprava nije ista, planovi nisu isti, trziste nije isto, konkurencija takodje itd...

I ja bas juce dodao taj Gpay u BiH. Ne kontam prednost ili razliku u odnosu na aplikaciju Banke, da mi je nesto bolje?

Pa valjda je prednost Gpay u tome sto ne moras da ulazis u aplikaciju banke da bi koristio karticu, vec samo ukljucis nfc ili jos manje, samo otkljucas telefon?

Nije to nikakva prednost GPay-a - tako radi i aplikacija RaiPay Raiffeisen banke. Ne ulazi se u aplikaciju, samo otključan telefon i, naravno, uključen NFC.
Pozdrav

U praksi nema nikakve razlike. Može da se podesi i bančina aplikacija da je difolt i ona će se isto aktivirati sama pri pokušaju plaćanja na terminalu. Moguće je imati i više aplikacija za plaćanje, ali tada treba da otvoriš pre plaćanja aplikaciju koja nije difolt.

Ni jedna banka u Bosni nije zvanično objavila da podržava GPay...mislim na NLB Sarajevo i NLB Banja Luka. To mi je malo čudno.

Što se tiče ukidanja NLB Pay za Srbiju i Crnu Goru, pošto su ipak ispravili bagove za Android 12 i 13, radiće sve dok neka novija verzija Androida (prim. aut. Android 14) ne pokaže u praksi isti problem, tako da tek onda imaće u vidu da pređu na GPay.

Aik Banka nista jos?

E ala imam sreće, Eurobanka kupila Direktnu a njih Aik i nijedna nema GP.

Ali zato imas familiju za pozeleti :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Društvo imam problem sa podešavanjem Gpay na Oneplus sa Andorid 11 (ako to uopšte ima veze)
Imam ubačenu Visa Electron Intesa koja radi za plaćanje servisa i apps na Play, ali ne mogu da podesim da radi plaćanje sa NFC
Dobijam ovu grešku
Probao sam i Mastercard prepaid kartice na iPhone radi iz prve dodao već više kartica.
Na svoj Gmail nalogu sam gledao profile za plaćanje i uopšte mi ne Srbija profilu nema opcije add new card, dok Na payment profilu TUR i ARG ima da se doda kartica.
Ne znam kako ovo da rešim sem novog Gmail naloga, a to mi se ne radi jer već imam 2,3.

Prilozi

• Screenshot_20230617-133416.jpg
    Screenshot_20230617-133416.jpg
    64.7 KB · Pregleda: 56
Pa jesi zvao Intesu da proveriš sa njima šta se dešava?
Ne vidim razlog da ih zovem jer će mi primarna kartica biti uvek Mastercard prepaid.
Radio mi je wave2pay app ali sa onom Inspire karticom
Nema logike da uz prve radi na iOS,a neće na Andorid, verovatno je nešto do naloga ali ne mogu da provalim šta

Mislio sam da ih pozoveš zbog te greške koju daje za Visa Electron.

Za Intesu vidim da je u Google Wallet podržana Mastercard Credit i sve Visa kartice. Mastercard debit nema (ako je ta prepaid iz Intese).

A za to što uopšte nema add new card opcije mi uopšte nije jasno. Mada, ja sam najviše dodavao dve debitne na dva profila...

Ako ih nazovem ima verovatno samo da se iznerviram.
Nešto je to do naloga verovatno je neko ima sličan problem ovde.
Probaću baš da je ubacim u iPhone wallet sad, garant radi

Imam 1+, I 3 Intesine kartice u Wallet-u, Google nalog na Srbiji.
Čini mi se da je ovo do Intese - iz nekog razloga, Intesa ne vrši Gpay potvrdu pri pokušaju ubacivanja kartice u novčanik.

Imam 1+, I 3 Intesine kartice u Wallet-u, Google nalog na Srbiji.
Čini mi se da je ovo do Intese - iz nekog razloga, Intesa ne vrši Gpay potvrdu pri pokušaju ubacivanja kartice u novčanik.
Znači da ih iako pozovem?
Te devojke u call centru još nešto i znaju nas pramen ovih na šalteru.
Nije mi jasno zašto u Google payment profiles nema opcije add payment option na nalogu za Srbiju dok na TUR ima
U Wallet app sam dodao i Visa Electron Intesa i Mastercard prepaid ali neće da uradi taj završni korak da omogući tap to pay.
Evo na iPhone wallet app rade obe Mastercard prepaid
Sad ću baš da dodam i Visa Electron
Koliko je to bolje rešeno na iOS wallet...

Prilozi

• IMG_0281.jpeg
    IMG_0281.jpeg
    89.3 KB · Pregleda: 33
Ja ti nisam ni malo od pomoći oko lociranja problema. Samo podelih da ista ta kartica na mom stock Oxygenu radi bez problema.

Društvo imam problem sa podešavanjem Gpay na Oneplus sa Andorid 11 (ako to uopšte ima veze)
Imam ubačenu Visa Electron Intesa koja radi za plaćanje servisa i apps na Play, ali ne mogu da podesim da radi plaćanje sa NFC
Dobijam ovu grešku
Probao sam i Mastercard prepaid kartice na iPhone radi iz prve dodao već više kartica.
Na svoj Gmail nalogu sam gledao profile za plaćanje i uopšte mi ne Srbija profilu nema opcije add new card, dok Na payment profilu TUR i ARG ima da se doda kartica.
Ne znam kako ovo da rešim sem novog Gmail naloga, a to mi se ne radi jer već imam 2,3.
Možda je problem u tome što ti je kartica povezana i s turskim profilom plaćanja, a u Turskoj nije dostupan Google Pay (tap to pay).

Možda je problem u tome što ti je kartica povezana i s turskim profilom plaćanja, a u Turskoj nije dostupan Google Pay (tap to pay).
Obrisao sam tu Visa Electron sa TUR payment naloga
Sad ću da probam u Google wallet opet da dodam
Mastercard prepaid sam dodao u wallet istu grešku izbaci da neće tap to pay da radi
Ne znam sta vise moze biti u pitanju
Dal nešto do telefona Oneplus Oxygen 11 ništa root, imam Adguard DNS podešen
Gubim strpljenje na iPhone radi iz prve neverovatno

Nazad
Vrh Dno