Šta je novo?

Google One pretplata

Mene interesuje da li bih mogao da preko turske sa ajfonom kupim google one pretplatu godisnju, ali vec imam aktivnu google one pretplatu u Srbiji?
Naravno novi nalog napravim, i samo svoj licni dodam u porodicu

Da se nadovežem.
Ako nemam pretplatu mogu da koristim isti ili moram isto novi da otvaram?

Mene interesuje da li bih mogao da preko turske sa ajfonom kupim google one pretplatu godisnju, ali vec imam aktivnu google one pretplatu u Srbiji?
Mozes, samo share-uj google one pretplatu sa porodicom sa tog novog naloga. I samo za prvo prijavljivanje je potreban apple uredjaj, za kasnije menjanje ili otkazivanje pretplate je dovoljan itunes na pc-u.

Da se nadovežem.
Ako nemam pretplatu mogu da koristim isti ili moram isto novi da otvaram?
@Burgija Ja sam dugo plaćao preko Srbije Google One od 200 GB, samo sam otkazao tu pretplatu i sa istim nalogom se pretplatio preko Apple-a i Turske na 2 TB.

@jocasylver Preporučujem odvojen Apple ID na Tursku preko koga ćeš da pokrećeš pretplate, za Google One možeš da upotrebiš postojeći ili novi Google nalog, samo ga obavezno prvo dodaj u Google porodicu ako uzimaš porodičnu pretplatu.

@Burgija Ja sam dugo plaćao preko Srbije Google One od 200 GB, samo sam otkazao tu pretplatu i sa istim nalogom se pretplatio preko Apple-a i Turske na 2 TB.

@jocasylver Preporučujem odvojen Apple ID na Tursku preko koga ćeš da pokrećeš pretplate, za Google One možeš da upotrebiš postojeći ili novi Google nalog, samo ga obavezno prvo dodaj u Google porodicu ako uzimaš porodičnu pretplatu.
Nisam radio to do sad. Moraću da vidim kako ide. Spojio bih svoja tri naloga i suprugin.

hvala na odgovorima, imam Ipad pa idem preko Turske kako je pojasnjeno

Nisam radio to do sad. Moraću da vidim kako ide. Spojio bih svoja tri naloga i suprugin.
Samo odlučiš koji nalog će da bude glava Google porodice i onda pozoveš ostale naloge da budu članovi. Kada svi prihvate i budu dodati, prelaziš na ovu proceduru pomoću turskog Apple ID-a.

Imam google one pretplatu skoro dvije godine već, radi sve bez problema naravno, i jednom mjesečno na mail stigne priznanica za porudžbinu koju ja maltene nikad ni ne pogledam nego odmah izbrišem. Međutim, bacio sam pogled na ovu poslednju porudžbinu i vidio sam ovaj dio koji me je zbunio. Traži da dodam rezervni način plaćanja da bi pretplata ostala aktivna. :unsure: A da napomenem da je kartica sa koje se vrši plaćanje aktivna do sredine 2026.godine. Da li da dodajem rezervnu karticu ili da zanemarim obavještenje?

Prilozi

• go.png
    go.png
    40.5 KB · Pregleda: 99
Imam google one pretplatu skoro dvije godine već, radi sve bez problema naravno, i jednom mjesečno na mail stigne priznanica za porudžbinu koju ja maltene nikad ni ne pogledam nego odmah izbrišem. Međutim, bacio sam pogled na ovu poslednju porudžbinu i vidio sam ovaj dio koji me je zbunio. Traži da dodam rezervni način plaćanja da bi pretplata ostala aktivna. :unsure: A da napomenem da je kartica sa koje se vrši plaćanje aktivna do sredine 2026.godine. Da li da dodajem rezervnu karticu ili da zanemarim obavještenje?
Pretpostavljam da je u pitanju domaća pretplata na Google One? Ne moraš da dodaješ nikakav rezervni način plaćanja na osnovu tog teksta sa slike. Mislim da je tu u pitanju samo ne baš najbolji prevod, pa se stiče lažni utisak da je neophodan rezervni način plaćanja.

Pretplatu sam aktivirao dok sam bio u EU prije dvije godine, a i onako relativno često idem preko granice, mada ne znam ima li to veze s ponudom i jesam li na sigurnom po tom pitanju. Kao što rekoh, nikad nisam ni gledao šta piše u mailu kog google šalje mjesečno ovim povodom pa sad ne znam je li ovo neka novina ili nije. Ako ko može da baci pogleda na svoj mail kad pristigne i javi, bio bih zahvalan.

Šalju sistemski to, jer ako ti na primer kartica istekne neće se obnoviti pretplata, pa da dodaš još jednu karticu kako bi pretplata ostala aktivna i nakon 2026 godine.
Pretplata se skida sa glavne kartice, ako to nije moguće onda povlači sredstva sa druge kartice koju ubaciš kao rezervni način plaćanja.

Jasno, hvala. Čini mi se da im je to nepotrebno budući da mi je tokom prošle godine istekla kartica i da su me upravo s gugla opomenuli na to i da dodam novu karticu tako da ne vidim potrebu za rezervnom ali dobro, imaju svoj način izgleda.

Poštovanje,izvinjavam se ako je pitanje bilo postavljeno nisam uspela da nadjem odgovor. Istekla mi je kartica,dodala sam novu i sa te mi je skinut jedan mesec ali sada mi odbijaju tu karticu za plaćanje ,pokušala sam da dodam novu visa karticu ali i sa nje ne prolazi plaćanje. Obustavili su mi pretplatu. Kako mogu da rešim ovaj problem?

Jedno pitanje za one koje poznaju google tematiku jer ja ocigledno ne poznajem koliko vidim , gde mogu da nadjem ovih 8gb podataka u google disku jer mi ocigledno pravi problem sa memorijom?
1736036859544.png
kada udjem da oslobodim prostor u disk, gmail apsolutno ne stoji nista za brisanje niti znam sta je tih 8gb podataka
1736036965750.png
kaze izaberite stvari za brisanje a sta druze da obrisem ?
1736037007904.png

Hvala upravo citam i ne verujem sta google radi...

Screenshot_2025-01-24-22-13-36-484_com.google.android.apps.subscriptions.red.jpg
Već 2 dana tako , a možda i duže, nisam proveravao..
Plaćam prostor, ali ne mogu da pristupim planovima..
Dešava li se još nekome?

Meni preko One aplikacije u paketima pokazuje samo moj paket i do kad vazi.
Kad preko browsera odem na one.google pa na pakete, prikaze sve :)

Probaj iz Google One aplikacije, pa gore (levo) na hamburger menu /Membership plans..

Bas sam malo pre probao VPN Turski da kupim godisnju pretplatu za Google one od 2TB, i ne dozvoljava mi, taman sam se ponadao da cu uspeti 😃

Probaj iz Google One aplikacije, pa gore (levo) na hamburger menu /Membership plans..
To mi radi, kao sto rekoh vidim samo moju pretplatu ne i ostale pakete :D
Na one.google vidim sve pakete pod istom opcijom

Prilozi

• IMG_4276.png
    IMG_4276.png
    72.1 KB · Pregleda: 48
  • IMG_4277.png
    IMG_4277.png
    121.5 KB · Pregleda: 45
Hvala,
Visim i ja palete na web stranici, ali mi i dalje pokazuje isto u aplikaciji..

Promenio sam region na Srpski ,(pre mesec dana) , a pre dve godine sam bio kupio prostor preko Google One, na američkom PlayStore. Nsplaćivali su mi u dolarima, logično.
Sada više ne vidim Membership plans iz One aplikacije.

Ne znam ja sam pre 2-3 godine preko Turske platio i nikad problem imao nisam, naravno u turskim lirama placeno.

Preko turske ode godisnja pretplata od 2tb na 53-54 evra, moramo da nadjemo alternativu :D

Prilozi

• Screenshot 2025-02-23 at 10.22.42.jpeg.png
    Screenshot 2025-02-23 at 10.22.42.jpeg.png
    74.7 KB · Pregleda: 65
Da li oni mogu normalno da dignu cene a ne uvek preko 100%???

Vrh Dno