Šta je novo?

Google Nexus One

Malo je cudno da sa jedne strane se zale kako je slaba prodaja, tj znatno ispod ocekivane, a sa druge strane dostupnost je poprilicno losa.

Malo je cudno da sa jedne strane se zale kako je slaba prodaja, tj znatno ispod ocekivane, a sa druge strane dostupnost je poprilicno losa.
Ko je rekao da je znatno ispod ochekivane?
Tj, ispod chijih ochekivanja?

Opushteno, ljudi, ko se dugo s googlom druzhi, zna dobro shta je beta :)

I dalje ne znam, ko je to tachno ocenio kolika su Google-ova ochekivanja shto se obima prodaje tiche?

Google je rekao da se prodaje oko 60000 Android telefona dnevno, sto je po njima OK.
Mene cudi zasto Telenor ne poveca ponudu Android telefona? Sada imaju samo onaj Samsung Galaxy.

Google je rekao da se prodaje oko 60000 Android telefona dnevno, sto je po njima OK.
Mene cudi zasto Telenor ne poveca ponudu Android telefona? Sada imaju samo onaj Samsung Galaxy.

60 000 aparata dnevno je sasvim lepa cifra, a garant će dosta porasti tokom godine. Čini mi se da još uvek nije dostignuta kritična masa.

Što se Telenora tiče, koliko vidim, sada u ponudi imaju samo Samsung i Nokia telefone... Od Samsunga već imaju Android koji vredi... za Nokiu ćemo morati da sačekamo koju deceniju da shvati :p

Da li neko zna kada će biti dostupni (kod nas) u okolini (HR, BIH, HU...), jer bih ga kupio bilo gde :)
Ima li neko nekih informacija ?
I još nešto... s obzirom da će se prodavati u dve verzije (zaključani i otključani), da li to znači da će ovi otključani moći da rade bez ikakvog dekodiranja i kod nas...

Kod nas ce se pojaviti HTC Desire ex Bravo, u svakom slucaju je bolji od Nexusa i nije zakljucan..samo da vidimo ko ce od operatera da ga ponudi..MTS sigurno nece:)

@Magipower: Jel mi možeš reći zbog čega misliš da je Desire bolji od NexusOne ? Po specifikacijama ili...
I po tvom mišljenju kod nas će moći da se uzme Desire a NexusOne neće ? Ali koliko shvatam NexusOne je GooglePhone a ovaj Desire nije ? ili šta... ne kapiram baš celu priču oko Google-a i HTC...

Desire ima AMOLED, Android 2.1 i HTC Sense. Sve ostalo bi trebalo biti identično. Mada meni se više dopada da posedujem Google Phone nego bilo koji HTC :)

Edit: Ipak imaju isti ekran.

NexusOne
Display
3.7-inch (diagonal) widescreen WVGA AMOLED touchscreen
800 x 480 pixels
100,000:1 typical contrast ratio
1ms typical response rate

Ovo je sa NexusOne sajta !
U čemu je razlika, kad i GooglePhone ima AMOLED ?

EDIT: A šta je taj HTC Sense ? To nema GP ?

Je isto mislim da je N1 bolji od Desire-a. Jer mi se ne svidja "Sense" a i kada izadje Android 2.2 ima da bude odmah portovan na N1 a pitanje da li ce uopste ikada biti izbacen kao update za Desire.

Jel može neko da mi objasni šta je taj "Sense"...
I ako mogu u "Off": kako da namestim da mi stiže obaveštenje na mail, kada mi neko odgovori na poruku u okviru neke diskusije...hvala

Eno imate u malim oglasima na ovom forumu jedan N1 u prodaji. :d

Desire ima prave dugmice dole i nesto jacu bateriju (1500/1400). Kad sam poredio specifikacije, pisalo je da Desire ima i nesto vise memorije, ali mislim da je bila greska u specifikacijama. Vizualno mi se vise svidja Desire, ali on se nece skoro naci u prodaji, tek u Aprilu postaje zvanicno dostupan.

velika nauka otitji na sajt i uporediti specifikacije... :d svakako mnogo teze nego lupiti...

Desire ima opticki trackball koji je neuporedivo bolji od Nexusovog... dalje ima vise rama 576 vs 512MB, ima radio, video snima D1 ali u 30fps dok nexus snima 20fps... i to je to...

baterija je ista 1400mAH... Sense moze da se iskljuci...

Mada meni se više dopada da posedujem Google Phone nego bilo koji HTC :)

Šta ti je moć brenda. 2 telefona izađu iz iste fabrike, gotovo identično izgledaju, čak na oba piše HTC pozadi, samo na jednom piše i Google a na drugom ne. Plus što ovaj ne-google ima superiorniji interfejs i malo bolje specifikacije. Možda se sense nekome ne sviđa, to je subjektivno, ali je u svakom slučaju superiorniji jer ima sve što i N1 plus dodatne widgete tipa twitter, facebook, malo dorađen browser, itd.

Poslednja izmena:
Najveca mana Desirea je sto ce se pojaviti tek u Aprilu, par meseci nakon N1, meni se recimo vise svidja Desire, ali me mrzi da cekam maj da postane dostupan.

Desire je po specifikaciji bolji uredjaj, licno meni se vise svidja fizicki izgled zbog dugmica i optickog misa, HTC Senso isto moze da se iskljuci ako se nekome ne svidja...a velika prednost sto je ocekivana MP cena oko 550eur sa dve godine garancije...dolazi pocetkom aprila , i u mom slucaju , vredi cekati:)

Da, znam da jeste. Nexus One je isto što i HTC Dragon.

Razlika u specifikacijama je zanemarljiva. Malo više memorije i bolja kamera (jedina kamera koja mi na telefonu nešto znači jeste ona koja se koristi za video razgovore).

Optički trackball je nebitna stavka. Telefon je napravljen da se koristi pipkanjem po tačskrinu i svi dodatni dugmići/krstići/trekboli su nepotreban višak.

Slažem se, zanemarljive razlike. Pa i da cena desire-a bude niža, vredi dati 50ak evropskih za Google nalepnicu.

( :p )

Kako to jedan ima taj HTC Sense, a drugi nema, a pritom koriste isti OS (istu verziju), a takođe je isti proizvođač telefona (slične specifikacije) ?

[youtube]tL60j3iDgLk[/youtube]

Htc Desire rom , sense, radi i flash :)

Što tako "secka" kada scroll-uje ? Na iPhonu to nije situacija, a NexusOne ima brži procesor !

^zato sto je jos uvek rom u alfa fazi, sacekaj par dana dok se sve ispegla kada izbace finalni rom .... pa onda uporedi sa iphone-om :D

@DaPimp: Vidi ovako :) ja imam iPhone3g, ali mi se sve više i više sviđa ovaj NexusOne, i vrlo rado bih ga uzeo, mada bih pre toga voleo malo da ga probam (jer ipak, još uvek nisam imao dodira sa Androidom)...

Nazad
Vrh Dno