Šta je novo?

Google Nexus One

Ček da raspravimo to do kraja.

akki, da li ti stvarno misliš da je Sony Erickson sposoban da napravi telefon kvaliteta kakav imaju vrhunski HTC telefoni (Nexus One je upravo jedan takav telefon)?

Stavi tvoje lične preferencije na stranu i taj avatar koji koristiš na stranu i reci realno :)

x10?

da zanemarimo satio koji je tu negde sa hd2 a izasao je mesec dana ranije i pri tom ima miljama bolju kameru, manji je i laksi uz istu autonomiju... a o kvalitetu izrade da ne pricamo... al verujem da je malo ko ovde probao satio... :) sem mozda dummy u VIP-u :d

Poslednja izmena:
x10?

da zanemarimo satio koji je tu negde sa hd2 a izasao je mesec dana ranije i pri tom ima miljama bolju kameru, manji je i laksi uz istu autonomiju... a o kvalitetu izrade da ne pricamo... al verujem da je malo ko ovde probao satio... :) sem mozda dummy u VIP-u :d

Ja kad vidim na SE onaj sugavi patent za punjenje najezim se sav! Imao sam do sada 5-6 SE i sa svakim sam imao problema sa punjenjem (kontaktom).
A Satio tu negdje sa HD2? Mozda, al u ludilu. Probao sam ja Satio, a trenutno koristim HD2. Nebo i zemlja u svakom pogledu. Kome treba kamera nek kupi digitalac;)
p.s. SE da zna napravit fon, ne bi im HTC bio OEM partner za top modele (X1):D A X2 mislim da radi FoxConn, koji radi i iPhone i Acer liquid (HTC im je bio preskup, pa je FoxConn napravio X2 po uzoru na X1). Za X10 ne znam, al sumnjam da je made by SE. Ipak je to previse dobro za SE:D
Vjerujem da je i Nexus vrh vrhova, kao uostalom mnogi HTC modeli koje sam imao priliku da vidim i probam.

Poslednja izmena:
Nisam baš siguran šta ovaj citat treba da znači, al' rek'o čisto da pomenem - Hero i Magic imaju isti ekran, koji je kapacitivan. Tattoo s druge strane, ima rezistivni ekran, koji je kako čujem dosta blizu kapacitivnim po osetljivosti.

uf da...priznajem, mada hero ima bolj touch iako je i magic cap i cak do sada dok nisam proverio na gsmareni mislio sam da je resistivni...ccc

ma sta ti znas, vidis da je covek isprobavao u VIP-u... :d

mislim da nema potrebe dalje komentarisati... prvo jer mi treba 20 minuta da procitam post, mada kapiram da mu srpski nije maternji al opet... drugo, jer izvrtje moje reci a tretje i najvaznije je jer prica besmislice...

:banana:vidi ga, boli istina ha?pa ti si sigurno neki se fan covece...u, tek sad vidim tvoj avatar :D DAJ ARGUMENTE...a sta te briga ako mi srpski nije maternji?ili imas nesto protiv?

Daj argumente, nisam ja izvrtio tovje reci, uvek sam citrirao tako da, ***, istina zna da boli...

x10?

GDE JE JOS X10 covece...ti uporedis Satio sa HD2...:D Pa sta ces ti sa 12mpix camerom kada neki sa 8mpix imaju lepsu sliku?Da nisi znao sad cu da ti kazem: nije bitno mpix, vec kvalitet sociva. a ti pogledaj velicinu senzora u satio i pogledaj u c905 pa ti razmisljaj koliko je to kvalitetnija...
Nemoj da pricas ovde gluposti, budir ealan i daj ARGUMENTE a ne poput ``nema potrebe dalje komentarisat``....

G@W je rekao sve :D

Poslednja izmena:
a da se vi malo okrenete temi?
Gde je mod da brise sav ovaj shum...

Ja kad vidim na SE onaj sugavi patent za punjenje najezim se sav! Imao sam do sada 5-6 SE i sa svakim sam imao problema sa punjenjem (kontaktom).
:d
A Satio tu negdje sa HD2? Mozda, al u ludilu. Probao sam ja Satio, a trenutno koristim HD2. Nebo i zemlja u svakom pogledu. Kome treba kamera nek kupi digitalac
super, navedi u cemu je to hd2 toliko bolji? koristio si oba... ovo za digitalac smo jedno milion puta culi na forumu i odgovor je uvek isti, netju da nosim 2 uredjaja kada, sada vetj komotno mogu da nosim samo 1... netje biti uvek super kvalitet slike ali mala cena za to da ne moram da nosim 2 uredjaja...

p.s. SE da zna napravit fon, ne bi im HTC bio OEM partner za top modele (X1):D A X2 mislim da radi FoxConn, koji radi i iPhone i Acer liquid (HTC im je bio preskup, pa je FoxConn napravio X2 po uzoru na X1). Za X10 ne znam, al sumnjam da je made by SE. Ipak je to previse dobro za SE
jel kapirate vi razliku izmedju toga da neko proizvodi telefon i da radi R&D istog? mozda ja pricam previse komplikovano... dakle, HTC je puki proizvdjac X1 dok je razvoj istog kompletno delo SE...

po vama samo HTC pravi telefone... :d cudno je to kod nas... neku marku krenu da hvale po forumu i odmah je to najcool i vrh vrhova...

uf da...priznajem, mada hero ima bolj touch iako je i magic cap i cak do sada dok nisam proverio na gsmareni mislio sam da je resistivni...ccc
eto sad lupas ponovo, imaju indentican ekran...

:banana:vidi ga, boli istina ha?pa ti si sigurno neki se fan covece...u, tek sad vidim tvoj avatar :D DAJ ARGUMENTE...

Daj argumente, nisam ja izvrtio tovje reci, uvek sam citrirao tako da, ***, istina zna da boli...
:d izgleda da stvarno pisem previse komplikovano... to sto si citirao ne znaci da si pravilno razumeo ono sto sam rekao i da nisi u startu poveo pricu o onome sta tebi odgovara a nema veze sa pocetnom pricom ( cap ekran etc... )

a sta te briga ako mi srpski nije maternji?ili imas nesto protiv?
briga me kada mi treba 3 dana da desifrujem sta pises... kada odes na engl forum, ako ides uopste, jel pises tarzanskim engleskim ili se trudis da koristis spell check?

ili ako te to sprecava da pravilno skapiras sta ja pisem... nadam se da je to slucaj...
GDE JE JOS X10 covece...
:d evo izlazi za koji dan... isto kada i desire... rec je o tehnologiji ne o vremenu izlaska... na to uticu i mnogi drugi faktori... al to je vetj previse komplikovana diskusija...
ti uporedis Satio sa HD2...:D Pa sta ces ti sa 12mpix camerom kada neki sa 8mpix imaju lepsu sliku?Da nisi znao sad cu da ti kazem: nije bitno mpix, vec kvalitet sociva. a ti pogledaj velicinu senzora u satio i pogledaj u c905 pa ti razmisljaj koliko je to kvalitetnija...
eto, opet ti o drugim stvarima... poredis c905, jednog od najboljih image telefona sa satio... super, ima vetji senzor ( posto mu je to bila otprlike jedina f-ja morali su da stave inace odlican icx-636 ccd ) al problem je sto to nije ts telefon i sto nema toliko funkcija pa je lakse staviti vetji senzor... nije sve ni do senzora... algoritmi su jako bitni... sad lepo uporedi satio sa bilo kojim ts telefonom i reci ko pravi bolje slike? hd2? nexus? omnia hd ( pricamo o slikama), pixon? ( jedino diskutabilno ) ako tjes tako da gledas onda innov pravi najbolje slike i gotovo...

Nemoj da pricas ovde gluposti, budir ealan i daj ARGUMENTE a ne poput ``nema potrebe dalje komentarisat``....
rece covek kome je od dva ista ts jedan neuporedivo bolji :d

i u pravu je rasta, toliko od mene, sry za off, ja sam se trudio da bude koliko toliko u okviru diskusije...

Poslednja izmena:
Bane već testira ovaj telefon. Izgleda stvarno dobro, nabudženo, ali na prvi pogled mi se nešto ne čini da je iPhone killer, iako je sigurno bar jednako dobar, na svoj način :)

:d

super, navedi u cemu je to hd2 toliko bolji? koristio si oba... ovo za digitalac smo jedno milion puta culi na forumu i odgovor je uvek isti, netju da nosim 2 uredjaja kada, sada vetj komotno mogu da nosim samo 1... netje biti uvek super kvalitet slike ali mala cena za to da ne moram da nosim 2 uredjaja...

@akki - Veci Ekran, kapacitativni ekran, za mene kamera zadovoljavajuca, micro USB, rad sa office dokumentima, Adobe reader, bolji - brzi web browser, multitouch, 3.5", nevjerovatna brzina, ne usporava i sa 10-tak pokenutih progama i jos milion mogucnosti koje ima WM. Symbian telefoni su smijesni (imao sa N97, koristio OmniaHD i probao Satio).

Gledao sam neki Nexus vs HD2 review. Koliko su boje na njemu zivlje nego na HD2. Amoled ubija!

Poslednja izmena:
i u pravu je rasta, toliko od mene, sry za off, ja sam se trudio da bude koliko toliko u okviru diskusije...

Ako stvarno želiš biti kolegijalan onda napiši mini review telefona o kome raspravljamo u ovoj temi. Koliko sam ja shvatio iz tvojih postova ti taj telefon poseduješ a mene (a verovatno i mnoge druge korisnike benchforuma) zanima saznamo što više o Nexus One od ljudi koji su imali direktan kontakt sa telefonom.

Ovu priču sa kamerama, senzorima, kvalitetu snimaka i video-a smo već apsolvirali. Tebi je to bitno kod telefona, meni i nekom drugom je to totalno nebitno jer ne koristimo kameru. Mada realno gledano za jedan smartfon je mnogo bitniji operativni sistem od kvaliteta kamere.

@akki - Veci Ekran, kapacitativni ekran, za mene kamera zadovoljavajuca, micro USB, rad sa office dokumentima, Adobe reader, bolji - brzi web browser, multitouch, 3.5", nevjerovatna brzina, ne usporava i sa 10-tak pokenutih progama i jos milion mogucnosti koje ima WM. Symbian telefoni su smijesni (imao sa N97, koristio OmniaHD i probao Satio).
ok, ima vetji ekran, meni recimo to cini da je telefon prevelik i vratio sam ga... idealno 3.5/7, nevezano za ovu pricu, diamond2 trenutno koristim pored nexusa jer mi je savrsena ergonomija... al jeste prednost vetjini, slazem se...

mikro usb pored bt ne vidim prednost a jos je Satio DLNA... jedino ako mislis za punjenje...

rad sa office isti, adobe imas i za symbian...

web browser? opera? :d http://www.youtube.com/watch?v=STDfMLIySQo&feature=player_embedded#at=114

ok, brzi jeste, ne previse al jeste... a 10 aplikacija mi trebaju za sta? ja 10 aplikacija nemam ni na netbooku u isto vreme...

dakle. sve sto si naveo, sem ekrana ima i satio...

ledao sam neki Nexus vs HD2 review. Koliko su boje na njemu zivlje nego na HD2. Amoled ubija
baci oko na wave, to je buducnost...

Ako stvarno želiš biti kolegijalan onda napiši mini review telefona o kome raspravljamo u ovoj temi.
imam tel, al sta ja mogu da napisem sto vetj nemate na netu?

Ovu priču sa kamerama, senzorima, kvalitetu snimaka i video-a smo već apsolvirali. Tebi je to bitno kod telefona, meni i nekom drugom je to totalno nebitno jer ne koristimo kameru. Mada realno gledano za jedan smartfon je mnogo bitniji operativni sistem od kvaliteta kamere.
naravno da smo apsolvirali, to je bilo zbog novajlije, on je vodio na tu vodenicu :)

jeste, os je bitan, al svi mi znamo kakav je wm... svaki os ima svojih prednosti i mana... ;)

baci oko na wave, to je buducnost...

imam tel, al sta ja mogu da napisem sto vetj nemate na netu?

Neverujem da imas jer ga psujej i po tebi ovo je nista, znachi neverujem da si uzeo jer ako bi uzeo i imao nebi tkao pricao :D Napisi review da vidim Live shots :D taman imas i Satio da lepo naslikas Nexusa, pa cemo u exif-u proveriti dali je slikano sa Satio-m...

jeste, os je bitan, al svi mi znamo kakav je wm... svaki os ima svojih prednosti i mana... ;)

:d:d
Koji si ti car :d
Da, verovatno svi znaju kakv je WM, al ***, Nexus je Android :d

Shame on you, liar :smackbum:

@akki - Mislio sam na koriscenje multitouch-a u web browser. Ipak je ovo 21 vijek:)

lol... sve vreme pricamo o hd2 vs satio i onda ti uletis kao Kluzo sa genijalnom konstatacijom... lepo ti rekoh, ako ne kapiras srpski dobro ili ne mozes da skapiras kontekste zaobidji diskusiju... i nazivas me lazovom? kolko ono rekosmo godina? :d

na prvi deo posta da odgovorim... ja ako uzmem/dobijem neki tel ne znaci da mislim da je savrsenstvo i da mu se divim do imbecilnosti... a inace omiljeni past time mi je da nepismenim klincima na netu pokazujem kako ja imam nesto sto oni nemaju a voleli bi vise nego bilo sta... :d

ode ti na ignore pa pisi do sutra :)

@whilplasher jeste prednost to sto ima multitouch naveo sam u prvom postu... vetj smo diskutovali o prednostima double tapa u odnosu na mltt, svakako je prednost ako ga imas al bas da je nesto epohalno... :)

Poslednja izmena:
Ti si citrirao G@W-a, ako se ne varam, a on prica o nexusus coveche...

..``jeste prednost to sto ima multitouch naveo sam u prvom postu`..e sada vec prednost? pfff...
ajd idi u Se forum :D
Dok neces napisati review ja i mislim da ni ostali nece da ti veruju da posedujes Nexus..

Poslednja izmena:
Drugovi i drugarice. Konačno mi je stigao u ruke.

Google Nexus je najbolji telefon na svetu.

Iphonetu 3GS, hvala ti na svemu. Ovo je napredak. Ne veliki. Ali dovoljan da se Nexus popne na tron.

Bane , daj po nekoj povoljnoj ceni taj 3GS :D

Salu na stranu , pa zar je toliko odusevljenje , da tvrdis da je najbolji na svetu ? o_O

BTW
Najaca reklama za Nexus One
[YOUTUBE]Z6GBko1_Jf8[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ma ja imam Samsung Galaxy :D. Koji bi sad polupao kad vidim ovaj Nexus. Nije mnogo bolji od HD2, 3GS, (N900 za nekoga), ali jeste bolji.

Poslednja izmena:
Sta ima bolje?
Daj neki detalji, koji mu je glavni adut?

Iphonetu 3GS, hvala ti na svemu. Ovo je napredak. Ne veliki. Ali dovoljan da se Nexus popne na tron.

Dali su domaći Džobsu, a? Sad bar znamo da će 4G imati 800x480 ekran, Cortex A9 CPU (baš kao i iPad), ali na nižem kloku (dovoljno, opet), bolju kameru i malo bolji multitasking. Bar ono, da postoji za još neke bitne aplikacije koje nisu samo onih nekoliko standardnih... Ne mora Need For Speed to da ima, naravno.

p.s. Bane, mojne više da pominješ taj Nokia Big Mek telefon, pliz :)

to se zna odavno... :)

Bane u poslednje vreme svaki telefon koji mu dodje na test proglasi za najboljeg na svetu ;)

Ne znam da li je Nexus bas najbolji ali svakako je najskuplji :d

Kritike na Nexusov kvalitet ekrana:
attachment.php

Scientific analysis finds iPhone LCD trumps Nexus One OLED

By Neil Hughes
Published: 03:40 PM EST

The LCD screen on the iPhone 3GS is far from perfect, but it's also significantly better than the much-touted AM-OLED display on the Google Nexus One, a scientific comparison of the two displays has found.

Dr. Raymond Soneira, president of DisplayMate Technologies, has published the first in a three-part series comparing the much-touted AMOLED display on the Google Nexus One with last year's iPhone 3GS. Parts two and three of the in-depth look are due to be published in the days to come at both displaymate.com and displayblog.com. He also spoke with AppleInsider about his time with the Nexus one and its comparison to the iPhone 3GS.

Soneira's discovery that the Nexus One screen is inferior to the iPhone is interesting, because many who spent time with both handsets said they found the Nexus One OLED display to be superior. But Soneira said eyeballing the screens isn't enough.

For his tests, he had the Nexus One, iPhone 3GS and a professional broadcast studio monitor all next to one another. The same image would be displayed on all three devices, and the two handsets were compared to the monitor.

The result: While the Nexus One might have a bright, eye-catching display, it also has lots of noise and artifacts, and it just isn't accurate. He said most users are probably wowed by the Nexus One display for the same reason people buy TVs at electronics stores with the brightest and most exaggerated picture -- it looks great at the store, but at home it just isn't right.

"The Nexus One really exaggerates the colors, and when you first look at it, it looks great," Soneira told AppleInsider. "But if you know what a picture is supposed to look like, then it doesn't look so good, because there's just too much color."

Most high-quality displays, including the iPhone, have at least 18-bit color, and emulate 24-bit color with dithering. But in his tests, Soneira found that the Nexus One screen uses only 16-bit color, which allows 32 possible intensity levels for red and blue, and 64 for green.

"This is common on cheap low-end devices, but it is unacceptable for an expensive high-performance 'Super Phone' that Google claims to to be," he wrote. "All screen colors are derived from intensity mixtures of the RGP primaries -- with so few levels to work with the colors are coarse and inaccurate, which produces quite noticeable false contouring in many images and photos."

Soneira also found that the Nexus One display is good at showing text, icons and menu graphics. But images and resolution scaling, he said, fell far short. He demonstrated this with a photo from NASA shown on both the iPhone and Nexus One.

Released with much fanfare in January, the Nexus One is a Google-branded, HTC-manufactured handset running the Android mobile operating system. One of its most expensive components was estimated to be its display, with a value of about $23.50 -- second only to the handset's Snapdragon baseband processor, valued at $30.50.

Soneira said the Nexus One display is best-described as "punchy," and he feels the AM-OLED screen comes across as more of a prototype than a final product. With too much color saturation on photos and poor scaling of images, the hardware was also given "very poor" marks in terms of factory calibration and quality control. Without any color and grayscale calibration, Soneira said it appears the sub-assembly "was just slapped as-is into the phone, which is common in factories that are concerned with maximizing volume and minimizing production time and costs."

Specifically, the screen was measured as having poor peak brightness, screen reflectance, high ambient light contrast rating. But the OLED display also has outstanding black level brightness and contrast ratio.

While the iPhone has a better display than the Nexus One, Soneira said it is far from perfect. Apple's handset has contrast that is too low and weak color saturation. In fact, he said, the color gamut data shows the iPhone smaller and the Nexus One bigger than the standard. In that respect, the iPhone and Nexus One have taken the opposite approach.

Those same issues have existed in Apple's mobile devices for years. He said it seems as though the Cupertino, Calif., company has been making compromises to deliver a bright display on its products.

Soneira said the iPhone needs a "major display makeover," but Apple shouldn't' do anything drastic. The handset has a resolution that is too low, and a contrast ratio of about 100. A good LCD display, he said, has a contrast ratio of 1,000 or more.

While the tech community has been very excited about OLED displays recently, Soneira said he would prefer Apple to hold off on moving to the growing display technology for a few years. He said it's likely that in two years the current issues with OLED will be worked out, and it will be the superior choice when compared to LCD.

"Apple will need to think carefully, because competition has really heated up," he said. "It will be interesting. I don't think they can leave the LCD in the iPhone at 480 by 320 with its poor performance spec. I'm hoping that Apple will stick with a quality LCD and they can jump to OLED in two years when it's ready to go."

As for the current standard-bearer in mobile phone displays, Soneira said he would guess that title goes to the Motorola Droid. While he hasn't done any thorough tests, he said in his educated opinion Motorola's Android-powered handset, which has a 3.7-inch screen, is the leader.

But while Soneira is an expert in display technology, he also conceded that a phone is far more than its display. And taken as a whole, the iPhone again comes out ahead of the Nexus One -- which he called "buggy." But while the user experience on the iPhone is top-notch, Soneira said he wishes he could say the same about the screen.

"The iPhone's display, he said, "is actually not up to the standard of the rest of the iPhone."

For more, read Soneira's DisplayMate Nexus One versus iPhone 3GS Display Shoot-Out.

Prilozi

• displayshootout-100222.png
    displayshootout-100222.png
    217.5 KB · Pregleda: 262
Poslednja izmena:
eto opravdanja ako apple ne stavi amoled displej... bas me zanima sta bi rekao za super amoled...

ako je strucnjak za displeje ne znam sta mu je trebao onaj komentar za overall...

Dali su domaći Džobsu, a? Sad bar znamo da će 4G imati 800x480 ekran, Cortex A9 CPU (baš kao i iPad), ali na nižem kloku (dovoljno, opet), bolju kameru i malo bolji multitasking. Bar ono, da postoji za još neke bitne aplikacije koje nisu samo onih nekoliko standardnih... Ne mora Need For Speed to da ima, naravno.

Ali zato ce kostati preko 1000eur...

Nema šanse.

Znaci, da imas 3GS, ne bi ga menjao za njega ali bi se pre odlucio za N1 da sad kupujes novi telefon?

Nazad
Vrh Dno