Šta je novo?

Google Nexus One

Naravno. Marketing.

I ja s tobom, ali kako niska cena, na koju foru? Da zarade 0 po telefonu, a da navuku narod na Android? :)

Na istu foru kao što je i pretraga besplatna... Lova se pravi od oglašavanja.

Na telefonima se google prodaje oglasni prostor u pretrazi, aplikacijama, a ne bi me čudilo i da smisle nešto "kreativnije".

I ja s tobom, ali kako niska cena, na koju foru? Da zarade 0 po telefonu, a da navuku narod na Android? :)
To ni meni ne ide u glavu, jer ako budu držali takvu cenu, mnogi proizvođači će odustati od android telefona, neće imati konkurentan proizvod, što je skroz glupost

Ako stvarno bude takvo, opet Google neće moći da isporuči potreban broj telefona, što će dovede do veće cene na crno

"Google nije previše zainteresovan za prodaju Google telefona, već je cilj ovog proizvoda da se pristupi dragocenim podacima o potrošačima, koji će pomoći prodaju reklamnog prostora Google pretraživača."

Mozda Google ponudi novi dil proizvodjacima Android telefona po kome bi subvencionisao svaki Android telefon koji oni naprave i ponudi im deo zarade od reklama, bas kao sto ce ponuditi deo zarade i provajderima mobilne telefonije. A pare ce uzeti od firmi koje zele da se oglase u google servisima.

Ovakav biznis model nije novost. Sve konzole se prodaju ispod trzisne vrednosti, a gubitak se nadoknadjuje kroz prodaju igara.

Sugurno ce forsirati da korisnici koriste njihov VOIP sistem za zvanje fixih/mobilnih brojeva. Naravno "that wont fly" na nasim prostorima. :)

uh, nadam se da ce kod nas da postoji neka standalone ponuda, a ne preko VIP/telekom/telenor-a .. mada to teshk oda ce da se desi. bice isti fazon kao i -

fensi ekstra telefon na ugovor od 2 ili 4 soma - 1 dinar.

isti taj fon na ugovor od 1000 - 14 hiljada dinara.

:\

Ako servisi koje gugl bude nudio ne budu radili kod nas, neće se ni taj telefon zvanično pojaviti.

Ako zele ozbiljno da uzdramju iPhone, dve stvari moraju obavezno da urade:
1. Animacija mora biti glatka kao kod iPhona, tj poseban graficki cip
2. Ekran mora biti osetljiv na dodir kao kod iPhona (mislim da je ovde vise problem do drivera ekrana nego samog hardware-a)

Sve ostalo moze lako da se sredi, dotera, ali ove dve stvari su ono po cemu se iPhone izdvaja od ostalih.

Ako zele ozbiljno da uzdramju iPhone, dve stvari moraju obavezno da urade:
1. Animacija mora biti glatka kao kod iPhona, tj poseban graficki cip
2. Ekran mora biti osetljiv na dodir kao kod iPhona (mislim da je ovde vise problem do drivera ekrana nego samog hardware-a)

Sve ostalo moze lako da se sredi, dotera, ali ove dve stvari su ono po cemu se iPhone izdvaja od ostalih.

1. na snimcima koje videh na netu je animacija baš baš glatka i sve deluje mnogo brže od mog Magica.

@LazaNS:
Skoro svi noviji telefoni imaju poseban chip za grafiku.... tj deo chipa posvecen grafici. To je obicno Power VR.

Verujem.
Onda samo nek naprave da taj chip radi podjednako dobro kao na iPhonu :) Ako je verovati Jorgovanu, tako ce i biti. Nadam se da ce i tacku dva ispuniti, takodje je odlicno sto konacno Android dobija veliki ekran(znam da vec ima neka motorola ali to nije to) :) Bice zanimljivo :)

^ Android ekran je capacative, i ima multitouch. Samo sto zbog Appleovih patenata nemozes da ga koristis u browseru.

Sto se GPU-a tice, izgleda da ga Nexus nema[[niko ga do sada nije spominjao], ali 1ghz procesor to nadoknadjuje.

nexus_purchase_eng.jpg

I definitivno kraj govorkanjima o ceni..... cena je kakva bi bila i da google ne stoji iza ovog. Ni previsoka ali nikako prejeftina za aparat bez ugovora.

Ode mu (bar za sada) najjaci adut... Ne znam sta se nudi u tom paketu od 180$, ali ne vidim zasto bi neko kupio ovo pored iPhonea, a kamoli menjao iPhone za Google. Cini mi se da ce jos jedan "ubica" biti ubijen... U americi narocito.

Sto odmah poredjenje sa iphone-om .... pa sa hw strane je bolji u svemu od iphone-a, a i sa softwerske +-. Mozda nema jos toliki comunity kao Iphone (mislim na android uopste) ali polako .... bice ;)

Da ne bude zabune nisam Ihejter :) tj to je moj sadasnji izbor kao primarni fon, android jos uvek skundarni :)

Poslednja izmena:
Sto odmah poredjenje sa iphone-om .... pa sa hw strane je bolji u svemu od iphone-a, a i sa softwerske +-. Mozda nema jos toliki comunity kao Iphone (mislim na android uopste) ali polako .... bice ;)

Da ne bude zabune nisam Ihejter :) tj to je moj sadasnji izbor kao primarni fon, android jos uvek skundarni :)

Pa poredjenje sa iphone-om je neminovno... Ja delim tvoje misljenje 100% ali jedan od najvecih aduta iphone-a je, izmedju ostalog, cinjenica da je u trendu u Americi (a bogami i sirom sveta), pa sumnjam da ce se neko odluciti pre za Google nego za Apple (ovde govorim o prosecnom korisniku). Gphone jeste hardverski bolji ali ne toliko da bi neko prelazio na njega samo zbog toga. A tu je i moc navike... Evo primera takvog nacina razmisljanja, ne znam da li je vec bio na ovom forumu

Shteta za cenu, kad se pojavi kod nas bice 600 evra :( Tragedija.

Tradicija, koliko je preko bare u $ toliko je kod nas u E ako uzmemo u obzir ove koji nisu halavi.

A što je po hardveru bolji? Ima više MHz? Ljudi misle da je HTC HD2 brz telefon zato što ima CPU na 1GHz? A koliko jezgara ima, kako to OS koristi, koliko se oslanja na grafiku i kakva je grafika, to nema veze? :D

Pa ima veze kod telefona još više nego u poređenju sa tom situacijom kod računara...

u trendu :facepalm:

pa dobro ali rodjaci u americi ovo-ono :) cena je 529 dolara plus porezi izadje nekih 577 dolara pa pocnite da se preracunavate...

US, UK, Singapur i Hong Kong mogu da kupe, rest are fucked.

pa dobro ali rodjaci u americi ovo-ono :) cena je 529 dolara plus porezi izadje nekih 577 dolara pa pocnite da se preracunavate...

aj da kazemo ~ 400e da ti neko donese .... ko ima nekoga .... :) za ostale ce biti u oglasima za 700e :)

Nazad
Vrh Dno