Šta je novo?

Google Nexus 9 (2014)

Ja pre par dana slupao staklo na svom nexus-u 7 2012 :( . Trazeci resenje kako da ga popravim naleteh na ovu temu.
Razmisljao sam o upgrade-u, ali gledajuci po netu, trenutno nema nista drasticno bolje i vredno upgrade-a :( . Nexus 7 je slab korak unapred, yoga tablet je interesantan ali je slaba rezolucija i hardver, G tab nema GSM modul, Samsunzi su mi ruzni do zla boga...
Ja bi konkretno voleo 8,5 inca, full HD, 16:9 , 3 GB RAMa, USB 3.0, LTE, dobru prednju kameru, jake i dobre zvucnike napred (kao HTC one). To je jako prosta formula za uspeh. Moze malo vise i da kosta

Nadam se da je u pitanju full Tegra K-1. Nexus je prvenstveno platforma za igranje igrica, jako je bitan sto jaci GPU. Tegra K-1 u teoriji ima duplo jaci GPU od Adreno 330.

A jel zna neko koji je ovo tab sto riba drzi u ruci?...mnogo mi extra sa ovako malim bazelima!!!

Ovu sliku su koristili za neku reklamu o neksusu kad je kitket trebao da se pojavi, svi su pomislili da je novi nexus 8, pa su prepravljali pa ubacivali aktuelni nexus 7.

27y00ls.png

čudna mi slika,raširena sedmica,čisto sumljam da će biti ovakav ali ajde;)

OVaj odnos dimenzija ekrana je "izmislio" Apple na iPad uređajima. Meni se više sviđa od onog na npr Nexus 7, jer je sa istom dijagonalom ekrana postignuta veća površina ekrana.

Bas naprotiv, meni je Nexus 7 zbog cudnog odnosa strani u portret modu beskoristan. Mnogo bolji je odnos kod Apple uredjaja.

Ako si meni odgovorio, pročitaj još jednom šta sam napisao :)
Meni se više sviđa od onog na npr Nexus 7, jer je sa istom dijagonalom ekrana postignuta veća površina ekrana.
što se slaže sa tvojim komentarom.
Čini se da su i drugi shvatili da je ovaj odnos strana praktičniji i upotrebljiviji. Evo i Xiaomi je uradio isto, sada Google/HTC.

Izvinjavam se, pogresno sam protumacio tvoju poruku.

To su radne specifikacije. Bilo bi lepo da stave 8 gigabajta RAM-a. Ionako je to neki standard danas za PC masine, a sutra kada se pojavi DDR4 to ce da skoci na 16/32 GB za PC.

Tegra K1 je jaci chip od konzola prethodne generacije.

Ja se i dalje nadam da će biti 16:9 :) . Nema smisla ovo 4:3, mnogo je ružnije na tome gledati video (film pogotovo), nego što se dobija na preglednosti Web sadržaja

Ja se sem nešto jeftinih kineza ne sećam da sam viđao android tablete u 16:9 odnosu.

Sve prethodni Nexus tableti su u 16:10 formatu (1280x800, 1920x1200, 2560x1600) kao i većina drugih Android tableta.

Iskreno meni je 16:10 odnos zlatna sredina. Windows tableti su uglavnom 16:9, iPad su 4:3, ovo 16:10 mi je nekako taman, dovoljno široko za čitanje, a opet ne gubi se previše površine kada se gleda video :)

Poslednja izmena:
16:10 je takodje bolji odnos za strpove, mada na 8" nema bas puno smisla njih citati.

Slazem se i ja za 16:10, kao idealno za tablet.
4:3 odnos na tabletu mi se ne dopada, pogotovo sto je sve u formatu 16:9, 16:10, od filmova preko igrica do stripova, tj prakticno svega vezanog za tablete i telefone kada je android platforma u pitanju.A i nezgrapno je.Zamislite telefon u 4:3 formatu.:d

16:10 je najbolji odnos ekrana. Jos da filmska industrija ne smara sa 16:9 i 21:9 bilo bi super. Mozda bi 14:9 bio idealan odnos, kada bi neko pravio takve ekrane.

16:10 je takodje bolji odnos za strpove, mada na 8" nema bas puno smisla njih citati.

Ima smisla, i te kako, čitao sam gomilu stripova na tabletu od 7", i nema nikakvih problema, samo ga čitaš u landscape modu, umesto u potrait, i moras da skrolujes na dole, posto ti prikaže oko pola stranice. Ali potpuno ok iskustvo čitanja. Slažem se da je 10" bolje, ali i 7" i naravno i 8" je sasvim korektno za stripove.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno