Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Verovatno neke sitne ispravke. Instalirao i cini mi se isto. Nego da vas pitam, koristim #NoChromo umesto originalnog i standardnog Chrome-a. Mogu li Chrome da disablujem u podesavanjima? Bolje receno smem li, hoce li biti nekih neocekivanih problema ako to uradim?

Novi update. Oko 11mb. Sta mislite, hoce li dobiti ovaj mezimac Marshmallow?

Potvrdjeno je danas, i mi cemo dobiti update od sl. nedelje...doduse verovatno poslednji veliki update sto se naseg tableta tice.

Da li se i vama desava, da posle duzeg gledanja filmova preko MX Playera, tablet uspori? Izaberem film ili seriju preko showboxa i onda ih pustim preko Mx Playera i gledam otprilike 3-3,5h dnevno. Kad izadjem iz aplikacije, sve radi sporije.

Samo da ne upropaste autonomiju, i 5.1.1 radi i vise nego dobro.
Sto se tice usporavanja, nemam tih problema a cesto koristim MX za gledanje serija (nekada i po 2-3h). Da li ti se to desava i kada gledas preko nekog drugog plejera? Probaj BS player.

Da, sto se tice sistema, baterija je dobra.
A za usporavanje, nisam probao druge plejere. Probacu BS veceras, pa javljam.
Da bi se vratio u "normalno" stanje, treba mu restart.

Probaj za pocetak sa BS plejerom pa javi stanje.
Meni Chroma + Glitch kernel rade sjajno vec par meseci.

Sa BS-om je sve ok, mada sam navikao na MX, pa me nervira malo kao program. :D
Kasnije sam pustio MX pa se nije desilo opet da uspori. Videcu neko vreme, to mi se obicno desi jednom u nedelju-dve.

Da li se i vama desava, da posle duzeg gledanja filmova preko MX Playera, tablet uspori? Izaberem film ili seriju preko showboxa i onda ih pustim preko Mx Playera i gledam otprilike 3-3,5h dnevno. Kad izadjem iz aplikacije, sve radi sporije.
Meni se ne dešava, a dosta ga koristim na taj način. Samo ja stream-ujem iz lokalne mreže.
Samo da ne upropaste autonomiju, i 5.1.1 radi i vise nego dobro.
Sto se tice usporavanja, nemam tih problema a cesto koristim MX za gledanje serija (nekada i po 2-3h). Da li ti se to desava i kada gledas preko nekog drugog plejera? Probaj BS player.
Pa, valjda, bi trebalo da bude još bolja, makar u stand by.

Ne znam sta bi moglo biti. Desilo mi se opet danas u toku dana, probao sam s onim glupim programima sto kao oslobadjaju ram i procesor, da vidim da li ce nesto promeniti, ono isto. Tek posle restarta je sve ok.

Pa možda nije do playera. Koliko slobodno memorije imaš? Koji kvalitet stream-a?

Koliko traje trimovanje? Izabrao sam sve opcije tamo da trimuje. Slabo sam razumeo proces. Ako traje nekoliko sekundi, onda sam trimovao vec dva puta tablet. :D
Cini mi se brzi u normalnom radu. Do sad nisam cuo za to trimovanje.

Ovaj trimmer trazi da je tablet rutovan. Nista onda, sacekacu da stigne 6.0 OTA, pa cu ga rutovati i probati. Mozda sa 6.0 i ne budem imao te probleme, ko zna.
Hvala u svakom slucaju.

Odmah sam ga na Google Playu otvorio i tamo je pisalo samo Auto Trim. Sad kad odem u My Apps, pise ROOT, nisam znao. Videcemo onda kroz neki period.

Vrh Dno