Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Stiže i meni ali nema providan notif bar i dugmiće i nema "ok google"... koja fora? Do sada je bar nexus uvek imao kompletan upgrade. Počinje da se pros*rava ovaj gugl opasno...

Povlačim pritužbe! Zabole me i za google now i trans notif bar jer mi je kitket popravio odvratne probleme sa tačom koje sam imao i zbog kojih sam hteo da ga šaljem na reklamaciju. Prosto ne verujem da je moglo da se reši softverski :)
Radi kao zmaj, i glatkije i brže.

jedino meni ne stize.
vefblog115624947173_gros.gif

Nista, sacekacu jos koji dan, ako ne bude bilo apdejta, rucno cu.

Stiglo konacno...medjutim, dolphin mini browser reaguje drugacije, ne loaduje celu stranu nego zumira i ne moze se odzumirati, mejl aplikacija je ista sada kao i gmail ap, mora i na to da se navikavam.Valjda ce ostalo raditi bez frke.

koliko je dobar update mislio sam da ne moze bolje da radi nexus ali sam se prevario :) neverovatno koliko sam srecan sto imam ovu stvarcicu :) nijedan drugi uredjaj ne moze da zameni nexus :)

Da ga 'bem, ja nesto bas i ne primetih neku veliku razliku u odnosu na JB.:type:

Stigao update.

Ladno na tabletu nije full screen u igrama i ponovo se vide sistemski dugmići. Veliko razočarenje, to mi je bio jedan od boljih noviteta koji su uveli za nexus 5.

Takođe nije providan bar za notifikacije ni dugmiće dole što sam takođe priželjkivao. Za Google Now mene lično baš briga ali ovo ostalo sam očekivao.

Update је шитина. Ништа ново. Што се мене тиче ово није ни требало. Флеш не ради више WTF??? Да ли вама ради? Пробао и у Долфину и Лисици:'(. Какви болиди како могу да downgrade ову шитину?

Poslednja izmena:
Ne znam za to ali nakon updatea meni MX Player sa H/W decoderom koči i ne radi kako treba i morao sam da prebacim na S/W decoder - a ore updatea je sve radilo kako treba.

Kod mene sve radi kako treba, i MX player sa HW enkoderom, a tu je i transparentnost status bar i SW dugmići
edaquhe8.jpg

Edit: Koristim Nova Launcher, pa vidim da je tu razlika.

Poslednja izmena:
А флеш садржај?

Fles definitivno vise ne radi sa kitketom, od browsera pominju samo puffin.
Dolphin kaze
"The Adobe Flash Player is no longer compatible with Android 4.4 Kitkat devices. Some critical APIs have been removed from Android 4.4 Kitkat that all browser cannot activate the flash player. We are working on to provide better video playing experience."

poruka websajtovima da konacno potpuno batale fles i predju na html5 i sl.

Сем флеша, престао је са радом и влц плејер.

Nisam zadovoljan specijalno update-om. Koliko sam ga cekao, koliko se najavljivao i sve to, ocekivao sam nesto vise.
Verovatno da imam n5, imao bih jos i poruke zamenjene hangouts-om i to je to.
Ovako sam primetio da doduse jeste brzi tablet, da transparent bar izgleda lepse bez crnih linija (ali samo dok si na desktopu da kazem), cim otvoris meni ili neku aplikaciju jos nije transparent bar sredjen. Kazem, brzi je, settings ikonica i nesto malo u tom meniju je izmenjeno ponesto, mozda jos neka sitnica i to je to.
Tacno ne vidim nista specijalno, nista novo, nista sto bi me odusevilo. Mozda ce tek od androida 5.0 biti neke velike razlike...
Mada je pitanje da li ce izaci posle ove verzije neki android 4.5, pa 4.6 pa ko zna kad mozemo ocekivati veci, znacajniji update.
Sto se tice flash-a, bas "lepo" sto su ga skroz ukinuli, ali ne vidim kako ce naterati sajtove da predju na html5 kad nexus uredjaji ne cine toliki broj uredjaja da sad neko odmah posto na nexusu ne moze da mu ocita sajt, on prelazi na html.

Nisam zadovoljan specijalno update-om. Koliko sam ga cekao, koliko se najavljivao i sve to, ocekivao sam nesto vise.
Verovatno da imam n5, imao bih jos i poruke zamenjene hangouts-om i to je to.
Ovako sam primetio da doduse jeste brzi tablet, da transparent bar izgleda lepse bez crnih linija (ali samo dok si na desktopu da kazem), cim otvoris meni ili neku aplikaciju jos nije transparent bar sredjen. Kazem, brzi je, settings ikonica i nesto malo u tom meniju je izmenjeno ponesto, mozda jos neka sitnica i to je to.
Tacno ne vidim nista specijalno, nista novo, nista sto bi me odusevilo. Mozda ce tek od androida 5.0 biti neke velike razlike...
Mada je pitanje da li ce izaci posle ove verzije neki android 4.5, pa 4.6 pa ko zna kad mozemo ocekivati veci, znacajniji update.
Sto se tice flash-a, bas "lepo" sto su ga skroz ukinuli, ali ne vidim kako ce naterati sajtove da predju na html5 kad nexus uredjaji ne cine toliki broj uredjaja da sad neko odmah posto na nexusu ne moze da mu ocita sajt, on prelazi na html.

Ako ti sve radi kako treba, ne znam šta je moglo više da se očekuje. BTW bile su poznate novine još odavno.

Budimo realni, Nexus 7 FHD radi perfektno, ne znam da li ima prostora za hejt.

nije samo neksus u pitanju, adobe je jos od dzeli bina ukinuo podrsku za android....dobra volja browsera sto su pruzali podrsku do sada(sto ne znaci da nece popraviti i sada)

Pa realno da...i sa 4.3 je radio bez ikakvih problema..jedino ove sitne prepreke oko flesa, vlc-a i sl koje ce se srediti, jer kitkat jos nije rasprostranjen dovoljno.
Navikao sam se vec i na mail apk, tako da problema nemam nikakvih.Vidim i da je autonomija baterije nesto bolja(za 10 sati 1% u standby rezimu....do sada 2%)

Nisu samo Nexusi, već svi Apple, WP i svi budući Android uređaji... Drugim rečima, ni jedan mobilni uređaj neće moći da ih prikazuje.

Dobro, onda ima nade da ce sajtovi prelaziti lagano ali sigurno na novi html.
Medjutim ono sto me najvise brine je gledanje online filmova/serija sa sajtova poput (recimo filmovizije), gde treba flash i koliko vidim velika vecina takvih sajtova nece skoro preci na html5. Steta je sto ne mozemo gledati takav sadrzaj.
Jeste, glupo je da hejtujem jer mi sve radi kako treba...ali mi je glupo sto svaki update ne donosi nista znacajno, nista novo cime bih se lupa mogao pohvaliti nekome ko ima 4.0 android verziju. Zamisljam situaciju da sam uzeo telefon koji je izasao sa verzijom androida 4.0, i sad dobijao bih update do 4.3 (maksimum 4.4 mada tesko ako nije nexus), i posle toga izgubi podrsku. Prakticno nista specijalno i znacajno nisam dobio za svo vreme koriscenja.
Znam da posle moze custom rom, ali nije to to.
Nadam se da je sledeca verzija 5.0 i da ce doneti mnogo novosti, vise tih Google Now kartica, bolju integraciju glasovnih funkcija, i nekakve novosti o kojima nista ne znamo i nismo do sad imali prilike da ih koristimo. Ovim tempom kapiram da se nista znacajno nece izmeniti jos 2,3 godine.
Koristim recimo telefon htc wildfire s i ne vidim poentu da kupim novi fon, jer mi apsolutno ne treba. Bar da krenu ti zakrivljeni ekrani, nesto poput prikazanih tankih ekrana koji mogu skroz da se savijaju...to bi bila znacajna novina u toj sferi. Isto tako i za tablete bi trebalo svasta nesto jos ubaciti, i dodati jos funkcija.

Pa postoje razni servisi tipa Netflix i ostali, pa gledaš filmove, serije...

Da, pod uslovom da zivim u "odgovarajucoj zemlji". Sorry, Netflix is not available in your country yet.

Mislim da radi preko TunnelBear-a ili sa nekim drugim VPN-om.

Dobro, onda ima nade da ce sajtovi prelaziti lagano ali sigurno na novi html.
Medjutim ono sto me najvise brine je gledanje online filmova/serija sa sajtova poput (recimo filmovizije), gde treba flash i koliko vidim velika vecina takvih sajtova nece skoro preci na html5. Steta je sto ne mozemo gledati takav sadrzaj.
Jeste, glupo je da hejtujem jer mi sve radi kako treba...ali mi je glupo sto svaki update ne donosi nista znacajno, nista novo cime bih se lupa mogao pohvaliti nekome ko ima 4.0 android verziju. Zamisljam situaciju da sam uzeo telefon koji je izasao sa verzijom androida 4.0, i sad dobijao bih update do 4.3 (maksimum 4.4 mada tesko ako nije nexus), i posle toga izgubi podrsku. Prakticno nista specijalno i znacajno nisam dobio za svo vreme koriscenja.
Znam da posle moze custom rom, ali nije to to.
Nadam se da je sledeca verzija 5.0 i da ce doneti mnogo novosti, vise tih Google Now kartica, bolju integraciju glasovnih funkcija, i nekakve novosti o kojima nista ne znamo i nismo do sad imali prilike da ih koristimo. Ovim tempom kapiram da se nista znacajno nece izmeniti jos 2,3 godine.
Koristim recimo telefon htc wildfire s i ne vidim poentu da kupim novi fon, jer mi apsolutno ne treba. Bar da krenu ti zakrivljeni ekrani, nesto poput prikazanih tankih ekrana koji mogu skroz da se savijaju...to bi bila znacajna novina u toj sferi. Isto tako i za tablete bi trebalo svasta nesto jos ubaciti, i dodati jos funkcija.

Recimo za serije imas ShowBox...mozes da biras da li da strimujes, koji kvalitet hoces ili da skines..za filmove ne znam, skidam ih sa torenta pa gledam, i na kompu i na tabu, smara me da cekam da se ucita ili da mi zakuca nesto na sred i sl.
A sad sto se tice azuriranja, najvise se radi na onom ispod haube, a ne vizuelno....dakle bolja optimizacija, bolje raspolaganje memorijom, bolja potrosnja baterije, bolji rad procesora isl...to je mnogo vaznije nego sto ce dodati neku novost.Sto se tice podrske, ona traje 18 meseci, pa sad sto u tih 18 meseci uredjaj dobije, dobio je.

Evo trenutno zauzece memorije mi je izmedju 100-150mb manje nego na 4.3(sto meni ne znaci nista, ali na uredjaju sa 1gb rama ili manje, ce znaciti mnogo u radu) , kao i potrosnja baterije u standby rezimu, samim tim vise soka za sot, dakle duze trajanje baterije(konkretno kod mene skoro ceo sat duzi screen on time, po ovome otkad sam updateovao) Cak i da nista od ikonica nisu promenili,i da nisu dirali odredjene stvari(boja notifikacije, kamera, email) pa je znacajno poboljsanje.

Pakete ikonica, i launcere uvek mozes da skines i da se igras sa time, ali najbitnije je u svemu da je sistem stabilan....dzaba meni sto ce nesto da sljasti i bude lepo, ako ja ne mogu da koristim bez bojazni da cu morati da mu lupam restart svake nedelje i sl.

Poslednja verzija Showbox-a je donela podršku za skidanje i gledanje filmova

Nazad
Vrh Dno