Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Sa kojim si tačno tabletom poredio N7 kada si utvrdio očajan prikaz crne? U odnosu na recimo iPad mini, N7 ima tamniju crnu.

I gde je video taj "drugi" nexus. Jer koliko sam ja shvatio, on je video samo taj felerican.

Ma obican trol.Te tablet je krs, te zaobilazite, pa te crna je ljubicasta na svima, te ipak je felerican, te pomene oglase, te nije mislio na oglase...

Smara me kako isece wallpaper, nikako da stavim ceo, hteo sam ovaj sonijev...namestio sam, ali i dalje kropovan
410225-1920x1200.jpg

Probaj da skines preko zedge programa.. Meni odmah nadje odgovarajucu rez za telefon i pokaze mi samo te rez i bas ih lepo kropuje ..Ne znam kako je sa tabletima

Ma obican trol.Te tablet je krs, te zaobilazite, pa te crna je ljubicasta na svima, te ipak je felerican, te pomene oglase, te nije mislio na oglase...

Smara me kako isece wallpaper, nikako da stavim ceo, hteo sam ovaj sonijev...namestio sam, ali i dalje kropovan
Pogledajte prilog 124266

Uopšte nisam to pričao kao sto ti kazes. Tebi ako mozak ne može da obavi najosnovnije kognitivne procese to je tvoj problem. Pod blagim uglom vuce na neku boju kad je ekran skroz crn i sta da mu radiš. Bolje da ima neko ko će da napise nesto cega ljudi treba da se paze jer pored ovakvih hvalospeva čovek bi pomislio da je savršen.

Vidim da niko ne konta nista i vidi sta zeli da vidi tako da se odjavljujem a vi živite u iluziji.

Samo par recenica o uredjaju:

Drug je malopre uzeo nov u radnji, dodje kod mene da probamo i vec ce da ga vrati odakle je i dosao. Zasto?

1. Zvuk je preslab
2. Probijanje svetla nenormalno, a crna nije crna nego ljubicasta
3. Sa desne ivice ekrana gore ima 1cm neku liniju kao ekran da nije lepo odradjen
4. Ima nekoliko mrtvih piksela, plus prasinu koja je zapala u procesu proizvodnje

Sve u svemu, ima razlog zasto je jeftiniji od vecine tableta i nas savet: kloniti se uredjaja.

da gledam u crnu koja je kao ljubicasta i probijanje svetlosti na sve strane. Ocena 5/10 maximalno. Odjavljujem se sa teme i nosimo ovu spravu nazad dok jos radi.

Srećom pa nije preko oglasa kao dosta ljudi pa da nema keš nazad.

Samo hocu da upozorim ljude da nije sve kako se priča jer ne mogu da vrate i uzmu pare kao moj drug jer dosta njih\vas kupuje po oglasima. Onda se sve mane zanemare i stupa na snagu "svaki ciga svog konja hvali".

Ne upozoravam na preprodavce nego da znaju da nije sve sjajno bajno i da ako se pod utiskom da je sve naj naj zalete i kupe na oglasu da mogu da zažale. I stoti put, ne pricam o mrtvim pikselima, nego komplet utisak van toga da je tablet loš. Ne u odnosu na druge nego jednostavno nije to to: i zvuk i to probijanje svetla i crna je deal breaker.

@mighty- veca povrsina pa vise isijava, nisam mislio konkretno na te brojke, ali hvala za podatke.
Naravno da nije tako, poredjenje ti nema logike. Dal da ponovim deseti put.. Ne pricam o felerima nego o nečemu što je van tih felera na svakom nexusu: los zvuk i ne los nego očajan prikaz crne, a na tom tipu ekrana me ne bi čudilo da na svakom ima probijanje svetla.

Jel i dalje tvrdis da nisi rekao?

Jel i dalje tvrdis da nisi rekao?

Brate, uopšte ne kontas sta hocu da kažem..vidim i ljudi pitaju o nekom poredjenju tableta..nebitno.
U toj klasi je dobar ali ima dosta mana koje niko nije izneo a trebalo bi da se naglase. Možda je tako sa vecinom tableta oko probijanja svetlosti i ocajne crne, ali i zvuk je preslab. Evo isao sam do gigatrona, vidi se probijanje i na najacem svetlu. Nebitno vise, vama odgovara, koristite ga, sve ok, ja ga ne bih kupio ni cent preko 150e i tad mi ne bi bio filing jer kad je losiji kvalitet zvuka na yt jedva se cuje. Ne znam sto odmah pada prozivanje da je neko trol ako kaze svoje misljenje i činjenično stanje. Moji kriterijumi su visi i to je to.
Aj pozdrav

Jel moze neko meni da posalje slike gde se vidi "normalno svetlo" i to tkzv. "probijanje svetla", pa da uporedim i vidim da li toga ima i kod mene.
Ja ne vidim nista lose ni kod crne boje ili bilo koje druge, mozda sam ja lud, mozda lik koji je naisao na feler nas ubedjuje da je tablet kao tablet los, ne znam...
Dajte slike da vidimo recimo (ne mora biti Nexus 7), dajte neki tablet koji ima tu odlicnu crnu i neprobijanje svetla, i stavite pored Nexusa koji "ima" te mane, pa da vidimo.
Hvala.

Ma najbolje džabe da je :)

U cenovnik rangu u kojem je ne postoji bolji tablet, ako misliš da postoji, daj link.
Pričali su ljudi o tim manama, samo nisi pročitao celu temu, i o probijanju svetla i o slabijem zvuku. Samo što te mane nisu nikakav dil bejker većini ljudi ovde.

I tvoja konstatacija da ljudi kupuju preko oglasa pa posle hvale tablet iako su se pokajali je bezobrazna, kao kad bih ja rekao da oni što pljuju tablet to rade zato što nemaju para da ga kupe.

Kad nađeš približno sličan uređaj za 150€ i bolji za 200€ onda možeš da mu tu cenu odrediš.

Tvoji kriterijumi ako su viši ti ćeš morati da kupiš tablet od 500€ a ne da pljuješ onaj od 280.

I tvoja konstatacija da ljudi kupuju preko oglasa pa posle hvale tablet iako su se pokajali je bezobrazna, kao kad bih ja rekao da oni što pljuju tablet to rade zato što nemaju para da ga kupe.

Kad nađeš približno sličan uređaj za 150€ i bolji za 200€ onda možeš da mu tu cenu odrediš.

Tvoji kriterijumi ako su viši ti ćeš morati da kupiš tablet od 500€ a ne da pljuješ onaj od 280.
Baš tako.
@shatrogistro pobijaš samog sebe na svakom koraku.
Čist primer sindroma "kiselo je grožđe"

Polako i bez redaljki molim :)

Citiram korisnika: shatroghistro
1. Zvuk je preslab
2. Probijanje svetla nenormalno, a crna nije crna nego ljubicasta

1. Za zvuk je već xxx puta konstatovano da je prosečan za jedan tablet. Nije nekvaliteta, ništa ne pišti, ništa ne krči, jednostavno nije glasan.

2. Biće da opet porediš sa SAMOLED ekranima kod kojih je crna stvarno crna (a zato skoro sve ostalo ne valja). Sa koliko si realno IPS ekrana u životu radio?

Već samo postovao, za jedan tablet sa IPS ekranom novi N7 ima sasvim prosečan nivo crne:

57293.png

Ali zato ima odličan brigtness, kontrast i preciznost boja kao i fantastičnu rezoluciju. Sam izbor IPS matrice ne omogućava da crna bude sasvim crna kao što i nije ni na jednom IPS ekranu, bilo da je u monitorima ili tabletima. Mada ti to toliko preuveličavaš, ni mnogi profi ili polu-profi IPS monitori nemaju niže nivoe crne - koštaju mnogostruko više od celog N7.

Takođe, nivo crne na ekranu možeš da oceniš samo ako gledaš potpuno taman ekran - a složićeš se da niko ne gleda u ekran na kome nema slike ili teksta?
Ogroman kontrast na N7 od skoro 1300:1 koji je trenutno jedan od najvećih u tabletima (ako ne i najveći) jednostavno ne dozvoljava da nivo crne dođe do izražaja. Budući da često čitam knjige na N7 na potpuno invertovanom ekranu (crna pozadina, beli tekst) u zamračenim prostorija, prilično znam o čemu pričam.

E sad tvoja tvrdnja da tablet vredi 150€ samo pokazuje tvoje iskustvo da nemaš iskustva sa 150€ vrednim tabletima niti sa IPS ekranima.

Poslednja izmena:
Da se ne raspreda dalje, evo na sta sam mislio, pod malim uglom crna nike crna nego vuce na ljubicasto a i vidi se probijanje svetlosti na najjačem mogućem osvetljenju na sajmu. U normalnom sobnom se isto vidi dosta, a u mraku ko zna kako je.

Ovo je vrv boljka svih lcd ekrana
20130929_144753.jpg

Poenta je da ne dizete u nebesa kao savršen uređaj kada je daleko od toga. Nisam rekao da ne valja, samo sam istakao mane generalno pre kojih ja ne bih mogao da pređem (prvenstveno preslab zvuk, koji se jedva cuje, dakle, ne los kao sto neko bez potrebe objasnjava, nego PRESLAB). Tablet je dobar, ima dobar prikaz bója, cistina teksta najsitnijeg, ali sve ostalo stoji sto sam rekao. Ne kazem da je na drugim tabletima bolje, nego cisto da se zna da ekran zbog tog osvetljenja i bas lose crne odaje (meni) loš utisak.

P.s. čisto informativno, koga zanima savršen ekran neka pogleda Note 3: boje su prirodne a bela dosta poboljšana. Amoled je sve bolji i bolji. Poredio sa n7100 na licu mesta.

Poslednja izmena:
Nema savršenog uredjaja, svaki ima svoju manu (ili više njih).

Nexus 7 jeste best buy tablet u svom cenovnom rangu, ako se ne slažeš sa tim nemaš mnogo istomišljenika.

Svi tvoji komentari (ono što si izneo u njima i način na koji si izneo svoje mišljenje) odaju utisak da ti nisu problem same mane uredjaja.

Bilo kako bilo, opusti se i pusti ljude neka koriste ono što hoće a ti kupi/koristi ono što se tebi svidja.

Sa tom "crnom" preterujete... kao i sa zvukom. Zvuk zavisi od položaja tableta, kada je na stolu ili ravnoj površini mnogo je bolji nego u ruci ili na postolju. Uostalom to nije audio uređaj, za kvalitetniji zvuk slušalice na uši.

Nema savršenog uredjaja, svaki ima svoju manu (ili više njih).

Nexus 7 jeste best buy tabmaneu cenovnom rangu, ako se ne slažeš sa tim nemaš mnogo istomišljenika.

Svi tvoji komentari (ono što si izneo u njima i način na koji si izneo svoje mišljenje) odaju utisak da ti nisu problem same mane uredjaja.

Bilo kako bilo, opusti se i pusti ljude neka koriste ono što hoće a ti kupi/koristi ono što se tebi svidja.

Slazem se da je najbolji u tom cenovnom rangu (bez obzira koliko bih ja platio). Samo sam hteo da napisem da ima i mane jer covek pored silnih hvalospeva moze svasta da pomisli. A ovo da moram da drzim na stolu tabket da bi se bolje cuo necu ni da komentarišem, a slušalice cu sigurno non stop da koristim. Ne, jos bolje ekran drugi da se prikači ako nekom ne odgovara ovaj.

P.s. čisto informativno, koga zanima savršen ekran neka pogleda Note 3: boje su prirodne a bela dosta poboljšana. Amoled je sve bolji i bolji. Poredio sa n7100 na licu mesta.

Dakle imaju dobru crnu i skoro su naučili da naprave belu. Još samo da nauče da sa SAMOLEDOM nauče da verno reprodukuju sve ostale, da boje ne bude prazasićene, a svaka slika izgleda kao crtani film.

Šetao danas po CE&HA, mogao da uporedim N7 sa ostalim tabletima. N7 je imao daleko veći kontrast od većine tamo izloženih i mnogo je lakše videti njegov ekran u odnosu na ostale pod jakim svetlom.

FYI ako ti se ne sviđa crna na N7, baš bi voleo da vidim šta bi rekao za crnu na "jeftinim" tabletima tipa Sony Xperia Tablet Z i na koliko bi proceni isti.

I ne shvatam zašto bi ti uopšte kupovao N7 ili bilo tablet koji sa IPS/PLS panelima ako ti se toliko sviđa SAMOLED? Većini koje znam SAMOLED ima veštačke, prezasiće boje i potpune nerealnu sliku, tj. mnogo su veće mane nego prednosti te tehnologije. Za telefon koliko toliko i može da prođe, ali za tablet nikako.

Ubacili su modove za ekran i sad boje mozes da namestis kako god ti odgovara. Proverio danas, odlično repredokuje i nisu prezasicene, najrealnije do sada. Ne postoji trenutno savršeniji ekran.

Sacekacemo i da vidimo taj savrsen ekran.. Nadam se u tc usce uskoro. Inace meni je displej bez mana onaj na htc one

Misliš najrealnije do sada za SAMOLED :) I dalje reprodukcija boja nije na nivou IPS/PLS ekrana.

Bela nije cista bela, boje su neprirodne, touchwiz je obicno djubre, maska jako jeftino izgleda, generalno je los, glomazan, telefon koji zeli da bude tablet al je kepec i treba ga zaobilaziti...ne bih dao ni 150e na njega.Eto da ukazem ljudima da nije to tako savrseno kako ga neko kuje u zvezde, da ljudi ne pomisle da Note 3 valja cemu za te pare.I da se ljudi ne zalete da kupe preko oglasa, pa da ne mogu da povrate pare nazad...:D mozda sam tamo na temi trebao da okacim, al ne bi ljudi skapirali ironiju.

Poslednja izmena:
A ovo da moram da drzim na stolu tabket da bi se bolje cuo necu ni da komentarišem, a slušalice cu sigurno non stop da koristim.
A jesi li čuo za akustiku, granu fizike, koja se bavi proučavanjem zvuka? Potrebno je da stvoriš akustičnu sredinu da bi se "zvuk bolje čuo". Zvuk treba da ide ka tebi da bi se bolje čuo tj da se odbije od površine da dođe do tvog uha a kada je zvučnik pozadi ili sa strane tableta, to nije moguće. Prema tome bolje nešto nauči umesto što a priori odbacuješ i ne želiš da komentarišeš.

I ne znam za koje potrebe ti je neophodan savršen zvuk i to baš na tabletu?

Jao ljudi, sto se bre raspravljate :) svako ima neko svoje misljenje. @shatroghistro su vazne te stvari, nekome nisu.

Npr ja to uopste ne gledam, ali neko gleda. Od Android uredjaja do sada sam imao Galaxy S1, S2, S3, S4 i Galaxy Tab 10.1. Svi su mi smesni u odnosu kako Nexus radi. Meni je to najbitnije, nekome verovatno nije.

Ja sam zadviljen kako N7 leti u odnosu na Galaxy S4. Ja na te stvari najvise gledam, ali ne znaci da svako treba da razmislja kao ja

Koji mi player preporucujete za gledanje filmova, moze paid app

Hvala

Ja koristim MX plejer, navikao sam na njega jos na telefonu i odlican mi je...e sad ono sto MX ne moze da pusti, tu koristim VLC.

Meni se Dice Player bolje pokazao od MX-a za fajlove preko mreže.

Na NAS-u mi se nalazi gomila filmova share-ovanih preko Samba (SMB) protokola i radi jako lepo, bez problema 1080p filmovi >10GB.

Za fajlove na samom tabletu uglavnom koristim MX, iz navike, koristim ga jako dugo.

Da li negde u Nisu ima izlozen test model Nexus 7?

Javi se pa kad sam slobodan mozemo da organizujemo da bacis pogled.. Nisam nigde video da ima test model.

Danas mi je stigla futrola, olovka i zastitna folija za Nexusa.
Moram reci da sam zadovoljan u potpunosti. Jedino cu potraziti da li u Srbiji ima jos koja univerzalna olovka ali malo tanja, za fine linije i lakse pisanje, jer je ova malo debela.
U sustini, futrola fenomenalna, magnetski reaguje, cim otvorim futrolu pali se ekran, cim zatvorim gasi se. Sta reci...i to za 15 dana okruglo stiglo iz USA.
$T2eC16NHJGQFFhsjtzh+BSH4RQy+E!~~60_57.JPG

Vrh Dno