Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

a.... :)
Jel moze pitanje: kako da "zakljucam" opet te developer opcije?

Tablet je 99% vremena kod deteta i pre ili kasnije ce ih ubosti...

Settings>developer options(predzadnji dole)>off

I detetu mozes otvoriti poseban poseban profil na tabu i odrediti sta moze da koristi a sta ne(koristi to dok ne provali sam :) )

Hvala.

Bilo je tako ranije, ali ja ga ne koristim uopste, pa u sustini moze da koristi sve sto je na tabletu :)

Mislim na to da je meni čudno, kada nešto što ti je poznato već duže vreme, neko otkrije tek sad :)
A pazi, pri tome Android koristim od kako se HTC Magic pojavio :) mada sam prilicno siguran da tada toga nije bilo...

Poslednja izmena:
Od 4.2.1 verzije se pojavilo to ako me sećanje dobro služi ;)

Evo i mene u ''klubu'' vlasnika Nexusa :)

Prvi utisak o uredjaju je odlican, ekran je fenomenalan, sta god drugo da pogledam Nexus je bolji. Podrska za aplikacije je isto dobra, naisao sam samo na dve-tri aplikacije koje nisu moge da se preuzmu preko marketa (apk fajl naravno moze).

E sad baterija traje oko 12-13 sati (screen on ~6h) uz koriscenje interneta, igrica, i nekoliko serija. Ako neko moze da uporedi svoje rezultate pa da napise bio bih zavhalan.

Neko pregrevanje nisam primetio mada je u jednom trenutku postao mlak ali nista specijalno. Kamera je... pa recimo daleko ispod proseka :)

Zanima me da li prezumem ovaj up-date na 4.4? Posto vidim da par stvari ne rade.

Eto toliko od mene, siguran sam da svako ovde zna svaki detalj o uredjaju ali od viska glava ne boli :D

Evo i mene u ''klubu'' vlasnika Nexusa :)

Prvi utisak o uredjaju je odlican, ekran je fenomenalan, sta god drugo da pogledam Nexus je bolji. Podrska za aplikacije je isto dobra, naisao sam samo na dve-tri aplikacije koje nisu moge da se preuzmu preko marketa (apk fajl naravno moze).

E sad baterija traje oko 12-13 sati (screen on ~6h) uz koriscenje interneta, igrica, i nekoliko serija. Ako neko moze da uporedi svoje rezultate pa da napise bio bih zavhalan.

Neko pregrevanje nisam primetio mada je u jednom trenutku postao mlak ali nista specijalno. Kamera je... pa recimo daleko ispod proseka :)

Zanima me da li prezumem ovaj up-date na 4.4? Posto vidim da par stvari ne rade.

Eto toliko od mene, siguran sam da svako ovde zna svaki detalj o uredjaju ali od viska glava ne boli :D

Koje stvari ne rade? Koliko se sećam radilo je sve na 4.4, radi i sad na 4.4.2... Misliš na aplikacije koje ne rade?

Da neke apklikacije nemaju podrsku za tablet.

I par puta sam primetio lag, mada nista strasno.

Pa jedino se ceka mx player da srede za 4.4.2.

za bateriju...trenutno sam na 75% i 3 sata i 3 minuta sot-a(net, video i citanje)...ali u proseku izmedju 7 i 9-10 sati, zavisno od koriscenja....oko 2 dana sam miran

Ja danas imam 7h 25m SOT, a ostalo mi je još 33% baterije.

Oko 20ak minuta igrao Temple Run 2, nešto malo čitao novine i mail, sve ostalo Youtube :)

Ako bi nastavio ovim tempom, to bi bilo preko 11h Screen on time.

Prilozi

• ss-bat.jpg
    ss-bat.jpg
    89.3 KB · Pregleda: 198
Poslednja izmena:
Tačno 11h SOT-a.

Prilozi

• n7-11h.jpg
    n7-11h.jpg
    142.8 KB · Pregleda: 196
Još samo da se odradi update za DTS... Reče čovek da ga očekujemo za jedno 6-7 sati.

Da li je neko primetio da u zadnjem delu oko kamere, nesto kao da zvecka?

Mislim da toga nije bilo u pocetku, a i poceo je da se greje posle par minuta igranja igrice (real racing 3), a nigde ga nisam ispustio ili bilo sta.

mene brine sto kad je mir i tisina..cuje se kao da radi procesor ili tako nesto iz njega :) probajte proverite priblizite zvucniku i videcete..valjda je to proc?

Nema tu nikakvih pokretnih delova, ne bi trebalo ništa da se čuje :)

Ma nema sanse da se cuje, jedino ako nema neku "Peglica Edition" verziju :d

Pih a ide im reklama na pinku skoro pa 24/7. Mada ne znam sta moze da se ''otkaci'' u tom delu. Kamera radi, sve je ok. (osim ovoga sa pregrevanjem odjednom)

Da im vracam uredjaj i trazim drugi? :D

To se i meni cuje. Bas sam primetio. Kad palim kameru kao neko tiho pucketanje, u milisekundi i to je to. Mislim da je to softverski pre nego da tablet pucka fizicki. :D
To se nigde drugde ne desava i ne cuje nikako, osim kad ukljucim kameru. I to ja mislim ako je palim prvi put, ako je obrisem iz cache-a, onda se cuje, ako ostane medju recently closed mislim da ne. I jos nesto, jednom mi je pao. Ajoj kako mi nije bilo svejedno u tom trenutku. Bio ukljucen na punjacu, a ja ga tako glupo stavio na krevet da je kabal dole visio, i ja otvaram prozor i zakacim slucajno nogom i poleti kabal, ja mahinalno za kabal ga uhvatim, on uspori pad i kabal mi se ispuca iz tableta i padne sa nekih 30cm visine dole ravno na ledja. Proverim sve, nema ogrebotine. Sve radi. Restartujem ga, sve moguce testiram i sve radi. Hvala Bogu. To mi se inace desilo pre nekih mesec dana.

Ovde izgleda svako ima drugaciji problem oko tog zvuka :)

Kod mene mene nije softverski, čuje se zveckanje oko kamere bas, kakve sam sreće uzeo sam neki levi model.

То звецкање при чукању код камере чује ми се и на л9 и н7.

To se cuje i na s3 i s4, barem sam ja imao taj slucaj, kao i na n7 a proveravao sam kod kolege na ip4s, ista prica. Verovatno u modulu kamere ima nekoh mehanickih delova koji se mrdaju na blazi potres. To je sasvim normalno...

Za bateriju je normalno da se zagreva kod igranja igrica, jer se vise i trosi...logicno jel...a za kameru, ona nije fiksirana tj taj delic, za plocu, kao ni na gore navedenim sgs-ovima i drugim telefonima.ako ste nekad otvarali, mozete da je mrdate...nema razloga da vas to brine, nije nikakav feler.

Heh danas odlcuim da predjem na KitKat i kada se sve zavrsi dobijem ovo-- ''System UIDs Inconsistent''

Sta dalje da odradim?

EDIT: Sredjeno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno