Šta je novo?

Google Nexus 10

Da li je moguce da ovo napise zrela osoba?? :)
Мислим да је био саркастичан(бар се надам).

На тему: Не капирам толико велике резолуције. На тако великом екрану који се држи далеко од лица, тако велика рез. по мени нема логику..

Poslednja izmena:
Google_nexus_10_android_4_2-640x617.jpg

google_nexus_10_android_4_2_2-640x453.jpg

google_nexus_10_android_4_2_3-640x867.jpg

http://www.technobuffalo.com/companies/google/android/nexus-10-photos-leaked-online-complete-with-android-4-2/

Не схватам поенту твог поста. Не знаш српски, шта?
ne znam tu reč? jel to srpska reč?

e božo, pre nego što odgovoriš na ovo i odemo u offtopic... da, bio sam sarkastičan, da šalio sam se. MADA, to je zbog toga što sam još uvek pod utiskom, pa rekoh da se uživim malo u ulogu da vidim kako je to... naime čujem dvojicu likova, studenti kako pričaju nešto i upadne mi u uvo: "ma daj de da dam 500 evra za to, šta će mi", i tu počnem da pratim razgovor. naime lik ubeđuje lika da ono kao laptop al nema tastaturu jer se "ribe sad lože" na to, kaže njegov brat je provalio to u inostranstvu i doneo foru ovde, samo se pojavi sa tim u kafiću i odma povede neku curu kući. uglavnom iz razgovora zaključim da mora da kupi "apl" a ne neki drugi jer na te druge se iz nekog razloga ne lože, valjda zato što su jeftini. "samo odneseš kod nekoga ko se razume da ti namesti programe da imaš da im daš da se oduševe, ne moraš ni da ga čačkaš, ni on ne zna da koristi, samo pipa prstima nešto po njemu" hihi

elem, nexus... mislim da će ovo biti pun pogodak, samo se ne radujem ceni od 400 usd, mnogo je brate :/ ali dobro, konačno da zatvore prazninu, pošto nisu imali 10" tab... pitam se samo da li će amazon nešto da uradi sad? njihov je red...

hardverski je aždaja. pitam se samo koliko smo daleko od toga da tableti zamene kompjutere pri svakodnevnom korišćenju. možda godinu dana.... elem, baš bih voleo da vidim ubuntu da se vrti na ovome... baš baš... i neki dock... ma milinaaaaa

Poslednja izmena:
"Google's upcoming Nexus 10 slate has leaked out in live photos, confirming previous rumors for the Samsung made tablet. Set to be officially unveiled on Monday, the device packs impressive specifications, headed by a stunning 10.1" display with a iPad beating resolution of 2560x1600 pixels and a pixel density of 298.9ppi

The Google Nexus 10 will feature a brand new dual-core Samsung Exynos 5250 chipset, whose Cortex-A15 cores run at 1.7GHz. The new silicon is reportedly faring better in benchmark scores than the quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro and Apple's custom A6, but we got no actual scores confirming that.

The Mali -T604 GPU is also brand new - it should be able to handle the massive amount of pixels with ease. Two gigs of RAM, 16GB of non-expandable built-in memory (other options will likely be available), 5MP camera (you can check out its samples here) with front-facing companion, and full connectivity suite are also on board.

The back of the slate appears to be made of metal, while the dual-speakers at its front remind us of its Samsung roots. The tablet is said to be remarkably thin for its size.

The Google Nexus 10 will launch with Android 4.2, which will still go by the name Jelly Bean, but will bring a number of improvements to the OS. The more notable ones include improved camera UI, and connectivity toggles in the notification area."

Odomo u gramatiku.. :)
Ok, nisam skapirao da si bio sarkastican, jer si stavio :/ na kraju, a ne :d npr.

lepo izgleda, samo nisam ljubitelj ovako zaobljenih ivica.. :d

Amazon vec ima onaj 8.9 ili koliko vec.. tako da ne verujem da ce ici na 10.1

Ubuntu je vec portovan na ARM uredjaje, evo tvoj favorita Ed:

http://www.youtube.com/watch?v=vUCqi_gyIDs :D

Inace fina je to ideja, samo tesko da ce neki proizvodjac odluciti da rizikuje sa tim, ipak je android sigurno polje.. Kao i Win (samo skuplja)..

Poslednja izmena:
čuj, znam ja da ima arm port ubuntua... ali želim da vidim dan kada će sve to biti oficijelno podržano. tipa kupim arm uređaj koji je potpuno otključan, skinem oficijelnu verziju ubuntua i instaliram, kao sad sa kompom...

hardver je dovoljno jak... mislim svi što pričaju da se arm ne može meriti sa x86 nek priznaju da je ovo jako kao bar p4, a to smo pre 5 godina imali u kanti na stolu ili zemlji

Tesko da ces to docekati u skorije vreme.. Nisam rekao da ne znas, nego sam ti postavio zbog nexusa.. :p

čuj, znam ja da ima arm port ubuntua... ali želim da vidim dan kada će sve to biti oficijelno podržano. tipa kupim arm uređaj koji je potpuno otključan, skinem oficijelnu verziju ubuntua i instaliram, kao sad sa kompom...
I sa time mozes da se slikas jer taj OS nije napravljen za koriscenje na tabletu, pogledaj samo na tom video klipu koliko se muci da ubada prstom po ekranu, a o aplikacijama za tablet koje postoje za iPad da ni ne pricamo, to je vec naucna fantastika... :)

I sa time mozes da se slikas jer taj OS nije napravljen za koriscenje na tabletu, pogledaj samo na tom video klipu koliko se muci da ubada prstom po ekranu, a o aplikacijama za tablet koje postoje za iPad da ni ne pricamo, to je vec naucna fantastika... :)

Ne mogu da poverujem, ovamo trubiš nama što pljujemo apple proizvode, a ti pljuješ nešto što nemaš i što još nije u prodaji????

Inače, slažem se sa ed hunterom

Tesko da ces to docekati u skorije vreme.. Nisam rekao da ne znas, nego sam ti postavio zbog nexusa.. :p
hvala :) taj nex 7 je mnogo lepa stvar, i dalje se ložim na njega :D mada bi mi realno odgovarala desetka za čitanje pdf-ova
e baki iskuliraj i ti i tvoje aplikacije i tvoj ios specijalno namenjen za tablet. smaraš više. da nešto znaš o linuxu znao bi da možeš da mu staviš sve što oćeš pa i da jedna ikonica bude velika ko tegla ajvara. anyway. ove stvarčice jedino ograničavaju bangavi operativni sistemi. mnogo bi više moglo da se uradi sa njima da furaju full desktop os. tad bi prestale da budu samo igračkice za bogatu dečicu, već bi postale alat za nešto ozbiljnije... videćemo šta će win8 da uradi.. mogli su doduše da stave cenu 100000 evra za win8 pro tablet. partibrejkeri.

Taj ubuntu nije ni namenjen da se koristi prsticima, vec da uredjaj zakacis na dock a odatle imas i tastaturu i misa.

Taj ubuntu nije ni namenjen da se koristi prsticima, vec da uredjaj zakacis na dock a odatle imas i tastaturu i misa.
upravo:
elem, baš bih voleo da vidim ubuntu da se vrti na ovome... baš baš... i neki dock... ma milinaaaaa

preko glave mi je više priča o savršenom skladu aplikacija, ios-a i ekosistema koje vrti iz dana u dan.

ne brini se ti care, znao bih ja kako... samo da mi naprave tablet na koji mogu da BIRAM šta ću da instaliram.

I meni je preko glave tvojih prica kako niko nece da napravi besplatan tablet na kome ti ces da BIRAS sta da instaliras, a realno ti ni ne znas kako se koristi tablet :D

Poslednja izmena:
Ponedeljak ce biti lud dan, jedva cekam da vidim sta je Google spremio. HW je odlican za N10, ali i cena mora biti dobra [sto nize, to bolje].

Mene najvise zanima u ponedeljak kakav ce biti novi android.

Tableti ne mogu zameniti notebook/desktop jer nemaju os kojim će biti lak input (tastatura/prst) a takođe nema ni dovoljan broj aplikacija (android) . Da je windows kojim slučajem napravio normalan OS od nule illi bar UI od nule prilagođen tabletima stvar bi išla u drugom pravcu ovako će tableti biti pomoćni "gedžet" za privremeno ozbiljno korišćenje ili za opuštenu komunikaciju i konzumiranje sadržaja a za sve ozbiljnije zna se.

Ti si se meni prvo bezobrazno obratio i ja sam samo tebi odgovorio na tvoj nacin.
Ne razumem zasto je tebi toliko tesko da razumes da PC OS nije od nikakve koristi na tabletu?

Poslednja izmena:
ne, ja sam samo rekao da mi je dosta više te priče o ekosistemu, savršenom svetu tableta i slično...

ako pod tablet misliš ipad, onda si doduše u pravu, nisam posedovao ni 1 ipad. ali ako pod tablet misliš sam uređaj... hm... pa koristio sam tablet 2004-5. godine recimo... i bio je u svemu funkcionalniji od ipada :p

Nisam pricao o nikakvom ekosistemu, odakle ti to?
Kada pricam o tabletu, mislim na uredjaj koji moze da se koristi prstima bez problema i ima OS i aplikacije napravljene da se tako koriste, a Ubuntu ne spada u tu pricu.

Tableti ne mogu zameniti notebook/desktop jer nemaju os kojim će biti lak input (tastatura/prst) a takođe nema ni dovoljan broj aplikacija (android) . Da je windows kojim slučajem napravio normalan OS od nule illi bar UI od nule prilagođen tabletima stvar bi išla u drugom pravcu ovako će tableti biti pomoćni "gedžet" za privremeno ozbiljno korišćenje ili za opuštenu komunikaciju i konzumiranje sadržaja a za sve ozbiljnije zna se.

konzumerizam je čudna zverka...
Ne bi me iznenadilo da se sve promeni za par godina.

Da nastavimo sa temom, evo jos par slika:

61resize.jpg

image151.png

33resize.jpg

161resize.jpg

122resize.jpg

Poslednja izmena:
Nisam pricao o nikakvom ekosistemu, odakle ti to?
Kada pricam o tabletu, mislim na uredjaj koji moze da se koristi prstima bez problema i ima OS i aplikacije napravljene da se tako koriste, a Ubuntu ne spada u tu pricu.

Ubuntu (Unity) je napravljen da se pipka prstima ali aplikacije nisu.

Da li se spominje negde debljina? Po meni takodje jedna od bitnih stavki...

I DA:

33resize.jpg

Sta znace ove tackice, kao da su neki konektori, isto postoji i na Galaxy Nexusu sa strane, a nisam izvalio za cega su? :)

kažu da je tanašan... užas :/

po tome se slažem sa tobom... debljina je bitna... treba da bude deblji, da uglave veću bateriju da traje duže, i da imaš osećaj da držiš nešto u rukama... ovo sad sve tanano i bzv, ne znam koji im je to fazon... bar neko da se složi sa mnom :)

Nazad
Vrh Dno