Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

To je Google TV, znači ide Iris Smart na njega.
Sinoć baš gledao LŠ preko Iris Smart na 4K verziji, radi odlično.

Moraću malo da istražujem, pošto vidim da se ne može direktno instalira Iris, nema na google play.
Imam dva neka kineska smart androdi box, ali jedan koji sam nosio u hotel pre mesec dana nije mogao da se zakači na wifi iako telefon može. Logovanje je bilo preko web strane, tako da je tu zakucavao i restartovao se. Morao sam da preko telefonskog hotspota ga zakačim na hotelski wifi. Zato sam kupio ovaj google cc koji je brend pa se nadam da će to ići nekako bolje.

Ne razumem?
Ako HD verzija daje 2060p rezoluciju onda su glupi oni sto daju 40$ vise za 4K

Sto ja onda ne kupi taj duplo jeftiniji... :rolleyes:

Bukvalno nema razlike na 24" monitoru i sadržaj sa yts-a.

Realno, vecina YT kanala koje pratim su FHD, takodje i vecina materijala koje gledam preko streama. Zato i kazem, ko ne placa RD i Google cast mu nije must have, Fire Stick Lite za 30e je sasvim ok. Racunam onda i ovaj HD CC.
Inace, imam 4K tv i CC with Google TV i retko kad pogledam u streamu neki film ili seriju (da je dovoljan protok za tecnu reprodukciju) i nije neka razlika u odnosu na FHD. HBO MAX iam osecaj da vec pravi razliku (mozda je samo osecaj).

Kakve veze ima 24" monitor i youtube kanali kada pricamo razlicitoj izlaznoj rezoluciji.
i stalno se polazi od toga sta vama treba kao da svima treba isto.

Uredjaji su razliciti i jedan je sa razlogom jeftiniji.

Pa ima ako ne kapiraš laganu ironiju. Naravno da ima razlike, ali je nema u "optimalnim" uslovima na tom 24" monitoru sa 3 metra😉.

Da li bi mogao da se strimuje tj castuje EON na Google CC sa telefona? Ne kroz EON aplikaciju nego nekim screen mirorring progrtamom?

Eon aplikacija ima chromecast, pa ako ga imaš (ne audio), mora da radi...

Pa ne radi, moraju da budu na istoj wifi mrezi a onda EON ne radi jer nije SBB mreza

Pa ti razjasni situaciju... A ne razumem, kako su ti telefon i tv na različitim provajderima i još na različitoj mrezi...

Pa ovako, na tel imam EON koji je iz paketa SBB televizije i 90 % kanala ne radi na drugoj mrezi, tj na mts internetu koji ja koristim. To je već dobro poznato da SBB ne dozvoljava i štiti se od korišćenja takvog EON naloga na drugim internet provajderima. Istovremeno takav EON radi na mob preko mobilne mreže, rade svi kanali. Kako da strimujem na na Google CC sliku sa telefona u tom slučaju?

Verovatno nikako. Probaj da zakačiš CC na hotspot telefona (kad si već rešio da koristiš net sa kartice).

Interesantno je da EON samo na izboru kanala proverava IP adresu, a onda prebacivanjem sa mobilne mreze na wifi radi normalno (do sledeće promene kanala). Međutim iako su u tom slučaju na istom wifi i tel i G CC EON neće da strimuje preko svoje opcije. Zato sam pomislio da neka mirroring aplikacija nezavisna bi mogla da pomogne.
Takođe bi bilo interesantno kako strimovati Iris?

Nadji EON od total tv korisnika. Taj EoN moze na bilo kojoj mrezi da pusta kanale

Koga zanima, nova, HD verzija Chromecast-a ne moze direktno da dekodira 4k video, bilo sa USB uređaja, bilo preko mreže. Na staroj, 4k verziji, radi OK.

Jos jedna stvar, nijedan ne moze direktno da mount-uje ni exFAT ni NTFS fajl sisteme sa USB uređaja. Oba ažurirana na Android 12. Tu čak HD verzija kao novija mozda i ima prednost jer ima vise nade da ce dobiti Android 13 za koga je najavljena exFAT podrska u kernelu.

Koga zanima, nova, HD verzija Chromecast-a ne moze direktno da dekodira 4k video, bilo sa USB uređaja, bilo preko mreže. Na staroj, 4k verziji, radi OK.

Jos jedna stvar, nijedan ne moze direktno da mount-uje ni exFAT ni NTFS fajl sisteme sa USB uređaja. Oba ažurirana na Android 12. Tu čak HD verzija kao novija mozda i ima prednost jer ima vise nade da ce dobiti Android 13 za koga je najavljena exFAT podrska u kernelu.
HD verzija ladno ne može uopšte da pusti 4k sadržaj 🤣🤦‍♂️. Rekoh da je to đubre pa čak i za tu lovu.

HD verzija ladno ne može uopšte da pusti 4k sadržaj 🤣🤦‍♂️. Rekoh da je to đubre pa čak i za tu lovu.

Pa zato se i zove hd ;)
Šta drugo očekivati od zlokobnih komentara...Zove se HD jer ne može da generiše signal veće rezolucije od 1080p, barem po specifikacijama.

Ne vidim neku preteranu vezu između mogućnosti dekodiranja nekog video strima i mogućnosti generisanja video signala u određenoj rezoluciji. A samo ovo drugo se pominje u specifikacijama. Retko koji telefon ima 4k ekran, pa opet većina novih bez problema dekodira 4k video i skalira ga u letu. I moj kućni PC može da dekodira 8K, ali ne može da ga prikaže u prirodnoj rezoluciji...sa druge strane Raspberry pi 4 može da "da sliku" u 4k i 60Hz, ali ne može da dekodira 4k video u tom framerate-u...

I ne, nije đubre, naročito ne za 20 dolara koliko sam ga platio. To nisam nigde ni napisao.

Nije zlokoban, zez je, ima smajli ;)
Ne moraš se pravdati, za te pare i više nego dobar...

Pa zato se i zove hd ;)
Pa trebalo bi da može da pusti ali downscale na 1080. Ne kapiram kako su ovo mogli da naprave bolidi🤦‍♂️
Šta drugo očekivati od zlokobnih komentara...Zove se HD jer ne može da generiše signal veće rezolucije od 1080p, barem po specifikacijama.

Ne vidim neku preteranu vezu između mogućnosti dekodiranja nekog video strima i mogućnosti generisanja video signala u određenoj rezoluciji. A samo ovo drugo se pominje u specifikacijama. Retko koji telefon ima 4k ekran, pa opet većina novih bez problema dekodira 4k video i skalira ga u letu. I moj kućni PC može da dekodira 8K, ali ne može da ga prikaže u prirodnoj rezoluciji...sa druge strane Raspberry pi 4 može da "da sliku" u 4k i 60Hz, ali ne može da dekodira 4k video u tom framerate-u...

I ne, nije đubre, naročito ne za 20 dolara koliko sam ga platio. To nisam nigde ni napisao.
Zlokobni🤣. Ma dobar je za te pare opravdaj kupovinu nije problem. Ovde je problem što ne može uopšte da pusti 4k sadržaj pa makar i u FullHD.

Zato sto su proizvodjaci stipse...

Meni treba 4K izlaz, ali ni ja nisam ocekivao da ne moze da reprodukuje 4k video, to je ogranicenje na nivou OS

Prešao sam na sa D3 na EON Box i računao na njegov ugrađen Chromecast (Google Cast?) za striming video sadržaja sa desktopa na TV.. ali ćorak. Secka do j*bem ti!
I TV i sam EON Box kablom su povezani na ruter, dok je desktop povezan preko wifi5, ali džabe. Video i secka i zna da kasni i po više sekuni u odnosu na audio. Bez obzira da li je video koji pokušavam da pustim 2060p, 1080p ili 720p problem je isti.

Uopšte nisam očekivao ovu *******ciju s' obizrom da sam pre nekoliko godina koristio VLC na desktopu i strimingovao na Chromecast 1 bez ikakvih problema. A sad sa novijim uređajima je negledljivo.

Da li je neko imao sličnih poteškoća i da li je uspeo da ih reši? 🙄🤔

Ne verujem da je do EON boxa posto ja ripove od 7, 8 Gb vucem wifi vezom sa NASa bez problema. Naravno nije bas najsjajniji sa h265 kodekom. Probaj Plex.

Ja bi rekao da secka zbog mreze.

Utvrdi gde se gubi.

Vrh Dno