Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Prešao sam na sa D3 na EON Box i računao na njegov ugrađen Chromecast (Google Cast?) za striming video sadržaja sa desktopa na TV.. ali ćorak. Secka do j*bem ti!
I TV i sam EON Box kablom su povezani na ruter, dok je desktop povezan preko wifi5, ali džabe. Video i secka i zna da kasni i po više sekuni u odnosu na audio. Bez obzira da li je video koji pokušavam da pustim 2060p, 1080p ili 720p problem je isti.

Uopšte nisam očekivao ovu *******ciju s' obizrom da sam pre nekoliko godina koristio VLC na desktopu i strimingovao na Chromecast 1 bez ikakvih problema. A sad sa novijim uređajima je negledljivo.

Da li je neko imao sličnih poteškoća i da li je uspeo da ih reši? 🙄🤔
Kako radiš taj stream? Cast to eon iz koje aplikacije? I ako da zbog čega na taj način pored silnih aplikacija za stream?

Kako radiš taj stream? Cast to eon iz koje aplikacije? I ako da zbog čega na taj način pored silnih aplikacija za stream?

Google Chrome > Cast > Cast Screen... Ubacim video, titlove ako treba i "bindžujem" šta mi volja.. radilo bez greske pre par godina.

Našao sam malopre VLC > Playback > Renderer > EON Smart Box... i pusti lepo, bez seckanja, ali nema opcija za titlove i neke video fajlove mora nešto da konvertuje i pusti ih onda u lošem "aspect ratio"-u.

Ako ima boljih rešenja, slušam.. ;)

Instaliraj Soda Player i probaj, ja sam bar to koristio za cast.
Ima i Airflow ali ne mogu da se setim da li nije besplatan ili nešto drugo.

Google Chrome > Cast > Cast Screen... Ubacim video, titlove ako treba i "bindžujem" šta mi volja.. radilo bez greske pre par godina.

Našao sam malopre VLC > Playback > Renderer > EON Smart Box... i pusti lepo, bez seckanja, ali nema opcija za titlove i neke video fajlove mora nešto da konvertuje i pusti ih onda u lošem "aspect ratio"-u.

Ako ima boljih rešenja, slušam.. ;)
Iz chrome pretraživača?! Ma gde taj cast to ti je baš najgore rešenje. Sećam se da sam koristio to pre 10 godina🤣.

Uradiš share foldera gde ti se nalazi sadržaj i to je sve što radiš na kompu. Sve ostalo na boksu zasedneš i cepaš. Ako voliš jednostavnost tipa VLC(mx player, nova video player...) i taj fazon onda na boksu instaliraš aplikaciju po želji recimo Nova video player. Za ostale opcije lista je dugačka pa igraj se i istražuj:

Plex
Jellyfin
Kodi.
Emby Server.
Serviio.

Recimo Nova video player imaš ovde kako to izgleda. Imaš i titlove preko opensubtitles. Podesiš sve i uživaš. Cast samo nužna potreba nešto sa telefona i to ali u stvarnosti tome više nema mesta.

Znam da je cast iz chroma old school resenje... al kad je radilo... 😁

Instalirao sam Plex server, linkovao folder sa filmovima i serijama i šljaka bez seckanja. Hvala! 🤗

Ima li neko problema s Plexom da ne reaguje na promenu veličine fonta u programu? Šta god da stavim, ostaje ista veličina.

Proveri u kom su formatu ti titlovi. Verovatno su neki image based format tipa sup, pgs...

Nisu. Na Shieldu radi sve normalno. Titlovi su srt.

Instaliraj Soda Player i probaj, ja sam bar to koristio za cast.
Ima i Airflow ali ne mogu da se setim da li nije besplatan ili nešto drugo.
Airflow je vrhunski program za tu namenu, i plaća se jednokratno nešto mizerno tipa 10-20$, ima i app za upravljanje sa telefona.

Soda player ima mnogo bezbednosnih rupa i zato ga baš ne preporučuju.

Dugo sam koristio Soda player i nisam se osetio napadnutim.
Nešto baš nisam siguran za te rupe ali dobro, verovatno znaš bolje.
Ko nije siguran, ima kupovnu bezbedno opciju kao airflow. Meni 20 USD nije baš mizerno kada postoji kvalitetno besplatno rešenje.

"the app was caught browsing through personal caches and mail attachments"

msm to nije od juče, i to je uglavnom najveći problem sa besplatnim programima i aplikacijama, tako da to nisu kvalitetna besplatna, veća samo besplatna rešenja.

Иако се не помиње у листи измена сад сам добио могућност да додам дечији налог.

Radi li vam Dolby Vision materijal preko Plexa?

Ako nekome znači ova informacija, u francuskoj u prodavnici FNAC imaju Chromecast GoogleTV HD za 39.99E redovna cena. Na žalost nisam uspeo da kupim a na aeorodromu (u njihovoj prodavnici) nisu imali. I Nintendo Switch Oled bundel 300e.

Porucujem nesto sa amazona, pa vidim da ima Chromecast with Google TV (HD) za 40e. Zanima me da li dobijem sa njim nesto vise nego sto imam sa eon boxom?

Mogućnost instalacije Netflix aplikacije napr. ;)

Sad ne mogu da se zakunem, ali mislim da imam netflix na eon boxu ili sam se istripovao.

Od juče su i kod nas omogućili (na Google Tv chromecast) povezivanje HBO max na "nalog- moje usluge", pa se sada prikazuju predlozi za nastavak gledanja. Do sada je to moglo samo na Netflixu i YouTube.

Nekoliko meseci ga koristim. Instalirao Eon, Netflix, Hbo Go, Infinity tv i Kodi. Sve radi savrseno. U kombinaciji sa eon daljincem je bombonica.
Da li neko ima problem sa bluetooth konekcijom eon daljinskog? Malo, malo, pa daljinski ide u unpair mode. Zatim je neophodno ponovo da se upari i radi neko vreme. Desava se vise puta u toku dana. Ne znam koji je uzrok, nesto sam trazio po netu, cini mi se da nema resenja. Chromecast remote radi bez greske. Bilo kakav savet ako je neko imao slican problem je dobrodosao.

Da li neko ima problem sa bluetooth konekcijom eon daljinskog? Malo, malo, pa daljinski ide u unpair mode. Zatim je neophodno ponovo da se upari i radi neko vreme. Desava se vise puta u toku dana. Ne znam koji je uzrok, nesto sam trazio po netu, cini mi se da nema resenja. Chromecast remote radi bez greske. Bilo kakav savet ako je neko imao slican problem je dobrodosao.
Moraš da odeš kod nekoga ko ima original eon box i da mu apdejtuje firmware, posle toga bi trebalo da radi ok...

Hvala. Probacu vec danas ali koliko mi je poznato firmware je poslednji, onaj 0133.03.07 koji dozvoljava i menjanje kodova za upravljanje TV-om.

Meni se to dešavalo sa starim firmwareom... Ako ti to radi i sa poslednjim, a to bi trebalo da je taj, onda ne znam... Jedino možda do vrste daljinca pošto ima dve ili čak više verzija, koliko sam ja video razlikuju se po ravnom i ispupcenom srednjem krugu za navigaciju, a i ikoni na tasteru za google assistant...

Probacu i da promenim daljinski… bitno mi je da koristis u kombinaciji sa daljinskim i da se ne desava. Ja sam mislio da je do Chromecasta i update-a na Android 12. Hvala na svakom predlogu.

E pazi, iskreno, nisam probao od apdejta, jer sam ga koristio ranije na chromecastu, u međuvremenu sam dobio i eon box pa ga tu koristim, a chromecast za druge svari gde koristim njegov daljinac, tako da nisam siguran da li je i android 12 zeznuo stvar...

A šta je ovo " Gembrid"?
Imaju i neki gde piše "Google", ali oni su skuplji.

Vrh Dno