Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Nema tu filozifije, ovo moze samo nettest da bude. Nemate na chromecastu interfejs kao na telefonima gdje se vidi brzina prema ruteru a ne prema netu. Zato sam slikao posebno brzine sa rutera prema ccastu.

Bilo bi moguce ako imas app koji moze da komunicira sa LAN serverom a da ti pokrenes app na telefonu ili kompu koji simulira server za bandwidth test...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako bjese ime programu za win kojim mogu da strimujem sadrzaj sa kompa na bilo koji cast?

Sjecam se da je ui sive boje, prevuce se video/audio fajl u prozor i izabere se ccast audio ili videi.

Lagan program je bio, svega par mb.

Da ne mislis na airflow (www.airflowapp.com ?)Ja njega koristim a ima i onaj videostream ekstenzija za chrome.

Poslednja izmena od urednika:
Tek sad vidim da mi je link spojio sa zagradom i izbrljavio, ako moze neki mod da sredi to, a ovo nek obrise.

Zamenio sam CC1 sa CC2 ali ne znam ili ne primećujem koja je prednost ovog poslednjeg?Da li je rezolucija bolja ili?Ne koristim ih sem za You Tube da unučićima puštam crtane.Skoro sam instalirao TerrariumTV i Web Video Caster i veoma sam zadovoljan.Da li bi mi neko predložio još neku zgodnu aplikaciju koju bih mogao da koristim?Hvala

To sto podrzava 4k (ako imas 4k televizor posto cc1 ide max full HD) i brzina (dosta brzi od cc1). Naravno brzina zavisi i od interneta za neke stvari...

Moja greska - CC2 ne podrzava 4k... Ughhh...

Da li postoji aplikacija za iOS koja pusta titlove na filmovimo kao sto je slucaj sa "veb video caster" kod androida?

Da li Play Music i Sportify na pretplatu ili nekako drugačije?

Play Music bez placanja jer mi je sinhronizovan sa iTunes library a Spotify da, premium nalog polugodisnji.

Nov sam u ovome, pa ako može neko ukratko da mi objasni šta je Google Chromecast. Neke stvari naslućujem, u pitanju je striming uređaj/plejer koji se nakači preko hdmi na tv. U delu sobe gde mi stoji tv wifi je ekstremno slab. Da li to poništava sve dobro za šta GCC može da služi?
Koji modeli su aktuelni i koji je model najbolji izbor (odnos cena/kvalitet). Ovaj post je verovatno haotičan kao i moje znanje o GCC :D

Nov sam u ovome, pa ako može neko ukratko da mi objasni šta je Google Chromecast. Neke stvari naslućujem, u pitanju je striming uređaj/plejer koji se nakači preko hdmi na tv. U delu sobe gde mi stoji tv wifi je ekstremno slab. Da li to poništava sve dobro za šta GCC može da služi?
Koji modeli su aktuelni i koji je model najbolji izbor (odnos cena/kvalitet). Ovaj post je verovatno haotičan kao i moje znanje o GCC :D

CC2 ti je Best buy. Ako je loš signal onda dzabe kupuješ jer neće fluidno raditi i uništiće ti doživljaj..

Uređaj služi za puštanje video i audio sadržaja na tv sa svih uređaja koji su povezani na isti net kao i cc(telefon, pc, laptop, tablet..).. Ja ga koristim za yt(muzika klipovi) i za filmove. Puštam sa kompa, laptopa, fona. Sve full HD fluidno i vrlo dobar kvalitet..

Hvala. Sve sto me interesovalo sam saznao iz tvog posta. CC2 je definitivno za mene, ali moram prvo internet da resim :)

Hvala. Sve sto me interesovalo sam saznao iz tvog posta. CC2 je definitivno za mene, ali moram prvo internet da resim :)

Primakni tv ili ruter.. Imaš 2 varijante.. Šta god te zanima slobodno pitaj, slikam ili da snimim mogu odmah jer ga koristim dosta i svaku nedoumicu mogu da ti rešim [emoji4]

Treba da mi donesu iz Nemacke (cena 39€), samo da proverim da li je bas CC2.
TV je sa 3 HDMI ulaza, na koje sam vec nakacio SBB, WDTV i XBOX. Idealan bi bio neki spliter ili tako nesto ako postoji, da od jednog HDMI dobijem 2 :)

Uređaj služi za puštanje video i audio sadržaja na tv sa svih uređaja koji su povezani na isti net kao i cc(telefon, pc, laptop, tablet..).. Ja ga koristim za yt(muzika klipovi) i za filmove. Puštam sa kompa, laptopa, fona. Sve full HD fluidno i vrlo dobar kvalitet..

Cek, zar ovo ne mozes i iz same youtube aplikacije, da pustas sa fona na tv? Koja je tu onda uloga Chromecast-a?

U slučaju da tv nije smart.

Cek, zar ovo ne mozes i iz same youtube aplikacije, da pustas sa fona na tv? Koja je tu onda uloga Chromecast-a?

Uloga je da običan tv pretvoriš u smart. Ja imam običan full HD TV koji je pretvoren u smart sa cc. Plus cc možeš da nosiš sa sobom i za sekund počneš da ga koristiš gde god da odeš..

Aha, jasno. Ja se vodio logiom da retko koji tv danas da nije smart :)

Može neko da ima i stariji smart TV pa da mu ne radi YT zato što više proizvođač ne izbaca update-ove neophodne da bi YT radio.

Npr. za LG:

http://www.lg.com/us/support/product-help/CT10000018-1432330562046-others

Čak i LG preporučuje CC kao zamenu.

Iskreno meni je kod TV jedino bitan prikaz/kvalitet slike i da zvučnici koliko/toliko budu OK za svakodnevo gledanje TV-a, sve ostalo (wifi, aplikacije i sl.) mi samo poskupljuje TV i 99% da to neću koristiti jer mi je neko eksterno rešenje (CC, HTPC) bolja alternativa.

Baš tako, kupio sam jeftiniji a mnogo bolji po kvalitetu slike i zvuka tv samo zato što nije smart. Pretvorio ga u smart sa cc2 i dobio sve u svemu dosta kompletniji uređaj nego većina smart tv-ova sa sličnim i većim cenama.

Koja je razlika izmedju CC1 i CC2?

Da li vredi prelaziti na CC2?

Kakvo imate mišljenje o kineskim kopijama. Mirascrean, anycast wecast i slicnim?

Koja je razlika izmedju CC1 i CC2?

Da li vredi prelaziti na CC2?

Kakvo imate mišljenje o kineskim kopijama. Mirascrean, anycast wecast i slicnim?

Cc2 je fluidniji i brži u radu. Dizajn je lepši al msm da je to nebitno. Ali sam čuo da je dosta brži.

Nisam se susretao sa kopijama..

Kod kopija je suština što oni screenuju ceo ekran sa telefona samo, kod cc ti pritisneš da castuje ceo film npr, i isključiš ekran.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Originalni CC1 je sada već dosta star (pitanje i do kada Google planira da ga podržava) i mala je razlika u ceni. Idi na CC2 ili na novi CC Ultra (pogotovu ako imaš 4K TV).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno