Stigao mi danas, ovo radi očajno. Predpostavljao sam da će imati lag-a ali ovo je užas. Vidim da mnogo zavisi od WiFI mreze, raznog podesavanja... Ima li ko kakav tips?Po meni jeste jer mi se bolje ponaša od Miracast/Intel WiDi varijante - manje je kasnjenje.
Vodi računa da je upotrebljivost bežičnog "bacanja" slike (bilo koje varijante) vrlo ograničena upravo zbog kašnjenja od oko pola sekunde u najboljem slučaju. Dakle, zaboravi na pomeranje kursora miša dok gledaš u TV.
Stigao mi danas, ovo radi očajno. Predpostavljao sam da će imati lag-a ali ovo je užas. Vidim da mnogo zavisi od WiFI mreze, raznog podesavanja... Ima li ko kakav tips?
Nismo se razumjeli, meni Chromecast treba ISKLJUCIVO za prezentacije neke u Chrome-u sa laptopa na TV, nista vise. Dakle samo rad u browseru. I to sto ocajno radi je iskljucivo do Chromecasta jer na istoj mrezi, ovo upravo kuckam sa laptopa koji je spojen sa mojim smart tv-om WiDi tehnologijom i to bukvalno radi SAVRSENO, bez trunke laga!Zavisi kako posmatraš. Po meni, radi sjajno obzirom kroz šta sve signal treba da prođe da bi stigao do odredišta. Očekivati da se video uživo kompresuje, podeli u blokove, zapakuje u IP, prenese preko zagušene bežične paketske mreže, raspakuje, dekodira, obradi i prikaže za manje od pola sekunde je nerealno. Dakle, odlično za prezentacije, prikaz fotografija, video streaming, loše za bilo šta što zahteva interakciju.
Koji ruter si uzeo? Kako si zadovoljan?Bez problema v2 radi striming BluRay REMUX fajla od 30GB. Ali sam prommenio ruter, uzeo sam neki bolji da bih mogao da strimujem tako velike fajlove.
Koja je verzija casta? Kakav je wifi i da li je opterećen?
Sa telefona radi odlicno, nemam zamjerki. Na jednoj lokaciji imam t-com net (80/8 paket) a na drugoj imam mtel 25/2, na obje lokacije laguje uzasno.
Chromcast 2 je u pitanju, prije toga sam koristio AppleTV 4, isto je lose radio. Da napomenem da na obje lokacije kad svoj Asus laptop koji podrzava WiDi standard spojim direktno sa smart tv-om, mirroring radi fantasticno, lag je gotovo nemoguce osjetiti.
Ali konkretno ocu treba zbog nekih prezentacija gdje nema smart televizora, pa sam mu preporucio ovaj chromecast jer sam mislio da ce tako premostiti taj nedostatak...
Izmjericu kasnije brzinu pa javljam
Sent From My S7 using Tapatalk
Nismo se razumjeli, meni Chromecast treba ISKLJUCIVO za prezentacije neke u Chrome-u sa laptopa na TV, nista vise. Dakle samo rad u browseru. I to sto ocajno radi je iskljucivo do Chromecasta jer na istoj mrezi, ovo upravo kuckam sa laptopa koji je spojen sa mojim smart tv-om WiDi tehnologijom i to bukvalno radi SAVRSENO, bez trunke laga!
@n1tr0, mislim da grešiš, predpostavljam da Uros ima veći paket od 7Mps, koliko znam uslov za striming ogromnog fajla na cast nije internet konekcija provajdera, a i cast na ovom testu bi onda trebao da pokaže internet brzinu, a ne brzinu izmeđi rutera i casta u mreži. Ovo je brzina wifi mreže (wifi rutera - ruter kao uređaj i casta), a ne interneta.
@Uros Novakovic, koja vam je internet brzina?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari