Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

terrarium puštam preko localcasta, ni jedna reklama
2016_11_19_16.31.53.jpg2016_11_19_16.31.33.jpg2016_11_19_16.32.36.jpg

Evo i ja sam se pridruzio, danas mi stigao uredjaj. Super radi. Jos nisam probao igre, probacu cisti iz zezancije ali verovatno ih nije puno podrzano.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Po meni jeste jer mi se bolje ponaša od Miracast/Intel WiDi varijante - manje je kasnjenje.

Vodi računa da je upotrebljivost bežičnog "bacanja" slike (bilo koje varijante) vrlo ograničena upravo zbog kašnjenja od oko pola sekunde u najboljem slučaju. Dakle, zaboravi na pomeranje kursora miša dok gledaš u TV.
Stigao mi danas, ovo radi očajno. Predpostavljao sam da će imati lag-a ali ovo je užas. Vidim da mnogo zavisi od WiFI mreze, raznog podesavanja... Ima li ko kakav tips?

Bez problema v2 radi striming BluRay REMUX fajla od 30GB. Ali sam prommenio ruter, uzeo sam neki bolji da bih mogao da strimujem tako velike fajlove.
Koja je verzija casta? Kakav je wifi i da li je opterećen?

Stigao mi danas, ovo radi očajno. Predpostavljao sam da će imati lag-a ali ovo je užas. Vidim da mnogo zavisi od WiFI mreze, raznog podesavanja... Ima li ko kakav tips?

Zavisi kako posmatraš. Po meni, radi sjajno obzirom kroz šta sve signal treba da prođe da bi stigao do odredišta. Očekivati da se video uživo kompresuje, podeli u blokove, zapakuje u IP, prenese preko zagušene bežične paketske mreže, raspakuje, dekodira, obradi i prikaže za manje od pola sekunde je nerealno. Dakle, odlično za prezentacije, prikaz fotografija, video streaming, loše za bilo šta što zahteva interakciju.

Zavisi kako posmatraš. Po meni, radi sjajno obzirom kroz šta sve signal treba da prođe da bi stigao do odredišta. Očekivati da se video uživo kompresuje, podeli u blokove, zapakuje u IP, prenese preko zagušene bežične paketske mreže, raspakuje, dekodira, obradi i prikaže za manje od pola sekunde je nerealno. Dakle, odlično za prezentacije, prikaz fotografija, video streaming, loše za bilo šta što zahteva interakciju.
Nismo se razumjeli, meni Chromecast treba ISKLJUCIVO za prezentacije neke u Chrome-u sa laptopa na TV, nista vise. Dakle samo rad u browseru. I to sto ocajno radi je iskljucivo do Chromecasta jer na istoj mrezi, ovo upravo kuckam sa laptopa koji je spojen sa mojim smart tv-om WiDi tehnologijom i to bukvalno radi SAVRSENO, bez trunke laga!

Ја већ дуже време користим CC 2, било који филм без проблема преко showbox-a углавном, а користим и local cast јер је супер програм...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

@BitrAtE,ima li opciju da probas sve to samo da kloniras sa Androida na CC...meni to radi do jaja....sa Mac radi ,ali ima Lag-a...ali mi to ne treba..inace filmovi rade odlicno

@bitrate
koji je chromecast, 1, 2 ili ovaj novi?
pošto znam da si iz cg, koji ti je net, t-com? Probaću ja danas kući ovo što ti radiš pa baš da vidim. imam cc 1 i tcom pa ću baš da vidim

edit
da li je zbog black friday ili je to stalno, ali je cc2 25 $ na bestbuy i sl.

Poslednja izmena:
Sa telefona radi odlicno, nemam zamjerki. Na jednoj lokaciji imam t-com net (80/8 paket) a na drugoj imam mtel 25/2, na obje lokacije laguje uzasno.

Chromcast 2 je u pitanju, prije toga sam koristio AppleTV 4, isto je lose radio. Da napomenem da na obje lokacije kad svoj Asus laptop koji podrzava WiDi standard spojim direktno sa smart tv-om, mirroring radi fantasticno, lag je gotovo nemoguce osjetiti.

Ali konkretno ocu treba zbog nekih prezentacija gdje nema smart televizora, pa sam mu preporucio ovaj chromecast jer sam mislio da ce tako premostiti taj nedostatak...

Izmjericu kasnije brzinu pa javljam

Sent From My S7 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni na AC68U radi perfektno, 0 lag, 8/1 net.

Na 5Ghz su mi oba ccasta (audio i video).

Мени брзина 21 на оној првој апликацији, јел то ок?

Sa telefona radi odlicno, nemam zamjerki. Na jednoj lokaciji imam t-com net (80/8 paket) a na drugoj imam mtel 25/2, na obje lokacije laguje uzasno.

Chromcast 2 je u pitanju, prije toga sam koristio AppleTV 4, isto je lose radio. Da napomenem da na obje lokacije kad svoj Asus laptop koji podrzava WiDi standard spojim direktno sa smart tv-om, mirroring radi fantasticno, lag je gotovo nemoguce osjetiti.

Ali konkretno ocu treba zbog nekih prezentacija gdje nema smart televizora, pa sam mu preporucio ovaj chromecast jer sam mislio da ce tako premostiti taj nedostatak...

Izmjericu kasnije brzinu pa javljam

Sent From My S7 using Tapatalk

Ako tebe neko shvati gde ti povezuješ sa čim i kako :D
Zamolih te za jedan test brzine, da znamo do čega je. Ali pošto kažeš da sa telefona radi odlično onda je cast ispravan i nije do njega, imaš drugi problem.

Evo mog testa

11bd25c310943b6b2eb24e839fd15498.jpg

Ti svi speedtest-ovi pokazuju brzinu cc sa netom, a ne u LAN (sto je cesto bitno). Da ne kazem ako neki QoS ogranicava protok, ili je mozda losiji link prema test serveru (npr. jedan od linkova koji ide ka dosta nemackih IP adresa od Telekoma vec mesec dana ima ogromnih problema sa nestabilnim protokom i pingom, tako da validnost merenja nije bas najbolja). Takodje, neko u kuci ti moze povuci u tom trenutku nesto pa ce prikazati manje, itd itd, da ne idemo u detalje...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moji klijenti u zavisnosti od saobracaja. Mogu posle da pustim strim da vidimo kako ce se ponasati kad qos kick in.

59305f4f992cd527eddc78ae67458071.jpg

Evo i upaljen strim sa iPad-a, QoS podesen na Video streaming.

e8f1f14ab5d081b6cb5f56d7ab1764ad.jpg

Dakle 86.7mbps Rx.

@n1tr0, mislim da grešiš, predpostavljam da Uros ima veći paket od 7Mps, koliko znam uslov za striming ogromnog fajla na cast nije internet konekcija provajdera, a i cast na ovom testu bi onda trebao da pokaže internet brzinu, a ne brzinu izmeđi rutera i casta u mreži. Ovo je brzina wifi mreže (wifi rutera - ruter kao uređaj i casta), a ne interneta.

@Uros Novakovic, koja vam je internet brzina?

Ubeđen sam da je ovo brzina wifi rutera i Casta, a ne interneta, jer sam i ja imao oko 7Mbps sa sbb cisco koji je dolazio. Uzeo sam bolji ruter i sada ide i više od ovog (imam zakačeno nekoliko wifi uređaja na ruter):

Prilozi

• IMG_20161127_200502-2.jpg
    IMG_20161127_200502-2.jpg
    908.7 KB · Pregleda: 116
Мени са ubee рутером од sbb-a даје 21.. А у том тренутку смо брат и ја били преко фонова на нету, мајка на лаптопу и мој desktop је био упаљен..

Ja merim 16mbit sa telekomovim zte ruterom. Jel ima potrebe kupovati bolji?

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Zavisi za šta koristite cast. Ako vam ništa ne koči u obavljanju vaših operacija, onda nema potrebe. Za BluRay REMUX fajlove po 30-40GB i više treba zameniti.

Nismo se razumjeli, meni Chromecast treba ISKLJUCIVO za prezentacije neke u Chrome-u sa laptopa na TV, nista vise. Dakle samo rad u browseru. I to sto ocajno radi je iskljucivo do Chromecasta jer na istoj mrezi, ovo upravo kuckam sa laptopa koji je spojen sa mojim smart tv-om WiDi tehnologijom i to bukvalno radi SAVRSENO, bez trunke laga!

Daj još malo podataka. Koji je OS, 7 ili 10? Rekao si da ideš iz chroma, jel sa cast ekstenzijom koja se posebno instalira ili baš iz chroma (ne znam u kojoj verziji je dodata ova opcija, ali meni na jednom chromu v53 nema dok na drugom v54 ima ova opcija bez ekstenzije). Šeruješ li samo chrome ili cijeli desktop?

Izbacili su ekstenziju, integrisano je u chrome sada (imam poslednju verziju).

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@n1tr0, mislim da grešiš, predpostavljam da Uros ima veći paket od 7Mps, koliko znam uslov za striming ogromnog fajla na cast nije internet konekcija provajdera, a i cast na ovom testu bi onda trebao da pokaže internet brzinu, a ne brzinu izmeđi rutera i casta u mreži. Ovo je brzina wifi mreže (wifi rutera - ruter kao uređaj i casta), a ne interneta.

@Uros Novakovic, koja vam je internet brzina?

Moja greska - nisam video kako se testira tacno, a iskreno bila mi jako mala brzina to sto je fotkao...

Jedva nadjoh android uredjaj i mogu da potvrdim da je net test a ne lokalni - video sam na routeru da se konektuje na net i da vuce 4Mbps sa neta, a odmah pored routera je - ostali uredjaji u local testu (iphone) na 2.4GHz sprat nize i u suprotnom cosku kuce izvlace 30-40Mbps...
956dc363f3e69ac91c252173189fd867.jpg

Takodje jos jedan hint je powered by netflix tako da verujem da mozda koristi netflix test servere ali ne pogledah ip-eve...

Vrh Dno