Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Hvala ljudi. >Predpostavljam da strimuje i video i audio?
@presretach, veći fajl 1080p BluRay strimuje bez problema?

Mogu večeras da skinem neki od 20gb da probam, znam da sam puštao 1080p od 4 ili 6 gb i nije bilo problema.

Bio bih ti veoma zahvalan :)

Ja iz Chrome-a puštam preko videostream plugina mogu da puštam bez problema 1080p MKV do nekih 10GB bez problema.

Za BR remux-e (25-35GB, bitrate > 25Mbps) ide kilavo, jako zavisi koji codec, ali uglavnom bude problema.

Titlovi idu bez problema, vide se i šđčćž. Mogu (poneki) embedded, mogu i spoljni titlovi.

To je sa prvim CC-om, nadam se da će mi uskoro doći i novi CC, pa da vidimo kako će sa njim ići.

Međutim danas sam našao i alternativu:

http://airflowapp.com

Nezavisna aplikacija, ne treba chrome i sl. (traži da imaš instaliran VLC ili directshow filter za DTS zvuk)

Radi jako lepo, sada puštam preko nje:

Filename........: The Martian 2015 1080p Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 7.1 - KRaLiMaRKo.mkv
Container.......: Matroska
Size............: 31.6 GB
Duration........: 2:21:38 (h:m:s)
Codec...........: AVC
Type............: progressive
Resolution......: 1920x1080
Bit rate........: 27.0 Mbps
Frame rate......: 23.976 fps
Format..........: DTS-HD MA
Channels........: 7.1
Bit depth.......: 24 bits
Sample rate.....: 48 kHz
Bit rate........: 4997 kbps
Language........: English

i ništa ne secka :banana::banana::banana:

Pritom mi još vuče fajl sa NAS-a.

EDIT: probao još par filmova, radi neuporedivo bolje od videostream-a, pušta i BR (m2ts) bez problema.

Poslednja izmena:
+1 za airflow aplikaciju

Imam chromecast 1, neki "default" ruter dobijen od provajdera i lepo je radio VideoStream za Chrome

ali mi je ovaj airflow bolji, ne moram da otvaram browser, nekako mi se čini da sve brže radi (iako je meni 95% na 720p, 1080p vrlo retko). Iako titlove ne koristim, fin je fazon što sam skida titlove sa opensubtitles, podešavanje veličine fonta, boje i sync delay.

Jedino je bila mali problem čim sam instalirao aplikaciju, nije prepoznala chromecast, ali posle restarta je sve fino

Odlično. Hvala. Mogu da se rešim HDMI kabla. Još da @presretach potvrdi da ovo radi sa GC2 :)
Za šta još koristite Chromecast?

da li neko ima mozda da proda chromecast 2? rado bih ga pazario.

Može mala pomoć, ne mogu na PB da nađem film od 20gb i više, uglavnom su do 4-5gb.

Odlično. Hvala. Mogu da se rešim HDMI kabla. Još da @presretach potvrdi da ovo radi sa GC2 :)

Sve sa telefona skoro pustam preko cc-a. Yt video, chrome tabove share, popcorn jedno vrijeme, spotify preko njega i pojacala ide na zvucnike itd itd itd. Simpa stvar. Netflix takodje radi besprekorno.

Netflix (sa kompa i ipad-a), youtube (komp, telefon, ipad), ponekad standardni tab sa browsera, ovaj airflow/videostream za serije/filmove koje klasično skidam, nekada popcorn dok je radio

mnogo zgodna spravica :)

Jel koristio neko amazonov fire tv stick? Kakav je u odnosu na cc?

Fire TV stick je izgledao obećavajuće na prvi pogled, ali sam ga na kraju poslao nazad.

Prednosti: interfejs sličan Smart TV-u i daljinski, sa Android uređaja mogu da se prebacuju i aplikacije koje nisu zvanično dostupne u Amazon Store-u.

Mane: interfejs zna da zašteka, opšta nestablilnost (zvanična YT aplikacija je pucala), spor unos teksta (kao na SmartTV-u), BT tastatura nije mogla da se natera da radi u potpunosti (čest gubitak konekcije), aplikacije koje se prebace sa Androida ne rade u potpunosti u 90% slučajeva jer nisu prilagođene radu sa daljinskim upravljačem.

Zaključak: dobar za korisnike Amazon Prime Videa, Netflixa i sl. Kodi/XBMC radi lepo, ali ga nisam previse testirao jer se baš ne snalazim sa plug-inovima za njega.

Upravo isprobao
1080p.BluRay.AVC.TrueHD.7.1.Atmos-RARBG
Disc Size: 37,330,203,194 bytes

Pustio bez problema na Cc2 sa Videostream.

Probao sam sa Airflow 64 , ali on nešto zeza (ekstenzija filma je m2ts), instalirao sam VLC pošto je tražio zbog zvuka i posle restart računara kada ubacim film napiše "unplayable), da ponovim sa Google ekstenzijom Videostream sve je ok.

Poslednja izmena:
meni se svidja ovaj AirFlow,ja sam danas na Mac-u pustio neke kratke m2ts klipove..ide glatko na CC
skidao sam test klipove odavde
http://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-hd/
330db9v.png

Poslednja izmena:
Hvala svima. Planiram da spojim pc i tv, odnosno spojeni su hdmi kablom, hoću da se rešim hdmi kabla jer pc ide u drugu sobu. Bitno mi je da mogu da šerujem sa pc BluRay film koji je na hdd na tv. Kako vidim, ovo mi završava posao. Imate li možda neki bolji predlog?

Koliki je najveci protok koji izvlacis kad nesto kopiras sa racunara na laptop/telefon preko wifi-a? BluRay ima veliki bitrate, ne znam kako ce se sbb izboriti sa njim (ti beše imaš sbb ruter).

Nemam spojen TV i PC preko wifi. Da, sbb ruter, ali imam i svoj TP link WR740N koji nisam povezao, jer ovaj radi ok. Nije problem da kupim nov bolji ruter, ako ovi ne završavaju posao, samo da sve radi perfektno.

a malo je nezgodacija da se tvrdi da ce svaki video da ide glatko...posebno ti formati od 30gb..licno me to ne zanima,pa ne mogu da tvrdim,a i da testiram par komada,to je samo par komada...mozda ce vec sledeci da steka...sto se mene tice meni zavrsava posao...

Meni i 1080 od 5Gb zna da uspori na telekomovom ruteru, da li neko ima neku preporuku za ruter od 20-30e?

Pozdrav svima, interesuje me ovaj novi chromecast ali nema nigde da se kupi. Nemojte da shvatite pogresno ali iz principa ne zelim da kupujem iz oglasa gde dizu cene ko pobesneli. Na KP tip prodaje C2 za 60 e.

Da ne znate mozda gde moze da se kupi ili zna neku odlicnu alternativu?

nema to nigde zvanicno.....ili neko od preko,ili KP...***...

Koliko vidim u okruženju po prodavnicama gde sam ga našao (Slovenija, Mađarska) je cena 49.99€.

Ono 35$ je izgleda samo u USA.

Mada mi lepo radi CC1, voleo bih da uzmem novi, jedino mi je CC na prezagušenom 2.4GHz, sve ostalo kući mi je sposobno za 5GHz.

Ako nabacim novi, mogu lepo da ugasim 2.4GHz na ruteru.

Ja iz Chrome-a puštam preko videostream plugina mogu da puštam bez problema 1080p MKV do nekih 10GB bez problema.

Za BR remux-e (25-35GB, bitrate > 25Mbps) ide kilavo, jako zavisi koji codec, ali uglavnom bude problema.

Titlovi idu bez problema, vide se i šđčćž. Mogu (poneki) embedded, mogu i spoljni titlovi.

To je sa prvim CC-om, nadam se da će mi uskoro doći i novi CC, pa da vidimo kako će sa njim ići.

Međutim danas sam našao i alternativu:

http://airflowapp.com

Nezavisna aplikacija, ne treba chrome i sl. (traži da imaš instaliran VLC ili directshow filter za DTS zvuk)

Radi jako lepo, sada puštam preko nje:

Filename........: The Martian 2015 1080p Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 7.1 - KRaLiMaRKo.mkv
Container.......: Matroska
Size............: 31.6 GB
Duration........: 2:21:38 (h:m:s)
Codec...........: AVC
Type............: progressive
Resolution......: 1920x1080
Bit rate........: 27.0 Mbps
Frame rate......: 23.976 fps
Format..........: DTS-HD MA
Channels........: 7.1
Bit depth.......: 24 bits
Sample rate.....: 48 kHz
Bit rate........: 4997 kbps
Language........: English

i ništa ne secka :banana::banana::banana:

Pritom mi još vuče fajl sa NAS-a.

EDIT: probao još par filmova, radi neuporedivo bolje od videostream-a, pušta i BR (m2ts) bez problema.

Koji ruter koristiš?

Imam TP-Link TL-WR1043ND - prva verzija, tj. v1 sa 300Mbps N wifi.

Računar i NAS su na gigabitnom LAN-u, samo su CC i telefoni na wifi.

Poslednja izmena:
Nemam pojma, ja nemam tako brz net, meni Speed4cast prijavljuje koliki mi je link tj. daje ~26/13Mbps.

Nazad
Vrh Dno