Šta je novo?

Google Chrome

To mi nije resenje. Da hocu presao bih odavno.

Pa ako nece da radi, i koliko vidim niko nema resenje tog problema. Nemas bas mnogo opcija, osim da cekas i nadas se da ce uskoro update da resi problem.

Edit:

Imam delimicno resenje, predji na HTML5 player na YT, nisu svi dostupni tako, ali ovi koji jesu, trebalo bi dobro da rade.

Poslednja izmena:
@The PunisheR

Probaj sa nešto starijom verzijom Flash-a. Izgasi/uninstaliraj flash onako kako Stjepan Zarez reče na prethodnoj strani, pa zatim instaliraj tu ''nešto stariju'' verziju flash-a. A ta verzija je npr. 11.2 ili 11.7.

S druge strane, Comodo Dragon 29, nema problema sa 720p YT i novim flash.

@The PunisheR

U kojoj rezoluciji gledas YT?

Ja sam ovaj problem dobio tek kad sam procitao da ovde Punisher ima seckanje u YT :D 99.99% video klipova mi rade savrseno, ali naisao sam par puta da mi seckaju... Zasto? Ne znam. 1080p

Ja na 720p, ali samo poneki klip secka. Ne svi. Nije do jacine kompa ili neta sigurno.
Al to seckanje je kao da neko pauzira pa pusta klip svaki sekund.

Poslednja izmena:
Ipak sam disableovao juce flash odmacromedie a ostavio ovaj u Googleu. Kontam, bolje se slazu, nije se valjda Google za*ebao :)

I meni je stara mašina tako brljavila, jesi li siguran da je Chrome uzrok? Probaj da sačuvaš bookmarks i šta ti već treba pa da ga deinstaliraš i pobrišeš profile pa sve od početka.

Meni se problem rešio tako što je hard crko :d

Mogao bi da proveriš kakvi su ti sektori.

I meni je stara mašina tako brljavila, jesi li siguran da je Chrome uzrok? Probaj da sačuvaš bookmarks i šta ti već treba pa da ga deinstaliraš i pobrišeš profile pa sve od početka.

Meni se problem rešio tako što je hard crko :d

Mogao bi da proveriš kakvi su ti sektori.

Meni? Ne verujem, jer sam kupio komp relativno skoro a i sve mi ostalo radi perfektno. A i kako samo neki klipovi seckaju? Na mozili rade normalno, al necu moziluuu

Koristio sam torch, al nije to to :-D

^U address bar ukucas "chrome://gpu".

Evo u spoileru.

Graphics Feature Status
Canvas: Hardware accelerated
Compositing: Hardware accelerated on all pages and threaded
3D CSS: Hardware accelerated
CSS Animation: Accelerated and threaded
WebGL: Hardware accelerated
WebGL multisampling: Hardware accelerated
Flash 3D: Hardware accelerated
Flash Stage3D: Hardware accelerated
Flash Stage3D Baseline profile: Hardware accelerated
Texture Sharing: Hardware accelerated
Video Decode: Hardware accelerated
Video: Hardware accelerated
Driver Bug Workarounds
clear_alpha_in_readpixels
exit_on_context_lost
set_texture_filter_before_generating_mipmap
Version Information
Data exported 29.9.2013. 20.39.43
Chrome version Chrome/29.0.1547.76
Operating system Windows NT 6.2
Software rendering list version 6.2
Driver bug list version 2.1
ANGLE revision 2424
2D graphics backend Skia
Performance Information
Graphics 7.4
Gaming 7.4
Overall 5.9
Driver Information
Initialization time 143
Sandboxed false
GPU0 VENDOR = 0x1002, DEVICE= 0x673e
Optimus false
AMD switchable false
Driver vendor Advanced Micro Devices, Inc.
Driver version 12.104.0.0
Driver date 3-28-2013
Pixel shader version 3.0
Vertex shader version 3.0
Machine model
GL version 2.0
GL_VENDOR Google Inc.
GL_RENDERER ANGLE (AMD Radeon HD 6700 Series Direct3D9Ex vs_3_0 ps_3_0)
GL_VERSION OpenGL ES 2.0 (ANGLE 1.29.0.2424)
GL_EXTENSIONS GL_OES_element_index_uint GL_OES_packed_depth_stencil GL_OES_get_program_binary GL_OES_rgb8_rgba8 GL_OES_standard_derivatives GL_OES_texture_half_float GL_OES_texture_half_float_linear GL_OES_texture_float GL_OES_texture_float_linear GL_OES_texture_npot GL_EXT_occlusion_query_boolean GL_EXT_read_format_bgra GL_EXT_robustness GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_texture_storage GL_EXT_frag_depth GL_ANGLE_depth_texture GL_ANGLE_framebuffer_blit GL_ANGLE_framebuffer_multisample GL_ANGLE_instanced_arrays GL_ANGLE_pack_reverse_row_order GL_ANGLE_texture_compression_dxt3 GL_ANGLE_texture_compression_dxt5 GL_ANGLE_texture_usage GL_ANGLE_translated_shader_source GL_NV_fence
Window system binding vendor Google Inc. (adapter LUID: 0000000000008270)
Window system binding version 1.4 (ANGLE 1.29.0.2424)
Window system binding extensions EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer EGL_ANGLE_query_surface_pointer EGL_ANGLE_surface_d3d_texture_2d_share_handle EGL_NV_post_sub_buffer
Diagnostics
0
b3DAccelerationEnabled true
b3DAccelerationExists true
bAGPEnabled true
bAGPExistenceValid true
bAGPExists true
bCanRenderWindow true
bDDAccelerationEnabled true
bDriverBeta false
bDriverDebug false
bDriverSigned false
bDriverSignedValid false
bNoHardware false
dwBpp 32
dwDDIVersion 11
dwHeight 1080
dwRefreshRate 60
dwWHQLLevel 0
dwWidth 1920
iAdapter 0
lDriverSize 1155264
lMiniVddSize 0
szAGPStatusEnglish Enabled
szAGPStatusLocalized Enabled
szChipType AMD Radeon Graphics Processor (0x673E)
szD3DStatusEnglish Enabled
szD3DStatusLocalized Enabled
szDACType Internal DAC(400MHz)
szDDIVersionEnglish 11
szDDIVersionLocalized 11
szDDStatusEnglish Enabled
szDDStatusLocalized Enabled
szDXVAHDEnglish Not Supported
szDXVAModes ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C
szDescription AMD Radeon HD 6700 Series
szDeviceId 0x673E
szDeviceIdentifier {D7B71EE2-247E-11CF-5C70-4137BEC2C535}
szDeviceName \\.\DISPLAY1
szDisplayMemoryEnglish 2807 MB
szDisplayMemoryLocalized 2807 MB
szDisplayModeEnglish 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
szDisplayModeLocalized 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
szDriverAssemblyVersion 12.104.0.0
szDriverAttributes Final Retail
szDriverDateEnglish 3/29/2013 04:37:02
szDriverDateLocalized 29.3.2013. 4:37:02
szDriverLanguageEnglish English
szDriverLanguageLocalized English
szDriverModelEnglish WDDM 1.2
szDriverModelLocalized WDDM 1.2
szDriverName aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
szDriverNodeStrongName oem4.inf:cb0ae414c46b9cbb:ati2mtag_NI:12.104.0.0:pci\ven_1002&dev_673e
szDriverSignDate
szDriverVersion 8.17.0010.1191
szKeyDeviceID Enum\PCI\VEN_1002&DEV_673E&SUBSYS_174B174B&REV_00
szKeyDeviceKey \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Video\{DE53BF91-2F6E-4153-ACA8-5A59D31DCA25}\0000
szManufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
szMiniVdd n/a
szMiniVddDateEnglish n/a
szMiniVddDateLocalized n/a
szMonitorMaxRes
szMonitorName Generic PnP Monitor
szNotesEnglish No problems found.
szNotesLocalized No problems found.
szOverlayEnglish Not Supported
szRankOfInstalledDriver 00E02001
szRegHelpText
szRevision
szRevisionId 0x0000
szSubSysId 0x174B174B
szTestResultD3D7English Not run
szTestResultD3D7Localized Not run
szTestResultD3D8English Not run
szTestResultD3D8Localized Not run
szTestResultD3D9English Not run
szTestResultD3D9Localized Not run
szTestResultDDEnglish Not run
szTestResultDDLocalized Not run
szVdd n/a
szVendorId 0x1002
Log Messages
GpuProcessHostUIShim: The GPU process exited normally. Everything is okay.

OK jesi, pokusao da disableujes njihov Flash. Ili iskljuciti Compositing u chrome://flags/. Ja sam iskljucio, Threaded Compositing (ili GPU ili oboje), da vidim kako ce se ponasati. Imam freezovanja evo konkretno nekad kad otvorim vijesti na benchmarku. Nema vise sta nisam pokusao ali resenja nigdje. Ostaje jos jedino da ga kompletno izbrisem pa opet instaliram! :)

EDIT: Imas li mozda Adblock, deaktiviraj kazu da zna praviti probleme na YT pogotovo.

Poslednja izmena:
Ja lepo koristim primarno Opera Next 17, adblock ukljucen, YT lepo radi (a Chromium jezgro).

Sada sam samo enable flash za chrome, i za sada radi ok.

Ovaj moj problem ako se tako moze nazvati mozda i nije do neke greske u Chrome-u. Jednostavno se desava da za trenutak zamrzne, pogotovo kad se ucitavaju stranice pune gomile raznog sadrzaja i pomalo mozda i neoptimizovane (kao npr burek, pa i ovaj benchmark (gdje su one silne pozadine osim foruma naravno),pogotovo kad otvorim da ucitava 4-5 vijesti u novim tabovima), jednostavno pocne HDD da drlja (kao i CPU naravno), toliko se sve na trenutak optereti pa zastane i posle procepi. I na Firefoxu se optereti takodje, samo sto su oni to bolje rijesili pa se ne zamrzne. Trebali bi Web developeri da povedu malo racuna o tome. Takodje je odziv veoma los na benchamrku ovde.

Stjepan_Zarez probaj ti Operu Next, preporodices se, brza je od Chrome i Firefox. Takodje IE 11 RP, ozbiljno je brz i fluidan, smooth scroll je fenomenalan, ne moze da mu primirise nijedan drugi.

Poslednja izmena:
Verzija 30.0.1599.66 i jos nema tog Apps-a u bookmarks bar-u, nove varijante new tab-a i sl.
U chrome://flags je Enable Instant Extended API podesen na Default. Kad se prebaci na Enabled onda ima sve to, ali na default nista

Imam jedan ultra glup problem, ali za sada neresiv.
Svaki youtube video koji pustim, zakuca na 59oj sekundi :) Bez izuzetka. U IE, FF, Operi, radi normalno.
Probao sma brisanje user foldera, clean wipe, ponovno instaliranje, bez extenzija (pomislih neka je u klinchu sa nechim pa pravi haos) ... Nemam vise ideju i nije mi jasno sto bas na 59oj sekundi :)

Imam jedan ultra glup problem, ali za sada neresiv.
Svaki youtube video koji pustim, zakuca na 59oj sekundi :) Bez izuzetka. U IE, FF, Operi, radi normalno.
Probao sma brisanje user foldera, clean wipe, ponovno instaliranje, bez extenzija (pomislih neka je u klinchu sa nechim pa pravi haos) ... Nemam vise ideju i nije mi jasno sto bas na 59oj sekundi :)

Neki ukleti broj mozda ? :-D

Nazad
Vrh Dno