Šta je novo?

Google Chrome

Meni sve radi sada kako valja, oduvek sam koristio gc, najpregledniji je, najbrzi itd... :)

Zato što je to sledeća verzija koja stiže u oktobru i donosi izmenjeni i (po meni) poboljšani interfejs. Možda srede i Speed Dial da bude više nalik Operinom.

Chrome stagnira. Rekao bi čovek da ne prave izmene jer su ga doveli do savršenstva ali to je daleko od istine. Verovatno rade najviše na mobile verziji, a desktop korisnike ko šiša.

Jel ima neko rešenje (osim extenzija) da se exportuju sačuvani passwordi iz Chomea?
Pun mi je ga qrac više i hoću da ga se rešim za stalno ali moram šifre da izvučem

Instaliraš LastPass ekstenziju, napraviš nalog i uloguješ se. Kada se ikonica u browseru zacrveni (posle uspešnog logovanja) klikneš na nju, a odatle izabereš Tools -> Import From -> Google Chrome Password Manager. Ekstenzija radi istu stvar kao password manager-i koji su integrisani u svaki od popularnih pregledača interneta. Samo što radi mnogo bolje, daleko je sigurnija i postoji za svaki bitniji browser.

Zato što je to sledeća verzija koja stiže u oktobru i donosi izmenjeni i (po meni) poboljšani interfejs. Možda srede i Speed Dial da bude više nalik Operinom.

Chrome stagnira. Rekao bi čovek da ne prave izmene jer su ga doveli do savršenstva ali to je daleko od istine. Verovatno rade najviše na mobile verziji, a desktop korisnike ko šiša.

Ne verujem za Speed Dial, ja koristim Nightly 25 64-bit, i ne vidim da je mnogo bolje, drugacije.

Možda srede i Speed Dial da bude više nalik Operinom.

Iskreno ovi u Operi ne secam se kada su napravili stabilan browser, pricamo o finalnim verzijama.
Posto sam probao vecinu to je otprilike izgledalo ovako
Opera final - beta
Opera beta - alpha
Opera dev - :d

Ontopic

Chrome development tim izbaci jednu kratku poruku "Security fixes and speed improvments" i sto izmene nisu vidljive na prvi pogled za average Joe ne znaci da se software ne razvija. Ukoliko zelis da vidis sta se desava iza zavese najmanje sto mozes da ucinis je da kucas chrome:flags u omnibar, da sada ne pisem o svn log revision.

Izmedju dve verzije Chrome postoji prosecno 1500 izmena, od toga 400-500 je na Chromium blink, v8 js engine, skia graphics engine i dr./@desktop only
Ja ne znam da postoji browser a da se razvija brze od Chrome, sto se tice speed dial nikada nece biti kao Opera zato sto su ovde unapred odrekli tog eye candy interfejsa.

Poz

Poslednja izmena:
Ne znam zasto toliko kukas na Operu, samo je 12 bila fijasko. Ove nove su super stabilne i brze, bolje nego Chrome, na kom su bazirane u principu.
A uskoro ce imati i vise mogucnosti. Chrome, nije toliko stabilan, vise puta sam ga oborio, a ni ne koristim ga cesto. I Opera 11, je bila sasvim stabilna.

Ja ne znam da postoji browser a da se razvija brze od Chrome, sto se tice speed dial nikada nece biti kao Opera zato sto su ovde unapred odrekli tog eye candy interfejsa.

Kada sam pominjao Speed Dial mislio sam na Firefox. Speed dial u Chrome je sramota i siguran sam da neće ništa učiniti po tom pitanju. Da li i šta oni krpe nisam gledao, znam samo da se kod mene provlače isti bagovi već šest meseci. Siguran sam da se većina "popravki" odnosi na špijunažu, što i jeste osnovna delatnost gugla.

Ne znam zasto toliko kukas na Operu, samo je 12 bila fijasko. Ove nove su super stabilne i brze, bolje nego Chrome, na kom su bazirane u principu.
A uskoro ce imati i vise mogucnosti. Chrome, nije toliko stabilan, vise puta sam ga oborio, a ni ne koristim ga cesto. I Opera 11, je bila sasvim stabilna.

Poslednja verzija Opere za koju mogu reci da je relativno ok je 9.64, sa njom sam imao najmanje problema.
Sta znaci oborio? Plugin crashes, tab, not responding?

Kada sam pominjao Speed Dial mislio sam na Firefox. Speed dial u Chrome je sramota i siguran sam da neće ništa učiniti po tom pitanju. Da li i šta oni krpe nisam gledao, znam samo da se kod mene provlače isti bagovi već šest meseci. Siguran sam da se većina "popravki" odnosi na špijunažu, što i jeste osnovna delatnost gugla.

Makar imamo pravo na spostveni izbor ko ce da nas spijunira, zar ne? Ili mislis da je Google jedini i najgori?
Moje misljenje je da su mnogo gori oni sto ih i najvise kritikuju,na kraju krajeva svi su oni manje ili vise ista firma.
Nego jel bese ono IE najavio prelazak na WebKit?

Poslednja izmena:
Desilo se svasta. Ali mi se najvise dopalo kad je ceo bio not responding, i kad sam morao na silu da ga gasim.
Jer navodno zbog multi-process arihkteture, moze samo tab da rikne, a ostatak da radi.
Hoce malo sutra. Nije da se desava cesto, ali se desava. Nova Opera Next, mi se srusila jednom, a nju stalno koristim.

Desilo se svasta. Ali mi se najvise dopalo kad je ceo bio not responding, i kad sam morao na silu da ga gasim.
Jer navodno zbog multi-process arihkteture, moze samo tab da rikne, a ostatak da radi.
Hoce malo sutra. Nije da se desava cesto, ali se desava. Nova Opera Next, mi se srusila jednom, a nju stalno koristim.

Ja ne znam sta ti radis kad ti se tako "rusi" svaki broswer? Meni se desilo jednom, i to bas, bas odavno da mi je zabo hrom..

Ja svasta radim. Svaki mi se srusio, bar jednom. Ali je poenta ovde da Crome nije toliko stabilna, kao sto se prica, jer ga retko koristim, a opet sam uspeo da ga srusim.
Doduse ne secam se koja verzija, i ovaj 64-bitni je prilicno bedan, ali je i dalje mnogo zelen, pa mu oprastam.

jel znas ti da koristis to cudo kad ga rusis :d

mislim da mi se srusio poslednji put oko nove godine a samo njega koristim. evo i sad operu novu. oba su mi stabilna. par ekstenzija sto koristim i to je to.
uglavnom mi je flash pravip problem

Rekao bih da znam. Mislim da mene treba da uposle za testiranje stabilnosti, ocigledno imam talenta. :smash:

Realno. I mene je malo flash zezao, al' inace je sve full..

Da li ima neko problem da prilikom skrolovanja se javljaju artefakti u vidu kockica? Evo ga klip kako to izgleda http://www.youtube.com/watch?v=FLbcLZ4svY0 Prvo sam mislio da je do ATI-jeve grafičke ali vidim da i na drugog računaru gde imam nVidia se isto tako nešto javlja ali ne toliko često. Čak primećujem ponekad i u Firefox-u da dolazi do lomljenja linija prilikom skrolovanja na sajtovima. Oba računara su full update-ovana. Šta može da izaziva ovaj problem sa Chromom?

Poslednja izmena:
Imam poslednju verziju Chrome-a na tri kompa, sync-ovani su preko mog G-naloga. U jednom Chrome-u mi se jedine dve ekstenzije koje koristim odjednom prikazuju iz padajuće liste, što me nervira, jer ih često koristim:

Chromeikone_zpscb7ada7a.png

Pročešljao sam Settings, ne znam kako da vratim da ikone budu uvek vidljive u desnom delu iza Omni bar-a, kao do sada. Hvala! ;)

Pozicioniras misa na taj razmak izmedju omnibara i dela gde su ekstenzije, prevuces po volji. A taj bug se meni pojavio na canary verziji, verovatno si i sam koristio tu verziju?

^ Jao, radi! :) Koji sam blam, toliko godina rada sa računarima i nije mi palo na pamet da to uradim, nisam znao da omni bar može da se razvuče! Hvala veliko! Koristim regularnu verziju koja sama radi update, ne verujem da je canary (28.0.1500.72 m).

Nema na cemu. Moguce da nije ni meni bilo na Canary, znam samo da sam imao isti problem iz cista mira.

Da li ima neko problem da prilikom skrolovanja se javljaju artefakti u vidu kockica? Evo ga klip kako to izgleda http://www.youtube.com/watch?v=FLbcLZ4svY0 Prvo sam mislio da je do ATI-jeve grafičke ali vidim da i na drugog računaru gde imam nVidia se isto tako nešto javlja ali ne toliko često. Čak primećujem ponekad i u Firefox-u da dolazi do lomljenja linija prilikom skrolovanja na sajtovima. Oba računara su full update-ovana. Šta može da izaziva ovaj problem sa Chromom?

Meni se po nekad to desava. DO cega li je?

Te linije na Firefoxu sam resio tako sto sam upalio vsync u driveru. Nvidia-ina kartica inace.

update-ovao se adblock plus i sad ne moze da skine liste. ima neko isti problem?
nista..odradio je posle 30 pokusaja

Poslednja izmena:
Da, i ja sam imao probema nakon update-a. Easylist mi se update-ovao pola minuta i vise. Sad koliko vidim opet ide normalno sve.

E ovo sto ste mi dali za yt se apdejtovalo, i sad mi je ceo yt centriran sto je odlicno, ali sada nece da mi se skloni ona linija sto pokazuje do kog si dela video stigao. Pre se sama minimize ali sada nece, i jako me to nervira :S

Nazad
Vrh Dno