Šta je novo?

Google Chrome

Meni na notebook-u sa pomalo skromnim CPU (AMD E-350) i 4GB RAM-a Chrome radi sasjno, dok je Firefox jako usporen, posebno kod vise tabova, i sto duze ga koristim sve je usporeniji. Komp inace ne resetujem i po nedelju dana, Chrome ostaje stabilan sa puuuuno tabova.

Imam 2GB rama,a koci npr. Blic,Mondo,B92,ponekad na Facebook-u.

Prva tri se ne sećam, ali facebook zna da zašteka na quad core sa 8 gb rama i uključenim h/w ubrzanjem.

Prva greška koju ljudi prave u oceni browseraje što ga upoređuju sa nekim periodom od pre 2,3,4 godine kada im je sve super radilo na slabijem kompu. A niko ne uzima u razmatranje koliko su sajtovi postali napredniji i masivniji u poslednjih par godina.
Eno i u temi o androidu, svi kukaju na hrom.
:D

Poslednja izmena:
Sta znam meni dobro radi, desi se nekad da se ukoci potpuno na trenutak ako ima dosta flasha, vidim lampuca HDDa stalno gori...to traje mozda 5 sekundi. Ne znam jel to do Chromea ili ne, nisam pribao druge.

Sto se tice Chromea na androidu nista posebno ali je mega carski zahtjevan:rolleyes:

Meni pocao otvara linkove slika, gifove, na primer sa Twittera, u nekom 3000% zoomu, u cemu je fora.

pa vrati na 100% i trebalo bi da bude ok sledeći put.

Od pre par dana imam problem sa chromom kada pokusam nesto da skinem fajl se jednostavno izgubi ili ne mogu da ga skinem uopste(pojavljuje se informacija "nije uspelo skeniranje). Slicno je i sa mozilom, fajl se kao skine ali ga ne mogu otvoriti. Ako moze pomoc, hvala!

To mi deluje kao da je antivirus umesao prste.

Cak ne mogu ni ad blocker za chrome da instaliram, prijavljuje gresku pri downloadu...

Moj drugar je zakacio to, virus je u pitanju..

znam da je virus verovatno ali kako da ga se resim? Malware bytes ga ne nalazi, ni avast...a komp lagano ide u p.m. Tako sporo radi, skida sam sa neta neke programe tipa pc backup koje ni ne znam kako su tu dospele...

Reinstall Win-a :)

Chrome prezirem, jer je previse prost. A sada su mi upropastili i Operu. I za sve ove godine ne mogu da se sete da naprave 64-bitnu verziju.

Shvatam da prave za siroke mase, ali bi mogao da bude napredni meni, za one koji hoce opcije.

Edit:

I ne mogu da verujem da nema da samo otvori fajl, nego moram da sacuvam.

Poslednja izmena:
Nije chrome uopšte prost. Čega sve nema ispod haube a samo u svrhu slanja podataka o nama svemoćnom Guglu. :)

Nije chrome uopšte prost. Čega sve nema ispod haube a samo u svrhu slanja podataka o nama svemoćnom Guglu. :)

Da to im ne fali... Ali samo pogledaj nivo opcija u Operi (pre ove Next 15, koja je oguljena privremeno, nadamo se).

Chrome je najprazniji.

^ Chrome otvara PDF-ove i puno toga još: Word fajlove, PowerPoint.... :)

^ Ako se ne varam i FireFox prvo snimi i EXE i RAR pa onda startuje. Operu nisam koristio, sa Firefoxa presao sam davno na Chrome i samo reci hvale za stabilnost, pouzdanost, posebno kod 20+ tabova. ;)

Ispod haube ima sandbox svakog taba, sandbox svakog plugina i sandbox svake ekstenzije. Pucanje plugina nece oboriti browser. Jeste da trosi vise mem, al' zato stedi zivce.

Svaki browser pre nego sto otvori skinuti file mora da ga snimi negde na disk.

Poslednja izmena:
Pa da, kad ides open on ga snimi u temp folder i ne pita te nista, kada ides save snima gde hoces.

A moze da se namesti da te ne pita nista vec odmah snimi u predefinisani folder, sto je meni najbrze i najbolje resenje.

^ Upravo tako i ja koristim. Imam folder "Chrome DL" i sve je tu. ;)

Imam jedan problem sa konekcijom. Koristim google chrome vec duze vremena , ali u zadnje vreme pocinje da mi na chromu gubi konekciju ? Npr udjem na sportal.rs a on samo ocitava , refresiram stranicu na facebook a on samo ocitava. Onda ugasim chrom i upalim sve normlano. Kad izgubi konekciju na chromu ja udjem preko mozila tamo sve normlano radi a ovde i dalje ucitava tako da nije problem do neta. Mozda baguje chrom al ono :D

Dešava se i meni. Mislio sam da je zbog bežičnog kačenja na ruter.

Kako da se namesti da na Chrome- u bude font "masniji" ...posle FF-a , na Crome-u font deluje dooosta jadno... A menjam font u settings- ne reaguje...

Nazad
Vrh Dno