Šta je novo?

Google Chrome

Minut sam posvetio testiranju, verujem da si sasvim u pravu. Hvala za info.

P.S. Gde se ugradjeni spellch. nalazi? Jer on radi i kad nema Net konekcije. Da li je to fajl negde, gde, i koji G-servis ga je skinuo?

Poslednja izmena:
Pitanje... Kako da na poslu u chromu dodam novog korisnika, medjutim da on bude pod passwordom... jer ne koristim samo ja pc, a ne mogu da importujem bookmarks i sl i da sinhronizujem, pa da mi poslepodne brka neko po istim i brise?

Nikako.
Ljudi iz googla su rekli da to ne žele da stave.
I ja sam to tražio, ali ništa.
Napraviš novog usera i govoto.

^ Ček, novog usera s kojim ce biti ili nece biti sync-a? O gornjem pitanju sam i ja razmisljao.

Novog usera u windowsu.
Izvin'te što nisam bio jasan.

Koja je uopste funkcija usera u Chromu? Kako se koriste, cemu sluze? ;)

Probaj na 2 racunara pa javi utiske.

Koja je uopste funkcija usera u Chromu? Kako se koriste, cemu sluze? ;)

Imaju posebne addoins, apps, bookmarks itd. a i sinhronizuju se posebno, na posebne accounts.

Juce sam se majao i probao i novi user na chromu sluzi samo za kucni racunar i sl. Jer svaki korisnik ima pristup jednim klikom na bilo kom drugom nalogu.

Ja uopste ne vidim svrhu ovoga, bez dodavanja nekog master passworda nalozima.

Probaj na 2 racunara pa javi utiske.
Ko pita ne skita. :)
Dodao sam usera davno, a kad sam ga obrisao novim dodavanjem izgubio sam slicicu koja mi se dopala. I tad sam shvatio da je bolje da ne pipam nista i da nahranim prasiće. :)

@Axel: hvala za info. Steta sto nema mogucnosti password-a.

Kako mogu da namestim da mi pocetna stranica bude google.com, a ne google.rs ili da mogu da svicujem izmedju njih? Probao sam i sa google.com/ncr i dole u desnom uglu isto kad mi otvori google.rs da kliknem na google.com, ali dzaba on mi opet otvori google.rs. :wall:

Nekoristim hromog ali na Operi je to rešivo sa štikliranjem odnosno deštikliranjem u opciji Network Enable geolocation

Proveri iliš li tu mogućnost na ćopavom

Prilozi

• Enable disable geolocation.jpg
    Enable disable geolocation.jpg
    3 KB · Pregleda: 85
Kako mogu da namestim da mi pocetna stranica bude google.com, a ne google.rs ili da mogu da svicujem izmedju njih? Probao sam i sa google.com/ncr i dole u desnom uglu isto kad mi otvori google.rs da kliknem na google.com, ali dzaba on mi opet otvori google.rs. :wall:

Neka ti bude homepage 74.125.225.240

Neće mu to rešiti problem jer ga google preusmerava.

stolex ako na chrome postoji preferirani jezik podesi da bude engleski (na operi u zvisnosti od promene jezika menja google početnu)

Znam da google preusmerava, medjutim meni na svim racunarima stoji 74.125.225.240 i nikada mi ne izlazi .rs, a kad stavim home gogl.com, vraca me na .rs

Sad sam ekperimentisao na Operi u zavisnoti od lokalizacije i taj ip preusmerava. Možda Chrome funkcioniše drugačije

Sta napravise ovi idi0ti, meni (i glavni i na desni click) i bookmarks su preveliki. Izgleda neka varijanta za slepe ili za tabletomane?!

O cemu pricas?

Neka ti bude homepage 74.125.225.240

Uspeo sam tako da mi bude na engleskom, ali samo kad je na home stranici. E sad kad npr. kliknem novi tab i dole imam ono google search veliki pored gmail-a itd. On mi opet otvori i pretrazuje na srpskom. Takodje kada ukucam bilo koji pojam u Chrome bez da otvorim google search opet mi pretrazuje na srpskom. Ovako mogu samo da namestim pocetnu stranicu da mi bude na engleskom. Ali kako mogu da namestim da mi uvek pretrazuje na engleskom ili da mogu da svicujem izmedju srpskog i engleskog?

Neće mu to rešiti problem jer ga google preusmerava.

stolex ako na chrome postoji preferirani jezik podesi da bude engleski (na operi u zvisnosti od promene jezika menja google početnu)

Periferni jezik mi je engleski, tako da nije do toga.

Za Google.com: otici u Google Accounts i tu postaviti Engleski kao glavni jezik. Kad sam u Chrome ulogovan svojim nalogom, gde je sve to podeseno, sve ide preko google.com. Na istom racunaru, iz Firefox-a gde nista nije podeseno, ide na google.rs.

Znam da se diskutivano o puno metoda, ova meni radi. Necu cirilicu i google.rs. ;)

Koja vam je to verzija sa velikim menijima? Meni na final jos uvek sve po starom, a canary ima malo veci meni ali ne toliko kao na screenshotovima.

Za Google.com: otici u Google Accounts i tu postaviti Engleski kao glavni jezik. Kad sam u Chrome ulogovan svojim nalogom, gde je sve to podeseno, sve ide preko google.com. Na istom racunaru, iz Firefox-a gde nista nije podeseno, ide na google.rs.

Znam da se diskutivano o puno metoda, ova meni radi. Necu cirilicu i google.rs. ;)

Uradio sam tako jos davno i nista i dalje imam isti problem sa google.rs.

Quick fix za sada: --disable-new-menu-style (dodati na kraj chrome shortcut-a)

Cheers...

Zahvaljujem :)

Uradio sam tako jos davno i nista i dalje imam isti problem sa google.rs.

Nije mi jasno kako je njemu to uspelo ali ni meni ne radi. Google kao i IMDb lokalizaciju vrsi na osnovu IP adrese, s tom razlikom sto IMDb nalog mozes podesiti da to ne radi mada to resava problem samo u brosweru i njihovoj mobilnoj aplikaciji.

Kad rece IMDB, poceo je da mi prikazuje nazive stranih filmova kako su prevedeni kod nas. Necu to! Zelim da vidim samo originalne naslive, a ne Umri muski, npr. Kako to da podesim? Hvala. ;)

Moras da napravis nalog na sajtu i u opcijama podesis Original titles.

Probaj i http://akas.imdb.com/ mada to kod mene ne radi.

Quick fix za sada: --disable-new-menu-style (dodati na kraj chrome shortcut-a)

Cheers...

Cool, svidja mi se doduse kako izgleda sa onom cistom belom, sigurnom belom, ali mi je bookmarks duplo duzi..

Zahvaljujem :)

Nije mi jasno kako je njemu to uspelo ali ni meni ne radi. Google kao i IMDb lokalizaciju vrsi na osnovu IP adrese, s tom razlikom sto IMDb nalog mozes podesiti da to ne radi mada to resava problem samo u brosweru i njihovoj mobilnoj aplikaciji.

Tešenje za google je otvaranje strane:

http://www.google.com/ncr

p.s.
ncr=no country redirection

Nazad
Vrh Dno