Šta je novo?

Google Chrome

Download helper samo preko skripti ili Keepvid (Google politika). Exstention backup, translator, download status bar su sastavni delovi Chrome i ne trebaju ti dodatne ekstenzije za to. Samo da povezes gmail nalog sa browserom i pustis ga da sam vrsi sihronizaciju. Za notes stvarno ne znam, ne koristim. Save as PDF imas par dobrih, recimo: https://chrome.google.com/webstore/detail/save-as-pdf/kpdjmbiefanbdgnkcikhllpmjnnllbbc?hl=en-US.

a sto se tice bookmarksa ???

CTRL + SHIFT + B

Да ли постоји адон или екстен. који омогућава bookmarks пинован са стране као у Ффоксу?

Bilo je ranije u chrome://flags/ pa pogledaj da li ima ta opcija jos uvek.

Download helper samo preko skripti ili Keepvid (Google politika).
Uvek sam se pitao zasto sjajni DownloadHelper ne postoji za Chrome. Šta znaci "Google politika"? Kad hocu da skinem video, tad koristim Forefox i ovaj dodatak. Kako to mogu uz Chrome-a (razni video sajtovi)? Hvala.

Taj addon se uglavnom koristi za skidanje youtube videa. Google je vlasnik Youtube servisa. Google zaradjuje svaki put kada ti pogledas neki klip, sto vise vremena provedes gledajuci njima ide vise para. Ti kada skines klip i gledas ga preko offline media player-a, Google nema nista od toga jer ne moze da ti uvali svoje reklame. Zato ne postoji Download Helper za Google Chrome.

Hvala. Ali ja uopste ne skidam sa YT, vec nekih drugih video sajtova, gde je DownloadHeleper od velikog helpa. :)

FVD video downloader имаш у гугл продавници, а ако хоћеш да скидаш са Јутјуба, онда скинеш екстензију одавде и из фолдера где је скинута је превучеш у таб где је отворен Extensions.

Kakav je ovo znak X sa leve strane?Uklonim ga,on se ponovo pojavi.
35kifs8.png

Iskljuci ekstenzije pa onda vidi jel se pojavljuje.

da li ima ekstenzija da se fles video gleda u posebnom prozoru kao kod Maxton/a,cini mi se da postoji takva za firefox.

Igore,odjednom je nestalo :D Ne znam sta je to bilo.

Kako vam se svidja Torch browser, takodje dete Chromium porodice? :)

pošto sam prešao na 16Mb net, hteo bih da mi svaki youtube video chrome pusti u max kvalitetu, što će reći ako ima rezolucije do 1080p da pusti nju, ako do 720hd da pusti nju i tako, koja je najveća moguća na klipu, sa skriptom youtube media center za tampermonkey to nisam uspeo da postignem...postoji li neka ekstenzija, alternativno rešenje?

alal vera majstore, šljaka super...još neka ekstenzija ili userscript za download videa ili/i konverziju youtube klipova u mp3? tipa da ga prebaci na neki sajt i odatle rekompresuje....koje je najbolje rešenje za tu namenu

Za video koristi www.keepvid.com

Za konverziju yt klipova u mp3 koristi www.youtube-mp3.org (pre je bilo problema što yt ne daje da se konvertuju klipovi u mp3 i sajt nije radio neko vreme zbog tužbe, sad izgleda da je sve ok).

Da pitam ponovo. Jel postoji resenje za ovu nebulozu....sacekam da mi se ucita klip na youtube-u do kraja ili da odmakne malo, nebitno, i ako hocu da preskocim neki deo, ili da se vratim unazad, on krene ponovo da ga baferuje? Znaci smara za tri zlatne medalje, ne jednu. Ne kapiram da ne mogu ovaj *****izam vec jednom da rese.

Da pitam ponovo. Jel postoji resenje za ovu nebulozu....sacekam da mi se ucita klip na youtube-u do kraja ili da odmakne malo, nebitno, i ako hocu da preskocim neki deo, ili da se vratim unazad, on krene ponovo da ga baferuje? Znaci smara za tri zlatne medalje, ne jednu. Ne kapiram da ne mogu ovaj *****izam vec jednom da rese.

I mene to poprilicno nervira. Prije je bila drugacije, nije bilo toga, tj pre nekih pola godine do godinu.

to nije do chroma. meni se to desava na svim browserima. primetio sam da cak i ako pauziram, ucita donekle i stane. tek kad pustim ponovo klip krene da ucitava dalje. mozda neka nova politika yt

Evo meni je danas izbacio to. Mada nisam siguran šta da radim sa tim. Vidim da na desnom kliku imam sada novu opciju za spellchecking, ali samo mi obeleži neispravne reči, neće da ih ispravi.

Spell check imas odavno, sada samo imas dodatnu mogucnost preko Google suggestions. A ti sam moras da izaberes rec sa kojom ces da ispravis ono sto nisi ispravno napisao, nijedan spell check ne radi automatski.

^ Vezano za (novu) opciju sa slike:

Chrome: Use a web service to help resolve spelling errors

About this feature: This allows Chrome to use the same spell-checking technology as Google Search. To enable this feature, right-click inside the text field that you're typing in and select Spell-checker options > Ask Google for suggestions.
Information that is sent: When this feature is enabled, Chrome will send the misspelled text you typed to Google’s servers.

Uključio sam i nisam primetio nikakvu razliku.

A kako si trazio razliku? :)
Meni je ugradjeni spellcheck znao da gresi sa nekim recima, dok preko google-a nadjem rec koju sam hteo. Evo npr. ako ukucam "sugesstion" ugradjeni spellcheck ce ponuditi reci (autosuggestion, congestion, ingestion, gestation) a preko Google Suggestions cu dobiti pravu rec "suggestion".

Nazad
Vrh Dno