Šta je novo?

Google Chrome

chrome kad radi update na slabijim masinama totalno ubije celu masinu. caletov laptop koji je neki siemens na 1.6 Ghz zaglavi jedno 5-6 minuta dok ne odradi. ovo cak moze da se oseti i na intelu 3 Ghz, i zvuk pocinje da secka ako se slusa nesto.

Znaci update, pretpostavio sam da je tako nesto, ali on to radi svaki put kada ga pokrenes. Pogledah sad u podesavanja i nema nista u opcijama. To znaci da mi sa starim masinama mozemo da se slikamo. Cak i da dodam memorije koliko mu fali znaci jos 1gb, ostaje single cpu koji nema mogucnosti da ista odradi gok ga chrome ne pusti.
Instalirao sam Mozilu, jeste da je malo sporija u radu ali pali iz prve :).

Bas Chrome ili neki plugin? Posto browseri nemaju veze sa pustanjem zvuka preko pluginova, nisu cak ni u mogucnosti da znaju da li se pusta zvuk, a kamoli na kojoj zvucnoj karti.

Nemam ni jedan plugin koji ima dodira sa zvukom, pa da on zeza.

Minimum imas flash.

You got me there. :D
Ali google music koristim kao html5, pa ni on ne radi.

E vako... Vec duze vreme imam problem sa browserima i to se odjednom pobrljavilo nesto.Prvi put se sjebalo nesto oko sertifikata,pa kad sam nekako to namestio nije mi otvarao pojedine stranice,posle toga se sam od sebe sredio i poceo normalno da otvara.Drugi put sam preko CCleaner-a obrisao sve sto moze vezano za browsere(cookies,history...) i od tad imam problem da se logujem na YT,Hotmail,sajt zurnala itd.Evo slika sta izbacuje pa ako neko zna nek pomaze.I da isto je i u Mozzili.Probao sam sa brisanjem i instaliranjem ali ne pomaze.

1.Kada hocu da se ulogujem na Youtube
capture.png

2.Limundo
capture3.png

3.Sajt zurnala
capture1.png

Otvori posebnu temu, tvoj problem prevazilazi topic ove teme.

Poštovani,
od skora koristim Win 8 OS i na njemu Google chrome kao internet browser međutim imam jedan čudan problemčić sa njime, naime kada pustim bilo koji klip na youtube zvuk mi ide samo na prednja tri zvučnika i vufer a zadnja dva zvučnika su "mutavi" tj ne izbacaju nikakav zvuk ( imam 5.1 sistem)dok je u winamp - u i bilo kom drugom programu za muziku sve u redu ( rade svih 5 zvučnika + vufer). kada sam pitao jednog servisera kod nas u Aleksandrovcu rekao mi je da uključim HTML 5 podršku, međutim ni to mi nije pomoglo. Molim vas da ukoliko je neko imao ovakav problem i rešio ga pomognete i meni da ga rešim što pre jer me strašno nervira. Unapred vam hvala

You Tube ne sadrzi 5.1 zvuk... jedino da "stimulises" preko zvucne ako imas opciju.

Imam dva pitanja.
1. Kako izbrisati iz Chrome-a korisnicko ime i lozinku za facebook? Davnih dana sam kliknuo da zapamti ove podatke i sad hocu da se to izbrise,kako?
2. Kako se zove ona ekstenzija za Chrome koja sluzi za skidanje Youtube linkova? Nikako ne mogu da nadjem to sto sam pre imao,kad se instalira ta ekstenzija ispod slike na Youtube je bila opcija DOWNLOAD,izbor formata i to je to.

Imam dva pitanja.
1. Kako izbrisati iz Chrome-a korisnicko ime i lozinku za facebook? Davnih dana sam kliknuo da zapamti ove podatke i sad hocu da se to izbrise,kako?
2. Kako se zove ona ekstenzija za Chrome koja sluzi za skidanje Youtube linkova? Nikako ne mogu da nadjem to sto sam pre imao,kad se instalira ta ekstenzija ispod slike na Youtube je bila opcija DOWNLOAD,izbor formata i to je to.

ukucaj ovo u address bar : chrome://settings/passwords

odatle obrises facebook

kako da se otarasim profila "first user" ?
redovno ga brisem i redovno mi se pojavljuje posle nekog vremena
:smash:

Bolje koristi www.keepvid.com. Ekstenzije takvog tipa se neretko napuštaju od strane autora, te dodatne reklame i krš opcija koje nemaju nikakvu upotrebnu vrednost, plus Google politika zabranjuje Chrome-u da koristi ekstenziju za download YT klipova (makar zvanično), itd.

E vako... Vec duze vreme imam problem sa browserima i to se odjednom pobrljavilo nesto.Prvi put se sjebalo nesto oko sertifikata,pa kad sam nekako to namestio nije mi otvarao pojedine stranice,posle toga se sam od sebe sredio i poceo normalno da otvara.Drugi put sam preko CCleaner-a obrisao sve sto moze vezano za browsere(cookies,history...) i od tad imam problem da se logujem na YT,Hotmail,sajt zurnala itd.Evo slika sta izbacuje pa ako neko zna nek pomaze.I da isto je i u Mozzili.Probao sam sa brisanjem i instaliranjem ali ne pomaze.

Ja bi reinstalirao sistem :)

Instalirao sam pre par dana Chrome jer je Opera pocela strasno da me nervira, a koristim je godinama unazad, a FF mi nije resenje. Pa posto sam nov u ovim vodama da pitam jel normalno da Chrome ima startovanih 24 procesa trenutno i nekih 1,5GB rama zauzeto, sa nekih 13 tabova, od kojih su 3-4 samo trenutno otvoreni, ostali su otvoreni u toku dana?

Svaki prozor/tab je jedan proces, svaka ekstenzija ima svoj proces. Najbolje stisni Shift+Esc da vidis otprilike sta je koji proces i koliko memorije zauzima.

Bas glupo sto procesi nisu grupisani. Ne znam kakva je to fora.

Jel ima neka dobra ekstenzija za "open closed tabs" kao kod opere i ff-a?/ Trazio sam al nista slicno da nadjem.

Chrome izoluje sve web-strane i plugine. Ako neki crashuje, Chrome nece puci i nece nestati sa ekrana. Ipak, sve ima svoju cenu,

Nabukodonosor je napisao(la):
Bas glupo sto procesi nisu grupisani. Ne znam kakva je to fora.

Mogu da se grupisu jedan proces - jedan sajt, tu je memory overhead malo manji (imas i single process switch). Dobra je to fora, ali trazi dobru masinu. Samo zbog ovoga sam se nekako i naterao da predjem na Chrome, procesi se lepo rasporedjuju po jezgrima pa nema povremenog kocenja browsera.

Nabukodonosor je napisao(la):
Jel ima neka dobra ekstenzija za "open closed tabs" kao kod opere i ff-a?/ Trazio sam al nista slicno da nadjem.
Imas recimo https://chrome.google.com/extensions/detail/jpiminnjjibejnjmemcmacdgckeeplaf ali to je samo polovicno krpljenje (kao i velika vecina ekstenzija). npr kada povratis tab imas samo tu jednu stranu na kojoj si zatvorio tab, ne mozes da posetis prethodne strane sa tog taba. I sam padajuci meni je odvratan

Poslednja izmena:

Klikni da otvoriš novi tab i u donjem desnom uglu imaš deo ''recently closed''. Klikni na njega i dobićeš listu sa 10 poslednje zatvorenih tabova (funkcioniše i ovo što je Wild Boy napisao - možeš da ideš back na prethodno posećene strane tog ponovo otvorenog taba).

Samo... ne znam da l' to ima po default-u, ili ja imam neku instaliranu ekstenziju (ne mogu da provalim). Ako nema, onda ću da vidim koja je to ekstenzija.

Imas recimo https://chrome.google.com/extensions/detail/jpiminnjjibejnjmemcmacdgckeeplaf ali to je samo polovicno krpljenje (kao i velika vecina ekstenzija). npr kada povratis tab imas samo tu jednu stranu na kojoj si zatvorio tab, ne mozes da posetis prethodne strane sa tog taba. I sam padajuci meni je odvratan
Onda nema smisla koristiti tu ekstenziju, defaultna mogucnost chroma da otvoris zatvoreni tab (iz new tab prozora) dozvoljava da ides back i forward najnormalnije kao da ga nisi nikad ni zatvorio.

Imas vise profila i oces da obrises first user profil ili pokusavas nesto drugo?

imam jedan profil koji koristim, ali mi se cesto pojavi i taj profil/korisnik "first user".
kad god se pojavi taj profil (vidim da mi se pojavila glava u gornjem levom uglu), obrisem ga, ali se posle nekog vremena opet pojavi.
ne znam da li to ima veze sa sinhronizacijom jer chrome koristim i na poslu i kod kuce

Nazad
Vrh Dno