Šta je novo?

Google Chrome

Pa ni tamo nema uvek svih verzija, neredovni su i tamo. Zašto je Google napravio takvu glupost i ukinuo direktan download FULL verzija, zna li neko ?

a kad je bilo download full verzija? o_O

mislim da sam svaki put skidao taj mali installer....

probaj ovo: link

Poslednja izmena:
Ok, hvala. Samo to je verovatno finalna verzija, a meni trebaju FULL beta i dev verzije, finalne se lako nađu u FULL-u.

Svejedno, ako nema nema, zahvalan sam u svakom slučaju.

a u cemu je problem? sta ti fali da ti povuce instalaciju sa installera?

a u cemu je problem? sta ti fali da ti povuce instalaciju sa installera?

To mi je veoma glup način za instalaciju svakog programa jer ne znam gde snima tu instalaciju u koji folder...a ja imam poseban folder gde stavljam sve moguće instalacije, poređano po kategorijama, pa želim da mi sve bude cakum pakum a ne tako...

Preboleces to bekapovanje Interneta jer je besmisleno.
Www.ninite.com resava 95% instalacija posle instalacije windowsa.

I dalje se zapucava.
A primetio sam i ovo.
uploadfromtaptalk1354408633673.jpg
I tako stoji stalno, ma koliko ga ja puta restartovao.

meni je odradio update sam...

chrome.png

Ja imam problem sa Chrome tako sto mi se odjednom fontovi na odredjenim sajtovima boldovali a negde i ne mozes da procitas sta pise, i to bas tamo gde mi treba zbog posla, u backednu Wordpessa i Drupala, ne sefam se da sam ista instalirao, a nema nigde restore to default, googlao sam i probao par solucija al nece...

Da, što? To mi je najlakši način, slikam i preko tapatalk - a stavim na forum bukvalno za 10 sekundi.
Preko kompa bi mi trebalo 2 minuta samo da nađem temu.

Ok, hvala. Samo to je verovatno finalna verzija, a meni trebaju FULL beta i dev verzije, finalne se lako nađu u FULL-u.

A da probaš Chromium?

Ako te zanimaju beta i dev verzije, Chromium je bleeding edge. Open source, više poštuje privatnost korisnika, ne instalira tonu nepotrebnog đubreta kao Chrome, uz sve to pruža praktično iste stvari a ima i lepšu ikonicu. :) Uglavnom, evo na šta se svode razlike:

Chromium vs. Google Chrome

Ukoliko koristiš Windows, postoji sjajan programčić uz pomoć koga možeš da odradiš sve ono što si zamislio:

Chromium Updater

Instalira ti, ako ga već nemaš, Chromium u folder po želji. Uz pomoć njega možeš da ga ažuriraš po potrebi (ručno) ili da staviš automatski da se apdejtuje u vremenskom intervalu koji sam odrediš. Možeš da podesiš na kom ćeš kanalu biti prilikom apdejtovanja (Continuous = stabilnije verzije; Snapshot = manje stabilne). Continuous je default opcija i preporučuje se.

Chrome ne podnosim. Koristim Chromium (u kombinaciji sa Chromium Updaterom) već dugo, mogu ti reći da sam veoma zadovoljan. Najtoplija preporuka.

Poslednja izmena:
Chrome ne podnosim. Koristim Chromium (u kombinaciji sa Chromium Updaterom) već dugo, mogu ti reći da sam veoma zadovoljan. Najtoplija preporuka.

Da li možda imaš problema sa otvaranjem pdf-a u njemu? Meni nikako neće, izbaci nešto da adobe Reader bla bla bla...

Da li možda imaš problema sa otvaranjem pdf-a u njemu? Meni nikako neće, izbaci nešto da adobe Reader bla bla bla...

Nemam nikakvih problema. Koristim Sumatra PDF, plugin radi savršeno.

Uzgred, izašao je Chromium Updater v3.0 sa mogućnošću da se bekapuje profil kao novom opcijom. Evo kompletnog changeloga:

Last Changes:
===========
v3.0 from 2012-12-06:
- Completely new program code.
(No more false positives by Antivirus programs)
- New language: Indonesian
- New feature: Profile Backup
- Update Service will not longer show error if connection fails.
- Interval less than 10 is impossible now.
- New designed installer and added options.

Poslednja izmena:
Ok, probaću.

A kako mogu da instaliram ovaj updater, a da mi on ne instalira ponovo chromium? Probao sam jednom i skroz je nešto pobrljavio.

Ako koristiš Adobe PDF Reader, moja preporuka ti je svakako da ga zameniš nečim boljim. Naveo sam šta ja koristim i preporučujem. Evo još nekoliko sjajnih alternativa pa odluči sam koja ti najviše odgovara:

Best Free Non-Adobe PDF Reader

A kako mogu da instaliram ovaj updater, a da mi on ne instalira ponovo chromium? Probao sam jednom i skroz je nešto pobrljavio.

Hmmm... jesi li možda probao da ga iskopiraš u folder u kome se već nalazi stari updater i tako zameniš stari novim (stari updater ti je inače u folderu u kome si instalirao Chromium)?

Hmmm... jesi li možda probao da ga iskopiraš u folder u kome se već nalazi stari updater i tako zameniš stari novim (stari updater ti je inače u folderu u kome si instalirao Chromium)?
Nisam probao ovaj novi uopšte.
Prvo sam pre nedelju dana instalirao chromium. Onda sam skinuo prošlu verziju updater-a i krenuo da instaliram, ali sam to prekinuo jer je on krenuo da mi instalira ceo novi chromium u novom folderu.

Onda sam sve obrisao i instalirao samo taj updater, ali se on zapucao nešto kod apdejtovanja i ceo komp sam morao da restartujem.

Na kraju sam instalirao opet ručno samo chromium i njega koristim.

imam 2 pitanja. jel mogu da podesim da kad otvaram neku stranicu vidim koliko je otvorena? kao što ima gore u desnom uglu u operi kad učitava
i drugo,što mi kad uđem na you tube i kucam nešto u pretrazi ne izbacije sugestiju pretrage kao u operi recimo? recimo kucam ronaldo i da mi izbaci sugestiju

imam 2 pitanja. jel mogu da podesim da kad otvaram neku stranicu vidim koliko je otvorena? kao što ima gore u desnom uglu u operi kad učitava
i drugo,što mi kad uđem na you tube i kucam nešto u pretrazi ne izbacije sugestiju pretrage kao u operi recimo? recimo kucam ronaldo i da mi izbaci sugestiju

boldovano: ne

nemas autocomplete na youtubu? kod mene u svim browserima radi

Ovo veceras nije normalno, flash puca na svako 2-3 minuta.

Na netbook-u sa Win 7 Home Premium, Chrome verzija 23.0.1271.97 m imam problem da ne mogu da ukucam npr. korisničko ime i lozinku za neki sajt. Problem sam primetio kad sam hteo da se ulogujem na gmail. Nakon toga sam očistio keš, izbrisao podatke pregledanja, ugasio Chrome, restartovao komp i probao ponovo ali je problem ostao isti. Posle toga sam ga još jednom reinstalirao, restartovao komp i onda krene da kuca, ukucam npr. celo korisničko, krenem da kucam password i tu negde na pola zabode i neće dalje. Kucanje adresa www. radi najnormalnije. Komp nije pokvaren i tastatura radi, na Mozilli sve normalno. Na 'običnom' laptopu sa istom verzijom Chrome-a sve radi najnormalnije. Nemam nikakve addonove instalirane kao ni bilo kakve barove. Ovo je prvi problem koji imam sa Chrome od kako ga koristim.

Evo da i ja prijavim jednu anomaliju kod Chrom-a, ne znam od kada ali ima mozda vec desetak dana pri otvaranju chrom-a sledi zauzece memorije, cpu ide na 100% i lap top mi bukvalno blokira nekih 5min dok on to svoje ne odradi. Jeste mi stariji lap P4 i ima samo 1gb memorije ali i na drugom jacem kompu se desava isto samo sto krace traje. Napravio sam print screen pa pogledajte:

chrome2.jpg

chrome1.jpg

U poslednje vreme počinje mnogo da mi ide na živce to što hrom ne može uvek da prihvati promenu zvučne.
Kada je integruša radi ok, ali kada prebacim na usb slušalice (prečicom), win radi lepo, ali hrom ne i moram da ga resetujem.

Bas Chrome ili neki plugin? Posto browseri nemaju veze sa pustanjem zvuka preko pluginova, nisu cak ni u mogucnosti da znaju da li se pusta zvuk, a kamoli na kojoj zvucnoj karti.

Evo da i ja prijavim jednu anomaliju kod Chrom-a, ne znam od kada ali ima mozda vec desetak dana pri otvaranju chrom-a sledi zauzece memorije, cpu ide na 100% i lap top mi bukvalno blokira nekih 5min dok on to svoje ne odradi. Jeste mi stariji lap P4 i ima samo 1gb memorije ali i na drugom jacem kompu se desava isto samo sto krace traje. Napravio sam print screen pa pogledajte:

Pogledajte prilog 104779

Pogledajte prilog 104780

Meni se desava sa Benchom sa sajtom ovako nesto... http://forum.benchmark.rs/showthrea...u-vezi-sajta&p=3134939&viewfull=1#post3134939 pogledaj

Nazad
Vrh Dno