Šta je novo?

Google Chrome

Instaliraj sa Chrome web stora i pokazaće se tu :)

Koristio sam X notifier za e-mail duze vremena i bio mi je super.Juce sam reinstalirao win i da instaliram X notifier kad ono nema ga u store-u!Kad ga guglam kaze da ga je mozda vlasnik uklonio!!!Jel ima neki tako programcic slican X notifieru koji moze da ima i gmail i yahoo i hotmail?A ne bi bas da isprobavam redom sa store-a,vise volim po preporuci.

Sta se desava danas kako ugasim chrome obrisu mu se instalirane extenzije?!? I tako evo 3x za redom:wall:

Koju verziju imaš? Kod mene je 22.0.1229.94 m i nema tih problema.

Da nisi nešto instalirao što može da pravi problem Chrome-u i slično?

Zna li neko odakle da skinem verzije Chrome-a 23 i 24 ali FULL instalacije ? U poslednje dve nedelje Google nudi samo fajlove od 770 KB za download....pa ih posle dovlači ručno. A ja to neću, već mi trebaju FULL instalacije.

Evo pogledajte na šta mislim: http://dl.google.com/chrome/win/24.0.1312.1_chrome_installer.exe

Zasto koristite beta verzije Chrome-a?

Da li moze nekako na Chrome da se namesti da imam jos neke ikonice na pocetnoj praznoj strani sem ove cetiri za gmail, youtube, store, search i kako? Ili da li je moguce nekako promeniti?

Na praznoj strani ti prikazuje:

a) Most visited sites - u fazonu opera fast dial ali on sam odredjuje koje strane ce biti tu mada ti mozes da brises i tako utices na poredak,
b) Apps - to su precice ka chrome aplikacijama i tu po defaultu imas gmail, youtube, store, search a mozes da dodas koliko hoces. ides na webstore i instaliras odatle.

Koju verziju imaš? Kod mene je 22.0.1229.94 m i nema tih problema.

Da nisi nešto instalirao što može da pravi problem Chrome-u i slično?
Istu tu verziju imam, upao mi je neki web search olos kao home page, obrisao sam to ali su otisle i ekstenzije i sad me hebe stalno nestanu cim restart chroma uradim

Chrome je izgleda jos uvek u beta fazi i nikako da izadje iz nje.
Nepotpun brouzer, uvek mu nesto fali, u stilu ajmo ljudi koristite ga pa da vidimo sta ne valja da popravimo.
Mali je on jos za Opreru.

Ako ti tako kazes. Meni je odlican. Dobar je i novi FF.

Ljude koji gotovo religiozno koriste Operu nikada nisam razumeo, valjda je to posebna sorta.

Opera je ubedljivo najfunkcionalniji browser, tu mu nema premca, nazalost performanse mu nisu sjajne. Ne mislim na brzinu renderovanja stranica vec na fluidnost rada sa vise tabova, dok se jedan ucitava u pozadini aktivan moze da trpi zbog toga jer se sve izvrsava na jednom jezgru. Chrome vec nema taj problem jer svaki tab ima svoj proces i bolje je optimizovan za multicore masine. Medjutim zbog overheada trosi memorije kao lud. Funkcionalnost mu nije jaca strana, i iako se sa dodacima stvar malo popravi, obavezno nesto ne funkcionise do kraja kako bi trebalo.

Hahhaha nije nego bas web search nesto, i jos mi instalirao neki optimizer to sve juce dok sam IGO trazio da skinem.

Uglavnom kad sam se ulogovao u chrome vratio mi se dio ekstenzija, a evo jutros su opet sve nestale po gasenju

Ako ti tako kazes. Meni je odlican. Dobar je i novi FF.

Ljude koji gotovo religiozno koriste Operu nikada nisam razumeo, valjda je to posebna sorta.

Ma nisam ja zaljubljen u Operu ili sam nedaj boze zastranio (Oproreligiozna,"posebna sorta",:angel:..:D), jednostavno je najfunkcionalniji brouzer.
Odgovara mi sistem sve u 1. Potreban mi je minimalan broj extenzija (tri) za full upotrebu. Mada ni ona nije bez mana.
Probao sam Chrome i brze bolje sam ga deinstalirao.
Za FF necu nista da kazem nisam je dovoljno isprobao, ali i njoj treba mnogo vise dodataka nego Operi.
Takodje nemam nista protiv tog sto je nekom Chrome odlican, samo iznosim svoje utiske.

@ terzazak

Koje su ti to tri extenzije sto koristis za Operu? Ja jedino sto koristim je YouWatch za markiranje pogledanih klipova na YT. Nisam primetio nista drugo da mi treba.

Ma nisam ja zaljubljen u Operu ili sam nedaj boze zastranio (Oproreligiozna,"posebna sorta",:angel:..:D), jednostavno je najfunkcionalniji brouzer.
Odgovara mi sistem sve u 1. Potreban mi je minimalan broj extenzija (tri) za full upotrebu. Mada ni ona nije bez mana.
Probao sam Chrome i brze bolje sam ga deinstalirao.
Za FF necu nista da kazem nisam je dovoljno isprobao, ali i njoj treba mnogo vise dodataka nego Operi.
Takodje nemam nista protiv tog sto je nekom Chrome odlican, samo iznosim svoje utiske.

Slobodno reklamiraj Operu, ali ne ocekuj da to promeni stvari. Jel bese i dalje na 2 posto ili ima vecu zastupljenost?

Meni nista vise od osnovne funkcionalnosti Chrome ne treba. Za to nesto vise koristim Firefox. Sami sajtovi su postalo toliko interaktivni tj. pretvorili su se u servise tako da vecina ekstenzija koje sam nekada koristio vise nisu potrebne.

@ terzazak

Koje su ti to tri extenzije sto koristis za Operu? Ja jedino sto koristim je YouWatch za markiranje pogledanih klipova na YT. Nisam primetio nista drugo da mi treba.

Trenutno koristim dve, Imgtip (mada ne radi svugde, ali radi tamo gde mi treba), Translator (cesto posecujem sajtove veoma razlicitih jezika),

Slobodno reklamiraj Operu, ali ne ocekuj da to promeni stvari. Jel bese i dalje na 2 posto ili ima vecu zastupljenost?

Meni nista vise od osnovne funkcionalnosti Chrome ne treba. Za to nesto vise koristim Firefox. Sami sajtovi su postalo toliko interaktivni tj. pretvorili su se u servise tako da vecina ekstenzija koje sam nekada koristio vise nisu potrebne.

Ama kakva reklama i sta ima veze da li je 2 ili 202%.
Ne interesuje me koliko ljudi koristi neku aplikaciju vec da li meni ona odgovara. Da budem iskren i navika ima svoj uticaj.
Mada ako ponude neku kintu rado cu je reklamirati..:p

Pa ostavite nas koji volimo i koristimo Chrome da uzivamo u njemu, a vi koji volite Operu, tamo u svojoj temi je hvalite koliko god hocete i trazite addonove i ostale stvari.

Chrome je izgleda jos uvek u beta fazi i nikako da izadje iz nje.
Nepotpun brouzer, uvek mu nesto fali, u stilu ajmo ljudi koristite ga pa da vidimo sta ne valja da popravimo.
Mali je on jos za Opreru.

vecu glupost odavno nisam procitao....browser koji ima ubedljivo najmanje bugova i radi najbrze je u beta fazi ???

....

Pa radi najbrze jer je prazan, klot.

Chrome podrzava veci opseg HTML standarda od bilo kog drugog browsera, sto je jedino bitno za rendering stranica. Na koju foru je Chrome prazan onda?

Ja se izvinjavam ako je pitanje vec bilo postavljeno nemam vremena da procitam celu temu.
Od update-a Chrome-a na verziju 22.0.1229.xx imam konstantan problem sa back tj. sa vracanjem na prethodnu stranicu.Na komandu back(bilo da je u pitanju strelica back ili backspace dugme ili keyboard shortcut) samo reloaduje stranicu a ponekad se desi da vrati i 3-4 strane unazad.Desava se na gotovo svim sajtovima koje svakodnevno posecujem a narocito prilikom google pretrage.Odem na jedan od rezultata pretrage i nema vise povratka na google stranicu sa rezultatima.Video sam da se na stranim forumima gomila ljudi zali na back dugme jos negde od Chrome verzije 4 i da ovi iz google-a nisu nasli resenje za problem.Problem se pojavljuje i nestaje u zavisnosti od verzije do verzije.Ja chrome redovnim koristim negde od verzije 16 i nisam imao problema do sada.Ideje, predlozi?Hvala unapred.Pozdrav!

Chrome podrzava veci opseg HTML standarda od bilo kog drugog browsera, sto je jedino bitno za rendering stranica. Na koju foru je Chrome prazan onda?

Interface mu je go totalno. Za sve sto treba da ima u sebi, moraju da se svlace extenzije. To zna da smara. A te egzoticne standarde, pa ko to jos koristi ? Navedi mi i jedan saj od vece vaznosti da ne moze da se otvori u Operi ili Firefox-u.

Moja poenta je bila da to sto mu je interfejs go nema veze sa brzinom renderovanja stranice, zbog toga sto sadrzaj stranice nema veze sa interfejsom samog browsera.

Svaki sajt moze da se otvori i u IE4, samo je pitanje kako izgleda i funkcionise. Sta za tebe predstavlja egzoticni standard? Bilo sta sto je novo u nekoj specifikaciji ili sve ono sto Opera ne podrzava?

Hajde da bude ono drugo, sve sto Opera ne podrzava. Namerno isticem u prvi plan google servise, jer na taj nacin "ubija" konkurenciju (ako mu je Opera sa mizernim marketshare-om konkurencija onda neka im bude :D). Ne znam sta bi bio drugi razlog, kad vec ima onolike resurse da moze da podesi sve svoje servise da se renderuju i za kutiju sibica a ne za neki tamo browser koji bi po funkcionalnosti, interfejsu i idejama mogao da im bude zvezda vodilja.

Od kako mi se chrome apdejtovao,posle gasenja racunara,ove kartice nestanu,tako da moram ponovo da ubacujem sajtove koje cesto posecujem.Evo i sada stoji jedno prazno polje,i ako je pre gasenja kompjutera bila tu.Sada je samo jedna nestala, a ponekad sve se izgube.Jel zna neko zbog cega se ovo desava?
2zp3628.png

Vrh Dno