Šta je novo?

::GOOC 2009:: Gigabyte Overclock Event and contest! Regionalno takmičenje!

@Animan

Oboriste srpski spi32m rekord mislim da sam ga ja do danas drzao na starom Commandu :)

Moje pohvale brutalne su vam spi32m performanse , mora ovaj i7 za nesto da bude dobar :)

Vidim ja ceracemo mo se jos ! :D

Kapiram da je finale lige shampiona bilo manje izvesno od poslenjih 5 minuta ahahaha to je upucjeno mc crazy-u - choveche svaka chast !!!

da ne bi trovao vishe - zaista od srca hvala dobrim ljudima i da smaramo dj-a da nam pusti shikijev hit... pazi bez toga NE MOZHE da prodje..

\o/

Verovao ili ne, kuci sam dosao oko 10 i 20, od tada je pala nova intalacija win-a, par twikova i oc. Rez je postavljen kako kaze hwbot: Scan date: 11-03-2009 11:45
Posle toga sam napravio bolji rez za nekoliko sec ali je bilo kasno, kao i za vantage. Bio sam u tripu da moze danas do ponoci, tj 13og :d A jedva sam iscimao gtx260.

@Animan

Oboriste srpski spi32m rekord mislim da sam ga ja do danas drzao na starom Commandu :)

Moje pohvale brutalne su vam spi32m performanse , mora ovaj i7 za nesto da bude dobar :)

Vidim ja ceracemo mo se jos ! :D

To je uteshno....
Nisam ni skapirao dok sad nisi napisao! :)
No josh ja i momci treba da giljamo da bi stvarno stigli tebe!
:wave:

Narode svaka cast na rezultatima, i moje cestitke prvoj "trojci" ;) vidimo se u SKC-u :)

Evo sta je trebalo uradii da bi se 4850 GPU poterao na 900MHz, VGpu=1.58v, load temp 20C :).

Takodje uradjeni su i testovi sa Q6600 procesorom:

Poslednja izmena:
@Dekara

Odlican posao ..... , cooling system by balkonia :) , voltmodic na grafickoj i monster cooler :)
Da li ste sigurni da je Catalyst 9.1 brzi od 8.12 u Vantage'u ?

poz....

Poslednja izmena:
Na zalost, nismo stigli da probamo starije drivere, probali smo 9.2 i rekao bih da su nesto malo brzi.

Na zalost, nismo stigli da probamo starije drivere, probali smo 9.2 i rekao bih da su nesto malo brzi.

moja iskustva na 4870x2

9.2 spor
9.1 malo brzi
8.12 najbrzi

Razlika je minimalna mozda nekih 50 pojencica

Poslednja izmena:
Ako se dobro secam razlika izmedju 9.1 i 9.2 je bila smesnih 10-15 poena tako da se nismo mnogo igrali sa driverima.

I imam predlog za glavni event, posto su vec kompletno iste masine i ne sme se koristiti nista od software-a sa strane mislim da je posteno da i hladjenje bude isto, ma koje bilo.

I imam predlog za glavni event, posto su vec kompletno iste masine i ne sme se koristiti nista od software-a sa strane mislim da je posteno da i hladjenje bude isto, ma koje bilo.

Evo nekoliko mojih predloga koji bi mogli biti od koristi kod organizacije

- Masine da se izvucu putem loza znaci da nije odredjeno koji takmicar dolazi kod koje masine. Razlika u oc potencialu kod masina moze biti velika iako su komponente identicne.

- Takodje se slazem da hladjenje bude identicno (najbolje isti vazdusni cooleri)

- Drugo sto bih obavezno preporucio organizatorima je da naprave image sistema sa Acronis TrueImage jer moze da dodje do ostecenja particije tokom takmicenja i isti smeste na USB-stick tako da mogu brzo i efikasno napraviti restore. Takodje bi preporucio organizatorima da takmicarima daju po jedan usbstick gdje ce spremati shotove (rezultate) da u slucaju otkazivanja HW ili particije ipak isti ostanu na njemu

- sobzirom da organizator postavlja HW a moze lako da dodje do ostecenja pojedine komponente na jednom od tri racunara preporucio bih od svake komponente da imaju jednu u rezervi (jedan cpu , plocu , grafulju , memoriju ) da nebi neki od takmicara bio ostecenjen ukoliko dodje do nekog kvara.

- Odrediti precizno sta treba na screenshotovima da se vidi , vreme / datum shota trebaju da odgovaraju aktuelnom vremenu

- definisati da li je dozvoljeno otvaranje kucista sistema modifikacija hardware putem voltmodova i slicno ? :)

- dodeliti svakom racunaru (takmicaru) po jednog posmatraca

- neznam da li je razmishljano o tome ali bi bilo mozda pametno da pobednik(ci) nakon takmicenja odrze kao neku "press konferneciju" gdje mogu detaljnije pokazati i objasniti siroj masi (pionirima)
sta su konkretno uradili da bi postigli rezultat. Neka skup sluzi edukativno a ne samo kao takmicenje !

Poslednja izmena:
Evo nekoliko mojih predloga koji bi mogli biti od koristi kod organizacije

- Masine da se izvucu putem loza znaci da nije odredjeno koji takmicar dolazi kod koje masine. Razlika u oc potencialu kod masina moze biti velika iako su komponente identicne.

- Takodje se slazem da hladjenje bude identicno (najbolje isti vazdusni cooleri)

- Drugo sto bih obavezno preporucio organizatorima je da naprave image sistema sa Acronis TrueImage jer moze da dodje do ostecenja particije tokom takmicenja i isti smeste na USB-stick tako da mogu brzo i efikasno napraviti restore

- sobzirom da organizator postavlja HW a moze lako da dodje do ostecenja pojedine komponente na jednom od tri racunara preporucio bih od svake komponente da imaju jednu u rezervi (jedan cpu , grafulju , memoriju ) da nebi neki od takmicara bio ostecenjen ukoliko dodje do nekog kvara

- Odrediti precizno sta treba na screenshotovima da se vidi , vreme / datum shota trebaju da odgovaraju aktuelnom vremenu

- definisati da li je dozvoljeno otvaranje kucista sistema modifikacija hardware putem voltmodova i slicno ?

- dodeliti svakom racunaru (takmicaru) po jednog posmatraca

- neznam da li je razmishljano o tome ali bi bilo mozda pametno da pobednik(ci) nakon takmicenja odrze kao neku "press konferneciju" gdje mogu detaljnije pokazati i objasniti siroj masi (pionirima)
sta su konkretno uradili da bi postigli rezultat. Neka skup sluzi edukativno a ne samo kao takmicenje !

Slazem se potpuno i imam jos jedno pitanje, da li su grafike single ili se benchuje SLI?

Poslednja izmena:
Bravo, cestitam na skoru, nisam se takmicio iz samo sebi poznatih razloga, ali koliko sam video sabili ste :)

Ne zelim nikoga da uvredim, niti da isprovociram, ali samo me zanima onda zasto se niko drugi nije setio i modovao svoj hardver, nego su svi radili sa fabrickim i preko maksimuma, bez fizickih dorada, i ne znam vec cega... Samo na glas razmishljam i ne zelim nikoga da uvredim, ali su ljudi radili sa onim sto imaju i sto su kupili, ovo doradjivanje vec prevazilazi, bar po mom misljenju, sve faktory varijante i vec samo po sebi se kosi sa nekim opstim pravilima. Opet napominjem da mi nije ni zelja ni namera da se svadjam niti raspravljam, ni sa kim. Samo glasno razmisljam i nije mi uredu prema svim ljudima koji su se mucili i przili svoje masine, jer ce tako nesto samo po sebi biti nemoguce i na samom takmicenju... Moda jeste rupa u pravilima, ali opet...

Jos jednom cestitke za skor :)

Bravo, cestitam na skoru, nisam se takmicio iz samo sebi poznatih razloga, ali koliko sam video sabili ste :)

Ne zelim nikoga da uvredim, niti da isprovociram, ali samo me zanima onda zasto se niko drugi nije setio i modovao svoj hardver, nego su svi radili sa fabrickim i preko maksimuma, bez fizickih dorada, i ne znam vec cega... Samo na glas razmishljam i ne zelim nikoga da uvredim, ali su ljudi radili sa onim sto imaju i sto su kupili, ovo doradjivanje vec prevazilazi, bar po mom misljenju, sve faktory varijante i vec samo po sebi se kosi sa nekim opstim pravilima. Opet napominjem da mi nije ni zelja ni namera da se svadjam niti raspravljam, ni sa kim. Samo glasno razmisljam i nije mi uredu prema svim ljudima koji su se mucili i przili svoje masine, jer ce tako nesto samo po sebi biti nemoguce i na samom takmicenju... Moda jeste rupa u pravilima, ali opet...

Kao prvo dobrodosao na forumu.
Veoma je tesko dokazati da li je neko modovao neki deo hardware'a ili nije kad se kvalifikacija odvija online isto tako je veoma tesko dokazati da li se neko pridrzavao pravila i koristio iskljucivo predvidjene vidove hladjenja za svoj rezultat.
Ovo je samo dobra volja pojedinih takmicara (Dekara) sto su postavili slike njihovih modifikacija kao i slike koriscenog hladjenja (Dominator) a nigdje po pravilima i nije bilo zabranjeno da se modifikacije i urade.

Overclock ne znaci samo podignuti neki slidebar u nekoj oc-aplikaciji tipa rivatuner ili setfsb. Overclock znaci daleko vise i obuhvata vise pojedinih tema a to su hladjenje , hardwerska modifikacija , tweaking.

Cilj je da Srbiju predstavljaju najbolji a ako zele sutra da se takmice protiv svetske konkurencije trebace im ponajvise upravo ovo sto sam gore napisao a najmanje 2000€ kesa ako me razumes sta zelim da kazem.

Ne najbogatiji nego najspretniji i sa najvise znanja i iskustva treba da pobedi !

Dodatan efekat ovakvih online kvalifikacija je taj da postoji mogusnost da se i kvalifikuju oni koji realno nisu dostojni finala jer su drugi materialno ograniceni da bi im bili konkurencija.
Ali pravila su takva da bi se i postovala. Moje subjektivno mishljenje kao iskusan ocer i posmatrac sa strane.

Poslednja izmena:
REZULTATI TAKMIČENJA!

Prva GRUPA

1. Dekara, staxm (Benchmark) – 28 poena
2. Almighty (Serbian Xtreme Team ) – 21 poen
3. n_131 (Benchmark) – 16 poena
4. d0minat0r,micri (Benchmark) – 15 poena
5. Presretach (Serbian Xtreme Team) – 7 poena
6. najj (Serbian Xtreme Team ) – 4 poena

Druga GRUPA

1. Misko, vukashin (Benchmark) – 22 poena
2. Japanac (Serbian Xtreme Team ) – 13 poena
3. Oki (Serbian Xtreme Team ) – 13 poena
4. mcrazy (Benchmark) – 13 poena
5. no member

Treća GRUPA

1. *******i (Serbian Xtreme Team ) – 26 poena
2. PCBeast (Serbian Xtreme Team ) – 21 poen
3. animaN,BigJoe,CooLa,drfedja,Shiki (Benchmark) – 19 poena
4. gameaddict (Serbian Xtreme Team ) – 16 poena
5. kizzam (Benchmark) – 9 poena

Isto tako ako negde ima greška, nek se prijavi ovde.

POBEDNICI GRUPA KOJI SE TAIKMIČE ZA NAGRADE:
1. *******i
2. Dekara, stax
3. Misko, vukashin

OVOM PRILIKOM U IME SXT-a i BENCHMARK-a ČESTITAM FINALISTIMA, A OSTATKU TAKMIČARA SA LISTE ŽELIM MNOGO SREĆE OKO TRAKMIČENJA ZA UTEŠNE NAGRADE. ISTO TAKO SVIMA KOJI ŽELE DA DOĐU, SAVETOVAO BIH IM DA TO URADE, JER DRUŽENJE U SKC-u BIĆE NEŠTO ČEGA ĆEMO SE SVI SEĆATI :)

JOŠ JEDNOM ČESTITKE SVIMA.!

Poslednja izmena:

Pazi, kada pravi overklokeri budu pravili overklok ivent onda ce (veruj mi na rech) sve biti jasno definisano ;)
Recimo, moj tim nije otishao u "top 3", a oborili smo srpski rekord za 32m ;). Svaki overkloker (istinski) zna koliko je teze napraviti razliku u SPi programu nego u 3Dmark-u. Recimo nash primerk grafike nije hteo da ide preko pomenute frekvencije za GPU, a tu tweakovanje sistema nema mnogo uticaj. No, pravila igre su se znala od pochetka, i znali smo u shta se upushtamo.
Naravno, ovim ne umanjujem pobedu osvajacha nashe uchesnichke grupe, shta vishe, zelim mu svu srecu u finalnom dogadjaju!
U overkloku se zna shta je legalan, a shta nelegalan mod tweak i sl...ali bi spisak bio poduzi, a pravilnik takmichenja i kategorisanje bi bilo super teshko osmisliti i zaista je tezak zadatak. Jedino takmichenje koje mi se do sad svidelo je Nemachko regionalno. Tu takmichari donose svoj kompletan hardver (to znachi da mogu da biraju komponente), a biraju kategoriju u kojoj se takmiche. Tako da studiozno pristupaju problematici pripreme za glavni dogadjaj (hladjenje, hw modovi, sw modovi, muda :D).
Ipak, svaka chast za Gigabyte shto se setio da napravi OC takmichenje. To je Srbiji potrebno u svakom sluchaju!

Pa bilo je tu dorada koje se ne vide. Lapovani procesori koji vishe nemaju garanciju, isto tako kuleri [ moj primer] ..
To shto chovek zabo pravu stvar na pravo mesto nishta ga ne sprechava da poboljsha performase jer to i jeste poenta ove priche koliko sam uspeo da shvatim. To shto ja nisam recimo imao muda da shiljim 1.7v svoj procesor je jedna stvar ali i onih 1.64v je daleko od bilo kakve kako kazhesh faktory varijante.
Ocjesh iskreno. Ja sve dok nisam sabio 1.64v ja nisam mogao da poboljsham skor, okej moj ochito je zheljko shto se tiche napona, ali budi realan - ko ne zagrize nema shta da proguta. Moj prvi spi32M je bio preko 11 minuta, poslednji koji sam ostvario fali samo 8 sekundi da bude ispod 10. Da li ti to neshto govori ?

Naravno dobrodoshao i shteta shto nisi postavio rezultat jer do juche popodne zaista sam mislio da cje biti malo rezova.

evo sad odgledah Dekarin video do kraja i naravno da su sabili kada imaju ruzhu vetrova gore kod filmoskog grada, njima je pomogao i svezh vazduh iz oblizhnje shume :d

evo sad odgledah Dekarin video do kraja i naravno da su sabili kada imaju ruzhu vetrova gore kod filmoskog grada, njima je pomogao i svezh vazduh iz oblizhnje shume :d
:D:D:D

Lep setup! Osim naravno onog svetleceg *ciganjenzi kulera :D

*CAR™
E nemo' mi diras vent sentimentalno smo vezani za njega, bez tog venta ne bi umeli da benchujemo, a i memorija se navikla na taman toliki protok vazduha :D.

E nemo' mi diras vent sentimentalno smo vezani za njega, bez tog venta ne bi umeli da benchujemo, a i memorija se navikla na taman toliki protok vazduha :D.
Au, lele, kakav je to ciganjenzi komat hardvera... jel' to onaj sto sam ga svojevremeno kod Nidze gladao, onaj sto izaziva epilepticni napad ako ga duze gledas? :D:D:D

Nazad
Vrh Dno