Šta je novo?

::GOOC 2009:: Gigabyte Overclock Event and contest! Regionalno takmičenje!

@d0minat0r moze da se improvizuje sa zamrzivacem da uradi izolacija vodenog bloka i da se ploca ususka papirom.

Pojachao sam josh vantage ovaj put sa uslikanim disable psysx-om ;d

Krecje zezanje ;]

Respect za setup koji si postavio, moju grafiku hladi stock jadan mali ali evo ne prelazi 37 u idle.

ovog puta maaalo vecji klokovi

:wave:

@d0minat0r moze da se improvizuje sa zamrzivacem da uradi izolacija vodenog bloka i da se ploca ususka papirom.

znam ja da moze ali to je prevelika *******cija u odnosu shta dobijas kad oces da ohladis vodu to se radi na kulturniji nacin radi

Pojachao sam josh vantage ovaj put sa uslikanim disable psysx-om ;d

Krecje zezanje ;]

Respect za setup koji si postavio, moju grafiku hladi stock jadan mali ali evo ne prelazi 37 u idle.

ovog puta maaalo vecji klokovi

CPu skor se nama dobor skalira znaci to je 9700 to je dobro nego je prblem shto nam je GPu skor 7200 razjasnicemo tokom nedelje o cemu se radi
moze da bude da nam baguju sharedi i da to vantage vidi i da nam baca manj skor iz tog razloga ali to su sad sve glupa nagadjanja inace ram ti je odlican :)

Naravno da mogu da izbace na balkon komp i da odrade rez na 5GHz naravno ako je napolju minus. Jos plus stave neke ventove od 3000rpm.

ma granica fake'ova ne postoji .... mozda bi dobro bilo odraditi video zapis posto nemamo uvida u to kako ljudi bencuju. Kako hlade sistem i koje opcije setuju.

Poenta mojeg prvog posta je bila ta da ce svako sa dobrim coolerom na procesoru kad se baci na balkon na -5°C ili blizu 0°C napolje imati hladniji procesor nego neko sa vodenim u sobi na +20C.

Svojevremeno je Car drzao komp na terasi :D :) .......

Poslednja izmena:
Mnogo mi je krivo da u 2 stana nemam terasu ni u jednom :d

Shalu na stranu, mene raduje shto sam deo ovoga jer je ovo pochetak a shto se mene tiche, tezhak je, konkurencija je na svetskom nivou i drago mi je da sam neshto nauchio [ Izmedju ostalog da moj LC od 550w mozhe prilichno fino da tera sve u najmanju ruku ahahaha.] i ostvario svoje prve hwbot poenchicje uz skroman setup.

Poslednja izmena:
ima malih ne slaganja :) tj user Almighty sa istom konfom ima rezove i u 1. i u 3. grupi,a u 3. bi trebao da bude :wave:

ima malih ne slaganja :) tj user Almighty sa istom konfom ima rezove i u 1. i u 3. grupi,a u 3. bi trebao da bude :wave:

Nema nikakvih neslaganja, ja sam odustao od 3 grupe, a grafa za prvu grupu mi stize sutra, zato nisam ni postavio rez iz 3Dmark-a...

Poslednja izmena:
Mnogo mi je krivo da u 2 stana nemam terasu ni u jednom :d

Shalu na stranu, mene raduje shto sam deo ovoga jer je ovo pochetak a shto se mene tiche, tezhak je, konkurencija je na svetskom nivou i drago mi je da sam neshto nauchio [ Izmedju ostalog da moj LC od 550w mozhe prilichno fino da tera sve u najmanju ruku ahahaha.] i ostvario svoje prve hwbot poenchicje uz skroman setup.

Svetsku konkurenciju ces imati ako uspes u Beogradu da pobedis to jest prodjes dalje.

U pitanju je voda i vazduh. Sorry shto sam ovo dozhiveo kao jedno od najvecjih iskustava u svom dosadashnjem it svetu.. A poshto vidim da se pojedinci izdvajaju po rezultatima, nisam bash siguran da nisu deo te svetske klase ;)

Btw ja i7 platformu kao x58 plochu uzhivo nikada nisam ni video tako da nemoj pogreshno da me razumesh ja samo gledam rezultate na hwbot-u shto se tiche propozicija ovog takmichenja.

U pitanju je voda i vazduh. Sorry shto sam ovo dozhiveo kao jedno od najvecjih iskustava u svom dosadashnjem it svetu.. A poshto vidim da se pojedinci izdvajaju po rezultatima, nisam bash siguran da nisu deo te svetske klase ;)

Btw ja i7 platformu kao x58 plochu uzhivo nikada nisam ni video tako da nemoj pogreshno da me razumesh ja samo gledam rezultate na hwbot-u shto se tiche propozicija ovog takmichenja.

Takmicarski duh , znanje i spretnost mozes samo pokazati na takmicenju uzivo kad se meris sa ljudima od ranga i imena tu se overclockeri dele na dve kategorije one koji su srecnici pa ubodu dobar primerak i one koji iz prosecnog HW'a izvlace maksimum :) Bencovanje kuci laganice gdje imas masu vremena pa jos na vodi i vazduhu gdje nemas nikavih problema koji nastaju tek kad se dokopas debelog minusa se ne moze uporediti sa tim.

Nemoj me pogresno razumeti cenim tvoje poduhvate i rezultate kao i drugih ovde koji se takmice i podrzavam podmljadjivanje srpske OC-scene samo govoriti o svetskoj konkurenciji a takmicite se na vazduhu i vodi ne ide jedno uz drugo.
Niko iz vrha nece bencovati air pa jos i neki dual core cpu sa prosecnom grafikom.

Sve u svemu samo napred !

Takodje ne podrzavam ni to da samo najskuplje tipa i7 i 295 GTX mora biti i najbolje to je zabluda ljudi koji ne investiraju u usavrsavanje samog overclockinga odnosno znanja nego iskljucivo u HW ubijaju ovaj sport , daleko me vise obraduje kad vidim da neko iz prosecnog HW'a izvlaci maksimum evo Dominator & Micri su pokazali kako se to radi Spi32M je za respekt.

Poslednja izmena:
Hvala na nesebichnoj podrshci kao i za onaj tweak koji si nam dao. A to voda vazduh, pa naravno da nije isto al shta da se radi takva su pravila : )
I josh neshto za vodu i vazduh mislim da smo do sada [a ubedjen sam da cje pasti josh bolji rezovi do chetvrtka uveche ] ipak pokazali da imamo potencijal. Naravno tu mislim na micri-a i d0minat0r-a koji su ga otkinuli svaka im chast :wave:

Hvala na nesebichnoj podrshci kao i za onaj tweak koji si nam dao. A to voda vazduh, pa naravno da nije isto al shta da se radi takva su pravila : )
I josh neshto za vodu i vazduh mislim da smo do sada [a ubedjen sam da cje pasti josh bolji rezovi do chetvrtka uveche ] ipak pokazali da imamo potencijal. Naravno tu mislim na micri-a i d0minat0r-a koji su ga otkinuli svaka im chast :wave:

Potenciala imate svi nesumnjivo , samo napred ! I ne sumnjivo ste potencialni lideri na hwbot kad se uzme hladjenje i korisceni HW u obzir.

Poslednja izmena:
@monteboy onaj tvoj tweak-er neradi na xp x64 odnosno nekad oce da krene nekad nece mislim da je neki drajver problem.
Inace meni na 4600MHz puca spi32m negde na pola a spi1m mogu da odradim na 4810MHz evo slika
55449-829.jpg

@monteboy onaj tvoj tweak-er neradi na xp x64 odnosno nekad oce da krene nekad nece mislim da je neki drajver problem.

Moguce da je drajver na XP64 problem odnosno registracija istog.
Preporucljivo je da spi32m radis na XP32 ili Server 2003 jer ce ti vreme biti bolje.

Poslednja izmena:
Naprotiv meni je vreme bilo bolje na XP X64 nego na XP32 za nekih 6 sekundi probacu da instaliram server 2003 pa da vidim.
Hvala na savetu.

Naprotiv meni je vreme bilo bolje na XP X64 nego na XP32 za nekih 6 sekundi probacu da instaliram server 2003 pa da vidim.
Hvala na savetu.

Ti si onda prvi koga znam da ima na XP64 bolje vreme :).
Aplikacija je veoma stara i uopste ne koristi neke 64bitne instrukcije tako ne verujem da XP64 iole moze imati prednosti.
Od velike memorije Aplikacija isto nema prednosti sto vise rezovi su bolji kad stavis maxmem=512 :)

Poslednja izmena:
Ok hvala probacu na xp server 2003 sa jednim memoriskim modulom.

A za ovaj xp x64 neznam kako mi je bolji rez probo sam tri puta i svaki put je bio bolji rez jedino da ovaj xp x32 nevalja.

Ti si onda prvi koga znam da ima na XP64 bolje vreme :).
Aplikacija je veoma stara i uopste ne koristi neke 64bitne instrukcije tako ne verujem da XP64 iole moze imati prednosti.
Od velike memorije Aplikacija isto nema prednosti sto vise rezovi su bolji kad stavis maxmem=512 :)

Verovatno mu sama instalacija x64 XP-a ima koji servis manje ukljuchen...

Nije i u jednom i u drugom gotovo svi su servisi ugaseni.

Jedno pitanje, jel takmichenje traje do 12-og marta bukvalno tj 11. mart u 23:59 ili do 12-og u noc?
Poshto bi se prikljuchio malo, ali sam bash tanak sa vremenom...

ma granica fake'ova ne postoji .... mozda bi dobro bilo odraditi video zapis posto nemamo uvida u to kako ljudi bencuju. Kako hlade sistem i koje opcije setuju.

Poenta mojeg prvog posta je bila ta da ce svako sa dobrim coolerom na procesoru kad se baci na balkon na -5°C ili blizu 0°C napolje imati hladniji procesor nego neko sa vodenim u sobi na +20C.

Svojevremeno je Car drzao komp na terasi :D :) .......
Ah, bilo nekad... sada se pripoveda :)

Nikad bolje to bilo - komp 'ladan k'o spricer, a vrata od terase pritvorena, pa prakticno nema nikakve buke, iako ventovi urlaju... milina :D
Ali poslednji put to bese jaaako davno, jos u ono vreme kada smo se jurili sa X850XT... dok ti nisi modovao tvoje cudo :)

Poslednja izmena:
Ah, bilo nekad... sada se pripoveda :)

Nikad bolje to bilo - komp 'ladan k'o spricer, a vrata od terase pritvorena, pa prakticno nema nikakve buke, iako ventovi urlaju... milina :D
Ali poslednji put to bese jaaako davno, jos u ono vreme kada smo se jurili sa X850XT... dok ti nisi modovao tvoje cudo :)

znam stari dobra stara vremena .....
****ga odosmo u penziju danas klinci pokupise sve ..... :)
No na mladjima svet ostaje.... sve to ide svojim redom evo vidis sta dominator & micri i ovaj mali oki rade.
Mene i vise to jurenje rekorda nije interesantno vise sam se bacio na iztrazivanje kako se moze olaksati bencovanje pod ekstremnim uslovima.
Neuspeli projekat LN2 dozer nije ostavljen na stranu ja kad se nesto zainatim da dovrsim tako ce i biti. Pune dve godine sam najavljivao selfmade kompresiju pa je postavih kad je niko vise nije ocekivao :) Bice jos od mene noviteta , ne brini samo lagano :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno