Šta je novo?

God of War Ragnarok

Jel kečap bolji od senfa za nekoga ko nije jeo majoneza?
Ja igrao jedno tri sata za sada dosta sporo se odvija. Igram na debelom PS4 i rekao bih da je grafika bolja u odnosu na prvi deo. Ali nema kod mene taj wau efekat kao prvi deo koji je bio nešto skroz novo i drugačije u odnosu na predhodne iz serijala

Kecap za pljesku, za kobaju senf :p
Poceo sam FW, pa gledam da li vredi preci na GOW ili zavrsti prvo jedno. Meni bi bilo novo iskustvo jer nisam pre igrao GOW. Praticu temu bez spojlera.

Kad neko od vas "gurmana" zavrsi sa jelom neka baci u spojler 'oce li biti "repete" ili je Ragnarok + GoW 2018 cela vecera..

Jedna zanimljivost. Igrao sam nedelju dana FW dok nije izašao GoW. Iako su igre načisto različite imao sam osećaj kao da vas je neko sa otvorene livade ubacio u stan od 20m2. Mislim da je prelaz nezgodan jer mi sad GoW deluje kao akcioni corridor block buster. Ne kažem da je igra loša, daleko od toga ali mislim da je vreme da se ovaj koncept napušta.

Nisu te dve igre baš za upoređivanje, ali GoW je za klasu iznad Horizona u svemu osim u grafici. Prvi Horizon sam premotao, ali FW ne mogu da se nateram da završim.
I ne mora svaka igra da bude open world.

Ja sam više za kvalitet nego za kvantitet. Džaba mi open world, 8 puta veći svet i vrhunska grafika kad mi je igra užasno dosadna i repetativna. HZD sam jedva završio, jedino me priča održala i poneka borba sa većim mašinama.
Isto se desilo i sa Ghost of Tsushima odmah posle završetka Sekiro-a. Grafika jeste vrhunska, ali jednostavno nisam mogao da svarim prvih sat vremena i dosta prostiji sistem borbe.

Ragnarok me odmah kupio sa onom maestralno izvedenom konverzacijaom na početku igre između njih trojice i na kraju Kratosova reakcija (odgovor) -
Namršteni Kratos kratko i jasno:
- No.
Kreacija likova, dijalozi, glasovna gluma i animacije me oduševljavaju.
Zadovoljan sam što se drže istog koncepta kao prvi deo.

Upravo to, meni je GoW koncept koji se slazem da jeste poprilicno ogranicen u kretanju ono sto mi odgovara. Prvi horizon sam odigrao 3, 4 sata i batalio. Prosto vise volim ogre koje me ogranicavaju u kretanju i usmeravaju na zadatak. Izuzeci pravilu su Rockstarove open world igre koje su bez premca. Ostale su mi previše repetativne a RS to ume bas dobro da uradi da ne bude dosadno.

P.S. na sta vuce Sekiro gameplay?

Na souls-like ("git gud biatch") samo sa vise brze akcije rekao bih... Nioh je napribliznije, Sekiro ima verovatno slozeniji (i nesto dinamicniji) borbeni sistem...
Iako su obe smestene u Japanu licno me taj over the top fantasy setting sa samurajima ne lozi... Radije cu probati Black Myth Wukong.

Ghost of Tsushima mi je daleko privlacniji jer je pokusaj prikazivanja istorijski "realisticnog" feudalnog Japan u pitanju. Tako da mi je tu bolji samurai-ronin trip.

Igra li neko u 40fps-a? Na 30 bas ne mogu da svarim, mada dosta bolje izgleda.

Mogao bih o Sekiro-u do sutra, ali nije tema. Mogu reći samo da mi je jedna od najboljih, rame uz rame sa Bloodborne, sa najjačim utiskom do sada, bez nekog dosadnog praznog hoda, već gas do daske od početka do kraja. Zanimljiva činjenica je da je frustracija neizbežna, ali osećaj sadisfakcije, posle bukvalno svakog mini i main boss-a, je neprocenjiv.
S druge strane, naravno da su ukusi različiti, pa za razliku od kolege, mene ipak taj fantasy setting prilično loži, više sam na strani kreatora koji imaju neograničenu maštu.

Igra li neko u 40fps-a? Na 30 bas ne mogu da svarim, mada dosta bolje izgleda.
Ja igram na 40 FPS, ova opcija je game changer... nebo i zemlja u odnosu na 30 FPS. Treba ti HDMI 2.1 monitor ili TV da bi uključio high frame rate koji omogućava 40 FPS.
Utisci posle nekih 7-8 sati, igra izgleda prelepo, radi još bolje a ispeglana je do maksimuma. Meni je grafički primetno bolja od prvog dela, nivo detalja likova, garderobe, oklopa, osvetljenje...

Poslednja izmena:
Stiže mi sony 5 sledeće nedelje, još samo disk da nabavim 😇 ...na kraju ću stvarno kupim dopunu za usa na kinguinu i pazarim digitalnu igru i nek ide život.
Btw jel beše ako uzmem disk verziju i pređem i nekad u budućnosti digital, nisu isti achievmenti?

Ja igram na 40 FPS, ova opcija je game changer... nebo i zemlja u odnosu na 30 FPS. Treba ti HDMI 2.1 monitor ili TV da bi uključio high frame rate koji omogućava 40 FPS.
Utisci posle nekih 7-8 sati, igra izgleda prelepo, radi još bolje a ispeglana je do maksimuma. Meni je grafički primetno bolja od prvog dela, nivo detalja likova, garderobe, oklopa, osvetljenje...
Jel imas opciju za VRR?

Mogao bih o Sekiro-u do sutra, ali nije tema. Mogu reći samo da mi je jedna od najboljih, rame uz rame sa Bloodborne, sa najjačim utiskom do sada, bez nekog dosadnog praznog hoda, već gas do daske od početka do kraja. Zanimljiva činjenica je da je frustracija neizbežna, ali osećaj sadisfakcije, posle bukvalno svakog mini i main boss-a, je neprocenjiv.
S druge strane, naravno da su ukusi različiti, pa za razliku od kolege, mene ipak taj fantasy setting prilično loži, više sam na strani kreatora koji imaju neograničenu maštu.
Generalno izbegavam igre koje su stetne po zivce i hardver koji drzim u rukama, na kraju bude stetno i po zivce i po dzepu... :)

Nema te opcije zato i pitam ,mozda nisam bio precizan kao ti. Upaljen je kod mene VRR i na ulazu na TVu i u stelovanjima konzole

Ja imam HFR ako na to mislis ali ne pominje VRR u opciji predpostavljam da se podrazumeva?

Na ovoj opciji pikam i sve klizi kao podmazano plus izgleda fenomenalno.

• Favour quality + HFR

Izgleda da samo ja igram Performance :)
Igrao sam 10ak sati i probao Quality. Za mene slide-show. Navikle se oči. Nema nazad.Uključen je HFR i VRR.

Igrao sam kod druga sada na PS5, top izgleda. On je stavio quality mode. Kako ne bolje podesiti?

Jedno "tehničko" pitanje. Kako vam se ponaša L2 kad držite dok bacate sekiru? Ko mene je čudna vibracija kao da zvecka nešto unutra. Ne znam kako bih drugačije opisao a nema drugi gamepad da uporedim.

Izgleda da samo ja igram Performance :)
Igrao sam 10ak sati i probao Quality. Za mene slide-show. Navikle se oči. Nema nazad.Uključen je HFR i VRR.

Znam da mi je i na performance mode sa GoW (2018) na PS4pro bilo mucenje, jer je skakalo izmedju 30 i 45....

Sta god da je samo da nije ispod 60fps-a...
Treba dati otkaz svakome u Soniju ko spomene 30fps-a kao opciju u podesavanjima.
A sa hw i FSR-om koji imaju na raspolaganju, posebno kada izadje PS5 pro, treba da ih bude sramota ako ponude 30fps-a kao opciju.

Znam da mi je i na performance mode sa GoW (2018) na PS4pro bilo mucenje, jer je skakalo izmedju 30 i 45....

Sta god da je samo da nije ispod 60fps-a...
Treba dati otkaz svakome u Soniju ko spomene 30fps-a kao opciju u podesavanjima.
A sa hw i FSR-om koji imaju na raspolaganju, posebno kada izadje PS5 pro, treba da ih bude sramota ako ponude 30fps-a kao opciju.
Napreduju. Sad su pomerili na 40fps. Doduše pod uslovom da imaš 120Hz monitor/TV.
Mislim da 30fps neće otići do sledeće generacije. Sad kad napiče UE5 ima to da nam to bude default :)

Kako bi drugacije mogao da se uvalja PS6...

Ja sam probao sinocperformance sa HRF i VRR i apsolutno je bolje, odigrao sat vremena pa vratio i nema sanse nazad. Ono sto je moglo pametnije da se uradi da scene koje su "cimematic-i" da sistem prebaci u quality a kad krene gameplay da vrati u performance.

Moram da ponovim pitanje pošto je ostalo zatrpano.

Kako vam se ponaša L2 kad držite dok bacate sekiru? Ko mene je čudna vibracija kao da zvecka nešto unutra. Ne znam kako bih drugačije opisao a nema drugi gamepad da uporedim.

@Alex
Mislim da sam isto vec negde procitao i da je do motora vibracije.
Vidi u podesavanjima da Soni nije oborio jacinu vibracije kako bi poboljsao trajanje baterije na kontroleru, vrati na default ili pojacaj. U suprotnom reklamacija.

Nazad
Vrh Dno