Šta je novo?

God damn Winamp!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kUdtiHaEX je napisao(la):
Nikad gori program za pustanje muzike nisam u zivotu video :) Jel to neki minimalizam u modi? :D

Pa prog ne da je shit, ali zato se bar 2x brze startuje od winampa :)

sto jes-jes.
probao sam ga, ne svidja mi se manipulativnost, raspored komandi.
jos uvek koristim winamp 5.12 full, neregistrovan
odradjuje mi sve sto mi treba !
kasnije verzije su sHIIt !

ja sam odavno zaboravio na winamp.itunes mi mnogo lepse izgleda,mnooogo je funkcionalniji,ima neuporedivo bolji search i bolje organizovanu library,a i daje (meni) bolji zvuk.tu je jos i music store (na njemu,naravno:D,nikada nisam nista kupio) koji ima gomilu informacija o grupama,pevacima etc.

i naravno,kao vlasniku ipoda,itunes je jedini logican izbor.

Darth Zool je napisao(la):
@markokikinda
ako nisi stvorio naviku da koristiš baš mnogo džidža-bidža iz winampa, možeš da probaš foobar2000
nije tako fancy kao winamp ali je zato maksimalno funkcionalan - uprkos tomešto ima more nekakvih opcija

foobar2000 je zakon, pušta lossless koji god, 24Bit, 192 KHz. To će Winampu da dođe kao podrška na Sveti Nikad:d

Nikad gori program za pustanje muzike nisam u zivotu video :) Jel to neki minimalizam u modi? :D
ružan jeste, ali ne i loš.
ako ti treba plejer koji ne prikazije milion džidža-biža dok pušta muziku, a ipak nudi dosta opcija za podešavanje, i vrlo dobru funkcionalnost, onda foobar2000 nije loš.

ps evo sad ga startovah - stvarno je mnogo ružan :D

Ja koristim Winamp 2.91 :D

Ranije sam koristio i peticu, al' je pocelo da mi smeta sto se duze startuje.Ovaj 2.91 ima sve opcije (koje ima i petica) koje mi trebaju, tako da nisam imao razloga (osim zbog fancy skinova :) koji mi vise nisu zanimljivi) da drzim peticu...

Stvarno, ovaj foobar2000 je ruzan :p (al' da radi svoj posao - radi)

Poslednja izmena:
Dorry je napisao(la):
Pa prog ne da je shit, ali zato se bar 2x brze startuje od winampa :)

Wow! Zamisli koliko je to vazno :) Winamp se startuje 6 sekundi a foobar 3. Ili ti imas PentiJum 1?

sinter je napisao(la):
ja sam odavno zaboravio na winamp.itunes mi mnogo lepse izgleda,mnooogo je funkcionalniji,ima neuporedivo bolji search i bolje organizovanu library,a i daje (meni) bolji zvuk.tu je jos i music store (na njemu,naravno,nikada nisam nista kupio) koji ima gomilu informacija o grupama,pevacima etc.

iTunes je meni tako odvratan i nefunkcionalan da je to strasno. I dalje ne kapiram sta to iTunes ima (sem MAC izgleda) i moze a da ne moze WMP koji dolazi sa Windowsom? A i mrzim kada plejer zauzima celu radnu povrsinu.

mmilovan je napisao(la):
foobar2000 je zakon, pušta lossless koji god, 24Bit, 192 KHz. To će Winampu da dođe kao podrška na Sveti Nikad

A koji to lossless ne moze da se pusti u Winampu?

Ja sam jednom prilikom napisao da foobar200 moze da se namesti da izgleda dobro koliko i winamp, a o funkcionalnosti je i greota ovde govoriti. Da me sad neko tera da se vratim na winamp, ja ne znam sta bih radio. Kada sada gledam na winamp, mogu da kazem samo jedno: Jadan program do zla boga! Verujte mi da ovde ne preterujem.
Pozdrav

I, da. Meni zadnja Winamp verzija koju sam koristio je bila 5.1 lite sa dodatnim pluginovima. Ona je ok radila, tj nije nigde zakucavala i sl.

Poslednja izmena od urednika:
Bokaco je napisao(la):
Ja sam jednom prilikom napisao da foobar200 moze da se namesti da izgleda dobro koliko i winamp.
Apsolutno si u pravu što se mogućnosti foobara tiče, ali jedini razlog što ga ne koristim je njegov izgled. Ako postoji neki skin ili bilo koji način da se izgled unapredi objasni nam, i ako je to izvodljivo ja definitivno prelazim na njega.

Ne znam zashto bi startovanje programa bilo ikakav argument? Pa necesh valjda da resetujesh winamp posle svake pesme? Inache, svako koristi ono na shta je navikao, makar to bilo i objektivno loshije od drugih reshenja, jednostavno navika je chudo...

Oni koji blate winamp verovatno koriste pro verziju. Ja odavno koristim lite verziju winampa + ogg vorbis plugin eventualno. To je jednostavno sve sto mi treba od playera i naravno ne oseca se u potrosnji resursa.

Poslednja izmena:
A koji to lossless ne moze da se pusti u Winampu?

Probaj recimo izvanrednu Winampovu podršku za FLAC.:-devil-: Od fajlova probaj recimo onaj koji sam naveo.

Videćeš šta je radost života...:banana: Mislim da će sa FLAC-om izdržati čitavih pet ili šest sekundi.

Poslednja izmena:
mmilovan je napisao(la):
Probaj recimo izvanrednu Winampovu podršku za FLAC.:-devil-: Od fajlova probaj recimo onaj koji sam naveo.

Videćeš šta je radost života...:banana: Mislim da će sa FLAC-om izdržati čitavih pet ili šest sekundi.

To apsolutno nije tacno. Ja imam dosta FLAC fajlova i definitivno nisi u pravu, svi rade kako treba.

To cak radi bez problema i kod mene na verziji 2.95.

A sa odgovarajućim pluginom se vide i u Media Library.

foobar2000 po defaultu jeste malo ruznjikav :) , ali moze stvarno fino da se dotera i da se uklopi u izgled (temu) desktopa. Puno screenshotova ima po netu, da ne kacim slike. On nema skinove u klasicnom (winamp) smislu, ali ima dosta pluginova i skripti koji mu dodaju nove mogucnosti, izgled i funkcionalnost (ima i winamp!).

Ono sto se meni kod njega svidja, a sto Winamp ne moze :-devil-:, je to sto mozes da mu narokas playlisti koliko hoces, i sve ih razvrstas po tabovima.
Takodje, prikaz playliste (doduse po defaultu ovo ne radi, mora da se instalira dodatni plugin) gde razvrstava i grupise pesme po imenima albuma i izvodjaca - stvarno je preglednije (tj. ovo ne radi ako neki ljakse grebuje audio sa onim Unknown Artist - Unknown Album)

O ostalim stvarima, koji se brze startuje i koji zauzima manji footprint u memoriji (danas kada svi imaju po min 512MB RAM-a) i sl. je bez veze raspravljati.

Winamp je poceo da me nervira od kada je ponudio video opciju, pa uvek biram Lite verziju sa default skinom, stvar ukusa.

I jedan i drugi super rade sa Girderom preko ulenjivaca :)

Na prvom mestu funkcionalnost, na drugom izgled (a sta ima da ga gledam, napravim playlistu pa minimize :D ).

Poslednja izmena:
iTunes je meni tako odvratan i nefunkcionalan da je to strasno. I dalje ne kapiram sta to iTunes ima (sem MAC izgleda) i moze a da ne moze WMP koji dolazi sa Windowsom? A i mrzim kada plejer zauzima celu radnu povrsinu.
nefunkcionalan ti je jer ga nisi dovljno koristio.mac izgled=lep izgled,i to je dovoljno,a pored izgleda ima jos dosta toga.jedini plejer koji mi se jos svidja je amorok,ali njega naravno,na winu ne koristim.itunes ima ubedljivo najbrzi serach i opciju da sam organizuje library.na samo nekoliko klikova ce rasporediti svu muziku na hardu po folderima.
onda je fenomenalno resena upotreba tagova.opet,na samo nekoliko klikova se upisuju imena izvodjaca,zanr,godina etc.ako ti zauzima ceo ekran,lepo probaj ctrl+M pa ce zauzimati 1/20 ekrana.
onda,tu je jos jedna fina opcija,slusanja zike u lanu (za sta ne bi bilo lose da opet pokrenes onaj server na hamachiu).naime,itunes ima opciju da prikaze library svih ostalih korisnika u lanu i da se muzika slusa live,bez ikakov kopiranja.i naravno,privukla me je podrska za ipod.
malo li je?maltene niko od vas nije nista rekao o ostalim plejerima sem da je foobar ruzan i koliko treba vremena winampu da se startuje (sto je tako nebitno).

SINTER je napisao(la):
nefunkcionalan ti je jer ga nisi dovljno koristio.mac izgled=lep izgled,i to je dovoljno,a pored izgleda ima jos dosta toga.jedini plejer koji mi se jos svidja je amorok,ali njega naravno,na winu ne koristim.itunes ima ubedljivo najbrzi serach i opciju da sam organizuje library.na samo nekoliko klikova ce rasporediti svu muziku na hardu po folderima.
onda je fenomenalno resena upotreba tagova.opet,na samo nekoliko klikova se upisuju imena izvodjaca,zanr,godina etc.ako ti zauzima ceo ekran,lepo probaj ctrl+M pa ce zauzimati 1/20 ekrana.
onda,tu je jos jedna fina opcija,slusanja zike u lanu (za sta ne bi bilo lose da opet pokrenes onaj server na hamachiu).naime,itunes ima opciju da prikaze library svih ostalih korisnika u lanu i da se muzika slusa live,bez ikakov kopiranja.i naravno,privukla me je podrska za ipod.
malo li je?maltene niko od vas nije nista rekao o ostalim plejerima sem da je foobar ruzan i koliko treba vremena winampu da se startuje (sto je tako nebitno).

1. Ne koristim library niti me zanima.
2. iTunes me izgledom iritira jer mi izgleda debilno
3. Promenu ID3 tagova radim automatski i nikako rucno :)
4. Za slusanje u LAN-u cu pre dici pravi Shoutcast server umesto da se zezam sa iTunesom
5. Koristio sam iTunes dovoljno dugo da mi se zgadi....
6. Ostajem na Winampu :D

P.S. AmarOK je za iTunes pojam plejera :) kao sto je pojam za sve ostale plejere u Linuxu.

Poslednja izmena:
@ Sinter...

- mac izgled = totalno bezveze
- winamp je dobar jer ima stotine kvalitetnih pluginova (i hiljade sh|tova :) )
- "itunes ima ubedljivo najbrzi serach" - koji ce mi serach u plejeru :) :)
bez zezanja, library mi ne treba, bas kao ni search funkcija - to mi rade programi za katlogizaciju diskova (npr. Cathy)
- kao i kutija, koristim skoro iskljucivo automatsko tagovanje (preko Mp3TagToolsa)
- po mom misljenju, winamp+enhancer ima savrsen zvuk, a uz to preferiram manje programe (mislim, iTunes ima nenormalnih 35MB!!!)

uz to, na neki nacin, winamp je ipak standard na Win-u :)

dobro,meni zaista nije cilj da vas ubedim da gresite,niti da promenim vase misljenje.super je sto ste vi zadovoljni winampom.izgled ne vredi komentarisati,posto je to potpuno subjektivno.library i search su meni itekako bitni.i mrzim kada mi se neka pesma zagubi na hardu.naravno,uvek su bolji zasebni programi kojima je jedina funkcija odredjena radnja,ali ja ne volim da imam hiljade instaliranih programa na hardu za svaku sitnicu.

offtopic
@kUdtiHaEX

sta je bilo sa hamachiem.ja sam pokrenuo onaj tvoj topic,ali skoro niko nije odgovorio.ideja za shoutcast uopste nije losa,mada veruj mi da je to u itunesu odlicno uradjeno.ima li neke nade da se vrati server?

Maul je napisao(la):
Ono sto se meni kod njega svidja, a sto Winamp ne moze :-devil-:, je to sto mozes da mu narokas playlisti koliko hoces, i sve ih razvrstas po tabovima.
Takodje, prikaz playliste (doduse po defaultu ovo ne radi, mora da se instalira dodatni plugin) gde razvrstava i grupise pesme po imenima albuma i izvodjaca - stvarno je preglednije (tj. ovo ne radi ako neki ljakse grebuje audio sa onim Unknown Artist - Unknown Album)
Aha... :trust:

Prilozi

• winamp.gif
    winamp.gif
    20.9 KB · Pregleda: 81
SINTER je napisao(la):
@kUdtiHaEX

sta je bilo sa hamachiem.ja sam pokrenuo onaj tvoj topic,ali skoro niko nije odgovorio.ideja za shoutcast uopste nije losa,mada veruj mi da je to u itunesu odlicno uradjeno.ima li neke nade da se vrati server?

Postoji sansa, ali sam sada poprilicno busy.

moja preporuka je XM Player...jos nijedan problem sa njim, pusta svasta, a extra je brz...

Evo da okacim slike foobara koji sam ja nekako nabudzio. Morate priznati da lepo izgleda. Inace, postoji i neki dodatak za foobar koji omogucuje da izgleda isto kao i winamp i sl, sto znaci, da moze biti potpuno skinabilan. Ali, ovako deluje dosta ozbiljnije.

Inace, po meni retko koji plugin za winamp radi kako treba, znaci sem enhancera, strasno losa iskustva. Npr crossfader. Da vidite kako to ovde radi, pali biste na dupe.

@Zoni
Poveruj. Winamp je jad.

@ Maul
Na koji si pugin tacno mislio? Tj, njegovo tacno ime.

Ja sam navikao da u plejlistama gledam filename, a ne artist i track name, ali kakva tu namestanja u interfejsu postoje to je jezivo. Kad budem nabavio veci monitor, ubacicu jos kolona gde ce sve informacije stati.
Zamislite jednu plejlistu sa sortiranim albumima vaseg omiljenog izvodjaca, svaki album posebno uokviren, u okviru svakog bitni infoi sa svakog albuma i sl, ma jezivo.

Evo, jos da velim samo dve znacajne/zanimljive stvari pa odo na spavanje!
1. Foobar ima mogucnost za neogranicen broj plejlista
2. Foobar pusta sledeci fajl kako treba: Ceo album grebovan u Flacu/Wavpacku sa embaded tagovima. Znaci jedan jedini looseless file, a u foobaru, ceo album sa pesmama i svim tagovima, ukljucujuci i lyrics, ratings, playcount... po potrebi.

Ovde moze da stane jos tridesetak stvari koje mi dosta znace, a winamp nije ni blizu tome da ih implementira.

Winamp=Billy

Al cete sad da me napljujete :D

Prilozi

• Foo1.jpg
    Foo1.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 84
  • Foo2.jpg
    Foo2.jpg
    114.5 KB · Pregleda: 80
izgled foobara je moguće promeniti.
takođe može da izgleda bolje nego winamp.
jedini problem je što je procedura nije tako jednostavna kao kod winampa.

evo jedan onako bez veze primer:
foobar_3000C_051129_TN.jpg

hmmmm, da li je čovek trebalo da doda još nešto ;)

Poslednja izmena:
Bokaco je napisao(la):
@ Maul
Na koji si pugin tacno mislio? Tj, njegovo tacno ime.

Mislio sam na ColumnsUI + neki color scheme pack (Azrael).

Bokaco je napisao(la):
1. Evo da okacim slike foobara koji sam ja nekako nabudzio. Morate priznati da lepo izgleda.
2. retko koji plugin za winamp radi kako treba
3. Poveruj. Winamp je jad.
4. Ja sam navikao da u plejlistama gledam filename, a ne artist i track name
5. Zamislite jednu plejlistu sa sortiranim albumima vaseg omiljenog izvodjaca, svaki album posebno uokviren, u okviru svakog bitni infoi sa svakog albuma i sl, ma jezivo.
6. Foobar ima mogucnost za neogranicen broj plejlista
7. Foobar pusta sledeci fajl kako treba: Ceo album grebovan u Flacu/Wavpacku sa embaded tagovima. Znaci jedan jedini looseless file, a u foobaru, ceo album sa pesmama i svim tagovima, ukljucujuci i lyrics, ratings, playcount... po potrebi.
8. Winamp=Billy
1. izgleda solidno, ali meni je to sporedno kod plejera... ionako mi je stalno u trayu :)
2. meni retko koji ne radi kako treba... mada, koristim samo nekoliko, meni korisnih, pluginova (najvazniji su mi enhancer i onaj sto prikazuje ime i trajanje pesme u titlebar-u *bilo kog* prozora)
3. ma, nije... winamp je veoma mocan plejer, koji nekome moze da odgovara ili ne... bas kao i foobar...
4. i ja takodje, mada kod mene su filename i ID tagovi identicni ;)
5. slazem se - ovo bi bilo stvarno jezivo :) ne bih to koristio ni kad bih imao monitor od 150 incha... apsolutno me ne zanimaju te informacije - potrebno mi je samo i jedino ime izvodjaca i ime pesme...
6. da, to je prednost... onome kome treba vise plejlisti (meni je jedna sasvim dovoljna)
7. o ovome ne mogu nista da kazem, posto koristim samo mp3 i ogg i samo povremeno wma... nemam ni jedan jedini muzicki fajl u nekom drugom formatu...
8. aah... Billy... samo kad bi imao podrsku i za wma, bio bi mi default plejer (mada bi mi mnogo nedostajao pomenuti plugin za winamp, koji u titlebar-u ispisuje ime pesme...)

naravno, koristio sam i foobar... skoro svaku novu verziju sam isprobavao, ali jednostavno, meni to nije to... pre bih koristio Billy ili Evil Player, a winamp lite mi je ipak neprevazidjen...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno