Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

meni se cini da ce telekom ostaviti sve ovako poluispravno na zastareloj tehnologiji i time primorati da se predje na mts ili vec....na nesto. ja nikada nisam koristio pripejd mnogo mi je smorno to uplate prenosi i kada se saberes na kraju dodjes na priblizno cifri paketa za tvoje potrebe.

meni je najpovoljnije kada ne razmisljam kada ne moram da trosim vreme na obracune, otvaranje sajtova, jureci promocije popuste ..... ako uplatis dva i preskocis tarabu 4 puta dobices bonus plus i slicno. jednostavno nisam taj tip da mi je zao da platim ako mi treba i koristi. ali to sam ja a i drzim se one stare nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari u ovom slucaju citajuci temu stalno neki problemi te nece ovo nece ono te nerviranja zasto nece pa akrobacije ...... hvala necu, cuvam zivce skupi su lekovi za psihicke bolesti, ja bih da izbegnem nerviranja.

Molim ako ima ko da je uzo Globaltel broj direktno u MTS poslovnici i registrovao,ja u Sredu ili Cetvrtak idem u Topolu privatnim poslom.I planiram da u MTS poslovnici uzmem nov broj za pocetak Freepaid 1000dinara,registracija je besplatna a sama SIM kartica naplacuju li sta preko ako naplacuju koliko uzimaju za SIM...nije zbog novca vec da znam koliko otprilike da ponesem novca samnom :unsure:
Kad vec niko nezna ili vec sta je u pitanju,bio sam prinudjen da sam nazovem Call Centar Globaltel i pitam.Da napisem ako nekom zatreba,da procita.Opredelio sam se za pocetak Freepaid najjeftiniji 1000RSD nov broj u poslovnici,i radnica mi sad rece registracija broja je besplatna a sama SIM kartica broj je 300RSD...znaci kostace me ukupno 1300RSD sve u poslovnici u Topoli.Bar sada znam mada ne mogu a dase ne osvrnem,na hajde da to nazovemo kolegijalnoscu...danas sam ih zvao 2-3 puta nista naplatice mi i Yettel to vreovatno do 100njak dinara preko uobicajenog ali nema veze :)

@Matrix69
Ja sam skoro preneo broj u globatel. Zvao sam njihov korisnicki servis da zelim da prenesem broj. Neke podatke sam im rekao , oni na adresu poslali karticu. Kad je Mts kartica prestala da radi , u telefon ubacio globatel karticu i prvi pit uplatio frepaid od 999 dinara. Nisam placao nikakavih 300 dinara za karticu.

Identična situacija kod mene bila kada sam prebacio broj. Samo imejl mi je bio dostupan za FaceTime, a za broj telefona mi je stajalo isto kao tebi. To je danima trajalo, ja sam povremeno pokušavao da isključim i ponovo uključim, ali bez rezultata. Na kraju bukvalno ne znam kako je proradilo, restartovao sam telefon i odjednom mi je samo skinuo kredit za aktivaciju i pojavio se normalno za FaceTime i iMessage.

Probao sam čak i podršku da zovnem, ali nisu pomogli, samo su rekli da to nije do njih, nego do Apple-a :)
Mislim da je možda problem i to što u podešavanjima, "My number" stoji prazno, kao da ne može telefon da pročita broj telefona kartice koja je unutra... 🤷🏻‍♂️

ko te je prinudio ja sam u shoku sada
@racabgd nije me prinudio niko vec uzimam nov broj,ne prenos i zato doplacujem SIM 300RSD nista strasno.Besplatan je verovatno kod prenosa,ja ne prenosim vec nov broj 0677 bilo koji pa cu menjati kasnije ako se resim.
@Matrix69
Ja sam skoro preneo broj u globatel. Zvao sam njihov korisnicki servis da zelim da prenesem broj. Neke podatke sam im rekao , oni na adresu poslali karticu. Kad je Mts kartica prestala da radi , u telefon ubacio globatel karticu i prvi pit uplatio frepaid od 999 dinara. Nisam placao nikakavih 300 dinara za karticu.
Da @boban01 ali to je prenos broja,a ja kao sto napisah uzimam nov bez prenosa :)

Na njihovom sajtu se ne spominje 300 RSD za SIM karticu, eksplicitno piše da su kartica i dostava besplatni, a da se plaća samo Freepaid paket:

1728841715517.png
Mislim da je možda problem i to što u podešavanjima, "My number" stoji prazno, kao da ne može telefon da pročita broj telefona kartice koja je unutra... 🤷🏻‍♂️
I to mi je bilo isto tako, tj. "My number" je bilo prazno dok mi nije volšebno proradio iMessage i FaceTime. Od tada se tu normalno prikazuje moj broj.

Tako je otkad su ih preuzeli Česi, s tim što nakon promene imena se kompletno videla prava slika. Samo uvaljivanje, lov na veštice i budale. Ovaca ima, ali nisu svi pali s marsa. Pustili su od skoro Go Smart za 50%, ok, stoji, ali sem toga ništa vredno pomena.
I ovo mi je previše. 675 dinara uz 50 % popusta (7 gb, 50 minuta, NEO poruke i NEO u mreži). Za 325 dinara više, Fripejd uz 32 gb i NEO poruke i minute ka svima. Tu je i 200 gb za prenos broja.

I ovo mi je previše. 675 dinara uz 50 % popusta (7 gb, 50 minuta, NEO poruke i NEO u mreži). Za 325 dinara više, Fripejd uz 32 gb i NEO poruke i minute ka svima. Tu je i 200 gb za prenos broja.
Ne sporim. Bio sam prezadovoljan Globaltelom pod podstanarstvom u A1, no prelazak na mts mrežu je za mene sve upropastio i morao sam hitno da pređem u A1, dok je nekima doneo boljitke pa sve zavisi šta je ko spreman da trpi. Meni nisu stizale 2fa poruke za PayPal i to je bio glavni razlog da menjam mrežu. Za Yettel isto nemam tih problema.

Identična situacija kod mene bila kada sam prebacio broj. Samo imejl mi je bio dostupan za FaceTime, a za broj telefona mi je stajalo isto kao tebi. To je danima trajalo, ja sam povremeno pokušavao da isključim i ponovo uključim, ali bez rezultata. Na kraju bukvalno ne znam kako je proradilo, restartovao sam telefon i odjednom mi je samo skinuo kredit za aktivaciju i pojavio se normalno za FaceTime i iMessage.

Probao sam čak i podršku da zovnem, ali nisu pomogli, samo su rekli da to nije do njih, nego do Apple-a :)
Baš kako si i rekao, jutros samo proradilo.
Aktivirali se Ft i iM, pojavio broj u My number i počele da stižu verifikacione poruke...

Hoće li rešiti kada to za PayPal? Glavni broj mi je u Globaltelu. Baš sam ih zvao nedavno i dobio sam odgovor da "trenutno" postoje smetnje što se tiče toga i da rade na rešavanju, ali vidim da to traje otkad ih je Telekom kupio. Za divno čudo, sve ostale verifikacione poruke mi dolaze, kao i poruke od banaka u kojima imam račune.

Baš mi je glupo da prenosim broj s obzirom da su jako povoljni, nikako da potrošim ovih 200GB što sam dobio prenosom, a takođe mi odgovaraju i neograničeni minuti/poruke (nikada ne prelazim FUP, ali trošim baš dosta).

Znam da je tema u vezi Globaltela, ali koja je druga najbolja opcija što se tiče prepaida za minute/sms?

Verovatno ću prebaciti glavni broj negde zbog PayPal-a, a sekundarni broj u Globaltel zbog interneta.

Verovatno ću prebaciti glavni broj negde zbog PayPal-a, a sekundarni broj u Globaltel zbog interneta.
Trenutno A1 daje prepaid promociju za prenete brojeve do 31.12. gde se dobija besplatan Mega plan godinu dana (10GB mesečno i 500 jedinica, uz pravo na dokup dodatnih 10GB za 400 dinara) pa praktično dopunjuješ 200 dinara na 3 meseca da broj bude aktivan.

Za ovaj novac odnosno 949 dinara u Globaltelu imate:
32GB
Neograničene minute i SMS poruke
1GB rominga (određene države)
Na sve ovo niste u ugovornoj obavezi

Prilozi

• IMG_1572.jpeg
    IMG_1572.jpeg
    76.5 KB · Pregleda: 87
… odlična je Globaltel varijanta, odbija me samo ta SMS 2FA problematika… javilo se i na Yettelu par puta, ali za sada… pu pu…

Trenutno A1 daje prepaid promociju za prenete brojeve do 31.12. gde se dobija besplatan Mega plan godinu dana (10GB mesečno i 500 jedinica, uz pravo na dokup dodatnih 10GB za 400 dinara) pa praktično dopunjuješ 200 dinara na 3 meseca da broj bude aktivan.
Pogledao sam, nije loša ponuda uopšte. Verovatno ću prebaciti broj, ko zna možda Globaltel reši 2FA problematiku za godinu dana koliko traje promocija za Mega plan, pa se vratim njima (ukoliko se ne pripoje mts-u).

Da li jos ima virtuelni broj kod njih? Znam pre nekoliko godina samo se registrujes na app i dobijes 0677 broj, ali sada vise nije tako cini mi se.

Poz!
Izgleda da je konačno rešen problem oko nestizanja poruka o isteku, obnovi paketa i dopuni kredita.
Dobio sam poruku da mi paket ističe za 3 dana, ali kad obnovi pa ću vam potvrditi.

Poz!
Izgleda da je konačno rešen problem oko nestizanja poruka o isteku, obnovi paketa i dopuni kredita.
Dobio sam poruku da mi paket ističe za 3 dana, ali kad obnovi pa ću vam potvrditi.
Meni redovno stize sms o isticanju kredita.Mada mi ne znaci, jer sam postavio na automatsku obnovu.

Verifikacijske poruke mi ne stizu od 15.8. zvao sam ih slao mejlove reklamacije i nista. Obratite se banci je odgovor ili tamo od koga ne stizu sms poruke verifikacije. Znacilo bi da treba NIS, Erste Bank, KP i jos 5 sajtova i online preduzeca da kontaktiram ukljucujuci Globaltel jer online uplacujem kredit i to nije moguce bez verifikacione poruke..... Sramota!!!! Imal ko resenje?

@bokam Pa ako je tako već nekoliko meseci, i kako ti napisa da te svi kuliraju, zašto si i dalje na Globaltelu? Ne razumem? Ja recimo taj problem nemam, poruke uredno stižu.

Verifikacijske poruke mi ne stizu od 15.8. zvao sam ih slao mejlove reklamacije i nista. Obratite se banci je odgovor ili tamo od koga ne stizu sms poruke verifikacije. Znacilo bi da treba NIS, Erste Bank, KP i jos 5 sajtova i online preduzeca da kontaktiram ukljucujuci Globaltel jer online uplacujem kredit i to nije moguce bez verifikacione poruke..... Sramota!!!! Imal ko resenje?
Pređi u A1, šta da ti drugo kažem 🤷‍♂️

Sve mi odgovara osim tog problema koji imam, radilo je uredno sve godinu i po dana i nikako mi nije jasno zasto nema resenja za nesto sto je radilo?

Sve mi odgovara osim tog problema koji imam, radilo je uredno sve godinu i po dana i nikako mi nije jasno zasto nema resenja za nesto sto je radilo?
Ja dok sam bio u Globaltel mreži pola stvari mi nije radilo, od OTP kodova do primanja samih poziva, na kraju sam se prebacio u A1

Samom si sebi odgovorio na pitanje. Prelaskom na mts mrežu je prestalo da radi ono što je pod podstanarstvom A1 radilo, a ako je reč o PayPal 2fa kodovima, ni na mts brojevima ne stižu, iako oni poriču da imaju problema. Neki su to rešili u korelaciji sa mts-om u izolovanim slučajevima posle mnogo natezanja, ali ako misliš da je vredno truda, onda i ti budi uporan.

Vrh Dno