Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Kakva je procedura da prebacim esim na novi telefon ? Samo mi daje error ili da je istekla esim

@usce Ja sam to radio pre koju godinu kad sam menjao telefon. Obrišeš profil na stari telefona, sačekaš 20-30 minuta, skeniraš QR kod na novi i to je to. Barem je tako bilo, ako se nešto nije promenilo u međuvremenu.

Imam pitanje...
Klinac ide na eskurziju u inostranstvo. Znam da treba da u SIM Toolkitu prebaci na Roaming, a interesuje me da li postoji roaming dodatak za pozive i sms ili može da koristi telefon (pozivi, sms) iz raspoloživog kredita? Pitam jer na sajtu vidim samo Roaming NET dodatak, dok za pozive i sms ne nalazim dodatak, nego samo info o cenama.

Imam pitanje...
Klinac ide na eskurziju u inostranstvo. Znam da treba da u SIM Toolkitu prebaci na Roaming, a interesuje me da li postoji roaming dodatak za pozive i sms ili može da koristi telefon (pozivi, sms) iz raspoloživog kredita? Pitam jer na sajtu vidim samo Roaming NET dodatak, dok za pozive i sms ne nalazim dodatak, nego samo info o cenama.
U ovom trenutku nemamo roming dodatak za pozive i sms poruke. Ovde možeš pogledati cenovnik poziva kada si u inostranstvu: https://www.globaltel.rs/roaming-tarife.php

Globaltel aplikacija (ver 2.6.3) se koristi u inostranstvu.
Uz prosto podešavanje da se pozivi obavljaju preko aplikacije su besplatni dolazni pozivi, a odlazni se troše iz nacionalnog paketa.

I obavezno se uveriti pre puta da Globaltel aplikacija radi na konkretnom broju i uređaju.

Prvo odaberi zemlju i vidi . Posle skinuti STK radi povezivanja i sve gotovo sve to lepo i fino radi po EU

Prilozi

• Screenshot_20230329-094922_GLOBALTEL.jpg
    Screenshot_20230329-094922_GLOBALTEL.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20230329-095055_Google Play Store.jpg
    Screenshot_20230329-095055_Google Play Store.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 42
Ima li neko da je prebacio broj iz Telekoma i da li je uspeo da aktivira iMessages i Facetime na iPhone-u?

Ima li neko da je prebacio broj iz Telekoma i da li je uspeo da aktivira iMessages i Facetime na iPhone-u?
(u 2021 sam prebacio broj iz Telekoma)
U početku sam mogao da aktiviram iMessages i Facetime, ali od sredine 2022 je počeo da mi Apple(?) "odbacuje" registraciju.
(Sad sam opet u Telekom mreži i sve radi kako treba...)

Treba da namesti zeni Globatel ESim broj. Imam IPhone 7 koji ne koristim uopste i Iphone 13 (moze samo ESIM).
Pokusao sam da se registrujem na web ali tamo me pita osim licnih podataka i za broj telefona pa ne znam sta da unesem tamo jer trazim novi (ESIM) broj. Mislio sam neki dummy broj samo da prodjem screen ali mi nije jasno zasto im to treba. Kao drugo hteo sam da uplatim a da ne ostavim podatke za karticu.
Jel moze neko da me prosvetli u sledecem:
  • da li moze da se instalira ESIM na Iphone 7
  • kako da narucim/uplatim ESIM preko Web - koji broj da ostavim tamo ? Nadam se da nece neka SMS poruka da dodje na taj broj.

Treba da sve ovo odradim u toku petka pa ako moze neko da mi pomogne u gore navedenom.

Pozdrav
S.

Iphone 7 ne podržava eSIM. Prilikom naručivanja biraš za koji je telefon esim.
Možeš da upišeš bilo koji broj telefona, qr kod za esim ti se šalje na mail adresi. Bitno je da je ona tačna.

Pa to mi nije jasno..recimo da nemam nikakav telefon u srbiji i da hocu novi broj 0677xxxx. U kom trenutku ci dobiti taj broj. Da li sa dobitkom ESim ili...koliko kapiram u podacima mogu da stavim broj 011123456.

Dobiješ nasumičan esim broj, a onda kada ga aktiviraš možeš da ga promeniš u koji želiš ako je dostupan. Tako ti i piše

IMG_0323.jpeg

Vredi li uzeti broj kod Globaltel za primarno korišćenje chat aplikacija (WhatsApp, Viber, Telegram, Signal)?

@Cineman

Ako se kreces u podrucju gde Globaltel mreza dobro funkcionise i ako si spreman na povremene
prekide funkcionisanja mreze odgovor je vredi.

Jedino što ne kontam zašto dolazi do čestih prekida u radu mreže. Imam A1 i radi sve OK, a opet ljudi se žale da puca mreža kod Globaltel.
Ja sam se mozda malo zeznuo,ovo ce mi biti jedina kartica. A ovde citam da se stalno gubi signal a ja nemam alternativu.

Globaltel je virtuelni operater , i to sa sobom povlaci neke mane...

@Miki_

Svi operateri imaju genericke mape pokrivenosti , a realno stanje
se moze utvrditi jedino na tacno odredjenoj lokaciji.
Alternative u gradovima uvek postoje i uvek su dostupne ;)

Globaltel je virtuelni operater , i to sa sobom povlaci neke mane...

@Miki_

Svi operateri imaju genericke mape pokrivenosti , a realno stanje
se moze utvrditi jedino na tacno odredjenoj lokaciji.
Alternative u gradovima uvek postoje i uvek su dostupne ;)
Alternativa mi je da izvadim i bacim karticu,i onako ne volim da telefoniram.

Alternativa mi je da izvadim i bacim karticu,i onako ne volim da telefoniram.
Season 2 Martin Tv Show GIF by Martin

Nazad
Vrh Dno