Trenutno Italija sve šljaka okJa ću im dati još nekoliko dana, pa vraćam broj u MTS. Danas u romingu (Mađarska) ne radi ništa. Ni preko SIM kartice, ni preko aplikacije.
Trenutno Italija sve šljaka okJa ću im dati još nekoliko dana, pa vraćam broj u MTS. Danas u romingu (Mađarska) ne radi ništa. Ni preko SIM kartice, ni preko aplikacije.
Posle 15:00 je i ovde proradio na vodafone (roming) mreži.Trenutno Italija sve šljaka ok
Madjarska provereno radi globaltel i to bolje od yettela, i esim i sim uvek kada sam u budimpesti nema jeftinije varijante 300din gigabajt gore kolega ko zna u cemu ima problem pa ne radi, takodje u berlinu ista prica lepo radi tako da proveri malo vise izvora pre odluke poz^ Hvala na informaciji, putujem uskoro u Mađarsku i troumio sam se između Globaltela, Airalo ili Orange Flexa - sada se samo dvoumim![]()
Na pogrešnu adresu se obraćaš, ne rešavaju oni ništa. Globaltel koristiš takav kakav je, ako postoji problem navikneš se na njega i ne nadaš se da će rešiti, i budeš srećan što još uvek imaju neograničeni pozivi na pripejdu za 900 din.@Globaltel Support
niko ne moze da me dobije ako primam pozive u aplikaciji. samo dobiju poruku da sam nedostupan a meni stize poruka da imam propusten poziv i onda njima ubrzo stize poruka da sam opet dostupan.
ako drzim aplikaciju otvorenu onda mogu da primim pozive ali ako je zatvorena onda sam "nedostupan" ...
koristim iphone 11 pro max i ios 16.3 , aplikacija 2.4.14 , sve sam permissions is background refresh itd dozbolio. isto se desava bilo wifi ili LTE.
zvao sam i slao mailove ali i dalje imam problem i putujem uskoro pa ce bas biti zeznuto ...
razumem i koristim ih godinama ali imam brojeve koje placam mesecno na primer inostrane. mora da se popravi. ne mogu sada da menjam brojeve zato sto neko ne moze da popravi aplikaciju.Na pogrešnu adresu se obraćaš, ne rešavaju oni ništa. Globaltel koristiš takav kakav je, ako postoji problem navikneš se na njega i ne nadaš se da će rešiti, i budeš srećan što još uvek imaju neograničeni pozivi na pripejdu za 900 din.
Ne znam gde putuješ, ali u dobrom delu zemalja je dolazni poziv putem kartice 2-3 dinara po minutu, zatim i prihvatljivih 10-15-20. Naravno, ima i onih nenormalnih po 100-200-500.
Rešenje može biti i da isključiš prijem poziva u aplikaciji, kad te neko zove odbiješ, a onda uzvratiš poziv iz aplikacije.
Od trenutka aktivacije roaming net paket važi tačno 168 sati (u sekund tačno). Ako pre isteka aktivnog roaming paketa aktiviraš novi (za istu zonu), preostali saobraćaj će se sabrati.Treba mi kartica za mobilni net u Izraelu. Niko od tri glavna operatera ne nudi ni jedan roming paket u pripejdu. Video sam da je kod Globaltela Izrael u zoni 1 za Roming net.
Globaltel SIM kartica u sebi ima 2 profila - praktično dve SIM kartice od kojih je samo jedna aktivna u nekom trenutku.Nikad nisam imao Globaltel broj, pa ne znam mnogo stvari o mreži i dodatnim aplikacijama koje nudi operater. Ono što sam čitanjem foruma zaključio u vezi rominga je da nekada telefon neće da se poveže, pa treba ponovo uneti APN, a izgleda da nekada treba i ručno pretražiti mrežu, mada ne znam zašto se savetuje nekakav SIM toolkit za to, jer sam ja uvek to radio iz samih podešavanja telefona, te uopšte ne znam ništa o aplikaciji SIM toolkit.
Preporucujem da roaming paket za internet aktiviras pre polaska na put, te da u aplikaciji vidiš da je sve aktivirano kako treba.Ja bih se svakako povezao ručno na mrežu Partner ili Pelephone, jer Globaltel sa njima ima ugovore. Tako da, mislim da mi je glavno pitanje, mogu li na trafici da kupim karticu, ubacim je u telefon kada krećem, na aerodromu (BEG) aktiviram roming paket i koristim kad stignem?
Ne moraš da imaš ništa od domaćih paketa. Nema potrebe za freepaid-om. Možeš jednostavno da aktiviraš kolko ti GB treba u roamingu i da imaš samo to.Vidim da Freepaid paket daje 1GB u romingu, ali mogu li uzeti Roming net paket da aktiviram sa običnom pripejd karticom? Naravno, korisna bi bila i informacija od nekog ko je koristio Globaltel za roming u Izraelu, mada znam da je malo takvih.
Ne moze to.jedino da je samo virtualni preko iste app kao glavni pre je moglo tako ali za sad nisam siguran.Zdravo svima!
Imam broj na Uzbudljivoj kombinaciji (iz MTS numeracije).
Mogu li iz MTS mreže da prenesem još jedan broj, na moj postojeći nalog, da se vodi kao virtuelni, da dobijem SIM za njega (ili samo eSIM?), i da troši isti kredit (plan) koji već ima moj postojeći broj? Njega bih koristio za Smart Watch (data + pozivi). Njihova podrška nema pojma.
Hvala!![]()
razumem i koristim ih godinama ali imam brojeve koje placam mesecno na primer inostrane. mora da se popravi. ne mogu sada da menjam brojeve zato sto neko ne moze da popravi aplikaciju.
Znaju, ali nikako da reše.Update : bio sam u poslovnici i znaju za problem. Potvrdili su da se dešava od novog iOS i rade na tome da se popravi.
Šta je uopšte virtuelni (eSIM) broj koji može da se doda iz aplikacije (i naplati 300din)? Koja je svrha toga?Ne moze to.jedino da je samo virtualni preko iste app kao glavni pre je moglo tako ali za sad nisam siguran.
Pozdrav
E to mu ja nisam bio siguran pa nisam hteo da odgovaram secam se i ja da sam to tada primetio.Drago mi je da je onako kako sam i ja mislio.Brojevi koji se dodaju kao virtuelni troše isti paket kao i primarni broj, ali se mogu koristiti samo kroz aplikaciju.
Hvala lepo, jasno, da li virtuelni broj mora biti nužno eSIM ili takav eSIM može da se prebaci i na SIM? Verovatno ne, jer si rekao da može samo iz aplikacije.Brojevi koji se dodaju kao virtuelni troše isti paket kao i primarni broj, ali se mogu koristiti samo kroz aplikaciju. Takođe, virtuelni se u 2 klika može promeniti u primarni (SIM) broj.
da video sam to, danas su zvali programere i rekli su da resavamo i jedan lik ima isti telefon kao i ja. potvrdili su problem na licu mesta itd itd itd. mnogo bolje nego nista ... svakako moraju da rese, sta da rade ljudi koji su se pretplatili na strane brojeve kao ja na primer.Znaju, ali nikako da reše.
(Pogledaj post 154 i 155.)
Ukoliko ti posao zavisi od toga, savetovao bih ti da tražiš i pripremaš tranziciju na neki alternativni servis kod kojeg nema iznenađenja sa funkcionisanjem.da video sam to, danas su zvali programere i rekli su da resavamo i jedan lik ima isti telefon kao i ja. potvrdili su problem na licu mesta itd itd itd. mnogo bolje nego nista ... svakako moraju da rese, sta da rade ljudi koji su se pretplatili na strane brojeve kao ja na primer.
Hvala najlepše na objašnjenju. Sada mi je jasno.Virtuelni brojevi ne mogu biti niti sim niti esim, već se "vezuju" za primarni broj. Svi virtuelni brojevi su dostupni (ako se tako označe u aplikaciji) i koriste se isključivo kroz aplikaciju (nastranu to što je aplikacija nepouzdana).
Mogu li da prenesem broj iz MTS mreže da mi bude virtuelni broj? I da ga ne izgubim posle?@owim esim nije virtualni broj, esim ti je isto što sim, samo što nema plastike. Mešaš jedno sa drugim.
Imao sam ja dva prenesena broja na jednoj kartici. Procedura je bila da preneseš jedan, zatim drugi, dakle imaš dve sim kartice i onda tražiš da ti prebace broj sa jedne na drugu. Ono što ćeš morati, jeste da dokupiš još jedan njihov broj i postaviš kao primarni na tu karticu koja ostaje bez broja.Mogu li da prenesem broj iz MTS mreže da mi bude virtuelni broj? I da ga ne izgubim posle?
Sve ovo sam pitao kontakt centar i pojma nemaju, ama baš ništa.![]()
koji je je ovde roaming profil?Globaltel SIM kartica u sebi ima 2 profila - praktično dve SIM kartice od kojih je samo jedna aktivna u nekom trenutku.
Tehnički detalji:
- Globaltel iako nema svoju fizičku mrežu ima svoj MCC/MNC kod: 220 (Srbija) 11 (Globaltel)
- Prvi profil na SIM kartici se koristi u Srbiji i ima IMSI koji počinje sa 22011 i telefon se kači uvek u nacionalni roaming na A1 SRB mrežu kad si u Srbiji.
- Drugi profil na SIM kartici se koristi u roamingu i ima IMSI koji počinje sa 22005 (05 je MNC za A1) i roaming partneri tebe vide kao korisnika A1 SRB mreže koji gostuje kod njih.
To je stara kartica ili esim, biraš manual dok ne uhvati mrežu, nekad prođe iz prve, a nekad je potrebno i dva-tri puta.
Jeste starija tako je i meni na jednoj na ostalima pise roaming lepo.To je stara kartica ili esim, biraš manual dok ne uhvati mrežu, nekad prođe iz prve, a nekad je potrebno i dva-tri puta.
Koristim sve i svašta od MobileVOIP do zadarme do callcentric itd. Sve je postavljeno kako i kada je bilo potrebno. Imam i 0677 broj koji sam koristio u apr pa mi je isto bitan da radi. Obećali su rešiti ali hajde da vidimo. Možda i kupim neki android da imam samo za te globaltel brojeve koliko god glupo bilo jer je veća muka menjati brojeve na 10 mesta.Ukoliko ti posao zavisi od toga, savetovao bih ti da tražiš i pripremaš tranziciju na neki alternativni servis kod kojeg nema iznenađenja sa funkcionisanjem.
Meni se čini da lakše nađe mrežu u inostranstvu kada prvo prebacim telefon na 2G, a kada je nađe i registruje se na mrežu, vratim na LTE.To je stara kartica ili esim, biraš manual dok ne uhvati mrežu, nekad prođe iz prve, a nekad je potrebno i dva-tri puta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari