Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Skida ti minute koje imaš kad zoveš bilo koji fiksni ili mobilni broj u Srbiji a da je van Globaltel mreže.

Da li ovo može da radi kako sam ja zamislio?
Imam Globaltel app na telefonu sa našim brojem. Moj MTS broj preusmerim na Globaltel, u romingu imama drugu karticu sa netom. Ako me neko zove na MTS broj ja u romingu besplatno primam poziv i razgovaram?

Ako bezuslovno preusmeriš (sve dolazne) pozive sa mts kartice na globaltel broj, onda se to računa kao poziv sa tvoje mts kartice iz Srbije ka Globaltelu, a kod Globaltela kroz app besplatno primaš poziv.

Ako uslovno preusmeriš (bilo u slučaju nedostupnosti ili zauzetosti), onda plaćaš i dolazni poziv na tvoj mts broj u roamingu i odlazni sa tvog broja u roamingu prema globaltelu.

Zašto je ovo ovako, da probam da objasnim:
  • Kada bezuslovno preusmeris sve dolazne pozive, tvoj maticni operater nece ni da te trazi gde si fizicki po svetu za taj poziv, vec ce mts centar u Srbiji odmah da prosledi taj poziv na Globaltel.
  • Kada uradis bilo kakvo uslovno preusmeravanje, prvo mora da se utvrdi da li je ispunjen taj uslov. Odnosno, mts ce poziv uputiti ka roaming partneru u cijoj mrezi trenutno gostujes, pa ce on onda da utvrdi da li si ti zauzet, nedostupan, ili sta god, pa ako je taj uslov ispunjen, tvoj poziv ce biti upucen na Globaltel (od strane stranog roaming partnera) - i onda ce ti naplatiti dolazni poziv za zonu u kojoj si, i odlazni poziv ka Srbiji iz mreze roaming partnera.

Tako da, samo i isključivo bezuslovno preusmeravanje svih poziva ima smisla.

Hvala ti na ovom detaljnom i korisnom savetu.

A kako bi se tarifiralo u slučaju da dok sam u srbiji na MTS mreži uradim uslovno preusmerenje na globaltel i izvadim karticu iz telefona? Znači poslednji put je prijavljena bila na matičnu mrežu.
Ovo je samo teorijsko pitanje, svakako ću uraditi bezuslovno preusmerenje.

U inostranstvu se nakačim na neki wifi, imam Globaltel prepaid minute, zovem preko aplikacije fiksne i mobilne brojeve u Srbiji koji nisu u Globaltel mreži - skidaće mi se minuti koje imam, aplikaciji je svejedno koji internet koristi, da li lokalni ili Globaltel roming net -grešim li?

Preko bilo kog neta radi aplikacija. Bilo da je u pitanju internet preko neke strane SIM kartice, preko roaming podataka bilo kojeg domaceg operatera ili preko nekog lokalnog wifi-ja u inostranstvu.
Hvala ti na ovom detaljnom i korisnom savetu.

A kako bi se tarifiralo u slučaju da dok sam u srbiji na MTS mreži uradim uslovno preusmerenje na globaltel i izvadim karticu iz telefona? Znači poslednji put je prijavljena bila na matičnu mrežu.
Ovo je samo teorijsko pitanje, svakako ću uraditi bezuslovno preusmerenje.
Ako si 100% siguran da je tvoja glavna kartica poslednji put nakačena na matičnu mrežu, odnosno da se nije registrovala na mrežu nekog roaming partnera, onda i uslovno preusmeravanje u slučaju nedostupnosti radi posao. Ipak bezuslovno preusmeravanje je safe bet.

U inostranstvu se nakačim na neki wifi, imam Globaltel prepaid minute, zovem preko aplikacije fiksne i mobilne brojeve u Srbiji koji nisu u Globaltel mreži - skidaće mi se minuti koje imam, aplikaciji je svejedno koji internet koristi, da li lokalni ili Globaltel roming net -grešim li?
Jeste tako je tako sam 2019 koristio samo sam odradio sva preusmerenja sa glavnog broja a taj telefon ostavio u srb tj sim ubacen u dumb telefon i to je to.

Јел неко пробао да инсталира Глобалтел апликацију на смарт телевизор или смарт сет топ бокс?
Занима ме да ли је могуће покренути гледање телевизије које је глобалтел обезбедио својим корисницима?

moguce je na tv boksu ali je dosta manja slika, ukljucio ili ne opciju rotiranja ekrana svejedno. Aplikacija radi ok na telefonu.

Da li ovo može da radi kako sam ja zamislio?
Imam Globaltel app na telefonu sa našim brojem. Moj MTS broj preusmerim na Globaltel, u romingu imama drugu karticu sa netom. Ako me neko zove na MTS broj ja u romingu besplatno primam poziv i razgovaram?
Da već provereno u francuskoj kad sam bio mesec dana i u HR gde sam već 3 god sve radi perfektno
Svejedno je, koristim globaltel na Hrvatskom telekomu 3 godine

tv u aplikaciji ne radi u okviru "Uzbudljivi prepaid" paketa , već samo u okviru "Freepaid" paketa?

pa jel se doplaćuje nešto ili samo je potrebno imati Globaltel karticu u telefonu?

Zašto onda stoji tv ističe za 2 dana, a kada kliknem na neki tv program ništa se ne desi.. ne pokrene program samo ponovo pokaže listu kanala.
Screenshot_20220531-123436.png

Ti si aplikaciju aktivirao koristeci neki broj koji nije u globaltel mrezi, pa si dobio broj iz sedmocifrene numeracije. Kao takav korisnik nemas pravo da aktiviras ni pakete iz kategorije "uzbudljivi prepaid" ni "freepaid", a ni televiziju.

Treba da kupis SIM karticu i sa njom da aktiviras aplikaciju.

Prebacivao sam se iz mts-a u Globaltel i dok je trajao taj prenos ja instalirao aplikaciju, reko da vidim baš kakva im je aplikacija i šta sve ima. Danas mi je napokon prebačen broj ali aplikacija i dalje ima taj broj . Probao sam da obrišem keš memoriju aplikacije i uninstalirao sam je ali i dalje je vezana za taj broj.

Da nije sto nema kredita nista,meni radi TV nemam trenutno ni jedan paket ali imam 680 din kredita

Izgleda da jeste do kredita i što apk još ne registruje da je prebacivanje broja završeno

Prilozi

• Screenshot_20220531_162149_rs.globaltel.jpg
    Screenshot_20220531_162149_rs.globaltel.jpg
    65.3 KB · Pregleda: 28
Relativno sam nov u globaltel-u.
App kaže: "datum isteka 1.6." u vrhu. Kredita? Kartice?
Pozvao sam kontakt centar, rekli mi da imam paket aktivan i da sve dok imam aktivan paket ne moram da brinem oko tog "datuma isteka" kartice i/ili kredita,.da "zanemarim".

Znam da vi bolje znate. Da li je bolje da izvršim uplatu na kiosku i produžim važenje 3 meseca da ne bih izgubio kredit? Ako stoji 1.6. - to znači do kraja tog dana?
Hvala!

Dodatak: pozvao sam ponovo i drugi operater rekao mi je da moram da uplatim kredit.
Takođe mi rekao da ne zna u koje vreme dana bi kredit bio obrisan, nije 23:59h. Ono što mi je kolega rekao se navodno odnosi na stare kartice. Prethodnu kolegu zamolio sam da pogleda u sistemu.
Uplatio sam kredit na kiosku.

Poslednja izmena:
Nije do kredita, imam 5 dinara na stanju i televizija mi sasvim normalno radi na globaltel kartici, kontaktiraj globaltel podrsku ne znam sta bi drugo mogao tu da uradis.

poslednjih dana postoji neki problem u mrezi i sa aplikacijom, ali nije kod svih. Meni sve radi normalno na 3 broja, a mom ortaku sve zablokiralo i ne vrede ni reinstalacije aplikacije, ne prima ni pozive i rekli su mu iz podrske da se strpi dok ne poprave, znaju za problem.

Prebacivao sam se iz mts-a u Globaltel i dok je trajao taj prenos ja instalirao aplikaciju, reko da vidim baš kakva im je aplikacija i šta sve ima. Danas mi je napokon prebačen broj ali aplikacija i dalje ima taj broj . Probao sam da obrišem keš memoriju aplikacije i uninstalirao sam je ali i dalje je vezana za taj broj.
Deinstalirati aplikaciju pa ponovo instalirati, unesi broj koji si preneo ili trenutni koji Imas od globaltela. Zatim ces imati realno stanje brojeva i kredita, paketa, samim tim i TV ti je na 365 dana, koja se automatski produzuje
Ukoliko obnovite Freepaid paket ručno, odnosno pre isteka trenutnog aktivnog paketa, novi paket ali i ceo preostali sabraćaj važi 30dana + dani preostali iz trenutno aktivnog paketa.
Sistem pamti poslednji način aktivacije paketa. Ukoliko ste paket aktivirali direktno sa platne kartice, obnova će biti pokušana sa kartice i obrnuto.
Ne radi iz app pozivi preko Bluetooth slusalica, ne cuje me sagovornik, verovatno nije integrisano u aplikaciji. Takodje, ima Jos bugova u app. Da li je moguće da otvorite bug tracker preko nor https://www.mantisbt.org/ ? Da bi Vam sto vise Korisnika ukazalo na probleme i da se postepeno resavaju u app i unapredjuje sistem. Hvala i lep pozdrav

Ne znam da li sam jedini ali postoji bug sa globaltel aplikacijom kada slušam muziku preko bluetooth-a i otvorim globaltel aplikaciju, muzika stane. Moram da zatvorim globaltel apk, ugasim/upalim bluetooth i onda je sve ok.

Nadao sam se da će update od pre par dana rešiti taj problem ali ništa od toga...

mozda je nesto do tebe.. evo upravo sam pustio deezer na bt slusalice, otvorio globaltel app i muzika bez prestanka ide i dalje..

(tel je samsung s7 edge sa prastarim android 7 os. imam i samsung a52 al na njemu to ne mogu da isprobam, nemam na njemu globaltel app)

Hvala na info. I ja isto imam Android 7 os tako da mi je sad još veća misterija.
Do audio playera nije sigurno, probao sam 2, 3 audio playera. Muzika navodno i dalje ide ali izgubi se zvuk čim otvorim globaltel apk.
Kapiram da je ovaj bug povezan sa ovim problemom što ljudi spominju, da ih sagovornici ne čuju ako koriste bluetooth.
Nikad mi se ovo nije dešavalo. Ni sa jednom aplikacijom a imam ih preko 50 na telefonu.

Jel se desava nekom da crashuje aplikacija instalira se i krene da se podize i samo crash,reinstalirana vise puta sve dozvole ima na 2 moba(samsung s20fe i x3 pocco pro)
Broj je kupljen juce na trafici

Jel se desava nekom da crashuje aplikacija instalira se i krene da se podize i samo crash,reinstalirana vise puta sve dozvole ima na 2 moba(samsung s20fe i x3 pocco pro)
Broj je kupljen juce na trafici
Nakon ažuriranja aplikacije, kod Android korisnika se javlja navedena poteškoća. Nadležne službe rade na otklanjanju iste.

Vrh Dno