Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Kakva je usluga na Globaltelu sveukupno, iskustva, i gde je moguce kupiti sim?
Pitala na par trafika, nema.

Uglavnom sve online: usluga, naručivanje, plaćanje, prenos broja ...
Imaš sve na njihovom sajtu.
Nemam nekih primedbi, koristim nekih godinu dana.

Malo je teže naći kartice, ja sam našao moju na corner kiosku, iako moj kiosk koji promoviše globaltel da ima njihove kartice, dva kioska oba u blizini nemaju.

Pogledaj na moj kiosk trafikama za sim i u posti bi trebalo da ima, isto i na njihovim kioscima moze da se dopunjuje kredit. Ja koristim god dana i prezadovoljan sam...

Hvala potrudicu se da nadjem treba mi protok neta.
Citam sada besplatna promena broja preko sajta sim kartici.
To vazi i za brojeve kupljene na trafici?

Usluga je fantastična. Od jula prošle godine sam korisnik. Preneo sam dva broja telefona iz mts-a u Globaltel. Od pre nekoliko meseci sam počeo da koristim freepaid. Neograničeni pozivi se odnose na pozivanje svih mreža mobilne telefonije u Srbiji i ka svim mrežama fiksne telefonije. Super je to što se nepotrošeni gigabajti interneta prenesu u naredni mesec ukoliko se aktivira paket. Tehnička podrška je obezbeđena 24 sata 7 dana u nedelji tokom čitave godine a obezbeđena je preko email adrese. Tehnička podrška je vrlo efikasna. Za kratko vreme reši problem koji korisnik ima.
Globaltel je de fakto napravio revoluciju mobilne telefonije u Srbiji. Jako mi se sviđa što se ne mora puniti kredit da bi kartica bila za upotrebu. Naime, karticu drugog broja telefona koji sam preneo iz mts-a sam babi dao na korišćenje. Pošto baba nikog ne zove nego samo prima pozive nema potrebe za dopunom. Iskustvom iz mts-a da kartica biva ugašena ukoliko osoba posle određenog datuma ne dopuni kredit, pretposavio sam da je tako kod Globaltela. Međutim kod Globaltela nije tako. Kod njega toga nema. Potrebno je da u roku od dva meseca korisnik primi poziv i onda kartica neće biti permanentno ugašena. To znači da babi ne moram godinama da uplatim kredit a da broj i dalje bude aktivan.

@Globaltel Support Vidim prvi put vašu novu reklamu na TV-u. Neznajući prvo sam pomislio da mi je televizor pobrljavio. Usledio je restart TV-a, brisanje keš memorije i onda kasnije shvatim da je to samo jedna reklama 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Uzimaj sve ove silne pohvale, ali i kritike sa rezervom. Svako ima svoja iskustva i sve zavisi od slucaja. Daleko od toga da je najbolja mreza, ali kada se uzme u obzir cena/kvalitet rekao bih da je prihvatljiva.

Mnogi korisnici Dual Sim telefona poput mene imaju problema sa nestankom mreze, neko gubi mrezu nakon poziva, nekom nestaje mreza sama od sebe. Ako citas unazad komentare, cuces i ljude koji su pobegli odavde glavom bez obzira koliko cesto su gubili mrezu. Ne kazem da ces ti imati problema, vec samo da znas da postoje problemi i ovi i drugi kao i kod svih ostalih.

Korisnicka podrska jeste dostupna 24/7, ali je Globaltel podrska samo posrednik, u fazonu da bilo koji tehnicki problem da imas, to ce sve biti prolongirano jer oni bukvalno nemaju maltene nikakav uticaj na to vec moraju da prosledjuju sve to dalje do A1 mreze, jer Globaltel koristi A1 infrastrukturu, dakle nema svoju pravu tehnicku podrsku, vec moze da rese sitnije uglavnom softverske probleme.

Najveca prednost Globaltel mreze je to sto nisi obavezana ugovorom do daljnjeg, tako da uvek mozes da probas i ako imas problema koje oni ne mogu da rese palis dalje, a bice bez ugovora sigurno jos dosta dok ne prikupe ozbiljan broj korisnika. Jer trenutno je to i niza cena uz silne GB glavni razlog zasto sto smo svi ovde presli.

Posto teraju fazon virtuelnog operatera fleksibilna si po pitanju promene paketa, sama kontrolises sve to prema svojim potrebama, a takodje su i veoma fleksibilni po pitanju uplate kredita - tipa "Moj kiosk" trafike, bilo koja Posta, web site, cak i Gift on Card Multibrend poklon kartica.

Jos jedan problem je sto moze da se desi da neces moci da platis parking jer gomila ljudi ovde se zali na to takodje. Tako da je u principu najbolje Globaltel koristiti u kombinaciji sa jos nekom karticom i onda prevazilazis postojece probleme ukoliko ih imas...

Uzela broj, promenila u mnogo lep, pa cemo videti. Koristicu kao sekundarni broj ako ne odgovara bar ce mi ostati lep broj kada prenesem u druugu mrezu. Mada vidim da su povoljni sa netom.

Uzela broj, promenila u mnogo lep, pa cemo videti. Koristicu kao sekundarni broj ako ne odgovara bar ce mi ostati lep broj kada prenesem u druugu mrezu. Mada vidim da su povoljni sa netom.
Dobro dosla u klub - vazno da je lep i telefon i broj ;). Ne da su povoljni sa net-om nego ljudi koriste 4G kao kucnu mrezu ovde, GB na kilo jer je to jedini nacin da im dolaze novi korisnici. Da si prenela broj tek bi videla GB koje ne mozes da istrosis, postala bi provajder :cool:.

Ubedljivo najpovoljniji Roaming u Srbistanu, samo zato vredi kupiti karticu cisto da covek isproba kako ga sluzi kada ode negde vani... Samo sibaj, pa javi utiske posle nekoliko dana koriscenja

Od mene sve pohvale.Na poceku sam zabo jedan dan kad nije bilo mreze i one bugove sa okupljanjem ekipe kad nisam mogao da registrujem broj.Ruku na srce zvali su me posle ali se nisam javio_Od tad radi sve ok.Ne koristim neke specificne usluge za koje su potrebni sms da bih primetio da ne radi.Rade mi verifikacije za steam,epic itd...Sto se mene tice sa zadovoljstvom cu im placati freepaid svaki mesec dokle god nastave ovako posto se jednostavno jezim od ugovorne ovaveze.

A je li neko uspeo da napravi google nalog koriscenjem Globaltel broja? Evo pokusavam i izbacuje google da ne moze. Da ih ne zovem uzalud.

Sa istog telefona, iz istog SIM slota, u isto vreme dana uradio sam 4G OOKLA speedtest koristeći postpejd A1 Neo 3 (bez ograničenja u mobile data brzini) i Globaltel broja.

Rezultati u OOKLA pristupu A1 ali i drugim serverima u Srbiji bili su preko 100Mbps preko Globaltel broja, ali i bednih 20-ak Mbps preko A1 postpejd broja.

Zašto je to tako?

Znam da Globaltel koristi A1 mrežu i da ima prioritet. Ali toliki? Hvala!

Usluga je fantastična. Od jula prošle godine sam korisnik. Preneo sam dva broja telefona iz mts-a u Globaltel. Od pre nekoliko meseci sam počeo da koristim freepaid. Neograničeni pozivi se odnose na pozivanje svih mreža mobilne telefonije u Srbiji i ka svim mrežama fiksne telefonije. Super je to što se nepotrošeni gigabajti interneta prenesu u naredni mesec ukoliko se aktivira paket. Tehnička podrška je obezbeđena 24 sata 7 dana u nedelji tokom čitave godine a obezbeđena je preko email adrese. Tehnička podrška je vrlo efikasna. Za kratko vreme reši problem koji korisnik ima.
Globaltel je de fakto napravio revoluciju mobilne telefonije u Srbiji. Jako mi se sviđa što se ne mora puniti kredit da bi kartica bila za upotrebu. Naime, karticu drugog broja telefona koji sam preneo iz mts-a sam babi dao na korišćenje. Pošto baba nikog ne zove nego samo prima pozive nema potrebe za dopunom. Iskustvom iz mts-a da kartica biva ugašena ukoliko osoba posle određenog datuma ne dopuni kredit, pretposavio sam da je tako kod Globaltela. Međutim kod Globaltela nije tako. Kod njega toga nema. Potrebno je da u roku od dva meseca korisnik primi poziv i onda kartica neće biti permanentno ugašena. To znači da babi ne moram godinama da uplatim kredit a da broj i dalje bude aktivan.
Mnogo nam je drago da si zadovoljan! Cela Globaltel ekipa svakog dana radi na unapređenju usluge kako bi naši postojeći, ali i budući korisnici dobili još bolje korisničko iskustvo.
Čitamo Vaše komentare, sugestije i upravo su nam to smernice prema kojima kreiramo našu uslugu. :)
@Globaltel Support Vidim prvi put vašu novu reklamu na TV-u. Neznajući prvo sam pomislio da mi je televizor pobrljavio. Usledio je restart TV-a, brisanje keš memorije i onda kasnije shvatim da je to samo jedna reklama 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Reaction Lol GIF by MOODMAN
Lepo si nas nasmejao! :D

Isteklo vreme za izmenu posta, jel imao neko problema sa pristizanjem koda, verifikacionog, konkretno za WA, i kako ste resili? Celog dana ne mogu da dobijem kod

Nemam taj problem. koliko to imas kartice jer svuda se pojavis sa problemom
Koliko? Vrlo si diskretan.
Pa Yettel i Globaltel.
Kako mislis to svuda??
Pomesao si me sa nekim.
Inace problem nemoguce da ne postoji jer mi nijedan kod za whatsapp nije stigao na broj i evo sada 24h moram da sacekam da bih aktivirala whatsapp ako uopste opet stigne kod za verifikaciju.

@meganfox Ljudi kojima pukom srecom radi sve kako valja nece skoro moci da skapiraju da je to mahom sreca i to nevezano samo za mobilne mreze nego za bilo sta drugo. Ne znam za WA zasto zeza, ali definitivno zovi korisnicku ili pisi mail-ove i napinji, a ovi koji se ovde javljaju verovatno ne rade vikendom tako da odgovor mozes da ocekujes sutra, mada racunaj na prolongiranje jer ne mogu oni da utvrde zasto ti ne stize kod za WA. Poslace ovu primedbu A1, cekas odgovor koji je uglavnom genericki i svodi se na "fenomene" koji se desavaju neobjasnjiim razlozima.

Realno, ima bezbroj faktora (razliciti modeli telefona, isti telefoni za razlicita trzista, lokacije, jacine signala) i recimo ljudi se ovde zale kako im ne stizu OTP kodovi za Postansku stedionicu, a meni to uredno stize iako sam se pre par meseci prebacio ovde iz mts-a, ali bez problema sve uredno stize, nikog makar za to nisam morao da zovem. Sa druge strane meni od pocetka nije radila prosta naplata parkinga preko Globaltela i to sam probao ne znam ni sam koliko puta i pre par dana sam pokusao da platim ponovo i uspeo, tako da bukvalno nema pravila nikakvih kada ce nesto raditi, kada ne. Ovde pre Globaltela krivim parking SMS servis, ali definitivno i drugi ljudi imaju problem sa placanjem parkinga ovde i vec su se javili prilican broj puta. Zato je preporuka da uvek imas backup karticu kao sto vec radis, a na ove bug-ove jednostavno moras da se naviknes. Kada dodjes ovde sve je cool i super kada za bagatelu u odnosu na ostale i to bez ugovora imas sve ovo i onda krenu zezancije koje se obicno ne resavaju vec jednostavno prihvatis ove bug-ove zbog manje cene i to je to...

P.S. Ljudi kojima sve radi kako valja ne mogu cudom da se nacude kako drugi imaju probleme i kako uopste postoje ovakvi forumi gde zamisli drugi ljudi daju svoje misljenje i iskustvo koje se razlikuje od njihovog, a kada oni imaju bilo kakav drugi problem, krece zeeeeesca kuknjava ;)

Mnogo nam je drago da si zadovoljan! Cela Globaltel ekipa svakog dana radi na unapređenju usluge kako bi naši postojeći, ali i budući korisnici dobili još bolje korisničko iskustvo.
Čitamo Vaše komentare, sugestije i upravo su nam to smernice prema kojima kreiramo našu uslugu. :)
Svaka vama čast na revoluciji mobilne telefonije. Nemoj te se osvrtati na negativne komentare koji forumaši postuju. Verujte mi da ni mts, a1 i jetel nisu savršeni.
Oću ovako javno da kažem da sam pre nekoliko dana izreklamirao Glibaltel freepaid moj kolegi sa njive. Odma je rekao da hoće da prenese broj i odmah smo pozvali teh. podršku da podnese zahtev za prenos broja. Aktuelno čeka da mu promene broj telefona Globaltel kartice koji je dobio od kurirske službe.

@meganfox Ljudi kojima pukom srecom radi sve kako valja nece skoro moci da skapiraju da je to mahom sreca i to nevezano samo za mobilne mreze nego za bilo sta drugo. Ne znam za WA zasto zeza, ali definitivno zovi korisnicku ili pisi mail-ove i napinji, a ovi koji se ovde javljaju verovatno ne rade vikendom tako da odgovor mozes da ocekujes sutra, mada racunaj na prolongiranje jer ne mogu oni da utvrde zasto ti ne stize kod za WA. Poslace ovu primedbu A1, cekas odgovor koji je uglavnom genericki i svodi se na "fenomene" koji se desavaju neobjasnjiim razlozima.

Realno, ima bezbroj faktora (razliciti modeli telefona, isti telefoni za razlicita trzista, lokacije, jacine signala) i recimo ljudi se ovde zale kako im ne stizu OTP kodovi za Postansku stedionicu, a meni to uredno stize iako sam se pre par meseci prebacio ovde iz mts-a, ali bez problema sve uredno stize, nikog makar za to nisam morao da zovem. Sa druge strane meni od pocetka nije radila prosta naplata parkinga preko Globaltela i to sam probao ne znam ni sam koliko puta i pre par dana sam pokusao da platim ponovo i uspeo, tako da bukvalno nema pravila nikakvih kada ce nesto raditi, kada ne. Ovde pre Globaltela krivim parking SMS servis, ali definitivno i drugi ljudi imaju problem sa placanjem parkinga ovde i vec su se javili prilican broj puta. Zato je preporuka da uvek imas backup karticu kao sto vec radis, a na ove bug-ove jednostavno moras da se naviknes. Kada dodjes ovde sve je cool i super kada za bagatelu u odnosu na ostale i to bez ugovora imas sve ovo i onda krenu zezancije koje se obicno ne resavaju vec jednostavno prihvatis ove bug-ove zbog manje cene i to je to...

P.S. Ljudi kojima sve radi kako valja ne mogu cudom da se nacude kako drugi imaju probleme i kako uopste postoje ovakvi forumi gde zamisli drugi ljudi daju svoje misljenje i iskustvo koje se razlikuje od njihovog, a kada oni imaju bilo kakav drugi problem, krece zeeeeesca kuknjava ;)
Ima bagova itekako. Imam primarni broj ali sam zelela wa na globaltelu. Videcemo.
Inace, internet nije los.
Svaka vama čast na revoluciji mobilne telefonije. Nemoj te se osvrtati na negativne komentare koji forumaši postuju. Verujte mi da ni mts, a1 i jetel nisu savršeni.
Oću ovako javno da kažem da sam pre nekoliko dana izreklamirao Glibaltel freepaid moj kolegi sa njive. Odma je rekao da hoće da prenese broj i odmah smo pozvali teh. podršku da podnese zahtev za prenos broja. Aktuelno čeka da mu promene broj telefona Globaltel kartice koji je dobio od kurirske službe.
Zaboravio si poz mitroviči

Samo zbog ovoga što ovde čitam, instalirao sam WA.
Sve prošlo bez problma.
Jedino što je broj prenet iz A1 i Globaltel, nije originalno njihov.

Nazad
Vrh Dno