Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Pozdrav,

Da li neko mozda zna da li Globaltel ima opciju wifi calling na iOS-u? Posto zvanje preko aplikacije je vec neki vid wifi calling.
Nisam siguran na sta konkretno ciljas? Nije ti potrebno imati WiFIcall kad ako imas instaliranu aplikaciju, pozive obavljas putem 4G ili Wifi-ja?

Promenio sam operatera napokon posle 15 godina, i JAKO sam zadovoljan, Globatel pruza opciju kao ni jedan drugi operater, a to je da bukvalno nemas troskove roaminga ako zivis u drugoj drzavi...
Zivim i radim u Norveskoj a telefon koristim kao da sam u Srbiji, sjajno!
Nisam ljubitelj Zeljka Mitrovica, ali mu za ovo skidam kapu :D

Prvi put ću koristiti roming sa Globaltel karticom. Znam da je ovde bilo puno priče o romingu koji nije radio. Molim za krajnji savet, šta konkretno da podesim. Da ne bude drama kad mi baš bude trebao.
Putujem u Italiju, piše da je podržani operater "Vodafone -Omnitel", ručno ću ga izabrati, APN mi ostaje Globaltel-ov?
Roming se aktivira odmah iz USSD menija kada izaberem? Ili posle nekoliko sati?
Mogu li roming da aktiviram kada sletim u Italiju, ili moram dok sam u SRB (možda mi neće prepoznati karticu, recimo)?
Beskrajno zahvalan! :cool:

Za početak prouči STK meni ili Sim tools, sa tim će biti igranke.

Ako je stara kartica, imaćeš ponuđeno Automatic i Manual (držiš na automatic i nadaš se da će se povezati bez čačkanja, a ako neće onda kreće šaltanje između manual i automatic)

Ako je nova kartica, biće ponuđeno Home i Roaming, logično je šta ćeš odabrati. Isto postoji mogućnost da ćeš morati više puta da klikćeš ako ne bude sreće da se poveže iz prve.

Što se aktivacija tiče, kada mi je bilo potrebno, ja sam iz aplikacije i odmah je bilo aktivno. Verujem da je tako i preko USSD.

^ Hvala! :) Nova kartica, u STK imam Home i Roaming.
Redosled kad sletim:
1. najpre STK na Roaming.
2. Zatim auto ili manual povezivanje na mrežu
3. USSD kodom aktiviram paket koji želim
To je to? Mogu da se pouzdam?

Koji su opste benefiti VoLTE opcije? To je nekadasnji VOIP zar ne, ili se varam?
VoIP je uopšteno preko IP telefonije ili aplikacije, a VoLTE je HD voice za 4G i benefiti su da ti LTE internet konekcija ostaje aktivna u toku poziva, kao i bolji kvalitet zvuka.

^ Hvala! :) Nova kartica, u STK imam Home i Roaming.
Redosled kad sletim:
1. najpre STK na Roaming.
2. Zatim auto ili manual povezivanje na mrežu
3. USSD kodom aktiviram paket koji želim
To je to? Mogu da se pouzdam?
1 ✓
2 iz iskustva sa novom karticom (bosna, hr, slo, hu, gr, it) bez poteškoća se povezivao i ne bih ručno tražio mrežu ako baš ne mora i prešao bih na korak 3 (mada to možeš i na aerodromu kod nas da obaviš)
4 ne zaboraviš roaming data

I najbitnije pitanje da li se možeš pouzdati - ko to kod globaltela može garantovati

@lale87
Hvala veliko! Dobro si mi napisao koak 4), to mi je zacementirano na "off" i nikad nisam koristio mobile data u romingu! :p
Znači APN ne diram, super.
Ako je tako klimavo, onda ću da uplatim 1GB za početak da vidim da li radi (300 din) -- zaista mnogo povoljnije od MTS, gde sam bio do skoro jako dugo. MTS i nema data roaming pripejd dodatak.

Sama kartica ima 2 profila - jedan za Srbiju, drugi za roaming.

Samim tim APN moze da ti se izgubi. Mozda ces morati kad prebacis karticu na Roaming mod da ponovo dodas APN.

Bitno je samo APN: globaltel, naziv kako hoces, ostalo prazno.

Prenos podataka u roamingu mora da bude ukljucen.

U Bugarskoj radi odlicno (sa novim karticama). Ali APN mora da se podesi.

Kada stigne SIM kartica na kućnu adresu da li treba lična karta ili je dovoljno da se napiše JMBG, pošto to nije ugovor?

@lale87
Hvala veliko! Dobro si mi napisao koak 4), to mi je zacementirano na "off" i nikad nisam koristio mobile data u romingu! :p
Znači APN ne diram, super.
Ako je tako klimavo, onda ću da uplatim 1GB za početak da vidim da li radi (300 din) -- zaista mnogo povoljnije od MTS, gde sam bio do skoro jako dugo. MTS i nema data roaming pripejd dodatak.
to i mene ceka IT .javi utiske i kako radi , moja stara kartica

Prilozi

• Screenshot_20220330-104734_SIM toolkit.jpg
    Screenshot_20220330-104734_SIM toolkit.jpg
    41.2 KB · Pregleda: 29
Pitanje za @Globaltel Support da li cete i kada omoguciti VoLTE ? Ako moze neki konkretan odgovor.

U Bugarskoj radi odlicno (sa novim karticama). Ali APN mora da se podesi.
Hvala lepo! Pretpostavljam da se ovo podrazumeva: kada potrošim roming paket (sve GB ili istekne vreme dodatka) on NEĆE nastaviti da skida kredit po ne-roming cenama, tj. gubim net (nemam dodatne troškove)?

Ne stižu mi sms poruke iz Lidl Plus aplikacije. Kontaktirao sam Lidl support, evo odgovora:
Želimo da Vas obavestimo da navedena mreža ne dostavlja naše poruke pa Vam savetujemo da se obratite Vašem provajderu u cilju dobijanja daljih informacija i pomoći oko navedene situacije.
@Globaltel Support, da li možete proveriti ovo? Hvala lepo.

Ne stizu ni verifikacione poruke od idnow za raiffeisen potvrdu identiteta, vec sam morao uneti broj iz druge mreže

Moze li mi neko reci da li ima opcija preusmeravanje poziva i da li to radi u Globatel mrezi?
U kol centru pojma nemaju da li ima...

Radi preusmeravanje, ako imaš npr. neograničene minute, ne naplaćuje se dodatno.

Radi preusmeravanje, ako imaš npr. neograničene minute, ne naplaćuje se dodatno.
Sad probao na jednoj kartici nece,prepaid je broj,a i u kol centru kazu da kao nemaju tu opciju koja postoji isto toliko koliko i telefonija.

Radi preusmeravanje poziva (bezuslovno i uslovno) na svim Globaltelovim karticama koje sam lično probao (desetak).

Nazovi Kol centar ponovio, navedi da svim kolegama koje znaš da koriste Globaltel to funkcioniše bez problema i traži da ti reše problem.

Sad probao na jednoj kartici nece,prepaid je broj,a i u kol centru kazu da kao nemaju tu opciju koja postoji isto toliko koliko i telefonija.
100% sam koristio i preusmeravao pozive dok sam bio u globaltel mreži na drugu karticu, jer na dosta mesta nije bilo dometa.

Probaj pomoću koda
npr. za besuslovno **21*broj#

100% sam koristio i preusmeravao pozive dok sam bio u globaltel mreži na drugu karticu, jer na dosta mesta nije bilo dometa.

Probaj pomoću koda
npr. za besuslovno **21*broj#
Ja sam preusmeravao iz telefone,ne preko koda.
Radi preusmeravanje poziva (bezuslovno i uslovno) na svim Globaltelovim karticama koje sam lično probao (desetak).

Nazovi Kol centar ponovio, navedi da svim kolegama koje znaš da koriste Globaltel to funkcioniše bez problema i traži da ti reše problem.
Ustvari,meni kao preusmeri ali kada pozovem dobijam glasovnu neku poruku na engleskom,a telefon ne zvoni.

Poslednja izmena:
Kod sa Lidl plus app me iskulirao prvi put.Drugi pokusaj je stigao🤔

@NorthGate

Probaj prvo za svaki slučaj ##002# (deaktivacija svih preusmeravanja),
Zatim da uneseš internacionalni format broja na koji se preusmerava poziv.

Ako i dalje ne radi, pozovi kol centar i sve im ovo navedi, opet sa naglaskom da sve to drugim korisnicim Globaltela radi bez greške.

Poslednja izmena:
Hvala svima.
Sada radi ,ali oni izgleda nisu to bili ukljucili, a ovaj jedan me ubedjivao da to nemaju.

Hvala lepo! Pretpostavljam da se ovo podrazumeva: kada potrošim roming paket (sve GB ili istekne vreme dodatka) on NEĆE nastaviti da skida kredit po ne-roming cenama, tj. gubim net (nemam dodatne troškove)?
Upravo tako. Nakon potrošenog internet saobraćaja za roming, internet konekcija neće biti moguća i kredit se neće dodatno skidati.

Ako je uključena govorna pošta to je preusmeravanje poziva?
Ako sam u romingu i uključi se govorna pošta, kod drugih operatera to se tarifira kao da sam iz inostranstva zvao Srbiju. Kod Globaltel-a? Hvala!

mislim da ima razlike prema tome kako je preusmereno. ako je bezuslovno, svi pozivi na gov.postu, to se mozda ne neplacuje. ako se preusmeri kad si zauzet ili bez odgovora onda se valjda naplacuje.. tako se nesto secam da je kod drugih operatora bilo.. neka neko potvrdi ovo, nisam siguran.

Nazad
Vrh Dno