Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Dobio sam odgovor na email to su T-Mobile Macedonia ili VIP mobile. Svakako hvala na odgovoru.

Mogli bi na sajt staviti spisak koja mreža se koristi u romingu po državama

od juce samo vip nema mrezu ostali imaju , bilo je malo vetra nista preterano ! i operateri iz bih imaju signal jer sam pored Drine !

Jel zna neko mesto u Beogradu gde sigurno mogu da se nabave Globaltel kartice ili bar neki lanac prodavnica/trafika gde se inace prodaju, kao tipa neki "zastupnik" ili sta god... Bio sam vec u 5-6 trafika, niko nema... Znam da moze da se poruci preko sajta, ali mi treba fazon danas, a ako bas ne bude, onda cu da narucim, pa kad stigne.

Hvala

EDIT: Nadjoh u bw galeriji u prodavnici na uglu, da ne kazem cosku, pa ko razume, svatice ako nekom zatreba 😊

Poslednja izmena:
Brzina nakon potrošenih 40GB u jednom mesecu, mislio sam da je malo brže, ali je isto kao kod mts-a :D
Screenshot_2021-06-26_172814.jpg

Brzina nakon potrošenih 40GB u jednom mesecu, mislio sam da je malo brže, ali je isto kao kod mts-a :D
Pogledajte prilog 310650
Ma glupst šta ima da određju koliko će ko da troši, plaćam koliko god da mi treba i zdravo.
Te njihove politike jesu jer ne unapređuju mreže niti ih proširuju i onda našli izgovor pod upotrebom pravednosti neke. Pravednost je da hoću net kad plaćam i ne zanima me.

Da li aktivacijom bilo koje kombinacije od 30 dana se dodaje nepotroseni minuti i gb?

Jel zna neko mesto u Beogradu gde sigurno mogu da se nabave Globaltel kartice ili bar neki lanac prodavnica/trafika gde se inace prodaju, kao tipa neki "zastupnik" ili sta god... Bio sam vec u 5-6 trafika, niko nema... Znam da moze da se poruci preko sajta, ali mi treba fazon danas, a ako bas ne bude, onda cu da narucim, pa kad stigne.

Hvala

EDIT: Nadjoh u bw galeriji u prodavnici na uglu, da ne kazem cosku, pa ko razume, svatice ako nekom zatreba 😊
Prodajna mesta Moj Kiosk, Pošta, mobil shop-ovi i bolje opremljene trafike su mesta na kojima možeš pronaći kartice. :)
Da li aktivacijom bilo koje kombinacije od 30 dana se dodaje nepotroseni minuti i gb?
Nepotrošeni saobraćaj se prenosi aktivacijom bilo kojeg paketa pre isteka trenutnog. Naravno da bi preneo minute/SMS potrebno je aktivirati paket sa minutima/SMS, isto važi i za internet.

@Globaltel Support e pa ja sam kao nasao taj info za moj kiosk, otisao u jedan, kaze mi radnica kako ona to nema niti je imala, kao probaj u drugim trafikama/kioscima ili kako je vec rekla....

Nebitno, bitno sam nasao karticu...

Nego imam pitanje, od momenta kad se napuni ili je u prekidu, koliko okvirno treba vremena da se vrati u normalan rad? Naravno, ako uopste ima nekog pravila. Ovaj u ustanickoj popodne bio zelen, pre sat vremena crven, pa me interesuje kada bih mogao npr da ocekujem da opet pozeleni, mada pretpostavljam da nema pravila... Nakupio sam milion ambalaza, pa ocu da idem na neki kasnije uvece kad nema mnogo ljudi, da me ne gledaju cudno kad dodjem sa pola tone ambalaze... cak cenim da nece sve moci da stane u jedan reciklomat 😄

@Globaltel Support e pa ja sam kao nasao taj info za moj kiosk, otisao u jedan, kaze mi radnica kako ona to nema niti je imala, kao probaj u drugim trafikama/kioscima ili kako je vec rekla....

Nebitno, bitno sam nasao karticu...

Nego imam pitanje, od momenta kad se napuni ili je u prekidu, koliko okvirno treba vremena da se vrati u normalan rad? Naravno, ako uopste ima nekog pravila. Ovaj u ustanickoj popodne bio zelen, pre sat vremena crven, pa me interesuje kada bih mogao npr da ocekujem da opet pozeleni, mada pretpostavljam da nema pravila... Nakupio sam milion ambalaza, pa ocu da idem na neki kasnije uvece kad nema mnogo ljudi, da me ne gledaju cudno kad dodjem sa pola tone ambalaze... cak cenim da nece sve moci da stane u jedan reciklomat 😄
Ekipe za pražnjenje izlaze na teren više puta dnevno, čim dobiju povratnu informaciju da je neki od Reciklomata pun. Nema pravila kada je neki od Reciklomata pun.

Danas od 17h stoji poruka da je mašina puna, reciklomat u Knezu. Sramota za kompaniju, toliko o tome da se mašina redovno prazni.

Prilozi

• 20210627_043939.jpg
    20210627_043939.jpg
    218.2 KB · Pregleda: 64
Gotovo uvek se prave povlastice samo za BEOGRAD.

BusPlus dodatak uz dopunu od 300 i vise dinara ( zasto niste napravili npr. 1GB neta za Viber,WA,Telegram... ? )
Reciklomati su opet samo u BG. ( zasto niste npr. krenuli po malim gradovima ? )

Postojimo i mi van teritorije Beograda
Zasto ne ponudite nesto sto moze da vazi za sve korisnike ?

@sasa022 Zato što obično samo uprava grada Beograda ima minimum inicijative da podrži makar neke PR-stunt inicijative. Pa nakon njih to uradi Novi Sad, i na kraju Kragujevac, i tu sve stane. A Reciklomat se realizuje uz pomoć partnerstva sa firmama koje su povezane sa upravom grada Beograda, konkretno KentKart za BusPlus (i možda čak i hardver reciklomata, nisam u BG da proverim koji hardver koriste za korisnički interfejs) i Sekopak (incijativa najvećih proizvođača pića i prehrambenih proizvoda kod nas uz TetraPak, finansirano delom i od PRO Europe sprl). Tako da to većinski zavisi od partnera, jer Globaltel svakako ne plaća svaku BusPlus dopunu i ne bavi se recikliranjem već posreduje u objedinjenju više partnera i daje povlastice u vidu kredita za prepaid korisnike.

@Globaltel Support To treba da prepravite da novac ide samo u humanitarne svrhe. Kakav kredit za telefone i bus plus, znači samo humanitarne svrhe. U suprotnom šaljem vam dve ideje kako da proširite kapacitete istih aparata, znači samo ideja kao predlog.

Prilozi

• AddText_06-27-10.43.27.jpg
    AddText_06-27-10.43.27.jpg
    82.6 KB · Pregleda: 49
  • AddText_06-27-10.47.31.jpg
    AddText_06-27-10.47.31.jpg
    216.2 KB · Pregleda: 51
Valjda je cilj da se što više reciklira, a ako se reciklira samo u humanitarne svrhe mnogo manje ljudi će biti zainteresovano.

Sa trenutnim kapacitetom i ciklusima pražnjenja reciklomata, verujem da bi količina recikliranih flaša ostala na sličnom nivou i ako bi ostale samo dobrotvorne svrhe.
Od kada su postavljeni reciklomati, kod mene u komšiluku su 2 komada, pored jednog prolazim svakodnevno, njega nikada nisam video da sija zeleno. Onaj drugi retko vidim s prednje strane i za sve ove dane je bio 2x zelen. Prvi put kad sam ga video i danas kad sam išao na pijacu. U povratku sa pijace je već bio crven.

Anyway, mi u kući imamo dosta plastičnog otpada, ali još uvek nisam probao reciklomat. Kao što rekoh, uvek su crveni, pa nisam ni nosio ambalažu sa sobom. Da ne daje kredit, samo u dobrotvorne svrhe, promenila bi se populacija koja ubacuje, ali siguran sam da bi smo ga i tada redovno napunili.

Ja sam od onih dokonih što bi sortirao sav otpad kada bih imao odgovarajuće kontejnere na hodomet. Ne tražim ništa za uzvrat. A ako tamo neko uplati novac u humanitarne svrhe, još bolje.

Sa trenutnim kapacitetom i ciklusima pražnjenja reciklomata, verujem da bi količina recikliranih flaša ostala na sličnom nivou i ako bi ostale samo dobrotvorne svrhe.
Od kada su postavljeni reciklomati, kod mene u komšiluku su 2 komada, pored jednog prolazim svakodnevno, njega nikada nisam video da sija zeleno. Onaj drugi retko vidim s prednje strane i za sve ove dane je bio 2x zelen. Prvi put kad sam ga video i danas kad sam išao na pijacu. U povratku sa pijace je već bio crven.

Anyway, mi u kući imamo dosta plastičnog otpada, ali još uvek nisam probao reciklomat. Kao što rekoh, uvek su crveni, pa nisam ni nosio ambalažu sa sobom. Da ne daje kredit, samo u dobrotvorne svrhe, promenila bi se populacija koja ubacuje, ali siguran sam da bi smo ga i tada redovno napunili.

Ja sam od onih dokonih što bi sortirao sav otpad kada bih imao odgovarajuće kontejnere na hodomet. Ne tražim ništa za uzvrat. A ako tamo neko uplati novac u humanitarne svrhe, još bolje.
Najmanje otišlo u humanitarne svrhe, najviše otišlo za kredit i za bus plus.

Prilozi

• 20210627_112422.jpg
    20210627_112422.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 47
Ja bih stavio da automatski jedan manji deo ide u humanitarne svrhe, a da se ljudima samo da na izbor u koje svrhe da ide, naravno ako ima vise od jedne kao sada.

Najmanje otišlo u humanitarne svrhe, najviše otišlo za kredit i za bus plus.
Zato što je kapacitet uređaja mali i ovi što ga pune za kredit vrebaju kada je prazan. Oni koji bi ubacili zbog same reciklaže ili u humanitarne svrhe neće ići više puta do automata da to urade.
Slanje SMS poruke u humanitarne svrhe je jednostavnije, nego nošenje 20 flaša i da me dočeka crvena sijalica. Em poruku šaljem tamo gde hoću. Em nisam fun ove fondacije koja prima novac od reciklomata.

I ovde na temi je bilo više poruka gde su ljudi nosili po nekoliko desetina flaša od jednom, jer idu da dopune telefon. U humanitarne svrhe ćeš da ubaciš 1-2-3, ne pun džak.

Kapacitet je mali jer koliko sam uspeo da vidim ne postoji presa koja sabija ubacenu ambalazu .

@MilanKragujevic

Nejasno je sto se ovo ne pominje ( Kragujevac )

Samo što je ovde konkretno prvo bio Kragujevac još prošle godine...

Gotovo uvek se prave povlastice samo za BEOGRAD.

BusPlus dodatak uz dopunu od 300 i vise dinara ( zasto niste napravili npr. 1GB neta za Viber,WA,Telegram... ? )
Reciklomati su opet samo u BG. ( zasto niste npr. krenuli po malim gradovima ? )

Postojimo i mi van teritorije Beograda
Zasto ne ponudite nesto sto moze da vazi za sve korisnike ?
Zdravo, prvi reciklomat je postavljen u Kragujevcu u saradnji sa JKP Šumadija. Reciklomati u Beogradu su postavljeni u saradnji sa kompanijom Sekopak, i mi smo partneri na projektu. Naravno da postoje i korisnici van teritorija Beograda i mi kao kompanija se trudićemo se da svim korisnicima ponudimo pogodnosti koje njima odgovaraju. Imajte u vidu da smo mi veoma mlad operater i da se razvijamo i širimo usluge zajedno sa rastom korisnika. :)
@Globaltel Support To treba da prepravite da novac ide samo u humanitarne svrhe. Kakav kredit za telefone i bus plus, znači samo humanitarne svrhe. U suprotnom šaljem vam dve ideje kako da proširite kapacitete istih aparata, znači samo ideja kao predlog.
Hvala na predlogu, prosledićemo kolegama iz Sekopaka. :)
Kapacitet je mali jer koliko sam uspeo da vidim ne postoji presa koja sabija ubacenu ambalazu .

@MilanKragujevic

Nejasno je sto se ovo ne pominje ( Kragujevac )

Ovo je naš prvi Reciklomat koji je postavljen prošle godine u Kragujevcu. :)

Vrh Dno