Хе,хе,па утјеши је тако што је сада у 6.роминг зони и што ћеш је званично пред Богом и народом,коначно регистровати и признати за супругу.

Шалим се,знам да је број на теби,ал ове заврзламе и перипетије,муљање,сад и са регистрацијом,не могу да схватим друкчије него као злонамјерне,поготово што је ипак један дио договора око ЗБ остављен на слободно тумачење операторима који иду у разне крајности,бар привремено и краткорочно.
Ma lopovluk. Nepostuju privatnost, ti kad povezes broj i potpises onda sve znaju sta radis i prodaju vjerovatno tvoje podatke jer za koji ce im k... moji podaci ako nemaju neke koristi od njih i jos da mi daju dodatne pogodnosti ako im dam podatke da povezu broj i potpisem. Kradu i druge aplikacije informacije ali bar nista ne potpisujes, kradu onoliko koliko im je slobodno da ukradu. Znam ja da google zna ciji je ciji broj bez obzira sto neko misli da nema nikakvu drustvenu mrezu i nista nije skinuo. A dovoljno je da kupis danas sim karticu na trafici i das jednoj osobi svoj broj telefona, ona ce te upisati navjerovatnije pod imenom i prezimenom ili samo imenom. Druga osoba ce te u imenik potpisati sa prezimenom. I op, kontakti se sinhrozuju sa googl-om i oni imaju uvid ciji je broj 0677123456 tako da ti na svom telefonu mozes imati neki ungoogled custom rom i bez i jedne drustvene mreze, oni opet znaju ciji je broj. A preko broja, znaju IMEI telefona u kom je ta kartica. Sto znaci da ce te lako pronaci da te prate iz nekih svojih razloga. Ne bukvalno da te nadgleda covjek, vec automatski za svakog od nas se skupljaju podaci u jedan folder. I ako im nekad zatrebas za nesto, pronadju istoriju o tebi. A ako ne budes interesantan, nece.
Pa cak i da promjenis danas sim karticu, IMEI ostaje isti u telefonu. Ti ubacis novu karticu i ne das nikome broj, ali karticu koju si koristio ranije, neko je imao memorisan broj u imeniku pod tvojim imenom i prezimenom. Sto vise ljudi ima tvoj broj, veca je preciznost tacnosti tvog identiteta. A telefoni se ne mjenjaju kao carape. Tako da, IMEI ostaje isti i oni preko njega ce da povezu da si to ti bez obzira sto si tek kupio sim karticu i niko nema tvoj broj.
Neko kaze "pa bas sam im ja zanimljiv da me prate" jer oni misle da to pracenje podrazumjeva da ih jedna ili vise osoba prati non stop u real time. Nisi toliko zanimljiv za real time. Ali nekad, ako nesto uradis, onda ce da prekopaju tvoj folder i eto. A i prodaju te podatke i tako zaradjuju iako mislis da si se mozda zastitio 100%. To je isti slucaj i ovde sa globatelom i ova registracija je prikupljanje podataka i povezivanje broja telefona (da vide ko sta radi) jer oni nemaju pristup googlu niti saradjuju sa njima da bi mogli dobiti one kontakte na uvid. Kad bi dobili tu mogucnost da saradjuju sa googlom, da im google proda kontakte sa nasih gmail naloga, ova registracija ne bi ni postojala na globaltelu i svi bi bili jednaki, ne bi bilo diskriminisanih.
Ja cu za koji dan preci na drugog operatera, bas zbog ovog kriminala.
Znaci, do 1 juna isplativiji je bio roming nego sad, barem sto se tice BiH.
Do 1. jula sam koristio roming bez registracije, po cjeni od 1.5RSD po potrosenom megabajtu.
To znaci da 256MB platim 384dinara. Ali od 1 jula, to su iskljucili. (tako pise na sajtu da je sad podatkovni promet u romingu onemogucen bez uplacenog paketa) "GPRS saobraćaj iz kredita nije dostupan / "
Od 1. jula su ubacili BiH u roming zonu 6 i sad za tih istih 256MB ja moram da platim 800 dinara.
Znaci lopov do lopova.
Dok uhvatim vremena ovih dana da prelistam informacije o drugim operaterima koji ne traze registraciju i nude povoljniji roming bez ikakve registracije, kod njih cu preci.
Gledaj ti logike, ispade da je potpuno isto koristiti globatel u BiH kao i u Egipat, Meksiko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Urugvaj. Koja je tu logika da bude ista cijena za ove zemlje kao i za drzavu pored koja spada u ZP.
MTS ima zonu 0 za BiH. Kod njih je sad 1dinar po potrosenom megabajtu.
I gledam ovde ovi iz globatela na forumu pisu da je globatel najisplativiji u romingu. Jasta je. Za 800dinara u MTS dobicu 800MB u BiH, a kod vas samo 256MB pod istim ljudskim uslovima.
Ne znate poslovati. Ovaj Zeljko Mitrovic kao da mu je globatel jedini izvor prihoda, pa ce ostati gladan ako ne odere ljude.
To se ovako radi. Ako treba i 4-5 godina poslujte u nekom minusu u okviru roming interneta. Znaci, budes najbolja opcija bez razmisljanja. Nema veze sto si u minusu za roming podatke. Skupices puno korisnika i kad prodje 3-4-5 godina, tehnologija i sve to ce se stabilizovati i trenutne cijene ne moras da mjenjas, neka ostanu iste za roming u narednih 6-7 godina. Na oko 4-5tog godini ces krenuti u plus da ides i imaces puno vise korisnika i nadokadices ovaj gubitak.
Ovo kako sad radite je jedino logicno da je neko ko zivi od globatela i eto mora odmah da posluje u plusu. A ovaj nema sta nema, pa mu zinulo i za globatel da peljesi. Zato sto razmislja kratkorocno,a ne dugorocno.
Ja kad bi restoran otvorio, ja bih na nekoj hrani mozda cak 2 godine poslovao u nekom minusu jer bih tako stekao stalne goste i kasnije bih mogao dici cijene ili bi ta hrana pojeftinila da ne moram mjenjati cijenu i onda sa armijom stalnih gostiju bih nadoknadio sav onaj minus i zaradio puno vise. Ali ako ocu odma da zaradim, a ne razmisljam o budcnosti da to moze propasti, onda cu da derem od samog starta pa dokle mogne. Zato kod nas ovde, neko nesto otvori i propadne. Oce svi da se obogate brzo, a nece na pocetku da posluju u minusu u nekoj oblasti. Ne kazem da treba sad i pljeskavice i cevape i kuvana jela prodavati u minus. Ali nesto, tipa cevapi, neka budu. Ta jedna opcija, ce privuci puno puno vise stalnih gostiju koji ce usput nekad uzeti i nesto drugo. Tako i ovde, napravis internet i roming da bude jeftin, a sms i pozive dizi gore. Koga danas boli d... za sms i pozive, ako gledate to da svedete na nulu, necete ni dobijati nove korisnike. Ljudima je bitan internet, ako su uslovi za internet dobri, tad cete dobijati puno vise novih korisnika. Niste valja mislili da cete dobijati nove korisnike samo zato sto se trudite sms i pozive da smanjite u 21 vjeku? ccc