Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Tako je, ovo se može nazvati samo kao povoljnost neka (tačniji izraz ili naziv kako god)
Gledaj ovo, 10 puta skuplji roming u BiH nego u EU i kazu ukinut roming xDDDDD : Tacno lopovi. Znaju da najvise ljudi ide u BiH svakodnedno pa ubacili BiH u najskuplju zonu, medju ove arape i faraone

Zona 6

Argentina, Bosna i Hercegovina, Egipat, Meksiko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Urugvaj​

256 MB - 800 RSD - 7 dana​

Zona 1​

Albanija, Austrija, Belorusija, Bugarska, Češka republika, Crna Gora, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Italija, Izrael, Južna Afrika, Lihtenstajn, Mađarska, Makedonija, Malta, Nemačka, Novi Zeland, Portugal, Rumunija, Slovenija, Španija, Turska, Velika Britanija

1 GB - 300 RSD - 7 dana​

A gledaj, do neki dan je bilo za BiH 1.5rsd/MB iz aktivnog paketa.
To znaci da ovih 256MBx1.5rsd=384dinara kad skida kredit. A kad uzimas roming paket 6, placas 800dinara taj paket od 256MB:rolleyes:.
Ajde uzecemo u obzir da moras imati i neki aktivan intertet dodatak. Recimo onaj 5GB=300dinara.
To mu izadje 300+384=684dinara u BiH 256MB u najgorem slucaju, preko kredita da ne uzimas roming paket.
Pa ko je lud uzimati zonu 6 za BiH za 800dinara kad u najgorem slucaju moze proci sa tom istom kolicinom podataka za 684din?
Ali vecina ljudi svakako ima aktivan neki internet dodatak u Srbiji, tako da bi tih 256MB u BiH bi dobio za 384 dinara kad ne bi uzimao nikakav roming dodatak, a vi trazite 800 za istu kolicinu, na zonu 6? wtf
Evo ja uvijek imam aktivan dodatak od 5GB. Znaci, ako krenem u BiH, radije cu da mi vuce kredit po 1.5rsd za svaki potroseni MB i tako kad naberem ovih 256MB koji nudite u zoni 6, ja cu potrositi 384 dinara kredita. A kad bi vas slusao i vase trikove, ja bi potrosio 800 dinara za tih 256MB jer bi uzeo zonu 6.

Logicno bi bilo da roming paket bude povoljniji nego da ti vuce kredit, a kod vas obrnuto.

Poslednja izmena:
Gledaj ovo, 10 puta skuplji roming u BiH nego u EU i kazu ukinut roming xDDDDD : Tacno lopovi. Znaju da najvise ljudi ide u BiH svakodnedno pa ubacili BiH u najskuplju zonu, medju ove arape i faraone

Zona 6

Argentina, Bosna i Hercegovina, Egipat, Meksiko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Urugvaj​

256 MB - 800 RSD - 7 dana​

Zona 1​

Albanija, Austrija, Belorusija, Bugarska, Češka republika, Crna Gora, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Italija, Izrael, Južna Afrika, Lihtenstajn, Mađarska, Makedonija, Malta, Nemačka, Novi Zeland, Portugal, Rumunija, Slovenija, Španija, Turska, Velika Britanija

1 GB - 300 RSD - 7 dana​

A gledaj, do neki dan je bilo za BiH 1.5rsd/MB iz aktivnog paketa.
To znaci da ovih 256MBx1.5rsd=384dinara kad skida kredit. A kad uzimas roming paket 6, placas 800dinara taj paket od 256MB:rolleyes:.
Ajde uzecemo u obzir da moras imati i neki aktivan intertet dodatak. Recimo onaj 5GB=300dinara.
To mu izadje 300+384=684dinara u BiH 256MB u najgorem slucaju, preko kredita da ne uzimas roming paket.
Pa ko je lud uzimati zonu 6 za BiH za 800dinara kad u najgorem slucaju moze proci sa tom istom kolicinom podataka za 684din?
Ali vecina ljudi svakako ima aktivan neki internet dodatak u Srbiji, tako da bi tih 256MB u BiH bi dobio za 384 dinara kad ne bi uzimao nikakav roming dodatak, a vi trazite 800 za istu kolicinu, na zonu 6? wtf
Evo ja uvijek imam aktivan dodatak od 5GB. Znaci, ako krenem u BiH, radije cu da mi vuce kredit po 1.5rsd za svaki potroseni MB i tako kad naberem ovih 256MB koji nudite u zoni 6, ja cu potrositi 384 dinara kredita. A kad bi vas slusao i vase trikove, ja bi potrosio 800 dinara za tih 256MB jer bi uzeo zonu 6.

Logicno bi bilo da roming paket bude povoljniji nego da ti vuce kredit, a kod vas obrnuto.
Šta se zamajavaš, po ovome je jasno da roming nije ukinut. Kada bude stvarno ukinut trošiće se sve ono iz paketa koji koristiš i u Srbiji bez ikakve doplate, bilo kakvih matematičkih računica i uslovljavanja.

Al je ovaj operatorski jezik konfuzan.
Ajde neko jednostavnije da objasni.
Ako uplatim 5GB=300dinara i odem u BiH, sta se desava sa interneta?
Ako sam dobro shvatio, to znaci da dobijam samo ovih 325MB da iskoristim u BiH, a sta kad potrosim tih 325, kako da nastavim da koristim internet u BiH i koliko se naplacuje?
A registrovan-neregistrovan je li to postpejd-pripejd?
dakle, povoljnije je uplatiti 1gb za roaming i koristiti ga u cg, turskoj i ostalim zemljama zone 1, nego uplatiti 5gb za 300 din i korostiti "roming kao kod kuce" u zoni zapadnog balkana? ko vam smislja ove tarife, gde je ovde logika?

Koliko ja vidim, roaming internet uplatiti je isplativije dosta.

Al je ovaj operatorski jezik konfuzan.
Ajde neko jednostavnije da objasni.
Ako uplatim 5GB=300dinara i odem u BiH, sta se desava sa interneta?
Ako sam dobro shvatio, to znaci da dobijam samo ovih 325MB da iskoristim u BiH, a sta kad potrosim tih 325, kako da nastavim da koristim internet u BiH i koliko se naplacuje?
A registrovan-neregistrovan je li to postpejd-pripejd?
Ako ti je poslednji uplaćen paket pre odlaska u BiH paket sa internetom koji košta 300RSD u romingu imaš pravo na 300*0.924 =324.67MB interneta. Nakon potrošenih 324.67MB potrebno je da uplatiš roming paket (koji će uskoro biti dostupan kada je u pitanju BIH).

Ovo se sve odnosi na registrovane korisnike, odnosno korisnike koji su karticu/broj registrovali na svoje ime. Neregistrovani korisnici nemaju u ovom primeru pravo na 324.67MB, već moraju da odmah uplate roming paket.

Nadamo se da smo uspeli da pojasimo. :)

Ako ti je poslednji uplaćen paket pre odlaska u BiH paket sa internetom koji košta 300RSD u romingu imaš pravo na 300*0.924 =324.67MB interneta. Nakon potrošenih 324.67MB potrebno je da uplatiš roming paket (koji će uskoro biti dostupan kada je u pitanju BIH).

Ovo se sve odnosi na registrovane korisnike, odnosno korisnike koji su karticu/broj registrovali na svoje ime. Neregistrovani korisnici nemaju u ovom primeru pravo na 324.67MB, već moraju da odmah uplate roming paket.

Nadamo se da smo uspeli da pojasimo. :)
A sto je ukinuto ono ko do juce sto je bilo, za svaki potroseni MB u BiH, skidalo se 1.5rsd sa racuna. Sto je to sad nedostupno??>?

Toliko racunanja za 3G internet u roamingu? Pored airalo i esim ni ne razmisljam o domacim operaterima i roamingu, nema logike.

Da li je moj broj registrovan samim time što sam povezao platnu karticu i koristim je za dopunu?
Kako naj lakše da proverim da li je moj prepaid broj registrovan?

Da li je moj broj registrovan samim time što sam povezao platnu karticu i koristim je za dopunu?
Kako naj lakše da proverim da li je moj prepaid broj registrovan?
Broj je registrovan ukoliko si potpisao zahtev za registraciju, npr pri aktivaciji Freepaid paketa. Možeš nam poslati broj u inbox ili pozvati podršku na 0677 1234.

Ako sam online kupio eSim i povezao platnu karticu da bi dopunio broj a ništa nisam potpisivao broj nije registrovan? Imate sve moje podatke tako da ne vidim ni jedan razlog da ne bude registrovan.

Ja sam sad zvao podršku da proverim da li sam registrovan.
Preneo sam broj iz mts-a i koristim freepaid, ali nisam mogao da se setim da su mi stigli papiri na potpisivanje kada sam počeo da koristim freepaid. Devojka iz podrške mi reče da nisam registrovan ali da ako se registrujem preko sajta (tj. podnesem zahtev), usluge postaju aktivne odmah. Ne čeka se da im stignu potpisani papiri.
Pod uslugama mislim na ovo vezano za ZB i registrovane korisnike.

Ako sam online kupio eSim i povezao platnu karticu da bi dopunio broj a ništa nisam potpisivao broj nije registrovan? Imate sve moje podatke tako da ne vidim ni jedan razlog da ne bude registrovan.
Korisnik ima pravo da bude neregistrovan, zato se ne vrši automatska registracija. Za registraciju je dovoljno pozvati naš call centar ili odlaskom u našu poslovnicu.

Ja sam sad zvao podršku da proverim da li sam registrovan.
Preneo sam broj iz mts-a i koristim freepaid, ali nisam mogao da se setim da su mi stigli papiri na potpisivanje kada sam počeo da koristim freepaid. Devojka iz podrške mi reče da nisam registrovan ali da ako se registrujem preko sajta (tj. podnesem zahtev), usluge postaju aktivne odmah. Ne čeka se da im stignu potpisani papiri.
Pod uslugama mislim na ovo vezano za ZB i registrovane korisnike.
Ukoliko si ranije preneo broj u našu mrežu postoji mogućnost da nisi bio registrovan korisnik iako koristiš Freepaid, jer ranije nije bilo neophodno registrovati broj. :)
Možeš li nam poslati broj u inbox?

Ja sam juče zvao call centar,javio se momak kojem sam dao podatke i rece mi da ce da pošalju da potpisem papire ali mi nije rekao da sam registrovan i bez potpisa.
Valjda ce do utorka da me registruju jer u utorak krecem za CG.

Ukoliko si ranije preneo broj u našu mrežu postoji mogućnost da nisi bio registrovan korisnik iako koristiš Freepaid, jer ranije nije bilo neophodno registrovati broj. :)
Možeš li nam poslati broj u inbox?
Hvala, ali mi u podršci rekoše da nisam registrovan, tako da sam podneo zahtev online.
Tada kada sam počeo da koristim freepaid rečeno mi je da moram da se registrujem i da će mi poslati papire. Ja se ne sećam da su ikad stigli (očigledno nisu) a freepaid mi radi od tad kada sam se prvi put prijavio.
Nije ni bitno, jer sad sam podneo zahtev.
Hvala u svakom slučaju.
Ja sam juče zvao call centar,javio se momak kojem sam dao podatke i rece mi da ce da pošalju da potpisem papire ali mi nije rekao da sam registrovan i bez potpisa.
Valjda ce do utorka da me registruju jer u utorak krecem za CG.
Meni je da ako njoj dam podatke, onda čekaju da se papiri potpišu, a ako podnesem zahtev preko sajta da se praktično vodim kao registrovan i pre nego što se završi papirologija.

Evo ja sam podneo zahtev preko sajta i ne vodim se kao registrovan. Inače, ako idete lično u Mekenzijevu da se registrujete ponesite plastiku gde je bila kartica i gde je PUK broj, jer vas bez toga neće registrovati. Mene su danas vratili mrtvi hladni. I sada moram da čekam do ponedeljka. Pretpostavljam da taj PUK broj ili šta već čitaju sa te plastike treba iako vam papiri za registraciju stignu na adresu. Taj broj se vodi na mene, a koristi ga supruga i kada je zvala da pita u vezi rominga rekli su joj da ima neograničene pozive i poruke i 300 i kusur MB. Niko nije pominjao registraciju. Sada ona u Republici Srpskoj nema ni pozive ni net dok ja ne registrujem broj. Toliko su super da najverovatnije odoh iz Globaltela glavom bez obzira.

Kad smo kod već kod odlaska, da ne ispadne da treba da prođe tri meseca od registracije da bi mogao da se prenese broj?

Evo ja sam podneo zahtev preko sajta i ne vodim se kao registrovan. Inače, ako idete lično u Mekenzijevu da se registrujete ponesite plastiku gde je bila kartica i gde je PUK broj, jer vas bez toga neće registrovati. Mene su danas vratili mrtvi hladni. I sada moram da čekam do ponedeljka. Pretpostavljam da taj PUK broj ili šta već čitaju sa te plastike treba iako vam papiri za registraciju stignu na adresu. Taj broj se vodi na mene, a koristi ga supruga i kada je zvala da pita u vezi rominga rekli su joj da ima neograničene pozive i poruke i 300 i kusur MB. Niko nije pominjao registraciju. Sada ona u Republici Srpskoj nema ni pozive ni net dok ja ne registrujem broj. Toliko su super da najverovatnije odoh iz Globaltela glavom bez obzira.
Хе,хе,па утјеши је тако што је сада у 6.роминг зони и што ћеш је званично пред Богом и народом,коначно регистровати и признати за супругу.:)
Шалим се,знам да је број на теби,ал ове заврзламе и перипетије,муљање,сад и са регистрацијом,не могу да схватим друкчије него као злонамјерне,поготово што је ипак један дио договора око ЗБ остављен на слободно тумачење операторима који иду у разне крајности,бар привремено и краткорочно.

Juče mi je stigla globaltel kartica koju sam naručio sa sajta za probu. Uzeo sam najmanju mesečnu Uzbudljivi prepaid opciju sa 1GB i 50min/sms. Juče u popodnevnim časovima sam je i aktivirao, uputio i primio par poziva i sms-ova, odradio dva google speedtest-a i pustio neki yt snimak čisto da steknem utisak o signalu na lokaciji od interesa. Nakon toga karticu nisam koristio, ali je i dalje ostala u telefonu kao SIM2:
sim_raspored_rsz.jpg

Malopre u aplikaciji proveravam stanje, nakon što je jutros (dok sam još spavao), stigao sms da mi je ostalo manje od 200MB. Globaltel app kaže da mi je ostalo 0.14GB (~144MB), što znači da sam ukupno potrošio ~880MB, dok potrošnja na telefonu prijavljuje 101MB:
globaltel_usage_globaltel_rsz.jpgglobaltel_usage_rsz.jpg

Naravno, potrošnja na telefonu nije tačna u megabajt, ali meni je do sada (na primarnoj kartici, mts) uvek prikazivala vrednost jako blisku stvarnoj. Trenutno, mts app kaže da sam potrošio ovaj mesec 939MB, a app na telefonu 922MB - što znači da je potrošnja koju je izmerio mts nešto manje od 2% veća od potrošnje koju je izmerio telefon:
mts_usage_mts_rsz.jpgmts_usage_rsz.jpg

@Globaltel Support Ne vidim listing u aplikaciji, da li možete da mi pošaljete tačna vremena i vrednosti potrošenih MB od trenutka aktivacije kartice (poslednjih oko 18h) ili uputite na kolegu koji je to u mogućnosti.

Da li se još nekome dešavalo da nestane ovoliko neta?

Jel ti telefon meri i upload i download? Ti imas 1gb protoka, ne samo download.

Хе,хе,па утјеши је тако што је сада у 6.роминг зони и што ћеш је званично пред Богом и народом,коначно регистровати и признати за супругу.:)
Шалим се,знам да је број на теби,ал ове заврзламе и перипетије,муљање,сад и са регистрацијом,не могу да схватим друкчије него као злонамјерне,поготово што је ипак један дио договора око ЗБ остављен на слободно тумачење операторима који иду у разне крајности,бар привремено и краткорочно.
Ma lopovluk. Nepostuju privatnost, ti kad povezes broj i potpises onda sve znaju sta radis i prodaju vjerovatno tvoje podatke jer za koji ce im k... moji podaci ako nemaju neke koristi od njih i jos da mi daju dodatne pogodnosti ako im dam podatke da povezu broj i potpisem. Kradu i druge aplikacije informacije ali bar nista ne potpisujes, kradu onoliko koliko im je slobodno da ukradu. Znam ja da google zna ciji je ciji broj bez obzira sto neko misli da nema nikakvu drustvenu mrezu i nista nije skinuo. A dovoljno je da kupis danas sim karticu na trafici i das jednoj osobi svoj broj telefona, ona ce te upisati navjerovatnije pod imenom i prezimenom ili samo imenom. Druga osoba ce te u imenik potpisati sa prezimenom. I op, kontakti se sinhrozuju sa googl-om i oni imaju uvid ciji je broj 0677123456 tako da ti na svom telefonu mozes imati neki ungoogled custom rom i bez i jedne drustvene mreze, oni opet znaju ciji je broj. A preko broja, znaju IMEI telefona u kom je ta kartica. Sto znaci da ce te lako pronaci da te prate iz nekih svojih razloga. Ne bukvalno da te nadgleda covjek, vec automatski za svakog od nas se skupljaju podaci u jedan folder. I ako im nekad zatrebas za nesto, pronadju istoriju o tebi. A ako ne budes interesantan, nece.
Pa cak i da promjenis danas sim karticu, IMEI ostaje isti u telefonu. Ti ubacis novu karticu i ne das nikome broj, ali karticu koju si koristio ranije, neko je imao memorisan broj u imeniku pod tvojim imenom i prezimenom. Sto vise ljudi ima tvoj broj, veca je preciznost tacnosti tvog identiteta. A telefoni se ne mjenjaju kao carape. Tako da, IMEI ostaje isti i oni preko njega ce da povezu da si to ti bez obzira sto si tek kupio sim karticu i niko nema tvoj broj.
Neko kaze "pa bas sam im ja zanimljiv da me prate" jer oni misle da to pracenje podrazumjeva da ih jedna ili vise osoba prati non stop u real time. Nisi toliko zanimljiv za real time. Ali nekad, ako nesto uradis, onda ce da prekopaju tvoj folder i eto. A i prodaju te podatke i tako zaradjuju iako mislis da si se mozda zastitio 100%. To je isti slucaj i ovde sa globatelom i ova registracija je prikupljanje podataka i povezivanje broja telefona (da vide ko sta radi) jer oni nemaju pristup googlu niti saradjuju sa njima da bi mogli dobiti one kontakte na uvid. Kad bi dobili tu mogucnost da saradjuju sa googlom, da im google proda kontakte sa nasih gmail naloga, ova registracija ne bi ni postojala na globaltelu i svi bi bili jednaki, ne bi bilo diskriminisanih.
Ja cu za koji dan preci na drugog operatera, bas zbog ovog kriminala.
Znaci, do 1 juna isplativiji je bio roming nego sad, barem sto se tice BiH.
Do 1. jula sam koristio roming bez registracije, po cjeni od 1.5RSD po potrosenom megabajtu.
To znaci da 256MB platim 384dinara. Ali od 1 jula, to su iskljucili. (tako pise na sajtu da je sad podatkovni promet u romingu onemogucen bez uplacenog paketa) "GPRS saobraćaj iz kredita nije dostupan / "
Od 1. jula su ubacili BiH u roming zonu 6 i sad za tih istih 256MB ja moram da platim 800 dinara.
Znaci lopov do lopova.
Dok uhvatim vremena ovih dana da prelistam informacije o drugim operaterima koji ne traze registraciju i nude povoljniji roming bez ikakve registracije, kod njih cu preci.
Gledaj ti logike, ispade da je potpuno isto koristiti globatel u BiH kao i u Egipat, Meksiko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Urugvaj. Koja je tu logika da bude ista cijena za ove zemlje kao i za drzavu pored koja spada u ZP.
MTS ima zonu 0 za BiH. Kod njih je sad 1dinar po potrosenom megabajtu.
I gledam ovde ovi iz globatela na forumu pisu da je globatel najisplativiji u romingu. Jasta je. Za 800dinara u MTS dobicu 800MB u BiH, a kod vas samo 256MB pod istim ljudskim uslovima.
Ne znate poslovati. Ovaj Zeljko Mitrovic kao da mu je globatel jedini izvor prihoda, pa ce ostati gladan ako ne odere ljude.
To se ovako radi. Ako treba i 4-5 godina poslujte u nekom minusu u okviru roming interneta. Znaci, budes najbolja opcija bez razmisljanja. Nema veze sto si u minusu za roming podatke. Skupices puno korisnika i kad prodje 3-4-5 godina, tehnologija i sve to ce se stabilizovati i trenutne cijene ne moras da mjenjas, neka ostanu iste za roming u narednih 6-7 godina. Na oko 4-5tog godini ces krenuti u plus da ides i imaces puno vise korisnika i nadokadices ovaj gubitak.
Ovo kako sad radite je jedino logicno da je neko ko zivi od globatela i eto mora odmah da posluje u plusu. A ovaj nema sta nema, pa mu zinulo i za globatel da peljesi. Zato sto razmislja kratkorocno,a ne dugorocno.

Ja kad bi restoran otvorio, ja bih na nekoj hrani mozda cak 2 godine poslovao u nekom minusu jer bih tako stekao stalne goste i kasnije bih mogao dici cijene ili bi ta hrana pojeftinila da ne moram mjenjati cijenu i onda sa armijom stalnih gostiju bih nadoknadio sav onaj minus i zaradio puno vise. Ali ako ocu odma da zaradim, a ne razmisljam o budcnosti da to moze propasti, onda cu da derem od samog starta pa dokle mogne. Zato kod nas ovde, neko nesto otvori i propadne. Oce svi da se obogate brzo, a nece na pocetku da posluju u minusu u nekoj oblasti. Ne kazem da treba sad i pljeskavice i cevape i kuvana jela prodavati u minus. Ali nesto, tipa cevapi, neka budu. Ta jedna opcija, ce privuci puno puno vise stalnih gostiju koji ce usput nekad uzeti i nesto drugo. Tako i ovde, napravis internet i roming da bude jeftin, a sms i pozive dizi gore. Koga danas boli d... za sms i pozive, ako gledate to da svedete na nulu, necete ni dobijati nove korisnike. Ljudima je bitan internet, ako su uslovi za internet dobri, tad cete dobijati puno vise novih korisnika. Niste valja mislili da cete dobijati nove korisnike samo zato sto se trudite sms i pozive da smanjite u 21 vjeku? ccc

Poslednja izmena:
Pre par dana greskom otkucam *100# da proverim stanje kredita (misleci da kucam na drugom telefonu) i automatski mi skinuto 300 dinara sa globaltel racuna. Aktiviran mi neki paket od 7 dana.

Sugestija za globaltel: da se aktivacija paketa putem ovog koda vrsi u vise koraka. Barem jos jedan korak kojim bi se potvrdilo da zaista zelimo da aktiviramo paket.

da. to jeste zaista problem. iako mislim da je *100# provera stanja kod njih...ali je recimo *121# neki paket koji se automatski aktivira. to sam ja zeznuo.. jeste glupo zaista

Jel ti telefon meri i upload i download? Ti imas 1gb protoka, ne samo download.
Svakako ne bi mogao ovako precizne vrednosti da prikazuje da ne uzima značajnu komponentu saobraćaja u obzir, ali me je i zanimalo koliko precizno nju meri pa sam testirao sa upload-om video materijala na cloud: 60.4MB veličina fajla na disku, 59.7MB izmerio telefon, što je takođe odstupanje u okviru pomenutih 2%.

Aha, znači neke veze sa google speedtest-om bi moglo da ima.. ne vidim, doduše, način na koji bi dva speedtest-a (koja su, usput, prijavila očajne vrednosti - DL ~3Mbps, UL ~0.05Mbps) bila odgovorna za nestalih ~780MB. Još čudnije je što sam juče ista dva google speedtest-a pokrenuo i sa mts kartice, a telefon je to uredno izmerio (minus <2%).

da, speedtest nije bas besplatan, trosi dosta. A i taj paket od 1Gb je jako malo saobracaja, tako da treba dobro da pazis da bi ti potrajao 7 dana, a da ne pricamo kako da sa njim pokrijes mesec. Ja imam za kablovsku mogucnost da na sajtu provajdera vidim i momentalnu i raniju potrosnju i sa gledanjem tv mi po nekad ide i preko 300Gb mesecno... tako da trebas imati predstavu sta koliko trosi, jer isti video koji si gledao, u zavisnosti od rezolucije, moze biti na primer 50Mb, ali i 350Mb ako je u full hd, a tek u 4k... da ne nagadjamo !?

da, speedtest nije bas besplatan, trosi dosta
Saglasan sam. No, i dalje želim da čujem odgovor njihove podrške, s obzirom da je, ukoliko je stvarno ~780MB (koje čak ni telefon nije zabeležio) otišlo na dva google speedtest-a, ostalo nejasno kako su to vrednosti najmanje 7 puta veće od onih koje za identičnu stvar vidim na mts listingu.
A i taj paket od 1Gb je jako malo saobracaja, tako da treba dobro da pazis da bi ti potrajao 7 dana, a da ne pricamo kako da sa njim pokrijes mesec
Uzeo sam takav paket jer je bio najjeftiniji, globaltel sam hteo samo da probam i, eventualno, preporučim devojci da koristi globaltel-ov net paralelno sa svojim mts prepaid-om. Kako sad stoje stvari, do te preporuke neće doći.

Saglasan sam. No, i dalje želim da čujem odgovor njihove podrške, s obzirom da je, ukoliko je stvarno ~780MB (koje čak ni telefon nije zabeležio) otišlo na dva google speedtest-a, ostalo nejasno kako su to vrednosti najmanje 7 puta veće od onih koje za identičnu stvar vidim na mts listingu.

Uzeo sam takav paket jer je bio najjeftiniji, globaltel sam hteo samo da probam i, eventualno, preporučim devojci da koristi globaltel-ov net paralelno sa svojim mts prepaid-om. Kako sad stoje stvari, do te preporuke neće doći.
Ubiše se od sekiracije, dovoljno ti govori da 2 ikonice na tv kanalima ne mogu da promene.

Nazad
Vrh Dno