Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Reciklomat u ustanickoj ne radi, pise nesto u fazonu "zaglavljen u zadnjem delu, sacekajte da dezurna ekipa otkloni kvar", dok na sajtu pise da je stanje ok.

Mozda je neko ranije bio registrovan pa si uzeo takav broj. Ne verujem da to rade

Reciklomat u ustanickoj ne radi, pise nesto u fazonu "zaglavljen u zadnjem delu, sacekajte da dezurna ekipa otkloni kvar", dok na sajtu pise da je stanje ok.
Prosleđeno kolegama.
Registrovao sam se ovde da javno ukažem na jedan problem.

Globaltel aplikacija konstantno šalje spam od ITAcademy. Na to se nikada nisam prijavio, u to sam prilično siguran. Prvo sam mislio da je možda neko prijavio moj broj, ali kada je stiglo na novi koji je bio u upotrebi možda par dana i koji je imalo troje ljudi, shvatio sam da šalju bez bilo kakve prijave. Ovo traje već mesecima i mislio sam da će se rešiti, ali nije.

I još jedna napomena, blokirao sam tog pošiljaoca, poruke više ne mogu da vidim, ali dolaze notifikacije i to jako smara.

Zanima me da li još neko ima isti problem? Mada, svakako mislim da davanje podataka korisnika drugoj kompaniji nije ok, ove poruke su čist spam.

Pogledajte prilog 310113
Zdravo,
Proverili smo sa kolegama i reč je o bug-u koji se javlja na određenim uređajima i biće rešen narednim update-om. Pošalji nam svoj broj u inbox, kako bi kolege mogle da reše konkretan slučaj.

Da li ste planirali da ubacite neograničen internet za određene aplikacije, naravno sa nekom mesečnom nadoknadom.
Ne bi bila loša ideja i predlog da kao i A1 uvedete neograničen internet kao što A1 ima "NEO NEO I NEO NEO MAX" pakete.
Vi ponudite pa ko hoće platiće kome ne treba neće i svi zadovoljni.

Da li ste planirali da ubacite neograničen internet za određene aplikacije, naravno sa nekom mesečnom nadoknadom.
Ne bi bila loša ideja i predlog da kao i A1 uvedete neograničen internet kao što A1 ima "NEO NEO I NEO NEO MAX" pakete.
Hvala na predlogu, trenutno nemamo u planu, ali se nadao da ćemo u budućnosti moći da ponudimo nešto slično. :)

Cak i da urade ovako nesto, 40GB mesecno im je prilicno hard limit za fair use policy na A1 mrezi. Meni licno ne smeta, ali verujem da ima ljudi koji bi voleli vise intenrneta.
Meni u zadnje vreme prilicno neta ode na razne podcaste dok vozim (izuzetno sam se smorio sa FM radiom u Srbiji). Ali ponovo to nije ni 10GB mesecno.

Ipak, kuci imam los 4G signal (preopterecena BS), i to kod sva tri operatera, pa dal ce raditi 4-5Mbps (A1 i Globaltel) ili 10Mbps (Telenor) - meni sve jedno, lose, pa lose (mts nema ni GSM kako treba). Zato imam wifi po celoj kuci i dvoristu (tzv mesh), i telefoni su uvek na wifi. U kancelariji imam isto wifi, po kaficima tu i tamo onaj UNIFI od SBB-a, pa mi mobilni net na telefonu od 10GB sasvim dovoljan.
Naravno u selu na Staroj Planini koristim upravo Globaltel karticu u 4G ruteru, nakupi se tu - uplati se neta, ipak isplatljivije od bilo kog postpaida. Redovno uplacujem (i preko zime po 5GB), sad i vise neta, ali opet, za 10ak sati nedeljno u prirodi gore na planini, dodatnih 10GB na toj kartici mi zavrsavaju posao mesecno.

I potrosim ja 40GB na telefonu mesecno vrlo lako, samo sto je vecina na wifi-ju.

Sve u svemu, zadovoljan sam Globaltel internetom po Srbiji, prakticno nikakve razlike nema u odnosu na A1.

Cak i da urade ovako nesto, 40GB mesecno im je prilicno hard limit za fair use policy na A1 mrezi. Meni licno ne smeta, ali verujem da ima ljudi koji bi voleli vise intenrneta.
Meni u zadnje vreme prilicno neta ode na razne podcaste dok vozim (izuzetno sam se smorio sa FM radiom u Srbiji). Ali ponovo to nije ni 10GB mesecno.

Ipak, kuci imam los 4G signal (preopterecena BS), i to kod sva tri operatera, pa dal ce raditi 4-5Mbps (A1 i Globaltel) ili 10Mbps (Telenor) - meni sve jedno, lose, pa lose (mts nema ni GSM kako treba). Zato imam wifi po celoj kuci i dvoristu (tzv mesh), i telefoni su uvek na wifi. U kancelariji imam isto wifi, po kaficima tu i tamo onaj UNIFI od SBB-a, pa mi mobilni net na telefonu od 10GB sasvim dovoljan.
Naravno u selu na Staroj Planini koristim upravo Globaltel karticu u 4G ruteru, nakupi se tu - uplati se neta, ipak isplatljivije od bilo kog postpaida. Redovno uplacujem (i preko zime po 5GB), sad i vise neta, ali opet, za 10ak sati nedeljno u prirodi gore na planini, dodatnih 10GB na toj kartici mi zavrsavaju posao mesecno.

I potrosim ja 40GB na telefonu mesecno vrlo lako, samo sto je vecina na wifi-ju.

Sve u svemu, zadovoljan sam Globaltel internetom po Srbiji, prakticno nikakve razlike nema u odnosu na A1.
Zato i kažem neka puste i neograničen kao A1 (bez forica kao Telenor, posle imate po smanjenoj brzini, gde ni mejl jedva nekad može da se otvori) pa ko šta voli to će i kupovati.
Kome je dosta 5GB kupiće to, kome treba 40 GB uzeće to, kome treba neograničen uzeće taj i svi zadovoljni. Ne koristimo net svi isto. Meni ta ograničenja ne vrše posao jer sam vezan za net. Iz toga imam A1 neo neo. Ima još naroda, a Globaltel bi tim potezom napravio odličan korak baš iz razloga jer nema UO, a omogućeno sve, platiš šta ti treba i šta ti je dovoljno i kraj.

verovatno zato što nema ni roaminga u crnoj gori

U Crnoj Gori od 01.07. važe svi data paketi Globaltela (do 10GB mesečno po SIM kartici).

Napustih Globaltel na glavnom broju, ceo proces je trajao nikad kraće.
Jutros je četvrti dan od podnošenja zahteva, i sve je prošlo bez ijednog poziva, bez ikakvog obaveštenja, bez ikakvog poziva, broj je samo ugašen i prenet kod drugog operatera.

Kod Globaltela se to čak i ne primeti, jer kartica ostaje povezana na mrežu i telefon pokazuje da ima signala. Međutim kad se pokuša poziv, onda samo izbaci.

Poslednja izmena:
A u Makedoniji koju mrezu koristi Globaltel?

Ne mogu da tvrdim 100% ali 99% je A1. Imaju dobru saradnju sa A1 i Vodafone mrezama.

Nazad
Vrh Dno