Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Imam sledeci problem sa ovom mrezom. Dozvolio mi je da aktiviram Freepaid paket sa *151* iako nikad im nisam ostavio podatke svog racuna za aktivaciju Freepaid paketa.

Do sada sam samo radio dopunu sa tog racuna od 300 dinara da bih kupio 100 minuta/sms.

Znaci Globaltel je sacuvao podatke mog racuna za sta nije imao pravo, trebao je da odbaci moj zahtev, ali to se nije desilo nego su mi skinuli novac sa racuna.

Zanima me vase misljenje sta da uradim, i kome da se obratim, njima iz Globaltela sam vec pisao?

Jos da dodam da sam poslao 3 puta zahtev za aktivaciju i sva tri puta je proslo iako nije smelo da prodje! Tako da je sad moj racun zaduzen za 2700 dinara.

IMG_20200912_063047.jpg

Poslednja izmena:
Ажурирана апликација.Мислим да се сад фрипејд може купити из кредита.

Odlično ako je tako

Kakve su vam brzine neta na Globaltelu?

Obično ne obraćam pažnju, ali veceras sam probao... ide 2-3 mbit DL, a 35 mbit UL...
4G only uključen na telefonu...

Jel neko probao freepaid da plati i uspeo.da uplati.van kartice, neka potvrda da je uspelo?

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Da li vam se desava da jednostavno poruke ne stizu na globaltel broj. Mogu da posaljem poruku ali ne i da primim sms. Radilo je ranije. U pitanju je eSim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li vam se desava da jednostavno poruke ne stizu na globaltel broj. Mogu da posaljem poruku ali ne i da primim sms. Radilo je ranije. U pitanju je eSim.

SMS poruke provereno ne stižu na Globaltel broj, to je bukvalno lutrija koja će da stigne.
Pisao sam ovde o tome, rekli su da će proveriti i nikada nije bilo povratne informacije.
To je jedan od osnovnih razloga zbog kojeg sam morao da vratim broj koji sam preneo u Globaltel.

Nikakav problem sa primanjem i slanjem SMS poruka, ali nije eSim u pitanju već klasični.

Nikakav problem sa primanjem i slanjem SMS poruka, ali nije eSim u pitanju već klasični.
Ne pričam napamet, sa nekih brojeva jednostavno ne prolazi sms ka globaltelu, nebitno iz koje su mreže i nebitno da li je broj u prenet ili ne.
Tako je od samog početka i još uvek nisu rešili.

Može li neko da podeli iskustvo? Zasto je ovo potrebno?
Adjustments.jpg

Ne pričam napamet, sa nekih brojeva jednostavno ne prolazi sms ka globaltelu, nebitno iz koje su mreže i nebitno da li je broj u prenet ili ne.
Tako je od samog početka i još uvek nisu rešili.
Nisam rekao da pričaš napamet i slično već sam podelio svoje iskustvo. Ja nisam imao problema za sada, ali nešto i ne koristim preterano SMS. Ali kad god mi je zatrebao, uvek je radilo bez problema.

Zasto je potrebno da se ima roaming paket, da bi se primali pozivi u inostranstvu preko aplikacije?

U suštini ti roaming paket nije potreban da bi primao pozive preko aplikacije, ukoliko imaš obezbeđen internet (roaming sim kartica, lokalna sim kartica, wifi).

Takođe, ne treba ti roaming paket ako želiš da primaš pozive preko sim kartice, već će se tarifirati prema cenovniku za tu roaming zonu gde se nalaziš.

Slazem se da je super sto odgovaraju i da je ok podrska. Bitno je deliti iskustva ovde. Kao sim za klince ili dodatni sim za internet i razgovore su zaista ok. Ono sto nije ok su SMS poruke. Banke, razne authentikacije koje se oslanjaju na 2FA preko SMSa i slicno. To treba imati u vidu ako se odlucuje da bude primarni broj.

Sent from my iPad using Tapatalk

Moje iskustvo sa prijemom SMS od banaka na 2 kartice prenete sa MTS-a je takvo da mi nisu stizale SMS od 2 razl. banke sve dok nisam zvao SUPP i sredili to za 2 minuta uz komentar da se to dešava sa brojevima prenetim iz drugih mreža. Znači eto malog uputstva za ostale. Šta, kako i zašto.

Nema pravila za SMS. Poruke od stranih providera nekad rade a nekada ne. Posao kojim se bavim ukljucuje razne smsove i to vecinom iz inostranstva. Jako nepouzdano da jednostavno ne smem da se oslonim na taj broj. Support mi je pomogao da resim domace SMS poruke ali i dalje to nije full. Broj nije prenet, kupljen esim direktno.

Poslednja izmena:
Resice verovatno. Samo im trebaju informacije o problemima od korisnika.

Nema pravila za SMS. Poruke od stranih providera nekad rade a nekada ne. Posao kojim se bavim ukljucuje razne smsove i to vecinom iz inostranstva. Jako nepouzdano da jednostavno ne smem da se oslonim na taj broj. Support mi je pomogao da resim domace SMS poruke ali i dalje to nije full. Broj nije prenet, kupljen esim direktno.

Poštovani,

Molili bismo Vas da nam navedete koji strani servisi su u pitanju.

Ono sto nije ok su SMS poruke. Banke, razne authentikacije koje se oslanjaju na 2FA preko SMSa i slicno. To treba imati u vidu ako se odlucuje da bude primarni broj.
Da li to važi za klasičan SIM, eSIM ili oba? ;)
I javlja se i kad je prenet broj i kada je uzet njihov?

Usput, kad piše "besplatni razgovori u mreži" verovatno se misli samo na Globaltel, ali ne i na Vip, čiji je GT deo?

Poslednja izmena:
Ja koristim eSim, mada ne bi trebalo da ima razlike

Nazad
Vrh Dno