Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Da li cela procedura oko prenosa broja sa na primer Telenora na Globatel moze da se obavi online? Sta se desava u slucaju prepaid paketa ako platim za jedan mesec, a onda ocu da preskocim drugi, pa treci ponovo hocu da koristim? Postoji li rizik da se izgubi vlasnistvo nad brojem?

Poštovani,

Moguće je podneti zahtev za prenos broja putem naše Web stranice ukoliko želite da istovremeno poručite i Freepaid paket. Ukoliko bi ste za početak želeli samo da prenesete broj, pa kasnije da se odlučite za paket koji bi ste aktivirali, onda bi zahtev za prenos broja morao da se podnese ili u našoj poslovnici ili pozivom Call centra na broj 0677/1234.
Možete da jedan mesec aktivirate paket koji želite, da sledeći mesec, dva, ne aktivirate ni jedan paket, kartica je i dalje ostaje aktivna za dolazni saobraćaj. Rok važenja Globaltel kartica je šest meseci od poslednjeg obavljenog poziva.

U fiksnoj se broj vraća matičnom operateru, verujem da je i ovde isti slučaj.

Uzeh 2 kartice, postoji li mogucnost da obe imam u njihovoj aplikaciji

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Pozdrav, zanima me kada bi broj sa telenor pri paida preneo u globaltel i odlučio se za paket npr uzbudljivi prepaid 4gb i 150min za 500din.

Plaćam online ili dobijam račun, kakvo je stanje ako zelim da produzavam duzi vremenski period, moram uvek npr 1 dan pre isteka da uplatim da bi produzio paket ili... Može malo objašnjenje?

@bokica: Paket kupuješ unapred iz prethodno uplaćenog kredita tj. dopune. Da, moraš ga produžiti pre isteka da bi preneo preostali saobraćaj.

Znači moram sa platne kartice da uplatim kredit na taj broj i iz aplikacije da produzim ugovor.
Kada ga produžim jel period teče od dana produženja ili od dana od kada ističe(mogu uplatiti npr 10 dana ranije bez penala)
I nije mi jasno za ovo fri pripejd, da li mogu preneti moj broj ili moram uzeti novi globaltel broj?

Znači moram sa platne kartice da uplatim kredit na taj broj i iz aplikacije da produzim ugovor.
Ako koristis standardne pakete - sa ogranicenom kolicinom minuta i SMS poruka, imas dve mogucnosti:
- Uplatis kredit - bilo preko platne kartice ili na trafici, od tog kredita aktiviras paket koji hoces (preko aplikacije ili USSD koda).
- Povezes platnu karticu i kroz aplikaciju ili preko web sajta direktno aktiviras paket koji hoces - pri cemu ti platna kartica bude zaduzena.
Kada ga produžim jel period teče od dana produženja ili od dana od kada ističe(mogu uplatiti npr 10 dana ranije bez penala)
Oni racunaju bukvalno u sekund - paketi traju tacno 30 dana - odnosno tacno 2592000 sekundi od aktivacije, tako da NE, ne mozes aktivirati ponovno paket bez "penala" u vidu kraceg trajanja. Ono sto mozes je da ukljucis automatsku obnovu - jedini uslov je da imas dovoljno kredita u trenutku obnove (ili dovoljno sredstava na platnoj kartici - ako placas direktno sa platne kartice).
I nije mi jasno za ovo fri pripejd, da li mogu preneti moj broj ili moram uzeti novi globaltel broj?
Mozes preneti svoj broj - mada je procedura malo "zakomplikovana" u smislu da mozes recimo jedan dan ostati sa "neaktivnim" brojem - neka to potvrdi neko ko je prosao kroz proceduru.

Uglavnom, Freepaid paketi se mogu aktivirati samo ako imas platnu karticu, koju povezes sa svojim brojem. Standardni paketi mogu i iz kredita uplacenog na trafici.

Iskljucuje se sa mreze, ali da li je taj broj idalje onda registrovan na mene i ne moze biti zauzet od strane nekog drugog?
Раније су рекли да се бројеви не рециклирају.

Deaktivirani brojevi se vraćaju matičnom operateru. Ako preneseš broj iz Telenora u Globaltel, a onda se taj broj posle X meseci deaktivira, broj se vraća Telenoru, a on može da ga onda da drugom korisniku.
Pozdrav

Uzeh 2 kartice, postoji li mogucnost da obe imam u njihovoj aplikaciji

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Pozdrav! Trebalo bi da može. Pošalji mail Globaltel podršci, sa zahtevom da spoje oba broja na jedan nalog, pa ćeš brojeve moći kontrolisati iz aplikacije. E sad, pošto imaš dve SIM kartice, ne znam da li je moguće kroz aplikaciju kontrolisati više od jedne kartice.

Jedno pitanje. Sta se desava ako uplatim kredit par dana ranije?Konkretno, prethodni kredit mi vazi npr do 15.9. Ja obnovim paket 10.9. Da li mi novi paket vazi do 10.10. ili do 15.10.? Malo je nezgodno da cekam poslednji dan da obnavljam, dali cu se setiti, a u suprotnom propada recimo tih 5 dana. Hvala.

Juce azurirah telefon (pixel 3xl) na stable android 11, i sad globaltel aplikacija ne radi tj. pri svakom otvaranju ona krešuje... Kada ce globaltel aplikacija dobiti podrsku i za najnoviji android ?

Jedno pitanje. Sta se desava ako uplatim kredit par dana ranije?Konkretno, prethodni kredit mi vazi npr do 15.9. Ja obnovim paket 10.9. Da li mi novi paket vazi do 10.10. ili do 15.10.? Malo je nezgodno da cekam poslednji dan da obnavljam, dali cu se setiti, a u suprotnom propada recimo tih 5 dana. Hvala.
Pa ti samo uplatis kredit. Obnova ide automatski kad treba

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Bolje je kad se ima sim kartica

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nije mi jasno, imam broj telenor koji nije registrovan, kupljen je na trafici pre 5-6 godina.

Da li mogu sa tim brojem da se prebacim u Globaltel "Uzbudljivi prepaid" ili moram da uzmem globaltel novi broj?

Наравно да можеш,али ништа ти не фали и да га прво региструјеш.

Pa na sajtu direktno ne mogu to da izvedem, moram samo da unesem postojeći globaltel broj ili novi globaltel broj ???

Dok kod frepaid mogu da odaberem opciju da dolazim iz druge mreže ;)

Poslednja izmena:
Назовеш кор.службу и објасниш,даш податке и чекаш курира.

Zovem ih, juče sam izgubio jedno sat vremena i sada pola sata. Naravno niko se ne javlja.

I vidim već sada da od saradnje teško da će nešto biti :D

4x po 10min danas mislim da je i previše izgubljenog vremena ;)

Poslednja izmena:
Што јест,јест пуно.Можда ти овдје изађу у сусрет да им све пошаљеш на имејл,ако будеш још хтио да пређеш:)

Poštovani,

Nov paket važi od od datuma aktivacije, narednih 7 ili 30 dana.

Poštovani,

Ukoliko aktivirate paket 10.09.2020. od tog datuma počinje da Vam važi novi paket. Ukoliko ne želite da pazite na datume, naš savet je da upalite automatsku obnovu i paket će se sam obnoviti ukoliko u tom trenutku na računu imate dovoljno kredita.

Pozdrav

Da li telefon tj. aplikacija mora da ima vezu sa internetom u trenutku automatskog obnavljanja paketa, ili će se paket automatski obnoviti i ako to nije slučaj?

Vrh Dno